preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti"

                                           Slikovni rezultat za ruđer bošković zanimljivosti

 

_________________________________________________________________________________________________

 

 

_______________________________________________________________________________________________________

Likovni natječaj

„Velikani hrvatske prošlosti“

šk.god. 2018./2019.

Motiv: Ruđer Bošković

                                  S veseljem objavljujemo popis nagrađenih i pohvaljenih radova/autora na likovnome natječaju "Velikani hrvatske prošlosti", kojega su, uz suradnju i potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirali Dječji vrtić "Iskrica" i Osnovna škola Grigora Viteza iz Zagreba.

Na natječaj su pristigla 1392 rada za kategorije 2., 4. i 5. i 390 radova za kategorije 1. 3. i 5.

Odabir je, kao i prethodne dvije godine, bio  iznimno težak, jer su radovi bili raznoliki i vrlo zanimljivi, a iz svakoga se dao iščitati izniman trud autora i mentora.

Čestitamo svim autorima, mentorima i školama nagrađenih i pohvaljenih radova, a sve pozivamo da se i sljedeće godine odazovu na natječaj i šalju nam svoje radove.
Sve sudionike i zainteresirane pozivamo na svečanost dodjele nagrada i prohvala autorima, mentorima i školama odabranih radova koja će biti 3. prosinca 2018. s početkom u 12.00 sati._________________________________________________________________________________________________________________________________

 

U tijeku je treći po redu likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti".

Nakon kralja Tomislava i Dore Pejačević, ove smo godine za motiv odabrali hrvatskoga znanstvenika Ruđera Boškovića, koji je svojim radom i istraživanjima ostavio znatan pečat hrvatskoj znanosti, a u puku bio i ostao poznat kao dobar i uljudan čovjek.

Uz zadane propozicije likovnoga natječaja, važno nam je bilo potaknuti sve sudionike na istraživanje o ljudima koj su obilježili hrvatsku povijest i svojim radom zaslužili "titule" velikana. 

Osim osnovnih podataka o svakome od velikana, istraživanjima se moglo doći do izuzetno  zanimljivih, manje poznatih činjenica koje svačiji život čine posebnim, drugačijim, bogatijim.

Prošle je dvije godine odaziv na natječaj bio iznimno velik, što nas je veselilo, ali i povečalo očekivanja za ovu godinu. :)

Zbog toga s nestrpljenjem otvaramo svaku pristiglu kovertu i radujemo se svakoj novoj školi, mentoru, učeniku i likovnom ostvarenju.

Svakodnevno nam pristižu radovi iz svih dijelova Republike Hrvatske, što nas posebno veseli jer među pošiljateljima uočavamo velik broj radova iz manjih mjesta, sela, područnih škola...

Kod svih je radova vidljiv entuzijazam i izuzetan  trud mentora, učiteljica i učitelja, koji, uza sav trud koji ulažu u svakodnevni nastavni proces, pronalaze vrijeme i način kako učenicima obogatiti školske dane novim saznanjima.

Uz radove učenika iz dječjih vrtića i osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, ove nam godine pristižu brojni radovi učenika izvan Republike Hrvatske, koji u inozemstvu pohađaju dopunsku nastavu hrvatskoga jezika. Obzirom da se učenici, polaznici dopunske nastave hrvatskoga jezike  u inozemstvu, uz redovnu školu, sastaju samo jednom ili dva puta tjedno kako bi učili hrvatski jezik, jezik svojih roditelja, djedova, baka, posebno treba naglasiti njihov trud jer su njihovi radovi nastali na satovima hrvatskoga jezika i uz veliki angažman mentora. 

 

Još jednom hvala svima koji su odlučili sudjelovati na natječaju i uočili njegovu kvalitetu i primjenu u nastavnome procesu.

 

Dubravka Kosier Čakarun

 

 

 

 

preskoči na navigaciju