preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
 

Dobro došli na stranicu 4.a razreda Osnovne škole Grigora Viteza

Mi smo Ivan, Ana, Iskra, Gabriel, Mateo, Dino Omer, Jagor, Željko, Sara, Karla, Ruta, Greta, Robert, Tina, Kristian i Dubravka 

Vrijeme je za Palačinkasti petak!

Naši ukućani ispekli su, uz našu pomoć, palačinke, a mi smo ih u učionici premazivali slatkim namazima.

Na palačinke smo pozvali i prijatelje iz 4.b razreda, kao i učiteljice!

Dobar tek, svima!


 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, osim paljenjem svijeća i lampaša, obilježili smo slikanjem jednog od simbola Vukovara, vodotornja. Pokušali smo slikama dočarati patnju, krhkost ali i snagu grada heroja.

 

         

         

         

         

    


Učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su 16. studenoga 2015. g. Policijsku postaju Trnje kako bi prisustvovali predavanju o nepoželjnim ponašanjima i štetnim tvarima, u sklopu projekta "Mogu, ako hoću" - MAH 1. Policijski službenici održali su im predavanje o štetnom utjecaju cigareta, alkohola i droga na ljudsko zdravlje i štetna ponašanja koja su posljedica takvih ovisnosti. Svaki učenik dobio je knjižicu kao podsjetnik na današnje predavanje.

 


 

U Kinu Europa 16. smo studenoga 2015.g. gledali nagrađivani film za djecu "Igor i putovanje ždralova" koji je bio jedan u nizu filmova predstavljenih na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu. Priča o odnosu dječaka i njegova oca, te ljubavi prema jednome ždralu, Karlu, jako nam se svidjela.


U petak 13. studenoga 2015.g. posjetili smo najveću hrvatsku kazališnu kuću, HNK. Gospođa koja nas je vodila kroz kazalište pričala nam je o povijesti HNK, specifičnostima i zanimljivostima. Upoznali smo se sa značenjima riječi scenograf, kostimograf, inspicijent...

Krojačice i postolari pokazali su nam kako nastaju prekrasni kazališni kostimi i obuća za svaku predstavu. Na kraju posjeta prisustvovali smo baletnoj probi u Akademiji dramskih umjetnosti, u koju smo došli tajnim, podzemnim tunelom kojim svakodnevno prolaze mnogi kazališni umjetnici kad idu na probe.

 


Nakon obilaska Hrvatskog narodnog kazališta, prošetali smo do Muzeja Mimare kako bismo upoznali neka od umjetničkih djela ovog velikog i lijepog muzeja u centru našega grada.  Budući da je u Muzeju gostovala i izložba Društva naša djeca, posjetili smo i njihovu malu izložbu, a oni su nas počastili sokom.

 


S temom "Radio igra za djecu", u goste su nam došli novinari s HRT -a. Naučili su nas što je i kako nastaje radio igra.

Slušali smo radio igru "Ti si meni kao ona šalica" i razgovarali o porukama koje ona donosi. Na kraju druženja naši prijatelji iz 4.b razreda odglumili su zanimljivu scenu koju su naši gosti snimili. Bilo je ovo zanimljivo i poučno druženje.

 


Poznati karikaturist Srećko Puntarić Felix posjetio nas je u učionici i pričao nam o svome zanimanju. Njegova unuka Karla bila je jako ponosna kad nam je pokazivao s kakvom lakoćom crta razne, zanimljive likove. Objasnio je kako se postaje karikaturistom i što je važno želimo li se time u životu baviti. Iako djeluje lako i zabavno, to je vrlo zahtjevan ali ijako lijep i zanimljiv posao.


U sklopu razrednog projekta "Roditelj predavač", u goste su nam došli Rutini roditelji, arhitekti. Pokazali su nam kako nastaju projekti raznih kuća, zgrada i ustanova i pričali nam o ljepotama svoga zanimanja. Sa zanimanjem smo pratili sve što su nam predstavljali, a neki od nas ozbiljno razmišljaju krenuti njihovim stopama.

 

 


Povodom Međunarodnog dana hrane i proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje, u našoj školi organizirana je prodajna izložba na kojoj smo i mi izlagali. Imali smo domaće sapune ručne izrade koje su nas naučile raditi mame Car, Martinčić i Rogina. Osim sapuna, naše mame, bake, tete i ostali, potrudili su se da nam izložbena klupa obiluje predivnim slasticama.

 


 

Mame Car, Martinić i Rogina održale su nam radionicu izrade sapuna kao dio razrednog projekta "Roditelj pradavač".                                            Raznim mirisima zamirisali smo hodnike cijele škole. Roditelji i bake pomagali su nam, pa smo zajedno napravili mnoštvo predivnih, mirisnih sapuna za                                                                                                  školski sajam.                                                                                                                              Bilo nam je ovo prvo zajedničko, večernje druženje s roditeljima i bakama, u ovoj školskoj godini. Voditeljice radionice obećale su nam da ćemo sapune raditi i u prebožićno vrijeme. Jedva čekamo!!

 

 

 


Dana 15 listopada 2015.g. posjetili smo Hrvatski glazbeni zavod i prisustvovali Koncertu za djecu u sklopu Međunarodnog festivala komorne glazbe. Poznati svjetski glazbenici (Boris Brovtsyn, violina, Susanna Yoko Henkel, violina, Roland Glassl, viola, Monika Leskovar, violončelo, Giovanni Sollima, violončelo, Milana Chernyavska, glasovir, Johannes Fischer, udaraljke i Petrit Çeku, gitara) predstavili su nam svoje instrumente i upoznali nas s ljepotom i umijećem muziciranja.

 

 


Poželjeli smo doznati kako se nekada učilo i ponašalo u školi, pa smo 24.9.2015. posjetili Hrvatski školski muzej. Muzejska pedagoginja Ivana Dumbović Žužić priredila nam je odjeću po uzoru na onu kakvu su djeca davnih dana odijevala u školama. Baš smo si bili zgodni. Prisjetili smo se izgleda glagoljaških slova i od papira iz izrađivali na drugačiji način.

 


 

 

 


Da bi nam u školi bilo zanimljivije, u slobodno vrijeme istražujemo, čitamo, pišemo i crtamo o svemu što nas zanima. Tako smo započeli s razrednim projektom "Tema mjeseca". Sve što istražimo prezentiramo prijateljima iz razreda, kako bismo i njih naučili nešto novo i zanimljivo. Do sada smo istraživali o sebi, Svemiru, raznim životinjama, tehnološkim dostignućima, a o čemu ćemo još istraživati...tko zna.. :)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


U srijedu 30. rujna 2015.g. bili smo na Bundeku gdje smo svi zajedno proslavili Međunarodni dan školskog mlijeka. Učenici redovnih i posebnih razrednih odjela razredne nastavera sa zanimanjem su pratili priredbu na kojoj su djeca zagrebačkih vrtića i osnovnih škola pjevala, plesala i glumila. Nakon okrjepe i druženja vratili smo se u školu. 

 


 

preskoči na navigaciju