Kako bolje provesti kišni dan nego u posjetu jednom, doslovno, slatkom mjestu! Naši učenici 5.e i 6.e razreda, zajedno s učiteljicama, asistenticama i knjižničarkom, proveli su zabavan i edukativan dan u Muzeju čokolade Zagreb.

Tijekom posjeta saznali smo od čega se pravi čokolada, u kojim se sve prigodama daruje i kako je kroz povijest postala omiljena poslastica. Oduševile su nas impresivne čokoladne skulpture, a posebno zanimljivo bilo je voziti bicikl koji pokreće miješanje slatkiša! Naravno, nijedan posjet ne bi bio potpun bez kušanja čokolade i promatranja procesa njezine izrade.

Putovanje kroz povijest čokolade
Muzej čokolade Zagreb interaktivan je i edukativan prostor podijeljen u nekoliko tematskih soba, od kojih svaka prikazuje jedno značajno razdoblje u razvoju čokolade. Naše putovanje započelo je u davnim vremenima kada su se kakao zrna koristila kao sredstvo plaćanja, a završilo u modernom dobu s popularnom ruby čokoladom – jedinstvenom ružičastom poslasticom!

Ovaj slatki izlet bio je pravi doživljaj za sva osjetila, a učenici su se vratili puni dojmova (i s pokojom čokoladnom mrvicom na prstima wink).

Skip to content