preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 291103
Ovaj mjesec: 883
Ovaj tjedan: 214
Danas: 36
vijesti
Polaganje razrednog ispita
Iva Eskeričić / datum: 8. 7. 2022. 12:42

Ovim putem obavještavamo kako će se drugi rok za polaganje razrednog ispita za pozvane učenike održati

23. i 24. kolovoza 2022. godine u 9:00 sati.

 


[OPŠIRNIJE]Snimka nastupa školskog benda Thorns
ANA BAJO / datum: 20. 7. 2022. 09:54

Školski bend naše škole nastupio je na festivalu školskih bendova Superval 18.6.2022. u Vintage Industrial Baru. Thorns su bili najmlađi sudionici ovogodišnjeg Supervala na kojem je u dva dana nastupilo 24 benda školskog uzrasta iz cijele Hrvatske. Članovi benda su: Darko Mimica (gitara, 4.razred), Luca Šimić (flauta, 5.razred), Šimun Lončar (klavijature, 6.razred), Marica Šimić (vokal, bubnjevi, 6.razred), Katja Šumić (bas, 6.razred), a voditeljice su Antonija Radoš i Ana Bajo.


[OPŠIRNIJE]Humanitarne akcije Trnjanskih Vitezova
Dubravka Kosier Čakarun Iva Eskeričić / datum: 8. 7. 2022. 09:01

Trnjanski Vitezovi i ove su školske godine potaknuli i uz pomoć učenika, djelatnika i roditelja Osnovne škole Grigora Viteza, realizirali brojne humanitarne akcije.

Na početku školske godine, vezano uz Svjetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, s veseljem smo prikupljali slastice i pekarske proizvode za korisnike Pučke kuhinje na Svetome Duhu. Pučka kuhinja svakodnevno priprema preko 300 obroka, pa je naša akcija uvelike razveselila sve njene korisnike.

U 11. i 12. mjesecu nastavili smo prošlogodišnji projekt prikupljanja humanitarne pomoći za stanovnike potresom pogođenih područja. Školski pribor, odjeću, obuću, higijenske potrepštine i kozmetiku donirali smo Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku, a hranu, higijenske potrepštine, posuđe i posteljinu, potrebitoj obitelji iz Dumače.

Krajem 2021. godine prikupili smo hranu, deke, zdjelice  i igračke za pse i mace o kojima brine Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja „Rina“, Ova akcija pokazala je kako uz brigu o potrebitim ljudima, velik dio učenika, roditelja i djelatnika naše škole brine o životinjama i spremno se odaziva apelu za pomoć.

Uz podršku Veleposlanstva Ukrajine i Udruge "Dobro dobrim DoDo", organizirali smo i najveću ovogodišnju humanitarnu akciju, Srce Trnja za Ukrajinu, na koju smo posebno ponosni jer su sva djeca, djelatnici i roditelji naše škole pokazali izuzetnu empatiju, suosjećanje i solidarnost, prikupljanjem  materijalne pomoći za stanovnike u ratom pogođenoj Ukrajini.  U akciji su prikupljena znatna materijalna sredstva, hrana, higijenske potrepštine, igračke, didaktički pribor, lijekovi i medicinska oprema, koju su članovi Udruge „Dobro dobrim DoDo“, organiziranim prijevozom, dostavili stanovnicima Ukrajine.  Da uz ovakvu podršku potrebiti nisu sami i zaboravljeni, pokazali su i crteži s divnim porukama mira i ljubavi, koji su, uz ostalu pomoć, također otputovali prema djeci Ukrajine.

Tijekom školske godine organizirane su i tri veće akcije s ciljem prikupljanja financijske i materijalne pomoći za obitelji naših učenika, zbog iznenadnih i teških obiteljskih situacija.

Tijekom cijele nastavne godine prikupljali smo plastične čepove za korisnike Udruge oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Neizmjerno nas veseli što će nekoliko desetaka velikih vreća, prepunih čepova, pomoći kod kupnje lijekova i medicinske opreme za teško oboljele.

Ova je nastavna godina bila puna izazova, teških i bolnih situacija, svakodnevno smo svjedočili kako se miran i sretan život u djeliću sekunde pretvara u kaos, užas i nesreću. Istovremeno, ponosni smo i neizmjerno sretni što ste svi pokazali da ni u najtežim trenucima ne ostavljamo jedni druge bez tople, ljudske riječi, osmijeha i konkretne pomoći.

Od srca vam svima hvala i pozivamo vas da i dalje pratite stranicu Trnjanskih Vitezova i punim se srcem, kao i svaki puta do sada, odazovete na naše buduće akcije.

Hvala!

Dubravka Kosier Čakarun

Klikom na [opširnije] ispod fotografije pogledajte ostale fotografije naših humanitarnih akcija.


[OPŠIRNIJE]Svečana podjela svjedodžbi osmašima
Iva Eskeričić / datum: 1. 7. 2022. 13:04

29. lipnja u holu škole održala se svečana podjela svjedodžbi osmašima. Cijeli program vodila je naša učenica Lara. Na samom početku obratila se svima i zahvalila na dolasku. Emma je zatim pročitala pismo u kojemu je spomenula sve učitelje koji su im kroz godine predavali i zahvalila svima na znanju koje su od njih primili.

Klikom na [opširnije]​ pogledajte ostale fotografije sa svečane podjele svjedodžbi.

  


[OPŠIRNIJE]Kraj Start-Eu-Up projekta
ANA BAJO / datum: 28. 6. 2022. 18:13

Erasmus+ KA2 projekt Start-Eu-Up polako privodimo kraju. Projekt se provodio od 2019.-2022. godine u suradnji sa partnerskim školama iz Rumunjske, Italije, Portugala, Turske i Španjolske.

U projektu je sudjelovalo više od 70 učenika naše škole te 10 profesora. S obzirom da su se dvije mobilnosti održale online (Hrvatska i Turska) to nam je pružilo mogućnost da uključimo veći broj učenika naše škole.  Na mobilnostima je bilo 16 učenika i 6 profesora, što je bilo i predviđeno u samom projektu.

Učenici i njihovi voditelji u tijeku projekta učili su o razvoju poduzetništva od najranijih dana. Sudjelovali su u izradi mnogobrojnih prezentacija na temu poduzetništva, digitalnog marketinga, zelenog poduzetništva… Posjetili su ured Alberta Gajšeka i naučili kako osnovati start-up kompaniju, prisustvovali predavanjima o poduzetništvu, plaćama, transportu proizvoda, izradili skriptu o tome kako se pripremiti za tržište rada, naučili o uzgoju ljekovitog bilja.. naučili su zauzeti svoje stajalište i diskutirati o nekim „ozbiljnim“ temama.

Na mobilnostima su učenici stekli nove prijatelje, upoznali se sa različitim načinima školovanja u Europi, kulturama, jezicima i tradicijom. Uz mnogo rada bilo je i vremena za zabavu pa su učenici imali razne izazove kao što su pjevanje pjesama Eurosonga, You Turn- plesni izazov, učenje tradicionalnih plesova te upoznavanje sa tradicionalnim specijalitetima naših partnera.

Zadovoljni smo našim uspjesima ali i tužni jer je naša avantura gotova.

Svim Erasmus učenicima i voditeljima puno hvala što su svojim aktivnostima doprinijeli uspješnosti projekta

U nadi da ćemo se ponovno svi zajedno družiti u nekom novom projektu, na neku novu temu organizirali smo malu završnu svečanost sa podjelom Erasmus certifikata o sudjelovanju na mobilnostima učenicima i njihovim voditeljima. Svečanost su svojim prisustvom uveličali članovi školskog odbora: Daša Vrzić, Ivana Božić Valkaj, Tanja Jurin i Petrač Trpimir,  te podržali nastavak sudjelovanja naše škole u Erasmus projektima.

Koordinatorica : Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]TEST BRZOG ČITANJA
Iva Eskeričić / datum: 27. 6. 2022. 11:52

Na kraju školske godine proveden je test brzog čitanja među učenicima od 1. do 4. razreda. Učenici su pokazali dobre vještine čitanja primjerene dobi.

Oni najuspješniji su:

Benjamin Haydon, Kan Petrović i Tena Dujmović, 1.a

Hana Božiković, Fran Horvat i Dino Zizu Vidmar, 1.b

Tadej Svetina, Erin Jakolić i Liam Bosnar, 2.a

Mavro Ružičić, Damian Ninković, Maša Horak i Katarina Jozić, 2.b

Rafael Bašić, Damjan Čičir Vestić i Adrian Bajamić, 3.a

Lavoslav Zajec, Blenard Samahodaj i Ivan Lončar, 3.b

BRAVO!


[OPŠIRNIJE]PROJEKT UREDNIM RUKOPISOM DO ZVIJEZDA
Iva Eskeričić / datum: 27. 6. 2022. 11:49

Tijekom nastavne godine 2021./2022. proveden je projekt „Urednim rukopisom do zvijezda“ od 1. do 4. razreda. Cilj projekta bio je razvijanje pravilnog i urednog rukopisa kao i pravilno korištenje razmaka, interpunkcijskih znakova i dijakritičkih znakova. Učenici su pokazali izuzetnu motivaciju i svaki mjesec s veseljem očekivali novi zadatak. Uredan rukopis vrednovao se zvjezdicama. Oni najuspješniji nagrađeni su diplomama i simboličnim nagradama na kraju nastavne godine. No, važno je napomenuti kako je kod većine učenika primijećen velik napredak i poboljšanje u urednosti rukopisa. Učenici su izrazili želju da i sljedeće godine provedemo ovaj projekt.

Nagrađeni učenici su:

Marta Rastočić i Adrian Šoštarić, 1.a

Lota Šimunić i Franka Škrapec, 1.b

Bella Jurašić, Flora Samahodaj i Erin Jakolić, 2.a

Karolina Matošević, Patrick Sesar, Katarina Jozić i Lota Vukman, 2.b

Daniel Marinčić i Rafael Bašić, 3.a

Rinor Samahodaj, 3.b

Lana Brzović, Lovre Žura, Ante Žura i Vito Župan, 4.a

 

 


[OPŠIRNIJE]Kraj nastavne godine
Iva Eskeričić / datum: 23. 6. 2022. 08:02

Iza nas je kraj još jedne nastavne godine. Štošta smo naučili, ali se pritom i nasmijali brojnim biserima. Upravo oni su nas potaknuli da kraj nastave obilježimo šaljivim videozapisom. Kako bismo izbjegli sličnosti sa stvarnim osobama, potražili smo školske bisere u poznatim vicevima i dramatizirali ih. U odabiru i izvedbi sudjelovale su učenice iz medijske grupe.

Želimo vam ugodne ljetne praznike! 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "INCLUDE"
Iva Eskeričić / datum: 20. 6. 2022. 10:05

Svjesni sve većeg broja migranata i njihova dolaska i u našu društvenu zajednicu te školu, odlučili smo učenike naše škole i članove lokalne zajednice upoznati s načinom života, kulturom i običajima migranata te na taj način poduprijeti prihvaćanje i poštivanje međusobnih razlika. Uključili smo se u projekt „INCLUDE“ u sklopu međuresorne suradnje u osnaživanju državljana trećih zemalja. Akcija je obuhvatila provođenje radionica na novouređenom vanjskom prostoru naše škole financiranom iz projekta „INCLUDE“ te u knjižnici Savica. Radionicama su prisustvovale i članice medijske skupine koje su odlučile dokumentirati sve viđeno.

Što su vidjele, doživjele i naučile pročitajte u nastavku klikom na [opširnije] ispod fotografije.


[OPŠIRNIJE]Eko Vitezi na VII. Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko patroli
Iva Eskeričić / datum: 20. 6. 2022. 09:52

Kako smo već ranije objavili naš tim Eko Vitezi osvojio je nagradu publike na prvom dječjem zagrebačkom hackatonu. Nagrada je bila odlazak na VII. Međunarodnu dječju ronilačku eko patrolu u Savudriji od 10. do 12. lipnja. Eko patrola je uz pobjednike hackatona okupila učenike s područja Banovine i djecu iz Ukrajine koja se nalaze na području Umaga i okolnih mjesta.

Eko patrola Čišćenje bez granica - VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, Zagrebačkog holdinga te podružnice Vladimir Nazor i Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ravnateljstva civilne zaštite, Grada Umaga, Grada Pirana i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Klikom na [opširnije] ispod fotografije pogledajte kako nam je bilo!

 


[OPŠIRNIJE]Šimun Lončar dobitnik Godišnje nagrade "Luka Ritz"
Iva Eskeričić / datum: 14. 6. 2022. 16:32

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Godišnje nagrade „Luka Ritz“.

U kategoriji osnovnih škola Godišnju nagradu "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2021./2022. dobio je učenik 6.a razreda Šimun Lončar.

"Šimun je uzoran, odgovoran, svestran i izvrstan učenik. Svojom pozitivnom energijom širi vedar duh i potiče sve oko sebe na pozitivan i konstruktivan pristup životu i radu. Uvijek je željan novih znanja te spreman svoja znanja prenijeti drugima. Iako je tek učenik šestog razreda, pokazuje svestranost i inicijativu, uključen je u sve važne događaje u svojoj školi te potiče i druge učenike na uključivanje."

Bravo Šimune, cijela škola je ponosna na tebe!

Šimuna su na podjeli nagrada podržali učitelji, pedogoginja i ravnateljica.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju