preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 51671
Ovaj mjesec: 1733
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
vijesti

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Dana 16. studenoga 2015. prisustvovali smo dodjeli nagrade Luka Ritz koja se održava svake godine pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. Svake se godine dodjeljuju dvije nagrade: jedna učeniku ili učenici osnovnih škola i jedna učeniku srednjih škola.

Sastavak učenice naše škole Ljubice Marinčić izabran je kao najbolji sastavak te je Ljubica nagrađena diplomom i novčanom stipendijom koju će koristiti za daljnje školovanje. Ljubica je bila aktivna u mnogim školskim projektima koji su imali humanitarni karakter kao npr. „Kolajna ljubavi“, pomaganje djeci Afrike prikupljanjem odjeće, obuće te školskog pribora.

 

Novinar Tvrtko Šapina, 5. r.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 24. 11. 2015. 17:11

Učenici 4.a obilježili Palačinkasti petak

U petak 20. studenoga 2015.g. učenici 4.a razreda obilježili su Palačinkasti petak. S ukućanima su ispekli palačinke koje su donijeli u školu, a zatim su ih u učionici premazivali raznim slatkim namazima. Rad je protekao u veseloj i motivirajućoj atmosferi, a namazi su kružili među učenicima kako bi palačinke bile što slasnije. Po završetku, pozvali su prijatelje iz 4.b razreda jer je u društvu ljepše jesti. Palačinkama su se osladile i neke učiteljice, a dio palačinki od srca je poslan učenicima 2. i 3. razreda u produženome boravku.

(više slika nalazi se pod "opširnije")

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 24. 11. 2015. 17:02

Posjet 4.a knjižnici Marina Držića

Učenici 4.a razreda posjetili su dana 23. studenoga 2015. godine Knjižnicu Marina Držića. Tom su prilikom doznali pojedinosti o radu knjižnice, te se prisjetili značenja pojmova leksikon, enciklopedija i rječnik. Knjižničarke su im pokazale mnoštvo književnih naslova i naglasile im značaj redovitog čitanja. Nakon razgovora s knjižničarkama upoznali su gospodina Ognjena Livadu, člana Udruge Suncokret OLJIN - 'Odgoj za ljubav i nenasilje'.

Udruga Suncokret-OLJIN formirana je od provoditelja aktivnosti i voditelja Programa koji su u 'Suncokretu' - Centru za humanitarni rad, provodili i kreirali Program 'Odgoj za ljubav i nenasilje'.  Program je prepoznat od Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži i povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih. Udruga surađuje  sa školama, klubovima mladih, socijalnim ustanovama, nadležnim gradskim uredima, udrugama koji provode slične projekte i programe, fakultetima kao i lokalnom upravom i samoupravom.

Gospodin Ognjen upoznao ih je s načinima igranja društvene igre MIZI - Moj izbor, zdrav izbor. Cilj igre je biti u atmosferi kretanja, kreativnosti i suradnje s izborima.

Budući da su s velikim žarom igrali ovu pozitivnu i kreativnu  igru, a pritom se pokazali kao izuzetno pristojni i suradljivi, dobili su na posudbu dvije igre koje će u slobodno vrijeme igrati u učionici. 

(više slika nalazi se pod "opširnije")

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 24. 11. 2015. 16:55

Naj-akcija 2015.

Mnogo puta su Grigorovci pokazali da imaju veliko srce, a ovaj su put za jednu takvu akciju i nagrađeni. U Gradskoj skupštini, u petak, 20.11.2015., dio učenika iz naše škole je primilo Povelju za Naj akciju u 2015.godini, od strane Saveza društava Naša djeca. Nagrađena akcija je Grigorovci za Kolajnu ljubavi, koja se odvijala u travnju 2015. U toj akciji aktivno je sudjelovala i Ljubica Marinčić, koja je nedavno nagrađena nagradom Luka Ritz.

Iako je nagrada simbolična, mi smo jako ponosni na ovu akciju jer nam je taj dan srce kucalo samo za djecu u sirotištu Songea u Tanzaniji. Veliko hvala našim učenicima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vrijeme za pomoć potrebitima te njihovim roditeljima koji ih u tome podržavaju.
 

Ako želite vidjeti ili se prisjetiti kako bilo taj dan, možete pogledati uradak Filmskih vitezova – Afrika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 11. 2015. 13:51

17. CARNetova korisnička konferencija CUC

Od 18. do 20. studenog, ravnateljica škole Vlatka Kovač i učiteljica matematike Ana Bajo, prisustvovale su CARNetovoj korisničkoj konferenciji u Dubrovniku, u sklopu koje je predstavljen projekt "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”. Podsjećamo, naša škola je odabrana za sudjelovanje u projekt e-Škole, te će s aktivnostima krenuti od iduće školske godine.

Program je kroz 3 dana održavanja konferencije, za više od 800 sudionika, obuhvatio šest pozvanih predavanja, više od 30 radionica, skoro 50 radova, dva okrugla stola te više popratnih prezentacija, demonstracija i predstavljanja CARNeta i njegovih partnera.

Konferencija je okupila cijeli niz sudionika - profesore  u osnovnim i srednjim školama, članove znanstveno-istraživačke zajednice u Republici Hrvatskoj, CARNetove sistem inženjere i koordinatore te specijalizirane stručnjake za mreže, stručnjake iz područja obrazovanja te ICT gospodarstvenike.

Uz ravnatelja CARNeta Zvonimira Stanića, okupljene sudionike konferencije pozdravio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof.dr.sc. Vedran Mornar te Tatjana Šimac Bonačić, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika. U sklopu programa održana su dva plenarna predavanja konferencije: "The Perfect Storm: How Technologies and Trends are Reinventing the Future of Education» dr. Kyle L. Pecka iz Penn State University i Center for Online Innovation in Learning (COIL) te "Cjelovita kurikularna reforma u Republici Hrvatskoj - (ne)mogućnost stvarne promjene" dr.sc. Borisa Jokića, voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme i znanstvenog suradnika na Institutu za društvena istraživanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 11. 2015. 09:33

Jer imam pravo

Večernji list i časopis za djecu Radost u sklopu Međunarodnog dana dječjih prava u subotu 21. studenoga 2015. u 12:00 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog organiziraju koncert pod nazivom „Jer imam pravo!“. Priredba je posvećena djeci osnovnoškolskog uzrasta i na njoj će nastupiti zborovi devet zagrebačkih škola. Kao pratnja djeci nastupat će i naše poznate zvijezde Tony Cetinski, Saša Lozar i grupa Elemental, a voditelj programa je Luka Bulić.

Cijena ulaznice je 50,00kn, a njom će se podržati nastup učenicima i djelatnicima naših osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 18. 11. 2015. 20:35

SJEĆANJE NA ŽRTVE VUKOVARA

17. i 18. studenoga obilježili smo tragične događaje u Vukovaru, na Ovčari i Borovom Naselju.

Učenici 7. i 8. razreda još u listopadu posjetili su Vukovar; spomen ploče s imenima poginulih hrvatskih branitelja, polje križeva, legendarnu bolnicu i Muzej grada Vukovara.

17. studenoga 2015.

Ujutro su učenici 7. i 8. razreda gledali film „Vukovar 1991.“ Upoznali su tragičan slom Vukovara, razaranje grada, učestalo bombardiranje i progon stanovništva koje je počinila srpska vojska.

Pred školom su učenici zapalili male svjećice i složili ih u obliku slova V U K O V A R.  Smračilo se, a pred školom je svjetlucala riječ Vukovar. Svi su se tiho i mirno uputili prema Ulici grada Vukovara. Uz rub kolnika učenici viših razreda zapalili su svijeće.

18. studenoga

Prva dva školska sata posvetili smo razgovoru o mnogim poginulim i ubijenim ranjenicima, odvedenim ljudima na strijeljanje  ili u zatvore gdje je nevine ljude zlostavljala srpska vojska bivše države Jugoslavije.

 

 Novinari OŠ Grigora Viteza

(za više slika kliknite na "opširnije")

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 18. 11. 2015. 14:16

„Sretan svijet“ u Knjižnici Marina Držića

Na Međunarodni dan snošljivosti, 16. studenoga, u sjeni drugih događaja u našoj školi, učenici 1.c/2.c i 4.e po lijepom, toplom i sunčanom vremenu bili su u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića na predstavljanju knjige Davora Šunka „Sretan svijet“ koja sadrži autorove pjesme i ilustracije.

Učenici su uživali u druženju s pjesnikom i radionici više od sat vremena. Ozračje će vam dočarati nekoliko fotografija koje smo tom prigodom snimili.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 17. 11. 2015. 20:28

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se u školi provoditi projekt pod nazivom: „Program prevencije karijesa u djece predškolske i školske dobi u gradu Zagrebu“. Projekt će provoditi Stomatološka poliklinika Zagreb. Mjesto provođenja je Osnovna škola Grigora Viteza i Stomatološka poliklinika Zagreb, ordinacija za dječju i preventivnu stomatologiju. U projektu će sudjelovati svi učenici Osnovne škole Grigora Viteza.

Svrha projekta je podići svijest o važnosti očuvanja oralnog zdravlja na način da se djecu i roditelje nauči pravilnoj oralnoj higijeni, pravilnoj prehrani te važnosti redovnog odlaska stomatologu. U sklopu projekta održat će se predavanja na temu prevencije karijesa za djecu, roditelje u prostorijama škole. Predavanja će se održati posebno za roditelje, a posebno za djecu, prilagođeno njihovoj dobi i mogućnosti razumijevanja. Nakon predavanja predviđen je i jednostavan pregled zubi stomatološkim ogledalom i stomatološkom sondom za onu djecu koja će to htjeti i čiji roditelji potpišu informativni pristanak. Pregled je posve bezbolan. Roditelji će dobiti putem škole pisano izvješće o zdravstvenom stanju zubi njihove djece kao i preporukama.

Molimo da, ukoliko Ste suglasni, dobivene obrasce što prije po djetetu vratite u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 16. 11. 2015. 10:49

Dođi, vidi, pomozi

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u subotu 14. studenoga 2015. od 15 do 20 sati obilježavaju Međunarodni dan tolerancije humanitarnom akcijom Dođi, vidi, pomozi – za djecu u izbjegličkoj krizi.

U želji da ublažimo posljedice izbjegličke krize te pomognemo najmlađima, Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti u suradnji sa Crvenim križem Zagreb osmislio je program cjelodnevnog druženja okrenut u prvom redu djeci i njihovim obiteljima.

Sudjelovanjem u likovnim, glazbenim, kazališnim i filmskim programima, koji u velikoj mjeri stvaraju sama djeca, ali i poznati glazbenici poput grupe Vatra, prikupljat ćemo novčane donacije, dječju hranu, higijenske potrepštine, zimsku obuću i odjeću za najmlađe.

Ukoliko ćete biti u mogućnosti veselimo se vašem dolasku.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 11. 11. 2015. 11:15

Celivita - život s celijakijom

(Kliknite na sliku za veću verziju.)

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 4. 11. 2015. 18:41

POSJET SKUPINE UČITELJA IZ MÜNCHENA NAŠOJ ŠKOLI

Dana 3. studenoga posjetilo nas petnaest učitelja različitih predmeta iz minhenskih škola. Susret je bio dogovoren s Hrvatskim pedagoškim zborom, a ugostio ih je Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba.

Dočekali smo ih u našoj knjižnici, gdje smo se upoznali i ugodno porazgovarali. Ravnateljica im je uputila riječi dobrodošlice, a zatim je učiteljica njemačkoga jezika Mirella Kujundžić-Lujan prikazala prezentaciju naše škole. Novinari učenici 6. razreda vodili su s njima intervju. U susjednoj učionici već su nas nestrpljivo čekali učenici redovne razredne i predmetne nastave, koji su našim gostima pripremili lijep i nezaboravan program s pjesmama, recitacijama, glazbom i plesom.

Njemački učitelji posjetili su nastavu u učionicama od prvog do osmog razreda. Posjet smo završili druženjem, razmjenom iskustava i ukusnim ručkom koji je pripremljen u našoj školskoj kuhinji.

Za sjećanje učitelji iz Münchena dobili su prigodne poklone koji će ih sjećati na boravak u Zagrebu i u OŠ Grigora Viteza.

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 4. 11. 2015. 14:08

POSJET NOVINARA IZ OŠ CVJETNO NASELJE

IZVJEŠĆE O POSJETU NOVINARA IZ OŠ CVJETNO NASELJE

Novinari su bili naši gosti u knjižnici. Pratio ih je profesor Ognjen Ježić, knjižničar u toj školi. Njihovi učenici 6. i 7. razreda postavili su nekoliko pitanja našem knjižničaru profesoru Marijanu Malašiću.

Susreli su se novinari dviju škola u povodu Međunarodnog dana knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga svake godine.

O našoj knjižnici

Informacije o našoj knjižnici dao nam je prof. Malašić osnovana je 1953., a obnovljena 2003. Tu se nalazi oko 6 i pol tisuća knjiga. Kako se uopće knjižničar snalazi u tolikom broju knjiga koje su smještene na bezbroj polica? No, knjižničari su nam rekli da su knjige posložene po redu koji znaju samo knjižničari jer su studirali bibliotekarstvo.

Na kraju našeg susreta odigrali smo nekoliko partija kviza „Tko želi biti milijunaš“. Za nekoliko tisuća kuna pobijedili su učenici – novinari OŠ Cvjetno naselje. Čestitamo im na dobrom znanju. Poklonili smo svakom od njih „bookmark“ s fotografijom Grigora Viteza i pjesmom „Gitara jesenjeg vjetra“:

Vjetar je opet uzeo svoju staru

 gitaru,

staru, staru,  jako staru

i pjesmu jeseni uz nju zapjevao,

pjevao , pjevao, pjevao…

a list po list u zraku plesat stao

list po list

list po list

pao

pao

pao

 

Napisala novinarka Ozana Matošin

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 27. 10. 2015. 17:35

MLADI KNJIŽNIČARI

MLADI KNJIŽNIČARI IZ OŠ CVJETNO NASELJE U POSJETU NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

U povodu Međunarodnog dana školskih knjižnica, 27. listopada, gosti u našoj školskoj knjižnici bili su mladi knjižničari iz OŠ Cvjetno naselje. Pratio ih je knjižničar Ognjen Ježić.

Uvodnu dobrodošlicu gostima su poželjeli učenici 5.d razreda lijepim recitalom i pjesmom „Kad si sretan“. Mladi knjižničari, učenici 6. i 7. razreda, postavili su nekoliko pitanja našem knjižničaru Marijanu Malašiću. Zatim smo upriličili kratko natjecanje u kvizu „Tko želi biti milijunaš“. Pobijedili su, naravno, gosti. Susret je protekao u prijateljskom ozračju i druženju naših mladih knjižničara sa svojim gostima.

Druženje smo završili malim slatkim domjenkom i razmjenom poklona koji će nas sjećati na lijepe zajedničke trenutke.

 

Novinari OŠ Grigora Viteza

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 27. 10. 2015. 17:29

KUPUJMO HRVATSKO

U srijedu 21. listopada, na glavnom zagrebačkom trgu 3.a razred imao je čast prisustvovati najpoznatijoj nacionalnoj akciji Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko“. Mnoge tvrtke, obrti, obiteljska i poljoprivredna gospodarstva, udruge i zadruge izložile su svoje kvalitetne proizvode te je na taj način podignuta svijest

o važnosti proizvodnje i kupnje domaćih proizvoda.

Akciju su  obišli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja nam je nakon obilaska štandova nesebično podijelila autograme.

Vidjeli smo mnoštvo hrvatskih proizvoda, a neke smo i od njih kupili pa smo tako poticali hrvatsko gospodarstvo.

Pucala sam od sreće kada smo se slikali s našom predsjednicom i kada nam je podijelila autograme.

 

           Petra Kostelić 3.a

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 22. 10. 2015. 18:26

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Dan kruha

Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Dan kruha

Dana 16. listopada učenici od 1. do 5. razreda obilježili su Dan kruha u predvorju naše škole. Priredbi su prethodile radionice u učionicama, gdje su se pravili različiti proizvodi od tijesta. Roditelji naših učenika donijeli su mnogo krušnih proizvoda i kolača. Bilo je tu kiflica, kroasana, žemljica, pravi domaći kuglof, kolača s orasima i makom, pletenica i kruhova raznih oblika. Sve se to prodavalo na klupama – improviziranim štandovima. Prodavali su ih učenici, a sakupljeni novac poslužit će im za razredne projekte.

U 17 sati počela je priredba s mnogo recitacija, igrokaza, pjesama i plesa. Sastojala se iz dva dijela: tema prvog dijela je bila jesen, a  drugoga zahvalnost za plodove zemlje. Izveli su je učenici redovnih razrednih odjela i nekoliko učenika iz petog razreda. Brojna publika izvođače je nagradila burnim pljeskom, a naši su učenici posjetitelje počastili štrudlom od jabuka, ispečenom u našoj školskoj kuhinji.

O ovom događaju HTV je snimio prilog za emisiju „Život je lijep“ koja je bila emitirana 19. listopada 2015. Naši novinari snimili su brojne fotografije, a neke od njih prilažemo uz ovaj tekst.

 

Novinarska grupa: Tihana Lončarek, Tvrtko Šapina, Marijeta Hrstić i Ozana Matošin

O događaju u našoj školi izvjestila je i Hrvatska radiotelevizija u emisiji Život je lijep od 19. 10. 2015. u prilogu koji traje od dvadesetprve minute emisije. 

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 22. 10. 2015. 17:22

Plakati: pjesme Grigora Viteza

Ove školske godine 2015./ 2016. u sklopu projekta PLAKATI: PJESME  GRIGORA VITEZA učenici 2.a i 3.a pod vodstvom učiteljice Gabrijele  Hankin napravili su prve plakate za pjesmu „Kad bi drveće hodalo“.

Nadamo se da ćete pogledati nastale plakate te zato pročitati ovo lijepu  pjesmu pjesnika po kojem naša škola nosi ime.

Nastavak slijedi...

(kliknite na sliku za veću verziju)

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 21. 10. 2015. 18:04

Veslanje

Učenice 8a razreda Marta Kostelić i Talia Kovačić ovaj vikend osvojile su zlatnu medalju na prvenstvu RH u četvercu na pariće i tako po prvi puta postale najbolje u Hrvatskoj. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: VID IVANJEK  datum: 5. 10. 2015. 19:27
» Arhiva naših vijesti    
 


HIMNA ŠKOLE


KOLIKO JE SATI?


RASPORED ZVONA
1. sat 8.00 – 8.45
2. sat 8.50 – 9.35
3. sat 9.45 – 10.30
4. sat 10.35 – 11.20
5. sat 11.25 – 12.10
6. sat 12.15 – 13.00
7. sat 13.05 - 13.50
1. sat 14.00 - 15.50
2. sat 14.55 - 15.40
3. sat 15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05

Kalendar
« Studeni 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Kalendar rada šk.god. 2015./2016.


JELOVNIK

 

KURIKULUM 2015./2016.


Godišnji plan i program


OGLASNA PLOČA

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]
Kako da učenje ne bude mučenje

 


ŠKOLSKI LIST

 

preskoči na navigaciju