preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 35520
Ovaj mjesec: 1871
Ovaj tjedan: 24
Danas: 24
vijesti

Vjeronaučna olimpijada Vijest ima dokument u privitku

Međuškolsko natjecanje učenika osnovnih škola iz vjeronauka (vjeronaučna olimpijada) održalo se 23.1. u OŠ Marina Držića. Učenice naše škole Iva Klobučar, Marta Kostelić, Ladana Glavinić i Dominika Zrno pripremale su građu koja nije nimalo laka - DRUGI VATIKANSKI KONCIL. Naša škola osvojila je peto mjesto! Čestitke našim učenicama i mentorici Mileni Matošević.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 26. 1. 2015. 08:52

Natjecanje iz matematike

Školsko natjecanje iz matematke za učenike od 5. do 8. razreda održati će se u ponedjeljak 3. i 4. sat.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 1. 2015. 14:06

Učenici naše škole izborili prolaz na županijsku razinu Lidrana

Na općinskoj smotri Lidrana naši učenici su postigli uspjeh i izborili prolaz na županijsku razinu iz dramskog izraza. Čestitamo učeniku Tinu Magdiću (2.a) i voditeljici Nataliji Stanić te učenicima dramske skupine 7. i 8. razreda S. Gašpariću, I. Benčiću, J. Tanković, M. Saić, M. Pleše, D. Mihalić, N. Holjevcu, B. Caru, I. Budimliji i voditeljici Laili Brezak.

Tin Magdić, 2.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 21. 1. 2015. 19:41

Projekt 8.a razreda (kojim sudjelujemo u eko natječaju Emmezete) "Pomozimo pticama našeg školskog dvorišta"

Učenici su od glinenih posuda, u koju su ulili rastopljenu mast pomiješanu sa sjemenkama napravili hranilišta za ptice, koje je domar škole objesio na drveće u školskom dvorištu.

Verica Gemić, prof.

             

                  

          

                                      

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 20. 1. 2015. 20:25

PROJEKT ERASMUS+ u OŠ GRIGORA VITEZA

 

ZAŠTO SUDJELUJEMO U EU MOBILNOSTI – ERASMUS+ PROJEKTU

Nekolicina učitelja iz škole odlučila je sudjelovati u projektu ERASMUS+ s  projektom:

 IMPLEMENTACIJA INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE U NASTAVI

 Naša je škola specifična po tome što uz redovne učenike osnovnoškolce ima i 130 učenika s posebnim potrebama. Neki su od njih  integrirani u redovne odjele ali ih je većina u posebnim razrednim odjelima. U naše odjele upisana su i djeca nacionalnih manjina, djeca stranih državljana. Svima njima potreban je individulan i individualiziran pristup učenja te učitelj koji ima personaliziran i prilagođen program i pristup za svakog učenika ponaosob.

U posljednje vrijeme primijetili smo smanjenje broja učenika zbog samovoljnog prestanka školovanja, učenici često stječu niže razine osnovnih znanja od očekivanih, opadanje interesa i motivacije za učenje.

E-UČENJE

Uvođenjem e-udžbenika, informatičko-komunikacijske tehnologije: računala, tableta , pametnih telefona i sličnih komunikacijskih alata, otvara se nova razina održavanja nastave.

Današnji učenici intuitivno ovladavaju novim informatičko-komunikacijskim tehnologijama koje se odlikuju brzinom i dostupnošću visoko vrijednih  informacija pa učenici nerijetko premašuju svoje učiteje u poznavanju i korištenju IKT-a.

KOMPETENCIJE UČITELJA

 U naš projekt uključeno je 8 profesora različitih predmeta:  engleskog, matematike, informatike, koji se u svom radu bave s redovnim i učenicima s posebnim potrebama te stručnjaci edukacijsko- rehabilitacijskog profila koji rade individualno ili grupno s djecom s posebnim potrebama različitih etiologija. Svih 8 sudionika mobilnosti odlučilo se za različite tečajeve koji se tiču uvođenja IKT-a te će ih uvesti u svoj svakodnevni nastavni rad s učenicima. Odabrani tečajevi omogućuju nastavnicima da brzo postanu informatičkI pismeni, sigurni i dovoljno kompetentni da kreiraju suradljiv , ineraktivan razred. Sudionici su aktivni članovi e-Twining portala putem koje se informiraju o dosadašnim iskustvima drugih sudionika sličnih projekata iz drugih zemalja te već sada planiraju buduće suradnje te prijave na on-line tečajeve koji će im omogućiti daljnje usavršavanje na području implementacije IKT-e u nastavu.

 KOME JE TO VAŽNO

Novi načini korištenja IKT-e omogućit će nove načine učenja za nove generacije redovnih učenika i učenika s posebnim potrebama, primjerice, kod učenika s grafomotoričkim poteškoćama, kod učenika koji trpe posljedice cerebralne paralize, slabovidnim učenicima i učenicima s poremećajima pažnje i koncetracije te darovitim učenicaima.

Svima njima IKT-a bit će velika podrška u daljnjem školovanju i tako povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Korištenjem IKT-e u nastavi, učenici će povećati razine osnovnih znanja, a nove vještine i iskustva utjecat će na ublažavanje frustracija učenika u procesu odgoja i obrazovanja te će se smanjiti rizik od preranog napuštanja škole.

PROGRAMI Erasmus+

O mogućnostima koje pružaju programi Erasmus+ te o našem projektu informirat ćemo učitelje na razrednom i učiteljskom vijeću, članove udruga koje surađuju s našom školom i roditelje. Informacije o projektu, njegovim ciljevima, provođenju i utjecaju na našu školu te samu evaluaciju projekta objavljivat ćemo na oglasno ploči za učenike i roditelje i na web stranicama škole.

ISHODI DIGITALNOG PODUČAVANJA

Učitelji će nove informacije, nova znanja, vještine i iskustva koja su stekli tijekom i nakon provedbe projekta širiti svima koji su posredno ili neposredno uključeni u takvu drugačiju nastavu koja koristi IKT-u  za korištenju digitalnih materijala po kojima učenici uče. Oni nisu samo tehnološki drugačiji, već su i kognitivno i strukturalno drugačiji i traže sasvim nov način razmišljanja. Nije dovoljno da nastavnik  zna samo koristiti modernu tehnologiju, on mora promijeniti tradicionalni način podučavanja, umjesto objašnjavanja i frontalnog rada prihvatiti načine motiviranja i učenja primjerenog digitalnim učenicima ( urođenicima).

Podučavanje učitelja ide u smjeru individualizacije nastave: svakom prema sposobnostima, vještinama, potrebama i motivima za učenje.

Cilj nam je stvoriti sigurne i poticajne uvjete za školovnje u kojima će nastava biti inovativna i zanimljiva, kreativna i uzbudljiva zahvaljujući interaktivnim digitalnim udžbenicima koji će prilagođavati zadatke različitim učenicima.

ELIDA TRUSIĆ, prof.

Članica projekta: Implementacija IKT-e u nastavi

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 1. 2015. 14:00

Početak nastave u drugom polugodištu

Nastava počinje u ponedjeljak 12.01.2015. godine po A rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 9. 1. 2015. 09:44

Filmska grupa snimila reportaže

Tijekom prvog polugodišta filmska je grupa snimila dvije reportaže te tako zabilježila dva važna događaja - Dane zahvalnosti za plodove zemlje te Večer matematike.

Zbog tehničkih je poteškoća montaža dovršena nešto kasnije od predviđenog, ali vjerujemo da zbog toga reportaže neće biti ništa manje zanimljive.

Mobilni telefoni ne podržavaju u cijelosti video materijal za reportažu Večer matematike, stoga preporučujemo gledanje preko računala.

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Luna Culjak 3.b, Mak Terbovc 3.b, Marta Kostelić 7.a te voditeljice: Ana Bajo, učiteljica matematike, Tea Celić, profesorica hrvatskog jezika i Antonija Radoš, učiteljica 3.b.

 

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Luna Culjak 3.b, Mak Terbovc 3.b, Teuta Galošić 5.a, Domenika Stanić 5.a, Sven Severec 6.a, Marta Kostelić 7.a te voditeljice Ana Bajo, učiteljica matematike i Tea Celić, profesorica hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 1. 2015. 10:33

Blagdanska čestitka

Filmska grupa naše škole snimila je blagdansku čestitku u kojoj su sudjelovali učenici: Nika Franjković 1.a, Sara Franjković 1.a, Vito Tomina 2.a, Ivan Brnjac 3.a, Marko Janković 3.b, Tihana Lončarek 4.a, Ena Milić 5.a, Edi Kanurić 6.a, Iva Klobučar 7.a, Stjepan Gašparić 8.a, Nando Holjevac 8.b te ravnateljica škole Vlatka Kovač.

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Teuta Galošić 5.a, Domenika Stanić 5.a, Sven Severec 6.a, Marta Kostelić 7.a te voditeljice: Ana Bajo učiteljica matematike i Tea Celić profesorica hrvatskog jezika.

U ime svih učenika i djelatnika OŠ Grigora Viteza želimo vam čestit Božić i sretnu Novu godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 12. 2014. 12:32

Projekt "Škole za Afriku"

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koji su u ovom polugodištu radili na Projektu „Škole za Afriku“. Štednjom u razrednim kasicama i prodajom na božićnom sajmu prikupili smo 1.250 kn, koje smo uplatili na račun UNICEFA. Posebno zahvaljujemo učenicima 4.a, 7.a, 8.a i 8.b  koji su vrlo aktivno sudjelovali u ovom projektu i dali velik doprinos njegovoj realizaciji u ovom polugodištu.

Iako nam se čini da  novac nije velik  tim sredstvima može se  osigurati  nešto od sljedećeg:

25 kn

nogometnu loptu i pumpu za napuhavanje za sportske aktivnosti

60 kn

edukacijski paket za jednog učenika (torba, atlas, ploča za pisanje i računanje)

100 kn

školska klupa

700 kn

 škola / vrtić u kutiji (kutija puna stvari koje se mogu pronaći u učionici)

Višnja Cuculić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 12. 2014. 12:24

Uspješni vitezovci: Stjepan Gašparić Vijest ima dokument u privitku

Predstavljamo učenika 8.a razreda Stjepana Gašparića koji glumi u aktualnoj predstavi Gradskog kazališta Trešnja - Anđeli imaju krila, zar ne?, koju su gledali i učenici naše škole.

Koliko dugo se već baviš glumom?

Stjepan: Već sedam godina, ali pohađam dramske radionice dvije godine.

Na kojim predstavama si do sada radio?

Stjepan: Frankenstein, Još jedna priča iz susjedstva, Ne ulazi, „radioaktivno“, Put u Raj i na aktualnoj Anđeli imaju krila,zar ne?

Kako se osjećaš na pozornici?

Stjepan: Super je, ako te nešto boli ili muči, na sceni sve to zaboraviš pa makar na sat vremena.

Reci nam nešto o predstavi Anđeli imaju krila, zar ne? Koliko dugo si se pripremao i koja je tvoja uloga u njoj?

Stjepan: Predstava je za djecu ali mislim da je i odraslima zanimljiva jer ima puno pjesme, plesa i zabave. Za predstavu sam se pripremao dva mjeseca i moje uloge su: anđeo, mafijaš, siroče i vojnik.

Kako su stariji glumci, kolege iz predstave reagirali na vas školarce? Jesu li imali živaca na probama s vama?

Stjepan: Većina glumaca nas voli i dragi smo im zato što smo prije radili s njima, ali ima pojedinaca kojima idemo na živce.

Kako si dobio ulogu u predstavi Anđeli imaju krila, zar ne?

Stjepan: Dobio sam ulogu kao i za svaku predstavu, otišao sam na audiciju i molio Boga da prođem.

Imaš li tremu na pozornici?

Stjepan: Tremu više i nemam ali sve ovisi tko gleda predstavu.

Imaš li neki ritual prije izlaska na pozornicu?

Stjepan: Imam, odem u garderobu i razgibam se, te prije samog izlaska na scenu obavezno počnem plesat i skakat.

Jesi li radio s nekim poznatim ljudima?

Stjepan: Radio sam sa Sašom Anočićem koji je režirao predstavu Kauboji po kojoj je snimljen film koji je predložen za Oscara, zatim su tu Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Vili Matula, Marijana Mikulić, Ladislav Vindakijević, Ivana Bakarić, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Jadran Grubišić i drugi.

Da li bi više volio biti kazališni ili filmski glumac?

Stjepan: Htio bih oboje ali prije filmski jer mi se čini puno lakše. U kazalištu glumac ne smije pogriješiti, dok se u filmu pogreška ponovo snimi.

Tko ti je najdraži glumac?

Stjepan: Matthew Perry, Johnny Depp i Orlando Bloom a od hrvatskih Rakan Rushaidat.

Koji ti je najdraži film i predstava?

Stjepan: Najdraži film mi je Gospodar Prstenova, a predstava Kauboji.

Čime se baviš u slobodno vrijeme, osim naravno glumom?

Stjepan: Igram igrice na kompjuteru i družim se s prijateljima.

Uspijevaš li uskladiti školske obveze s kazališnim? Imaju li profesori razumijevanja prema tebi?

Stjepan: Uspijevam, koliko toliko. Pojedini profesori imaju razumijevanja i oni su mi najveća podrška i pomoć.

Kakvi su ti planovi za budućnost, koju školu planiraš upisati?

Stjepan: Trenutni plan mi je napraviti predstavu za ovogodišnji Lidrano u suradnji s prof. Brezak, a dalje gdje me voda odnese.

 

Želimo ti puno sreće u budućim projektima!

 

Intervjuirao: Ivan Benčić, 8.a

Učiteljica matematike Ana Bajo s glumcima predstave Anđeli imaju krila, zar ne?

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 19:47

Iščekujući Božić

Paljenjem prve adventske svijeće postajemo svjesni da nam se bliži Božić. Obuzme nas božićno raspoloženje i nekako svi postajemo bolji (ili barem pokušavamo). Razmišljamo o blagdanima koji dolaze, sastavljamo popise novogodišnjih želja i odluka i radujemo se nadolazećim praznicima. Ipak, svatko od nas ima neki svoj razlog zbog kojeg se posebno raduje Božiću. Evo što su napisali učenici 6.a razreda pod satom hrvatskog jezika kod prof. Tee Celić.

Iščekujući Božić

Pahulje snijega padaju na ukrašena božićna drvca, na zaleđene snjegoviće i na male crvene nosiće znatiželjne djece. Badnjak je. Roditelji skupa sa svojom djecom kite raznobojna božićna drvca. Prošlo je jedanaest sati, zato sva djeca moraju na spavanje kako ne bi susrela crvenog djedicu. Majke su ušuškale svoju djecu i ubrzo krenule na spavanje. Sva su djeca nestrpljivo iščekivala božićne poklone. Svanulo je. Djeca su iskočila iz kreveta kako bi otvorila poklone. Bilo je tu raznih stvari: lutaka, autića, novaca, odjeće pa čak i psića čije su njuškice virile van kroz veliku ukrasnu kutiju. Vjerujem da su sva djeca bila zadovoljna svojim darovima. Djedica se ove godine jako potrudio, a za poklon dobio nasmiješena dječja lica.

Tea Miholjančan, 6. a

 

U iščekivanju Božića

S nestrpljenjem čekam kraj polugodišta, a najviše se veselim zimskim praznicima i zasluženom odmoru od školskih obveza. Također me veseli iščekivanje po meni najveselijeg kršćanskog blagdana – Božića. Veselim se kićenju bora i zamatanju darova za mamu, tatu, sestru, baku, djeda i psa. Volim miris maminih i bakinih kolačića koje peku uoči Božića. Uvijek se s obitelji prošetam centrom grada po noći jer je sve lijepo okićeno šarenim žaruljicama. Volim slušati vesele božićne pjesme i gledati božićne filmove. Pravi ugođaj Božića i božićnih blagdana uljepšale bi snježne pahulje jer je tada sve mirno i tiho kako bi i trebalo biti u vrijeme Božića.

Karlo Babić, 6. a

 

Iščekujući Božić

Božić je za mene najljepše doba godine. Zato ga željno iščekujem. Okupljanje i druženje s obitelji jedan je od najboljih darova za Božić. Uvijek jedva čekam probuditi se na božićno jutro jer tada vidim majčino sretno lice i čujem kako mi govori: "Sretan Božić!" Na Badnjak moja obitelj i ja kitimo božićno drvce, a moj tata nas uz njega fotografira. Ništa više ne mogu reći osim da željno iščekujem Božić.

Ivana Vučić, 6. a

 

Božić - moj najdraži blagdan

Još od prve zapaljene svijeće na adventskom vjenčiću osjećam da dolazi najljepši i najsvečaniji dio godine. Zapravo ni sama ne znam je li mi draži sam Božić ili iščekivanje Božića. Kao kad vas ispod bora na božićno jutro dočeka sjajno zapakiran poklon pa ga polako otvarate da bi uzbuđenje duže trajalo. Pokloni ...Svake godine već s početkom prosinca i prvim sjajno ukrašenim izlozima trgovina razmišljam kojim bih poklonima mogla razveseliti obitelj. Ali nije stvar samo u poklonima. Predbožićno vrijeme je i vrijeme kada razmišljam bih li mogla biti bolja osoba. Potrudim se posvetiti više vremena ljudima za koje možda nisam imala previše vremena ranije. Tome se uvijek najviše raduju moje dvije prabake. U to vrijeme kao da smo svi malo bolji ljudi i trudimo se biti bolji prema drugima. Tako "zaslužimo" Božić te svu njegovu ljepotu i radost.

Dora Bedenic, 6. a

 

Iščekivanje Božića                     

Danas je 13. prosinca 2014. - još dvanaest dana do Božića. Osjeća se predblagdansko raspoloženje.Palimo predzadnju adventsku svijeću. Moj tata je okitio našu ogradu lampicama koje žarko trepere. Moja mama počinje peći kolače. Na radiju čujem lijepe božićne pjesmice koje u meni izazivaju radost. Djeca su uzbuđena zbog petarda. Čuju se pucnji i osjeti se miris baruta. Sve je tako božićno samo što snijeg nije pao. Jedva čekam Badnjak jer tada moj tata peče odojka i kitimo jelku. Počeli su i blagdanski filmovi: „Sam u kući“, „Gremlini“ i još neki crtići. Razmišljam o tome što bi se moglo naći pod borom.Ugođaj i raspoloženje jedino kvare testovi za koje treba učiti i kojih je sada pred kraj polugodišta zaista puno. No sve će to uskoro proći i bit će lijepo.

Viktor Šokić, 6.a

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 18:09

Čestitka

Trećaši glagoljaši upućuju svima najljepše želje za nadolazeće blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 17:40

Božićni koncert

Jučer su učenici naše škole prvi put održali prigodni božićni koncert u crkvi Krista Kralja i time zaokružili božićne svečanosti. U programu su sudjelovali mali i veliki zbor te naši prvopričesnici. Osim njih prigodne božićne pjesme izveli su i župni zborovi mladih i odraslih. Nadamo se da će ovakvi koncerti postati tradicionalni. 
Hvala svima koji su nas došli vidjeti i čuti.
 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 08:33

Održana božićna priredba

Jučer je održana božićna priredba koju su pripremili učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama. U raznovrsnoj 80-minutnoj priredbi vidjeli smo ples, pjesmu, sviranje, recitacije, igrokaz i scensku igru. Prije priredbe bila je organizirana prodajna izložba za koju su učenici proteklih dana izrađivali božićne ukrase.

Vrhunac obilježavanja božićnih svečanosti očekuje se sutrašnjim koncertom u crkvi Krista Kralja u 12 sati. Vidimo se!

 


 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 12. 2014. 13:24

Humanitarna akcija "Dobrota na djelu"

Tijekom prosinca proveli smo humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji naše škole. Od prikupljenog smo uspjeli napraviti 20 paketa koje ćemo uručiti roditeljima. Hvala svima koji su se uključili u akciju!

Verica Gemić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 12. 2014. 15:07

4.e u posjet ZKM-u

Jučer su učenici  4.e razreda u pratnji učiteljica T.Šikić i M.Paro posjetili kazalište ZKM i pogledali izvrsnu dječju predstavu "Petar Pan". Pri povratku u školu svratili su u dvorište Arheološkog muzeja, prošetali Zrinjevcem, razgledali veliko klizalište na Tomislavcu. Predivan božićni ugođaj za sve!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 12. 2014. 14:44

PROGRAM BOŽIĆNE PRIREDBE

1.DIO 

2. DIO

1.DOBAR  VEČER DOBRI LJUDI (3.a,3.b, voditeljice: V. Golubić, A. Radoš)

KONFERANSA

2.MILOST (zbor, voditelj: D. Dörr)

3.BOŽIĆNI REP, recitacija (4.c, voditeljica: J. Romich Jurički)  

4.BOŽIĆ JEDNE LUTKE, igrokaz, (4.a, voditeljica: J. Kunac)

5.STILLE NACHT (5.a, voditeljica: M. Lujan Kujundžić )

6.BOŽIĆ RADOSTI I MIRA, recital (8.a 8. b, klavir Mirna Saić, voditeljica: L. Brezak)

7.VESELJE TI NAVJEŠĆUJEM (zbor, voditelj: D. Dörr)

8.BOŽIĆNA RADOST, scenska igra (2.a, voditeljica: N. Stanić)

9.U TO VRIJEME GODIŠTA (zbor, voditelj:D.Dorr )

10.SRETAN BOŽIĆ SVAKOME (4.e, voditeljice: T. Šikić, M. Paro)

11.MI ŽELIMO UZDIĆI ISUSA (3.a, 3.b, voditeljica: M. Matošević)

12.BIJELI BOŽIĆ (zbor, voditelj: D. Dörr)  

KONFERANSA

1.A.BORODIN: STAVAK IZ II. KVARTETA (Domenika Stanić, klavir)

2.NOVA, recitacija  (skupina PSP-a, voditeljica: M. Smolčić)

3.LIJEPU STRANU U SVEMU MORAŠ NAĆI (2.c, voditeljice M. V. Pasarić, D. Ehrenfreund)

4.DANZA KUDURO (odgojne skupine, voditeljice: N. K. Gverić, M. Matušin, G. Tursić, T. Dujak)  

5.MY ONLY WISH, (M.Saić, D.Mihalić, J.Tanković, voditelj: D. Dörr)

6.NEK ŽIVI LJUBAV, pjesma s pokretima (2. I 4. skupina PSP-a, voditeljice: J. Guliš, H. Forjan)

7.JAZZ DANCE  (Plesna skupina Osmijeh)

8.WE WILL ROCK YOU, pjesma (3.a i b, voditeljice : V. Golubić, A. Radoš)

9.ROCKIN AROUND THE CHRISTMAS TREE, ples (1.a, voditeljica: G. Capan)

10.SAMBA, ĆA-ĆA-ĆA, JIVE, ples (Magdalena Vidas i Jakov Bjeljac)

KONFERANSA

11.HAPPY NEW YEAR (zbor, voditelj:  D. Dörr)

 

 

Voditelji:  Marta Pleše, Vik Bubaš

Izrada scene: Ankica Pavlović, Jasna Romich Jurički

Tehnika: Tomislav Vilenica

Voditeljica KUD-a: Gordana Capan 

 

Vidimo se sutra u 17 sati!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 18. 12. 2014. 19:00

Božićna čarolija

Započela je čarolija Božića u našoj školi. Prigodnim ukrasima, jaslicama, velikim i malim, sađenjem pšenice i ostalim radovima naših učenika očekujemo Božić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 12. 2014. 19:37

Radionica sapuna

15. prosinca u V. skupini PSP-a održana je radionica sapuna. Na radionici su prisutvovali učenici i roditelji koji su naučili osnovne tehnike izrade sapuna. Konačnim rezultatom bili smo jako zadovoljni. Mirisne, šljokičaste i šarene primjerke sapuna možete vidjeti na našoj prodajnoj izložbi.
 
Radionicu je organizirala voditeljica V. skupine PSP-a Marija Paro, mag.soc.paed
 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 12. 2014. 18:28

Sjećanja na Prvi svjetski rat kroz Božićno primirje

Cijeli 7.a 11.12. nije bio na nastavi. Zašto? Tog četvrtka smo se, zajedno sa ravnateljicom naše škole, Vlatkom Kovač, te profesorom povijesti, Slobodanom Mihailicom, uputili u OŠ Kajzerica kako bismo sudjelovali u obilježavanju 100-te obljetnice Božićnog primirja. Program se sastojao od točaka koje su priredile gostujuće osnovne škole (OŠ Zapruđe, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Matije Gupca, OŠ Bukovac, OŠ Ivana Meštrovića, OŠ Frana Galovića, OŠ Trnjanska, OŠ Stjepana Bencekovića, te mi – OŠ Grigora Viteza) i domaćini. Kroz, već spomenut, program vodio nas je šaljivi Frano Ridijan. Naša škola je prva nastupala. Publika je mogla uživati u igrokazu, tj. emisiji. „voditelj“ je bio učenik Ivo Perišić, a „gostovali“ su: Borna Car, Ivan Budimlija, Ladana Glavinić i Nika Čajić. Nakon igrokaza-emisije cijeli naš razred otpjevao je pjesmu Paula McCartneya, The Pipes of Peace. Ostali sudionici programa piredili su zanimljive prezentacije o Primirju, te igrokaze i dramatizacije nogometne utakmice koja je na Božić, 1914., bila odigrana.
Sve škole su prezentirale svoje radove, ali program još nije ni približno bio gotov. Iz dvorane u kojoj smo prezentirali naše radove „preselili“ smo se u dvoranu jer se tamo igrao prijateljski nogometni turnir. Osim učenika u turniru su sudjelovali i poznate osobe kao što su Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Jurica Popović i mnogi drugi. Nogometna ekipa iz Zapruđa je bila bolja od nas, a ukupni pobjednik nam nije bio bitan.
Po završetku posljednje nogometne utakmice bilo je vrijeme za sendviče i sok. Punih trbuha i zadovoljni današnjim danom, krenuli smo u naše Trnje. Hvala ravnateljici što nas je prijavila za ovaj projekt, te se zahvaljujemo British Councilu na poklon-vrećicama.

Marta kostelić 7.a

Cijeli događaj te izjave naših učenika popratila je Županijska panorama HTV-a čiju reportažu možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 12. 2014. 19:59

Pozivnica za božićni sajam, priredbu i koncert

Pozivamo sve učenike naše škole te njihove obitelji da nam se pridruže na božićnim svečanostima koje će se održati u petak 19.12. i u nedjelju 21.12.

U petak od 14 sati održati će se božićni sajam na kojem će učenici naše škole prodavati prigodne božićne ukrase i poklone. Istog dana u 17 sati, u školskoj dvorani održati će se božićna priredba.

Svečanosti zaključujemo božićnim koncertom koji će se održati u nedjelju u 12.00 sati u crkvi Krista Kralja. Nastupit će mali i veliki zbor naše škole, prvopričesnici te župni zborovi mladih i odraslih.


Veselimo se vašem dolasku!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 12. 2014. 08:15

Božićna maštaonica 3.a

Kažu da je u vrijeme Božića duh zajedništva najjači, pa smo i mi mali, družeći se, odlučili taj osjećaj zadržati što duže. 12. prosinca održali smo likovnu radionicu u našem razredu. Koristeći  se različitim tehnikama, uz pomoć učiteljice Vanesse,  pokušali smo u našu učionicu unijeti dašak Božića. Jesmo li uspjeli, pogledajte sami!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 14. 12. 2014. 14:59

Radionica izrade ukrasa

10.12.2014. održana je radionica za roditelje i učenike 3.c i 4.c pod vodstvom učiteljica Jasne Guliš i Jasne Romich Jurički .Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali ovoj radionici i aktivno sudjelovali u izradi ukrasa sa djecom i učiteljicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 12. 12. 2014. 07:38

Održana 2. Večer matematike

S ponosom objavljujemo da je jučer, 4.12.2014., u našoj školi održana 2.Večer matematike koja kod nas postaje tradicionalni događaj. Večer je prošla vrlo uspješno s čak 250 sudionika! Sudjelovalo je 106 učenika, 62 njihovih roditelja, a ove godine manifestaciji su se pridružili odgajatelji DV Iskrica sa svojim predškolarcima i njihovim roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 16:16

La, la, la, la, la, la, Doć` će sveti Nikola

Danas je u posjet našoj školi došao sveti Nikola. Njegov vjerni pratitelj Krampus je također bio tu. Djeca su se jako razveselila njihovom posjetu. Sveti Nikola ih je podsjetio da večeras dobro uglancaju najveće čizmice koje imaju. Sa sobom je nosio knjigu s popisom dobre djece koje će darovati. Nije otkrio tko je sve na popisu, ali u povjerenju znamo da nitko iz OŠ Grigora Viteza nije zaslužio šibu…

Antonija Radoš, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 14:54

Druženje uz bajke predškolaca i prvoškolaca

U petak 28.11.2014. u posjetu produženom boravku 1.a došla je grupa predškolaca iz Dječjeg vrtića „Iskrica“ u sklopu projekta „Druženje uz bajke predškolaca i prvoškolaca“. Čitali smo i ilustrirali bajku H. C. Andersena – Snježna kraljica. Za predškolce i Dječji vrtić „Iskrica“, produženi boravak 1.a i učiteljica Gabrijela Hankin pripremili su poklone i čestitke za Božić. Družili smo se dva sata te se na kraju počastili mandarinama i zapjevali „Kad si sretan“. Ponovno se vidimo u ožujku na novom druženju.

Učiteljica Gabrijela Hankin

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 07:45

Humanitarna akcija "Dobrota na djelu"

Pozivamo naše učenike, roditelje i učitelje da se pridruže tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Dobrota na djelu“, koja se već dugi niz godina organizira u našoj školi za potrebe obitelji naših učenika, uoči Božićnih blagdana. U ovoj humanitarnoj akciji možete donirati hranu i higijenski pribor. Akcija će trajati od 5.  – 12. 12. 2014. Donesene namirnice i potrepštine  mogu se predati prof. Verici Gemić, u kabinet biologije prije početka nastave.

Pozivamo  vas da se uključite u ovu akciju jer darivanjem drugih  bogatimo sebe.

Organizator akcije : Verica Gemić

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 07:17

Večer matematike

Pozivamo sve učenike od 1. do 8. razreda i njihove roditelje na sudjelovanje u školskom projektu „Večer matematike“ koja će se održati u četvrtak 4.12.2014. u 18 sati u našoj školi. To je druga godina druženja učenika i roditelja s učiteljima matematike. Cilj ovog projekta je zajedničko druženje uz rješavanje različitih zadataka iz matematike, promicanje timskog rada i popularizacija matematike. Organizator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Ove će godine s nama sudjelovati i djeca predškolske dobi iz naših obližnjih vrtića „Iskrica“ i „Blažena Hozana“.

Edi Kanurić, učenik 6.a, član novinarske grupe Osnovne škole Grigora Viteza.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 4. 12. 2014. 18:00

Novi Vinodolski 2014.

Učenici sedmih razreda koji su svojim znanjem izborili mjesto među najboljih osam sudjelovali su na trodnevnoj obuci prve pomoći u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

Dana 26.11. krenule smo u Novi Vinodolski kako bismo poboljšale svoje znanje o prvoj pomoći kao i o njezinom pružanju. Test koji smo morale položiti kako bismo mogle ići u Novi Vinodolski položile su: Jelena Halabuka, Lana Rajnović, Talia Kovačić, Kora Rogina, Ladana Glavinić, Iva Klobučar, Nika Čajić i ja. Na nas je odgovorno pazila prof. Maja Valent koja je ujedno i naša mentorica. Kad smo stigli u Villu Rusticu, gdje smo spavale, raskomotile smo se, ručale i upoznale se sa učenicima ostalih škola, no nije bilo puno vremena za priču jer je predavanje ubrzo počelo. Prvi dan smo ponovili teoriju. Nakon predavanja i večere mogli smo birati želimo li gledati film ili se družiti u društvenoj prostoriji (većina nas je izabrala ovo drugo). U 23 sata smo se mogli vratiti u svoje sobe, a u 23:30 su se gasile svjetla.

Nakon doručka ponovno smo se uputili u naše učionice. Ovaj put smo vježbali imobilizaciju, vrste ozljeda, te kako se sa njima postupa… Uglavnom, gradivo je bilo zanimljivije nego predhodnog dana. Pauzu između predavanja iskoristili smo otišavši u grad sa učenicima OŠ Kustošija (sa kojima smo razvili jako prijateljske odmose). Vrijeme i nije bilo najljepše, ali smo se odlično zabavili. Nastavak predavanja je protekao u zabavi i usavršavanju pružanja prve pomoći.

Poslije predavanja članovi Crvenog križa izveli su pokaznu vježbu kako bismo vidjeli kako izgleda natjecanje. Saznali smo mnogo korisnih informacija i nadam se da ćemo ih pametno znati iskoristiti na natjecanju. U 21 sat je počinjao disco, pa smo se svi požurili urediti. Zabavili smo se, naplesali i promukli. Nažalost, točno kad je postalo najzanimljivije morali smo ići na spavanje.

Ujutro smo spakirali kofere, doručkovali, oprostili se sa učenicima drugih škola koji nisu sa našim busom putovali u Zagreb. Oko 8 sati sjeli smo u bus i krenuli u Zagreb, gdje smo stigli negdje oko 11 sati. Bilo je ovo jedno nezaboravno iskustvo i žao mi je što nije dulje trajalo. Naučili smo puno zanimljivih stvari koje će nam koristiti ne samo sada, nego i daje u životu.

Marta Kostelić, 7.a

                               

                               

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 2. 12. 2014. 20:58

Savjetovalište

U prosincu 2014. godine u našoj školi počinje djelovati Savjetovalište. Ono je namijenjeno učenicima i roditeljima koji žele poboljšati kvalitetu svog svakodnevnog života. Termin rada savjetovališta je četvrtak, od 16 do 17 sati, u učionici u prizemlju škole. Voditeljica savjetovališta je Marija Paro, mag. soc. paed.
  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 2. 12. 2014. 19:14

Zahvalnica udruge Adopta

Udruga Adopta poslala je zahvalnicu 1.a razredu i učiteljici Gordani Capan za sudjelovanje na predstavljanju njihove slikovnice u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića 19. studenoga 2014. Fotografije vezane uz taj događaj već su objavljene na našoj mrežnoj stranici.
  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 1. 12. 2014. 17:24

Radionica izrade božićnih ukrasa

U petak, 28.11.2014. održana je radionica izrade božićnih lampiona. Radionicu je vodila gđa Žana Jakopčić, majka naše učenice. Radionici su prisustvovali učenici produženog boravka 3.a i 3.b razreda i učiteljica Spomenka Horvat. Njima su se pridružili i učenici 5.a i 6.a razreda kojima zahvaljujemo na dolasku, kao i profesorici likovne kulture Ankici Pavlović. Atmosfera na radionici je bila vesela, a druženjem i suradnjom postigla je svoj cilj. Zaključak svih prisutnih je da bi takvih radionica trebalo biti i više.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 1. 12. 2014. 07:40

Zahvalnica za Naj-akciju

I ove školske godine sudjelovali smo u natječaju za Naj-akciju 2014. čiji je cilj poboljšanje života djece. Na natječaj smo prijavili našu akciju " Udružimo se i poplavljenima pomoć pružimo", u kojoj su učenici naše škole prikupljali  hranu i potrebita higijenska sredstava za  stradale u poplavama u istočnom dijelu RH u petom mjesecu 2014. g. U akciji su učenici pokazali svoju humanost i volonterski rad, kako bi prikupljena sredstva što prije bila otpremljena na ugroženo područje.

Višnja Cuculić, pedagog mentor

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 28. 11. 2014. 16:56

Dan tolerancije Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 20.11.2014. u školskoj dvorani obilježen je Dan tolerancije. Družili su se učenici  PSP-a i učenici 3.a i 3.b produženog boravka. U organizaciji su sudjelovali voditelji PSP-a Jasna Guliš, Irena Horvat, Hrvojka Forjan i Marija Paro.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 26. 11. 2014. 20:19

Učenici 1.a na radionici u knjižnici Marina Držića

Učenici 1.a razreda i učiteljica Gordana Capan bili su na radionici u Dječjoj knjižnici Marina Držića. Sudjelovali su u predstavljanju slikovnice o posvojenoj djevojčici Lisi. Teta Dorija nam je čitala slikovnicu a učenici su pažljivo upijali svaku riječ i uživali u lijepim ilustracijama slikovnice. Nakon čitanja aktivno su sudjelovali u razgovoru i pričali o svojim obiteljima i o tome koliko je u obitelji važna ljubav, poštovanje i povjerenje. Nakon toga su ilustrirali svoje obitelji. Potrudili su se i nacrtali prekrasne crteže svoje obitelji. Radove smo stavili u napravljene okvire i izložili u knjižnici. Teta knjižničarka Đurđica nas je počastila slatkišima i sokovima i to je bio lijep završetak druženja.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 11. 2014. 17:56

Škole za Afriku - Posjet velečasnog Odilona Singboa

Dana 19. studenog našu školu posjetio je velečasni Odilon Singbo. Velečasni Odilon rođen je u Hondiju u Beninu. Pričao nam je o školovanju u Africi. Učenici 1.a, 2.a, 3.a i 3. b pažljivo su slušali o igrama, prijateljstvu i životu u Africi. U Hondiju se govori na weme narječju, pozdravljaju se riječju „Nate“ (Kako si?), „Namite (Kako ste?). Doznali smo da se slatkiši jedu samo za blagdane. Pjevali smo i zapljeskali u afričkom ritmu. Drago nam je što nas je posjetio ovako zanimljiv gost i pomogao nam da bolje upoznamo život u Africi.

Učiteljica: Gordana Lavrenčak

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 11. 2014. 17:35

"Čovječe, ispravi se!" Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 21.11.2014.godine s razrednicom Majom Valent u učionici informatike upoznali smo se s novom UNICEF-ovom video igrom "Čovječe, ispravi se!".U početku  smo morali pročitati pravila igre te se informirati o pravima djeteta koja su i bila ideja video igre. Kroz igru smo naučili mnogo korisnih informacija, zabavili se te pomogli tvorcima video igre da uvide svoje greške i da učine video igru zanimljivijom djeci. Osim što smo ponešto i naučili, neki su učenici postigli i zapanjujuće rezultate. Predviđa se da će video igra na internetu izaći u prosincu.

                                                                                        Teuta Galošić, 5.a

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 25. 11. 2014. 17:08

Obuka prve pomoći u Novom Vinodolskom

 Učenici sedmih razreda naše škole u srijedu 26.11. 2014. godine, u pratnji mentorice, Maje Valent, otputovat će u Novi Vinodolski gdje će proći trodnevnu obuku prve pomoći. Polazak učenika je sa parkirališta Gradskog poglavarstva Grada Zagreba u 09:00 sati.

Učenici koji idu na obuku prve pomoći su:

1.

ČAJIĆ NIKA

7.a

2.

GLAVINIĆ LADANA

7.a

3.

HALABUKA JELENA

7.a

4.

KLOBUČAR IVA

7.a

5.

KOSTELIĆ MARTA

7.a

6.

KOVAČIĆ TALIA

7.a

7.

RAJNOVIĆ LANA

7.a

8.

ROGINA KORA

7.a

          

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 11. 2014. 19:55

Radionica izrade božićnih ukrasa

Radionica izrade božićnih ukrasa održati će se u petak 28.11. od 15.30 do 17 sati u prostoriji broj 17. Pozivamo sve zainteresirane učenike da nam se pridruže!

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 24. 11. 2014. 18:39

Međunarodni dan djeteta

Danas je međunarodni dan djeteta kojim obilježavamo 25 godina od usvajanja Konvencija o pravima djeteta. Konvencija UN-a o pravima djeteta je dokument koji je donijela Glavna skupština UN-a na svojem zasjedanju 20. studenog 1989. godine. To je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu. Međunarodni dan djeteta obilježili su i učenici naše škole kroz igrokaz o dječjim pravima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 11. 2014. 13:56

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 18. 11. 2014. 18:36

Zapamtite Vukovar

Naša škola će danas i sutra paljenjem lampiona obilježiti sjećanja na žrtve Vukovara. Povodm obilježavanja tog dana učenica 6.a Mia Šarić je napisala tekst:

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 11. 2014. 16:31

Dijete i pas, ljubav i sigurnost

Cilj edukacije Skloništa Dumovec je razvijanje svijesti o ulozi životinja u čovjekovu okruženju, a posebice odnosa čovjeka prema njima te odnos pas – čovjek. Program i predavanje vodi edukator iz Dumovca uz pomoć asistenta i edukacijskog psa Sisi – kujica mješanka pekinezera, stara 3 godine. Kroz bogat i opsežan video materijal i „čarobnu vreću“ našeg psa, djeca se upoznavaju s radom skloništa Dumovec, uče razliku između udomiti a ne kupiti životinju, kako se ponašati prema svom i tuđem psu te ono najvažnije kako postati odgovoran i dobar vlasnik psa.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 11. 2014. 16:09

Terenska nastava Cenacolo Varaždin

Napokon je osvanuo petak, 14.11., već u osam sati okupili smo se ispred škole. S nama, 7.a, su u „Cenacolo Varaždn“ – komunu za ovisnike, te u grad Varaždin išli i 7. c, 8.a i 8.b., te prof. Vilenica, prof. Gemić, prof. Kujundžić, te prof. Matošević. Prva nam je destinacija bila zajednica „Cenacolo Varaždin“.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 11. 2014. 11:00

Prvopričesnici na satu vjeronauka

Učenici su učeći vjerske sadržaje shvatili važnost zahvaljivanja. Ovo je samo dio njihovog iznimnog rada. Sve pohvale djeci, ali i zahvalnost roditeljima koji nas podržavaju u tome.


Vjeroučiteljica Milena Matošević

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 13. 11. 2014. 11:52

Škole za Afriku - za djecu Burkine Faso i Tanzanije

Naša škola uključila se po drugi put u projekt „Škole za Afriku“. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Kroz taj zajednički projekt žele se stvarati bolji uvjeti za odrastanje i život djece u Africi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 11. 11. 2014. 19:50

Volim matematiku

Od 14.listopada do 15.ožujka 2015.godine u Klovićevim dvorima se održava izložba "Volim matematiku". Izložba se sastoji od 100 fizičkih modela i prikazuje odabrani sadržaj školske matematike u sedam tematskih cjelina te daje posjetiteljima priliku da otkriju zanimljivosti o brojevima, formulama i matematičkim zakonitostima na interaktivan način iz svakodnevnih pojava. Izložbu su zajedno sa svojim roditeljima posjetili neki učenici naše škole, te preporučujemo svima da je posjete.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 11. 2014. 18:50

Jesen u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Kako izgleda jesen u našoj školi pogledajte kroz fotografije učenika Karla Babića iz 6.a razreda. Školu su ukrasili učenici od prvog do četvrtog razreda i njihove učiteljice. Podsjetili su nas na plodove jeseni,  na tople boje, na razne jesenske mirise npr. pečenih kestena, žutih dunja i kukuruza, velike i male tikvice, na jesensko voće; kruške, jabuke, šljive, šipak  i nar.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 11. 2014. 17:18

Videokonferencija učenika 3.a i 3.b

U ponedjeljak 3.11.2014. učenici produženog boravka 3.a i 3.b pod vodstvom učiteljice Spomenke Horvat sudjelovali su u projektu E – twinninga – Moj grad, moja škola, moj razred. Putem Skypea predstavili su svoju školu školama u Zagrebu i Metkoviću. Na žalost zbog slabih veza, nisu se uspjeli povezati s još nekim školama. Međutim, projekt ide dalje s nadom da će sljedeći put veze biti bolje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 6. 11. 2014. 16:54

Iz svijeta znanosti

Dvadesetak minuta četvrtkom navečer na Radio Sljemenu rezervirano je za visokokoncentriranu tjednu dozu znanosti. Slušateljima se predstavljaju znanstvene zanimljivosti, novosti i otkrića - iz Zagreba, Hrvatske i svijeta. Ne zaobilazi se ni tehnologiju koja sa znanošću ide rukom pod ruku, a osim tehničkim, zaslužena pozornost posvećuje se i humanističkim znanostima. Svaka emisija donosi znanstvenu temu tjedna i izbor iz znanstvenih vijesti objavljenih od prethodne emisije.

Preslušajte posljednje emisije na adresi http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/emisija/iz-svijeta-znanosti/171/.

Izvor:Portal za škole

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 5. 11. 2014. 17:43

Izvješće o priredbi za Dane kruha i plodova zemlje 16.10.2014. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 30. 10. 2014. 00:10

Murder - tehnika učenja za savladavanje opširnog gradiva

'Murder' metoda učenja je neko vrijeme poznata u svijetu, a njena učinkovitost mogla bi svakoga nagovoriti da pokuša lakše i u kraćem vremenskom periodu savladati često opširno i složeno gradivo. Sastoji se od šest koraka - svako od šest slova naziva Murder upravo predstavlja jedan element važan za kvalitetno učenje.

Vjerojatno su svi učenici kroz svoj obrazovni put isprobali barem nekoliko načina učenja, ne bi li povećali svoju učinkovitost, a time i dosegli bolje ocjene. Jedna od sve popularnijih metoda je Murder, koju je još 1989. godine ustanovio američki profesor John R. Hayes.

Ovaj njen naziv zapravo je kratica satkana od početnih slova elemenata, koje ova metoda postavlja kao najvažnije. To su Mood - raspoloženje, Understand – razumijevanje, Recall – podsjećanje, Digest – podjela, Expand - proširenje, Review – ponavljanje i preispitivanje

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 27. 10. 2014. 19:27

Zagreb Film Festival

Dana 24.10.2014. učenici 5.a i 6.a su u pratnji svojih razrednika i knjižničara posjetili Zagreb Film festival te pogledali najzanimljiviji debitantski film u režiji Olea Bornedala, Učiteljica na zamjeni. Radnja filma započinje dolaskom nove učiteljice na zamjenu koja je bila iznimno zločesta, sklona raznim oblicima kažnjavanja i mučenja. Učenici otkrivaju da je zapravo vanzemaljka s nekog udaljenog planeta, no najveći problem je što im vlastiti roditelji nisu vjerovali.  Nakon napetog filma  svi smo odahnuli i komentirali kako smo sretni što  je učiteljica na zamjeni plod redateljeve mašte koji voli znanstvenu fantastiku, a ne stvaran lik.

  Domenika Stanić, 5.a

                                

 

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 25. 10. 2014. 10:07

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis za prvašiće

Knjižnice grada Zagreba obavještavaju građane da je u Mjesecu hrvatske knjige 2014. od 15. listopada do 15. studenoga u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis prvašića. Za upis je potrebna osobna iskaznica roditelja, odnosno udomitelja ili skrbnika.

 

Podsjetimo, manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2014. održava se u periodu od 15. listopada 2014. godine do 15. studenoga 2014. godine kada se knjižnice diljem Hrvatske trude pažnju javnosti skrenuti na knjigu i čitanje. Tema ovogodišnje manifestacije je ljubav, a moto (parafrazirajući Raymonda Carvera) O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi.

Više informacija potražite u Programskoj knjižici Mjeseca hrvatske knjige 2014.

Izvor: skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 10. 2014. 18:16

24.10. Dan Ujedinjenih naroda

Na današnji dan 1945. g. stupio je na snagu osnivački dokument Ujedinjenih naroda - Povelja UN-a, stoga se danas obilježava Dan Ujedinjenih naroda. 

U uvodnom dijelu Povelje, među ostalim, stoji sljedeće:

„Mi, ujedinjeni narodi, odlučni smo sačuvati buduća pokoljenja od užasa rata, koji je dva puta u tijeku našega života donio čovječanstvu neopisive patnje, i potvrditi vjeru u osnovna prava čovjeka, u dostojanstvo i vrijednost ljudske ličnosti, u ravnopravnost muškarca i žene, velikih i malih naroda. Odlučni smo stvoriti uvjete pod kojima bi se održali prava i poštivanje obveza što nastaju iz ugovora i drugih izvora međunarodnog prava te raditi na postizanju društvenog napretka i boljih životnih uvjeta u sve većoj slobodi. "

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 10. 2014. 11:03

Učenica Magdalena Vidas državna prvakinja u kombinaciji deset plesova

Na prvenstvu Republike Hrvatske u kombinaciji-najtežoj disciplini u sportskim plesovima svoju titulu prvakinje potvrdila je učenica 5.a razreda Magdalena Vidas u starosnoj kategoriji "osnovci." Zajedno sa svojim plesnim partnerom nakon titule prvaka u standardnim plesovima, te u latinsko-američkim plesovima, postali su apsolutni pobjednici  ove kategorije za 2014.g. osvojivši naslov prvaka u kombinaciji. Njihova pobjeda i ovaj  put bila je uvjerljiva jer su "pokupili" najbolje ocjene od svih sudaca u svih dest plesova. Čestitamo Magdaleni i želimo joj mnogo plesnih uspjeha.

        

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 22. 10. 2014. 15:54

Trećaši glagoljaši Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.a i 3.b u produženom boravku učiteljice Spomenke Horvat dopisuju se na glagoljici s učenicima osnovnih škola iz Šibenika, Pakraca, Oštarija i Zagreba. Svako dobiveno pismo izaziva veliko veselje. Plan je da tijekom ove školske godine savladaju to staro hrvatsko pismo te steknu nove prijatelje. Više o svemu pogledajte u priloženoj prezentaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 10. 2014. 08:28

Zagreb Film Festival

Danas smo se mi, 7.a (sa razrednikom, prof. Tomislavom Vilenicom), te 8.a i 8.b (sa razrednicama, prof. Milenom Matošević i prof. Mirellom Kujundžić Lujan) uputili u kino Europa na 12. Zagreb Film Festival. Kad smo kupili kokice i kad su nas, već poznate, maskote uputile prema našim mjestima na samom vrhu kino dvorane, program je mogao početi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 21. 10. 2014. 17:03

Zagreb Film Festival 19.-26.10.

Danas počinje 12. Zagreb Film festival koji će u idućih tjedan dana ponuditi više od stotinu filmova razmještenih u desetak različitih programa, autora i autorica iz cijeloga svijeta. Festival će se održati na ukupno šest lokacija: kina Europa, Tuškanac, MSU, Zagrebački plesni centar, Zagrebačko kazalište lutaka i Dokukino KIC.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 10. 2014. 10:24

Priredbom smo obilježili Dane kruha

Jučer smo, na Svjetski dan hrane, prigodnim programom obilježili Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. U raznovrsnoj polusatnoj priredbi koju su pripremili učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama, vidjeli smo ples, pjesmu, recitacije, igrokaz i prezentaciju. Nakon priredbe usljedila je prodajna izložba za koju su učenici izrađivali razne stvari proteklih dana. Više o svemu biti će prikazano u reportaži filmske grupe.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 10. 2014. 13:46

Posjet Koncertnoj dvorani Vatrloslav Lisinski

U srijedu, 15. listopada, učenici 4.a i 5.a razreda naše škole posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski te slušali  filmsku glazbu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 10. 2014. 12:45

Grad mladih – Jesenski šuš

Dana 14.10.2014., učenici nižih razreda, bili su na terenskoj nastavi u Gradu mladih. Izlet je bio plesnog i zabavnog sadržaja, a učenici su se najviše razveselili plesu s animatoricama.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 10. 2014. 13:32

Dani zahvalnosti za plodove zemlje - Dani kruha

Povodom Dana kruha, učenici 3.a i 3.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vanessom Golubić i Antonijom Radoš, danas su radili štrudlu. Naša škola će u četvrtak 16. listopada u 16 sati prigodnim programom obilježiti Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 10. 2014. 15:19

Posjet Vatrogasnoj postaji

Prošli tjedan, učenici posebnih odjeljenja naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili su Vatrogasnu postaju u Savskoj ulici. Upoznali smo se s dežurnim vatrogascima koji su nas proveli kroz postaju, pokazali nam njihova vatrogasna odijela, zaštitne maske i kacige. Objasnili su nam čemu služi raznorazna oprema u postaji i vatrogasnim vozilima. Dopustili su nam ulazak u njihove kamione, čak nas i provezli po dvorištu postaje uz pratnju vrlo glasnih sirena. Nakon tog veselog posjeta mnogi su učenici i sami poželjeli biti vatrogasci kad odrastu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 10. 2014. 07:43

4.listopada-Međunarodni dan životinja

Povodom Međunarodnog dana životinja, učenici 5. a razreda posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba. Ondje ih je dočekala edukatorica te upoznala sa ugroženim i zaštićenim životinjama. Što su ugrožene, a što zaštićene životinje? Ugrožene su one životinje kojima prijeti izumiranje, a zaštićene su one biljne i životinjske vrste koje su rijetke, znanstveno važne ili pak ugrožene.Ostatak vremena proveli su razgledavajući ostale životinje i njihove nastambe. Učenici su se puni dojmova i novih saznanja vratili u svoje učionice.

 

     

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 9. 10. 2014. 21:32

Dan neovisnosti

8.listopad je važan datum u hrvatskoj povijesti. Tog je datuma 1991.godine Hrvatski sabor raskinuo sve veze s tadašnjim republikama i pokrajinama u Jugoslaviji i proglasio neovisnost Hrvatske. Istog datuma, 1075.godine, u Solinu je okrunjen kralj Zvonimir, što je bila potvrda priznanja Kraljevine Hrvatske, a 8.listopada 1871. Eugen Kvaternik pokrenuo je Rakovičku bunu, koja je neslavno završila, a bila je pokušaj ostvarivanja hrvatske neovisnosti.

Svim Hrvatima i Hrvaticama u Hrvatskoj i diljem svijeta čestitamo Dan neovisnosti!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 8. 10. 2014. 10:10

NA DANAŠNJI DAN

Sovjetska sonda 'Luna 3' 1959. godine na Zemlju je poslala prve fotografije tamne strane Mjeseca. Iako prilično loše kvalitete za današnje standarde, fotografije su nakon objave u medijima pobudile veliko zanimanje svjetske javnosti, a nakon obrade pomoću njih je napravljena prva karta tamne strane Mjeseca na kojoj su tom prilikom imena dobila Mare Moscovrae (Moskovsko more) i Mare Desiderii (More žudnje).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 7. 10. 2014. 09:50

NA DANAŠNJI DAN

Današnji dan 2011. godine ostat će zapamćen i po gubitku jednog od najvećih umova računalne industrije, vizionara i genijalca Stevea Jobsa koji je preminuo u 56. godini života od raka gušterače.

Steve Jobs zajedno sa Steveom Wozniakom u garaži punoj jabuka napravio je prvo kućno računalo Apple ("Jabuka"). Tako je i imenovao tvrtku, koju je osnovao s Wozniakom.

Poslije nekoliko generacija računala Apple, napravio je računalo Lisa. Lisa je bilo prvo računalo koje je imalo ikonice na zaslonu, što su nekoliko godina kasnije kopirale mnoge softverske kompanije, uključujući i Microsoft sa svojim Microsoft Windows operacijskim sustavom. Sljedeća generacija računala iz njegove produkcije bio je Macintosh, što je naziv vrste jestivih jabuka u SAD-u.

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 6. 10. 2014. 20:15

PROJEKT ERASMUS+

ERASMUS +
 
Kako bi modernizirali  obrazovni proces  u našoj školi, škola je ove školske godine krenula u projekt uvođenja informatičko - komunikacijske tehnologije u nastavu.
Ovako velik i značajan projekt prepoznala je i Europska unija te je osigurala sredstva za mobilnost i edukaciju 8 profesora u okviru projekta EU ERASMUS + u raznim državama EU..
Provedba ovog dijela projekta je već u tijeku i do kraja školske godine će svi sudionici projekta svoja novo stečena znanja i vještine podijeliti kako sa svojim kolegama, tako i sa učenicima i njihovim roditeljima.
Namjera je škole da nakon edukacije profesora uz pomoć roditelja, donatora i projekata nabavi informatičko - komunikacijsku tehnologiju te ju uvede u neposredan rad sa učenicima i to kroz sve nastavne predmete i u sve programe koji se provode u našoj školi. Na taj način modernizirati ćemo sam nastavni proces, motivirati učenike da postižu bolje rezultate i postanu konkurentniji prilikom upisa u srednje škole, prilagoditi sadržaje specifičnim potrebama svakog učenika te omogućiti učenicima naše škole da se školuju u skladu sa potrebama današnjeg vremena.
 
Voditeljica projekta:
 
Maja Vunderl Pasarić, prof. def.
 
Sudionici projekta:
 
Ivana Dujmović, mag.theol.
Marko Dolenec, prof. def.
Elida Trusić, prof.
Ana Bajo, prof.
Tatjana Šikić, prof. def.
Lidija Marić, prof.
Mihael Ivanišević, prof.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 6. 10. 2014. 20:01

Što su kisele kiše? Vijest ima dokument u privitku

Pogledajte što su Ivan Benčić i Luka Puvačić Solomun, učenici 8.a razreda istražili o kiselim kišama i njihovim negativnim posljedicama.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 6. 10. 2014. 18:08

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je Unesco 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Svim učiteljima naše škole čestitamo Dan učitelja i želimo im da što prije u našem društvu povrate status koji zaslužuju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 10. 2014. 10:06

Filmska grupa snimila reportažu

Svjetski dan školskog mlijeka obilježili smo 24.rujna na Bundeku. Filmska grupa naše škole snimila je reportažu, a u izradi su sudjelovali: Luna Culjak 3.b, Ivan Budimlija 7.a, Borna Car 7.a, Marta Kostelić 7.a, te voditeljice: Ana Bajo učiteljica matematike, Tea Celić profesorica hrvatskog jezika i Antonija Radoš učiteljica 3.b. Također, reportažu s Bundeka u kojoj se pojavljuju neki naši učenici mogli smo vidjeti u Zagrebačkoj županijskoj panorami HTV-a. Ako ste propustili možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 10. 2014. 08:38

Bili smo vrijedni na satu prirode

Stečenim znanjem i svojom maštom dočarali smo mikrosvijet stanice.

                                                                                           5. a

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 4. 10. 2014. 12:18

Predstava Dnevnik Pauline P.

U srijedu 1.10.2014., učenici 3.a, 3.b i 4.a, išli su autobusom u kazalište Žar ptica, u pratnji njihovih učiteljica. Gledali su predstavu Dnevnik Pauline P. Ovo su neki od njihovih dojmova:

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 4. 10. 2014. 11:18

Noć istraživača

Europska noć istraživača je manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Noć istraživača u Hrvatskoj organizirala se drugu godinu za redom a na njoj su ove godine bili i učenici naše škole u pratnji roditelja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 2. 10. 2014. 11:53

Svjetski dan školskog mlijeka

Jučer, 24.rujna, svi redovni razredi naše škole uputili su se na Bundek obilježiti Svjetski dan školskog mlijeka. U bogatom programu u kojem je sudjelovalo nekoliko vrtića i škola, našu školu predstavljali su učenici trećih razreda - Melanie Belobrajdić 3.a i Mak Terbovc 3.b. Također, naši su vrijedni trećaši izradili plakat koji smo imali prilike vidjeti na Bundeku. Osim u programu na pozornici, učenici su mogli sudjelovati u kvizu, vidjeti nekoliko telića te konzumirati neke mliječne proizvode.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 9. 2014. 13:02

21. rujna - Međunarodni dan mira

Zamisli da svi ljudi žive svoje živote u miru. Možda kažeš da sam sanjar, ali ja nisam jedini. Nadam se da ćeš nam se jednog dana pridružiti i da će svijet biti poput jednog tijela.

John Lennon
 

                                

U našoj školi Međunarodni dan mira obilježen je radionicom u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda. Pod motom obrazovanje za mir učenici su se upoznali s poviješću tog dana i izradili plakat.

                                         

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 21. 9. 2014. 14:14

Znanstveni piknik

U nedjelju, 14.rujna, održano je treće izdanje Znanstvenog piknika kojeg je ove godine posjetilo čak 30 000 ljudi! U tom jednodnevnom događanju koji promovira znanost, posjetitelji su mogli sudjelovati u nizu predavanja, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 9. 2014. 11:10

OBAVIJEST RODITELJIMA 2a RAZREDA

Provjera plivanja za učenike 2a razreda bit će 22.9.2014. u 14.00 sati na plivalištu Mladost.

Na provjeru plivanja idu svi učenici 2a razreda u pratnji učiteljica Natalije i Gordane.

Prijevoz je osiguran. Povratak u školu je oko 16.00 sati.

- sve što je potrebno za plivalište u dodatnim je uputama kod učiteljice Natalije.

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 16. 9. 2014. 14:15

Obavijest roditeljima 5.a razrednog odjela

Poštovani roditelji,

pozivam Vas na roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak, 11. rujna 2014. godine u 17h u učionici 23 (biologija i kemija).              

                                                              Razrednica

                                                             Maja Valent, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 9. 9. 2014. 18:16

Osmaši stigli u Biograd!

Profesorica Mirella Kujundžić Lujan javlja da su 8.a i 8.b sretno doputovali na četverodnevno maturalno putovanje u Biograd!

Učenicima i njihovim pratnjama; prof. Kujundžić Lujan, vjeroučiteljici Matošević i prof. Ivaniševiću želimo dobar provod i zadnje punjenje baterija pred početak nove školske godine! smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 9. 2014. 16:27

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

 

Nova školska godina počinje 8. rujna 2014.

 

Početak nastave za učenike:

- od drugog do osmog razreda - 8.00 do 10.30 sati.

- učenici prvog razreda dolaze u školu u 11.00 sati.

 

Molimo učenike da ponesu torbe ili ruksake kako bi preuzeli svoje udžbenike.

 

Svim našim učenicima želimo uspješan početak školske godine.

 

Ravnateljica škole:

mr.sc. Vlatka Kovač

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 31. 8. 2014. 17:14
» Arhiva naših vijesti    
 


vijesti

Vjeronaučna olimpijada Vijest ima dokument u privitku

Međuškolsko natjecanje učenika osnovnih škola iz vjeronauka (vjeronaučna olimpijada) održalo se 23.1. u OŠ Marina Držića. Učenice naše škole Iva Klobučar, Marta Kostelić, Ladana Glavinić i Dominika Zrno pripremale su građu koja nije nimalo laka - DRUGI VATIKANSKI KONCIL. Naša škola osvojila je peto mjesto! Čestitke našim učenicama i mentorici Mileni Matošević.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 26. 1. 2015. 08:52

Natjecanje iz matematike

Školsko natjecanje iz matematke za učenike od 5. do 8. razreda održati će se u ponedjeljak 3. i 4. sat.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 1. 2015. 14:06

Učenici naše škole izborili prolaz na županijsku razinu Lidrana

Na općinskoj smotri Lidrana naši učenici su postigli uspjeh i izborili prolaz na županijsku razinu iz dramskog izraza. Čestitamo učeniku Tinu Magdiću (2.a) i voditeljici Nataliji Stanić te učenicima dramske skupine 7. i 8. razreda S. Gašpariću, I. Benčiću, J. Tanković, M. Saić, M. Pleše, D. Mihalić, N. Holjevcu, B. Caru, I. Budimliji i voditeljici Laili Brezak.

Tin Magdić, 2.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 21. 1. 2015. 19:41

Projekt 8.a razreda (kojim sudjelujemo u eko natječaju Emmezete) "Pomozimo pticama našeg školskog dvorišta"

Učenici su od glinenih posuda, u koju su ulili rastopljenu mast pomiješanu sa sjemenkama napravili hranilišta za ptice, koje je domar škole objesio na drveće u školskom dvorištu.

Verica Gemić, prof.

             

                  

          

                                      

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 20. 1. 2015. 20:25

PROJEKT ERASMUS+ u OŠ GRIGORA VITEZA

 

ZAŠTO SUDJELUJEMO U EU MOBILNOSTI – ERASMUS+ PROJEKTU

Nekolicina učitelja iz škole odlučila je sudjelovati u projektu ERASMUS+ s  projektom:

 IMPLEMENTACIJA INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE U NASTAVI

 Naša je škola specifična po tome što uz redovne učenike osnovnoškolce ima i 130 učenika s posebnim potrebama. Neki su od njih  integrirani u redovne odjele ali ih je većina u posebnim razrednim odjelima. U naše odjele upisana su i djeca nacionalnih manjina, djeca stranih državljana. Svima njima potreban je individulan i individualiziran pristup učenja te učitelj koji ima personaliziran i prilagođen program i pristup za svakog učenika ponaosob.

U posljednje vrijeme primijetili smo smanjenje broja učenika zbog samovoljnog prestanka školovanja, učenici često stječu niže razine osnovnih znanja od očekivanih, opadanje interesa i motivacije za učenje.

E-UČENJE

Uvođenjem e-udžbenika, informatičko-komunikacijske tehnologije: računala, tableta , pametnih telefona i sličnih komunikacijskih alata, otvara se nova razina održavanja nastave.

Današnji učenici intuitivno ovladavaju novim informatičko-komunikacijskim tehnologijama koje se odlikuju brzinom i dostupnošću visoko vrijednih  informacija pa učenici nerijetko premašuju svoje učiteje u poznavanju i korištenju IKT-a.

KOMPETENCIJE UČITELJA

 U naš projekt uključeno je 8 profesora različitih predmeta:  engleskog, matematike, informatike, koji se u svom radu bave s redovnim i učenicima s posebnim potrebama te stručnjaci edukacijsko- rehabilitacijskog profila koji rade individualno ili grupno s djecom s posebnim potrebama različitih etiologija. Svih 8 sudionika mobilnosti odlučilo se za različite tečajeve koji se tiču uvođenja IKT-a te će ih uvesti u svoj svakodnevni nastavni rad s učenicima. Odabrani tečajevi omogućuju nastavnicima da brzo postanu informatičkI pismeni, sigurni i dovoljno kompetentni da kreiraju suradljiv , ineraktivan razred. Sudionici su aktivni članovi e-Twining portala putem koje se informiraju o dosadašnim iskustvima drugih sudionika sličnih projekata iz drugih zemalja te već sada planiraju buduće suradnje te prijave na on-line tečajeve koji će im omogućiti daljnje usavršavanje na području implementacije IKT-e u nastavu.

 KOME JE TO VAŽNO

Novi načini korištenja IKT-e omogućit će nove načine učenja za nove generacije redovnih učenika i učenika s posebnim potrebama, primjerice, kod učenika s grafomotoričkim poteškoćama, kod učenika koji trpe posljedice cerebralne paralize, slabovidnim učenicima i učenicima s poremećajima pažnje i koncetracije te darovitim učenicaima.

Svima njima IKT-a bit će velika podrška u daljnjem školovanju i tako povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Korištenjem IKT-e u nastavi, učenici će povećati razine osnovnih znanja, a nove vještine i iskustva utjecat će na ublažavanje frustracija učenika u procesu odgoja i obrazovanja te će se smanjiti rizik od preranog napuštanja škole.

PROGRAMI Erasmus+

O mogućnostima koje pružaju programi Erasmus+ te o našem projektu informirat ćemo učitelje na razrednom i učiteljskom vijeću, članove udruga koje surađuju s našom školom i roditelje. Informacije o projektu, njegovim ciljevima, provođenju i utjecaju na našu školu te samu evaluaciju projekta objavljivat ćemo na oglasno ploči za učenike i roditelje i na web stranicama škole.

ISHODI DIGITALNOG PODUČAVANJA

Učitelji će nove informacije, nova znanja, vještine i iskustva koja su stekli tijekom i nakon provedbe projekta širiti svima koji su posredno ili neposredno uključeni u takvu drugačiju nastavu koja koristi IKT-u  za korištenju digitalnih materijala po kojima učenici uče. Oni nisu samo tehnološki drugačiji, već su i kognitivno i strukturalno drugačiji i traže sasvim nov način razmišljanja. Nije dovoljno da nastavnik  zna samo koristiti modernu tehnologiju, on mora promijeniti tradicionalni način podučavanja, umjesto objašnjavanja i frontalnog rada prihvatiti načine motiviranja i učenja primjerenog digitalnim učenicima ( urođenicima).

Podučavanje učitelja ide u smjeru individualizacije nastave: svakom prema sposobnostima, vještinama, potrebama i motivima za učenje.

Cilj nam je stvoriti sigurne i poticajne uvjete za školovnje u kojima će nastava biti inovativna i zanimljiva, kreativna i uzbudljiva zahvaljujući interaktivnim digitalnim udžbenicima koji će prilagođavati zadatke različitim učenicima.

ELIDA TRUSIĆ, prof.

Članica projekta: Implementacija IKT-e u nastavi

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 1. 2015. 14:00

Početak nastave u drugom polugodištu

Nastava počinje u ponedjeljak 12.01.2015. godine po A rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 9. 1. 2015. 09:44

Filmska grupa snimila reportaže

Tijekom prvog polugodišta filmska je grupa snimila dvije reportaže te tako zabilježila dva važna događaja - Dane zahvalnosti za plodove zemlje te Večer matematike.

Zbog tehničkih je poteškoća montaža dovršena nešto kasnije od predviđenog, ali vjerujemo da zbog toga reportaže neće biti ništa manje zanimljive.

Mobilni telefoni ne podržavaju u cijelosti video materijal za reportažu Večer matematike, stoga preporučujemo gledanje preko računala.

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Luna Culjak 3.b, Mak Terbovc 3.b, Marta Kostelić 7.a te voditeljice: Ana Bajo, učiteljica matematike, Tea Celić, profesorica hrvatskog jezika i Antonija Radoš, učiteljica 3.b.

 

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Luna Culjak 3.b, Mak Terbovc 3.b, Teuta Galošić 5.a, Domenika Stanić 5.a, Sven Severec 6.a, Marta Kostelić 7.a te voditeljice Ana Bajo, učiteljica matematike i Tea Celić, profesorica hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 1. 2015. 10:33

Blagdanska čestitka

Filmska grupa naše škole snimila je blagdansku čestitku u kojoj su sudjelovali učenici: Nika Franjković 1.a, Sara Franjković 1.a, Vito Tomina 2.a, Ivan Brnjac 3.a, Marko Janković 3.b, Tihana Lončarek 4.a, Ena Milić 5.a, Edi Kanurić 6.a, Iva Klobučar 7.a, Stjepan Gašparić 8.a, Nando Holjevac 8.b te ravnateljica škole Vlatka Kovač.

U izradi su sudjelovali članovi filmske grupe: Teuta Galošić 5.a, Domenika Stanić 5.a, Sven Severec 6.a, Marta Kostelić 7.a te voditeljice: Ana Bajo učiteljica matematike i Tea Celić profesorica hrvatskog jezika.

U ime svih učenika i djelatnika OŠ Grigora Viteza želimo vam čestit Božić i sretnu Novu godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 12. 2014. 12:32

Projekt "Škole za Afriku"

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koji su u ovom polugodištu radili na Projektu „Škole za Afriku“. Štednjom u razrednim kasicama i prodajom na božićnom sajmu prikupili smo 1.250 kn, koje smo uplatili na račun UNICEFA. Posebno zahvaljujemo učenicima 4.a, 7.a, 8.a i 8.b  koji su vrlo aktivno sudjelovali u ovom projektu i dali velik doprinos njegovoj realizaciji u ovom polugodištu.

Iako nam se čini da  novac nije velik  tim sredstvima može se  osigurati  nešto od sljedećeg:

25 kn

nogometnu loptu i pumpu za napuhavanje za sportske aktivnosti

60 kn

edukacijski paket za jednog učenika (torba, atlas, ploča za pisanje i računanje)

100 kn

školska klupa

700 kn

 škola / vrtić u kutiji (kutija puna stvari koje se mogu pronaći u učionici)

Višnja Cuculić, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 23. 12. 2014. 12:24

Uspješni vitezovci: Stjepan Gašparić Vijest ima dokument u privitku

Predstavljamo učenika 8.a razreda Stjepana Gašparića koji glumi u aktualnoj predstavi Gradskog kazališta Trešnja - Anđeli imaju krila, zar ne?, koju su gledali i učenici naše škole.

Koliko dugo se već baviš glumom?

Stjepan: Već sedam godina, ali pohađam dramske radionice dvije godine.

Na kojim predstavama si do sada radio?

Stjepan: Frankenstein, Još jedna priča iz susjedstva, Ne ulazi, „radioaktivno“, Put u Raj i na aktualnoj Anđeli imaju krila,zar ne?

Kako se osjećaš na pozornici?

Stjepan: Super je, ako te nešto boli ili muči, na sceni sve to zaboraviš pa makar na sat vremena.

Reci nam nešto o predstavi Anđeli imaju krila, zar ne? Koliko dugo si se pripremao i koja je tvoja uloga u njoj?

Stjepan: Predstava je za djecu ali mislim da je i odraslima zanimljiva jer ima puno pjesme, plesa i zabave. Za predstavu sam se pripremao dva mjeseca i moje uloge su: anđeo, mafijaš, siroče i vojnik.

Kako su stariji glumci, kolege iz predstave reagirali na vas školarce? Jesu li imali živaca na probama s vama?

Stjepan: Većina glumaca nas voli i dragi smo im zato što smo prije radili s njima, ali ima pojedinaca kojima idemo na živce.

Kako si dobio ulogu u predstavi Anđeli imaju krila, zar ne?

Stjepan: Dobio sam ulogu kao i za svaku predstavu, otišao sam na audiciju i molio Boga da prođem.

Imaš li tremu na pozornici?

Stjepan: Tremu više i nemam ali sve ovisi tko gleda predstavu.

Imaš li neki ritual prije izlaska na pozornicu?

Stjepan: Imam, odem u garderobu i razgibam se, te prije samog izlaska na scenu obavezno počnem plesat i skakat.

Jesi li radio s nekim poznatim ljudima?

Stjepan: Radio sam sa Sašom Anočićem koji je režirao predstavu Kauboji po kojoj je snimljen film koji je predložen za Oscara, zatim su tu Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Vili Matula, Marijana Mikulić, Ladislav Vindakijević, Ivana Bakarić, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Jadran Grubišić i drugi.

Da li bi više volio biti kazališni ili filmski glumac?

Stjepan: Htio bih oboje ali prije filmski jer mi se čini puno lakše. U kazalištu glumac ne smije pogriješiti, dok se u filmu pogreška ponovo snimi.

Tko ti je najdraži glumac?

Stjepan: Matthew Perry, Johnny Depp i Orlando Bloom a od hrvatskih Rakan Rushaidat.

Koji ti je najdraži film i predstava?

Stjepan: Najdraži film mi je Gospodar Prstenova, a predstava Kauboji.

Čime se baviš u slobodno vrijeme, osim naravno glumom?

Stjepan: Igram igrice na kompjuteru i družim se s prijateljima.

Uspijevaš li uskladiti školske obveze s kazališnim? Imaju li profesori razumijevanja prema tebi?

Stjepan: Uspijevam, koliko toliko. Pojedini profesori imaju razumijevanja i oni su mi najveća podrška i pomoć.

Kakvi su ti planovi za budućnost, koju školu planiraš upisati?

Stjepan: Trenutni plan mi je napraviti predstavu za ovogodišnji Lidrano u suradnji s prof. Brezak, a dalje gdje me voda odnese.

 

Želimo ti puno sreće u budućim projektima!

 

Intervjuirao: Ivan Benčić, 8.a

Učiteljica matematike Ana Bajo s glumcima predstave Anđeli imaju krila, zar ne?

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 19:47

Iščekujući Božić

Paljenjem prve adventske svijeće postajemo svjesni da nam se bliži Božić. Obuzme nas božićno raspoloženje i nekako svi postajemo bolji (ili barem pokušavamo). Razmišljamo o blagdanima koji dolaze, sastavljamo popise novogodišnjih želja i odluka i radujemo se nadolazećim praznicima. Ipak, svatko od nas ima neki svoj razlog zbog kojeg se posebno raduje Božiću. Evo što su napisali učenici 6.a razreda pod satom hrvatskog jezika kod prof. Tee Celić.

Iščekujući Božić

Pahulje snijega padaju na ukrašena božićna drvca, na zaleđene snjegoviće i na male crvene nosiće znatiželjne djece. Badnjak je. Roditelji skupa sa svojom djecom kite raznobojna božićna drvca. Prošlo je jedanaest sati, zato sva djeca moraju na spavanje kako ne bi susrela crvenog djedicu. Majke su ušuškale svoju djecu i ubrzo krenule na spavanje. Sva su djeca nestrpljivo iščekivala božićne poklone. Svanulo je. Djeca su iskočila iz kreveta kako bi otvorila poklone. Bilo je tu raznih stvari: lutaka, autića, novaca, odjeće pa čak i psića čije su njuškice virile van kroz veliku ukrasnu kutiju. Vjerujem da su sva djeca bila zadovoljna svojim darovima. Djedica se ove godine jako potrudio, a za poklon dobio nasmiješena dječja lica.

Tea Miholjančan, 6. a

 

U iščekivanju Božića

S nestrpljenjem čekam kraj polugodišta, a najviše se veselim zimskim praznicima i zasluženom odmoru od školskih obveza. Također me veseli iščekivanje po meni najveselijeg kršćanskog blagdana – Božića. Veselim se kićenju bora i zamatanju darova za mamu, tatu, sestru, baku, djeda i psa. Volim miris maminih i bakinih kolačića koje peku uoči Božića. Uvijek se s obitelji prošetam centrom grada po noći jer je sve lijepo okićeno šarenim žaruljicama. Volim slušati vesele božićne pjesme i gledati božićne filmove. Pravi ugođaj Božića i božićnih blagdana uljepšale bi snježne pahulje jer je tada sve mirno i tiho kako bi i trebalo biti u vrijeme Božića.

Karlo Babić, 6. a

 

Iščekujući Božić

Božić je za mene najljepše doba godine. Zato ga željno iščekujem. Okupljanje i druženje s obitelji jedan je od najboljih darova za Božić. Uvijek jedva čekam probuditi se na božićno jutro jer tada vidim majčino sretno lice i čujem kako mi govori: "Sretan Božić!" Na Badnjak moja obitelj i ja kitimo božićno drvce, a moj tata nas uz njega fotografira. Ništa više ne mogu reći osim da željno iščekujem Božić.

Ivana Vučić, 6. a

 

Božić - moj najdraži blagdan

Još od prve zapaljene svijeće na adventskom vjenčiću osjećam da dolazi najljepši i najsvečaniji dio godine. Zapravo ni sama ne znam je li mi draži sam Božić ili iščekivanje Božića. Kao kad vas ispod bora na božićno jutro dočeka sjajno zapakiran poklon pa ga polako otvarate da bi uzbuđenje duže trajalo. Pokloni ...Svake godine već s početkom prosinca i prvim sjajno ukrašenim izlozima trgovina razmišljam kojim bih poklonima mogla razveseliti obitelj. Ali nije stvar samo u poklonima. Predbožićno vrijeme je i vrijeme kada razmišljam bih li mogla biti bolja osoba. Potrudim se posvetiti više vremena ljudima za koje možda nisam imala previše vremena ranije. Tome se uvijek najviše raduju moje dvije prabake. U to vrijeme kao da smo svi malo bolji ljudi i trudimo se biti bolji prema drugima. Tako "zaslužimo" Božić te svu njegovu ljepotu i radost.

Dora Bedenic, 6. a

 

Iščekivanje Božića                     

Danas je 13. prosinca 2014. - još dvanaest dana do Božića. Osjeća se predblagdansko raspoloženje.Palimo predzadnju adventsku svijeću. Moj tata je okitio našu ogradu lampicama koje žarko trepere. Moja mama počinje peći kolače. Na radiju čujem lijepe božićne pjesmice koje u meni izazivaju radost. Djeca su uzbuđena zbog petarda. Čuju se pucnji i osjeti se miris baruta. Sve je tako božićno samo što snijeg nije pao. Jedva čekam Badnjak jer tada moj tata peče odojka i kitimo jelku. Počeli su i blagdanski filmovi: „Sam u kući“, „Gremlini“ i još neki crtići. Razmišljam o tome što bi se moglo naći pod borom.Ugođaj i raspoloženje jedino kvare testovi za koje treba učiti i kojih je sada pred kraj polugodišta zaista puno. No sve će to uskoro proći i bit će lijepo.

Viktor Šokić, 6.a

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 18:09

Čestitka

Trećaši glagoljaši upućuju svima najljepše želje za nadolazeće blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 17:40

Božićni koncert

Jučer su učenici naše škole prvi put održali prigodni božićni koncert u crkvi Krista Kralja i time zaokružili božićne svečanosti. U programu su sudjelovali mali i veliki zbor te naši prvopričesnici. Osim njih prigodne božićne pjesme izveli su i župni zborovi mladih i odraslih. Nadamo se da će ovakvi koncerti postati tradicionalni. 
Hvala svima koji su nas došli vidjeti i čuti.
 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 12. 2014. 08:33

Održana božićna priredba

Jučer je održana božićna priredba koju su pripremili učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama. U raznovrsnoj 80-minutnoj priredbi vidjeli smo ples, pjesmu, sviranje, recitacije, igrokaz i scensku igru. Prije priredbe bila je organizirana prodajna izložba za koju su učenici proteklih dana izrađivali božićne ukrase.

Vrhunac obilježavanja božićnih svečanosti očekuje se sutrašnjim koncertom u crkvi Krista Kralja u 12 sati. Vidimo se!

 


 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 12. 2014. 13:24

Humanitarna akcija "Dobrota na djelu"

Tijekom prosinca proveli smo humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji naše škole. Od prikupljenog smo uspjeli napraviti 20 paketa koje ćemo uručiti roditeljima. Hvala svima koji su se uključili u akciju!

Verica Gemić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 12. 2014. 15:07

4.e u posjet ZKM-u

Jučer su učenici  4.e razreda u pratnji učiteljica T.Šikić i M.Paro posjetili kazalište ZKM i pogledali izvrsnu dječju predstavu "Petar Pan". Pri povratku u školu svratili su u dvorište Arheološkog muzeja, prošetali Zrinjevcem, razgledali veliko klizalište na Tomislavcu. Predivan božićni ugođaj za sve!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 12. 2014. 14:44

PROGRAM BOŽIĆNE PRIREDBE

1.DIO 

2. DIO

1.DOBAR  VEČER DOBRI LJUDI (3.a,3.b, voditeljice: V. Golubić, A. Radoš)

KONFERANSA

2.MILOST (zbor, voditelj: D. Dörr)

3.BOŽIĆNI REP, recitacija (4.c, voditeljica: J. Romich Jurički)  

4.BOŽIĆ JEDNE LUTKE, igrokaz, (4.a, voditeljica: J. Kunac)

5.STILLE NACHT (5.a, voditeljica: M. Lujan Kujundžić )

6.BOŽIĆ RADOSTI I MIRA, recital (8.a 8. b, klavir Mirna Saić, voditeljica: L. Brezak)

7.VESELJE TI NAVJEŠĆUJEM (zbor, voditelj: D. Dörr)

8.BOŽIĆNA RADOST, scenska igra (2.a, voditeljica: N. Stanić)

9.U TO VRIJEME GODIŠTA (zbor, voditelj:D.Dorr )

10.SRETAN BOŽIĆ SVAKOME (4.e, voditeljice: T. Šikić, M. Paro)

11.MI ŽELIMO UZDIĆI ISUSA (3.a, 3.b, voditeljica: M. Matošević)

12.BIJELI BOŽIĆ (zbor, voditelj: D. Dörr)  

KONFERANSA

1.A.BORODIN: STAVAK IZ II. KVARTETA (Domenika Stanić, klavir)

2.NOVA, recitacija  (skupina PSP-a, voditeljica: M. Smolčić)

3.LIJEPU STRANU U SVEMU MORAŠ NAĆI (2.c, voditeljice M. V. Pasarić, D. Ehrenfreund)

4.DANZA KUDURO (odgojne skupine, voditeljice: N. K. Gverić, M. Matušin, G. Tursić, T. Dujak)  

5.MY ONLY WISH, (M.Saić, D.Mihalić, J.Tanković, voditelj: D. Dörr)

6.NEK ŽIVI LJUBAV, pjesma s pokretima (2. I 4. skupina PSP-a, voditeljice: J. Guliš, H. Forjan)

7.JAZZ DANCE  (Plesna skupina Osmijeh)

8.WE WILL ROCK YOU, pjesma (3.a i b, voditeljice : V. Golubić, A. Radoš)

9.ROCKIN AROUND THE CHRISTMAS TREE, ples (1.a, voditeljica: G. Capan)

10.SAMBA, ĆA-ĆA-ĆA, JIVE, ples (Magdalena Vidas i Jakov Bjeljac)

KONFERANSA

11.HAPPY NEW YEAR (zbor, voditelj:  D. Dörr)

 

 

Voditelji:  Marta Pleše, Vik Bubaš

Izrada scene: Ankica Pavlović, Jasna Romich Jurički

Tehnika: Tomislav Vilenica

Voditeljica KUD-a: Gordana Capan 

 

Vidimo se sutra u 17 sati!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 18. 12. 2014. 19:00

Božićna čarolija

Započela je čarolija Božića u našoj školi. Prigodnim ukrasima, jaslicama, velikim i malim, sađenjem pšenice i ostalim radovima naših učenika očekujemo Božić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 12. 2014. 19:37

Radionica sapuna

15. prosinca u V. skupini PSP-a održana je radionica sapuna. Na radionici su prisutvovali učenici i roditelji koji su naučili osnovne tehnike izrade sapuna. Konačnim rezultatom bili smo jako zadovoljni. Mirisne, šljokičaste i šarene primjerke sapuna možete vidjeti na našoj prodajnoj izložbi.
 
Radionicu je organizirala voditeljica V. skupine PSP-a Marija Paro, mag.soc.paed
 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 12. 2014. 18:28

Sjećanja na Prvi svjetski rat kroz Božićno primirje

Cijeli 7.a 11.12. nije bio na nastavi. Zašto? Tog četvrtka smo se, zajedno sa ravnateljicom naše škole, Vlatkom Kovač, te profesorom povijesti, Slobodanom Mihailicom, uputili u OŠ Kajzerica kako bismo sudjelovali u obilježavanju 100-te obljetnice Božićnog primirja. Program se sastojao od točaka koje su priredile gostujuće osnovne škole (OŠ Zapruđe, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Matije Gupca, OŠ Bukovac, OŠ Ivana Meštrovića, OŠ Frana Galovića, OŠ Trnjanska, OŠ Stjepana Bencekovića, te mi – OŠ Grigora Viteza) i domaćini. Kroz, već spomenut, program vodio nas je šaljivi Frano Ridijan. Naša škola je prva nastupala. Publika je mogla uživati u igrokazu, tj. emisiji. „voditelj“ je bio učenik Ivo Perišić, a „gostovali“ su: Borna Car, Ivan Budimlija, Ladana Glavinić i Nika Čajić. Nakon igrokaza-emisije cijeli naš razred otpjevao je pjesmu Paula McCartneya, The Pipes of Peace. Ostali sudionici programa piredili su zanimljive prezentacije o Primirju, te igrokaze i dramatizacije nogometne utakmice koja je na Božić, 1914., bila odigrana.
Sve škole su prezentirale svoje radove, ali program još nije ni približno bio gotov. Iz dvorane u kojoj smo prezentirali naše radove „preselili“ smo se u dvoranu jer se tamo igrao prijateljski nogometni turnir. Osim učenika u turniru su sudjelovali i poznate osobe kao što su Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Jurica Popović i mnogi drugi. Nogometna ekipa iz Zapruđa je bila bolja od nas, a ukupni pobjednik nam nije bio bitan.
Po završetku posljednje nogometne utakmice bilo je vrijeme za sendviče i sok. Punih trbuha i zadovoljni današnjim danom, krenuli smo u naše Trnje. Hvala ravnateljici što nas je prijavila za ovaj projekt, te se zahvaljujemo British Councilu na poklon-vrećicama.

Marta kostelić 7.a

Cijeli događaj te izjave naših učenika popratila je Županijska panorama HTV-a čiju reportažu možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 12. 2014. 19:59

Pozivnica za božićni sajam, priredbu i koncert

Pozivamo sve učenike naše škole te njihove obitelji da nam se pridruže na božićnim svečanostima koje će se održati u petak 19.12. i u nedjelju 21.12.

U petak od 14 sati održati će se božićni sajam na kojem će učenici naše škole prodavati prigodne božićne ukrase i poklone. Istog dana u 17 sati, u školskoj dvorani održati će se božićna priredba.

Svečanosti zaključujemo božićnim koncertom koji će se održati u nedjelju u 12.00 sati u crkvi Krista Kralja. Nastupit će mali i veliki zbor naše škole, prvopričesnici te župni zborovi mladih i odraslih.


Veselimo se vašem dolasku!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 12. 2014. 08:15

Božićna maštaonica 3.a

Kažu da je u vrijeme Božića duh zajedništva najjači, pa smo i mi mali, družeći se, odlučili taj osjećaj zadržati što duže. 12. prosinca održali smo likovnu radionicu u našem razredu. Koristeći  se različitim tehnikama, uz pomoć učiteljice Vanesse,  pokušali smo u našu učionicu unijeti dašak Božića. Jesmo li uspjeli, pogledajte sami!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 14. 12. 2014. 14:59

Radionica izrade ukrasa

10.12.2014. održana je radionica za roditelje i učenike 3.c i 4.c pod vodstvom učiteljica Jasne Guliš i Jasne Romich Jurički .Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali ovoj radionici i aktivno sudjelovali u izradi ukrasa sa djecom i učiteljicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 12. 12. 2014. 07:38

Održana 2. Večer matematike

S ponosom objavljujemo da je jučer, 4.12.2014., u našoj školi održana 2.Večer matematike koja kod nas postaje tradicionalni događaj. Večer je prošla vrlo uspješno s čak 250 sudionika! Sudjelovalo je 106 učenika, 62 njihovih roditelja, a ove godine manifestaciji su se pridružili odgajatelji DV Iskrica sa svojim predškolarcima i njihovim roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 16:16

La, la, la, la, la, la, Doć` će sveti Nikola

Danas je u posjet našoj školi došao sveti Nikola. Njegov vjerni pratitelj Krampus je također bio tu. Djeca su se jako razveselila njihovom posjetu. Sveti Nikola ih je podsjetio da večeras dobro uglancaju najveće čizmice koje imaju. Sa sobom je nosio knjigu s popisom dobre djece koje će darovati. Nije otkrio tko je sve na popisu, ali u povjerenju znamo da nitko iz OŠ Grigora Viteza nije zaslužio šibu…

Antonija Radoš, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 14:54

Druženje uz bajke predškolaca i prvoškolaca

U petak 28.11.2014. u posjetu produženom boravku 1.a došla je grupa predškolaca iz Dječjeg vrtića „Iskrica“ u sklopu projekta „Druženje uz bajke predškolaca i prvoškolaca“. Čitali smo i ilustrirali bajku H. C. Andersena – Snježna kraljica. Za predškolce i Dječji vrtić „Iskrica“, produženi boravak 1.a i učiteljica Gabrijela Hankin pripremili su poklone i čestitke za Božić. Družili smo se dva sata te se na kraju počastili mandarinama i zapjevali „Kad si sretan“. Ponovno se vidimo u ožujku na novom druženju.

Učiteljica Gabrijela Hankin

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 07:45

Humanitarna akcija "Dobrota na djelu"

Pozivamo naše učenike, roditelje i učitelje da se pridruže tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Dobrota na djelu“, koja se već dugi niz godina organizira u našoj školi za potrebe obitelji naših učenika, uoči Božićnih blagdana. U ovoj humanitarnoj akciji možete donirati hranu i higijenski pribor. Akcija će trajati od 5.  – 12. 12. 2014. Donesene namirnice i potrepštine  mogu se predati prof. Verici Gemić, u kabinet biologije prije početka nastave.

Pozivamo  vas da se uključite u ovu akciju jer darivanjem drugih  bogatimo sebe.

Organizator akcije : Verica Gemić

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 12. 2014. 07:17

Večer matematike

Pozivamo sve učenike od 1. do 8. razreda i njihove roditelje na sudjelovanje u školskom projektu „Večer matematike“ koja će se održati u četvrtak 4.12.2014. u 18 sati u našoj školi. To je druga godina druženja učenika i roditelja s učiteljima matematike. Cilj ovog projekta je zajedničko druženje uz rješavanje različitih zadataka iz matematike, promicanje timskog rada i popularizacija matematike. Organizator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Ove će godine s nama sudjelovati i djeca predškolske dobi iz naših obližnjih vrtića „Iskrica“ i „Blažena Hozana“.

Edi Kanurić, učenik 6.a, član novinarske grupe Osnovne škole Grigora Viteza.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 4. 12. 2014. 18:00

Novi Vinodolski 2014.

Učenici sedmih razreda koji su svojim znanjem izborili mjesto među najboljih osam sudjelovali su na trodnevnoj obuci prve pomoći u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

Dana 26.11. krenule smo u Novi Vinodolski kako bismo poboljšale svoje znanje o prvoj pomoći kao i o njezinom pružanju. Test koji smo morale položiti kako bismo mogle ići u Novi Vinodolski položile su: Jelena Halabuka, Lana Rajnović, Talia Kovačić, Kora Rogina, Ladana Glavinić, Iva Klobučar, Nika Čajić i ja. Na nas je odgovorno pazila prof. Maja Valent koja je ujedno i naša mentorica. Kad smo stigli u Villu Rusticu, gdje smo spavale, raskomotile smo se, ručale i upoznale se sa učenicima ostalih škola, no nije bilo puno vremena za priču jer je predavanje ubrzo počelo. Prvi dan smo ponovili teoriju. Nakon predavanja i večere mogli smo birati želimo li gledati film ili se družiti u društvenoj prostoriji (većina nas je izabrala ovo drugo). U 23 sata smo se mogli vratiti u svoje sobe, a u 23:30 su se gasile svjetla.

Nakon doručka ponovno smo se uputili u naše učionice. Ovaj put smo vježbali imobilizaciju, vrste ozljeda, te kako se sa njima postupa… Uglavnom, gradivo je bilo zanimljivije nego predhodnog dana. Pauzu između predavanja iskoristili smo otišavši u grad sa učenicima OŠ Kustošija (sa kojima smo razvili jako prijateljske odmose). Vrijeme i nije bilo najljepše, ali smo se odlično zabavili. Nastavak predavanja je protekao u zabavi i usavršavanju pružanja prve pomoći.

Poslije predavanja članovi Crvenog križa izveli su pokaznu vježbu kako bismo vidjeli kako izgleda natjecanje. Saznali smo mnogo korisnih informacija i nadam se da ćemo ih pametno znati iskoristiti na natjecanju. U 21 sat je počinjao disco, pa smo se svi požurili urediti. Zabavili smo se, naplesali i promukli. Nažalost, točno kad je postalo najzanimljivije morali smo ići na spavanje.

Ujutro smo spakirali kofere, doručkovali, oprostili se sa učenicima drugih škola koji nisu sa našim busom putovali u Zagreb. Oko 8 sati sjeli smo u bus i krenuli u Zagreb, gdje smo stigli negdje oko 11 sati. Bilo je ovo jedno nezaboravno iskustvo i žao mi je što nije dulje trajalo. Naučili smo puno zanimljivih stvari koje će nam koristiti ne samo sada, nego i daje u životu.

Marta Kostelić, 7.a

                               

                               

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 2. 12. 2014. 20:58

Savjetovalište

U prosincu 2014. godine u našoj školi počinje djelovati Savjetovalište. Ono je namijenjeno učenicima i roditeljima koji žele poboljšati kvalitetu svog svakodnevnog života. Termin rada savjetovališta je četvrtak, od 16 do 17 sati, u učionici u prizemlju škole. Voditeljica savjetovališta je Marija Paro, mag. soc. paed.
  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 2. 12. 2014. 19:14

Zahvalnica udruge Adopta

Udruga Adopta poslala je zahvalnicu 1.a razredu i učiteljici Gordani Capan za sudjelovanje na predstavljanju njihove slikovnice u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića 19. studenoga 2014. Fotografije vezane uz taj događaj već su objavljene na našoj mrežnoj stranici.
  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 1. 12. 2014. 17:24

Radionica izrade božićnih ukrasa

U petak, 28.11.2014. održana je radionica izrade božićnih lampiona. Radionicu je vodila gđa Žana Jakopčić, majka naše učenice. Radionici su prisustvovali učenici produženog boravka 3.a i 3.b razreda i učiteljica Spomenka Horvat. Njima su se pridružili i učenici 5.a i 6.a razreda kojima zahvaljujemo na dolasku, kao i profesorici likovne kulture Ankici Pavlović. Atmosfera na radionici je bila vesela, a druženjem i suradnjom postigla je svoj cilj. Zaključak svih prisutnih je da bi takvih radionica trebalo biti i više.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 1. 12. 2014. 07:40

Zahvalnica za Naj-akciju

I ove školske godine sudjelovali smo u natječaju za Naj-akciju 2014. čiji je cilj poboljšanje života djece. Na natječaj smo prijavili našu akciju " Udružimo se i poplavljenima pomoć pružimo", u kojoj su učenici naše škole prikupljali  hranu i potrebita higijenska sredstava za  stradale u poplavama u istočnom dijelu RH u petom mjesecu 2014. g. U akciji su učenici pokazali svoju humanost i volonterski rad, kako bi prikupljena sredstva što prije bila otpremljena na ugroženo područje.

Višnja Cuculić, pedagog mentor

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 28. 11. 2014. 16:56

Dan tolerancije Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 20.11.2014. u školskoj dvorani obilježen je Dan tolerancije. Družili su se učenici  PSP-a i učenici 3.a i 3.b produženog boravka. U organizaciji su sudjelovali voditelji PSP-a Jasna Guliš, Irena Horvat, Hrvojka Forjan i Marija Paro.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 26. 11. 2014. 20:19

Učenici 1.a na radionici u knjižnici Marina Držića

Učenici 1.a razreda i učiteljica Gordana Capan bili su na radionici u Dječjoj knjižnici Marina Držića. Sudjelovali su u predstavljanju slikovnice o posvojenoj djevojčici Lisi. Teta Dorija nam je čitala slikovnicu a učenici su pažljivo upijali svaku riječ i uživali u lijepim ilustracijama slikovnice. Nakon čitanja aktivno su sudjelovali u razgovoru i pričali o svojim obiteljima i o tome koliko je u obitelji važna ljubav, poštovanje i povjerenje. Nakon toga su ilustrirali svoje obitelji. Potrudili su se i nacrtali prekrasne crteže svoje obitelji. Radove smo stavili u napravljene okvire i izložili u knjižnici. Teta knjižničarka Đurđica nas je počastila slatkišima i sokovima i to je bio lijep završetak druženja.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 11. 2014. 17:56

Škole za Afriku - Posjet velečasnog Odilona Singboa

Dana 19. studenog našu školu posjetio je velečasni Odilon Singbo. Velečasni Odilon rođen je u Hondiju u Beninu. Pričao nam je o školovanju u Africi. Učenici 1.a, 2.a, 3.a i 3. b pažljivo su slušali o igrama, prijateljstvu i životu u Africi. U Hondiju se govori na weme narječju, pozdravljaju se riječju „Nate“ (Kako si?), „Namite (Kako ste?). Doznali smo da se slatkiši jedu samo za blagdane. Pjevali smo i zapljeskali u afričkom ritmu. Drago nam je što nas je posjetio ovako zanimljiv gost i pomogao nam da bolje upoznamo život u Africi.

Učiteljica: Gordana Lavrenčak

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 11. 2014. 17:35

"Čovječe, ispravi se!" Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 21.11.2014.godine s razrednicom Majom Valent u učionici informatike upoznali smo se s novom UNICEF-ovom video igrom "Čovječe, ispravi se!".U početku  smo morali pročitati pravila igre te se informirati o pravima djeteta koja su i bila ideja video igre. Kroz igru smo naučili mnogo korisnih informacija, zabavili se te pomogli tvorcima video igre da uvide svoje greške i da učine video igru zanimljivijom djeci. Osim što smo ponešto i naučili, neki su učenici postigli i zapanjujuće rezultate. Predviđa se da će video igra na internetu izaći u prosincu.

                                                                                        Teuta Galošić, 5.a

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 25. 11. 2014. 17:08

Obuka prve pomoći u Novom Vinodolskom

 Učenici sedmih razreda naše škole u srijedu 26.11. 2014. godine, u pratnji mentorice, Maje Valent, otputovat će u Novi Vinodolski gdje će proći trodnevnu obuku prve pomoći. Polazak učenika je sa parkirališta Gradskog poglavarstva Grada Zagreba u 09:00 sati.

Učenici koji idu na obuku prve pomoći su:

1.

ČAJIĆ NIKA

7.a

2.

GLAVINIĆ LADANA

7.a

3.

HALABUKA JELENA

7.a

4.

KLOBUČAR IVA

7.a

5.

KOSTELIĆ MARTA

7.a

6.

KOVAČIĆ TALIA

7.a

7.

RAJNOVIĆ LANA

7.a

8.

ROGINA KORA

7.a

          

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 11. 2014. 19:55

Radionica izrade božićnih ukrasa

Radionica izrade božićnih ukrasa održati će se u petak 28.11. od 15.30 do 17 sati u prostoriji broj 17. Pozivamo sve zainteresirane učenike da nam se pridruže!

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 24. 11. 2014. 18:39

Međunarodni dan djeteta

Danas je međunarodni dan djeteta kojim obilježavamo 25 godina od usvajanja Konvencija o pravima djeteta. Konvencija UN-a o pravima djeteta je dokument koji je donijela Glavna skupština UN-a na svojem zasjedanju 20. studenog 1989. godine. To je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu. Međunarodni dan djeteta obilježili su i učenici naše škole kroz igrokaz o dječjim pravima.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 20. 11. 2014. 13:56

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 18. 11. 2014. 18:36

Zapamtite Vukovar

Naša škola će danas i sutra paljenjem lampiona obilježiti sjećanja na žrtve Vukovara. Povodm obilježavanja tog dana učenica 6.a Mia Šarić je napisala tekst:

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 11. 2014. 16:31

Dijete i pas, ljubav i sigurnost

Cilj edukacije Skloništa Dumovec je razvijanje svijesti o ulozi životinja u čovjekovu okruženju, a posebice odnosa čovjeka prema njima te odnos pas – čovjek. Program i predavanje vodi edukator iz Dumovca uz pomoć asistenta i edukacijskog psa Sisi – kujica mješanka pekinezera, stara 3 godine. Kroz bogat i opsežan video materijal i „čarobnu vreću“ našeg psa, djeca se upoznavaju s radom skloništa Dumovec, uče razliku između udomiti a ne kupiti životinju, kako se ponašati prema svom i tuđem psu te ono najvažnije kako postati odgovoran i dobar vlasnik psa.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 11. 2014. 16:09

Terenska nastava Cenacolo Varaždin

Napokon je osvanuo petak, 14.11., već u osam sati okupili smo se ispred škole. S nama, 7.a, su u „Cenacolo Varaždn“ – komunu za ovisnike, te u grad Varaždin išli i 7. c, 8.a i 8.b., te prof. Vilenica, prof. Gemić, prof. Kujundžić, te prof. Matošević. Prva nam je destinacija bila zajednica „Cenacolo Varaždin“.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 16. 11. 2014. 11:00

Prvopričesnici na satu vjeronauka

Učenici su učeći vjerske sadržaje shvatili važnost zahvaljivanja. Ovo je samo dio njihovog iznimnog rada. Sve pohvale djeci, ali i zahvalnost roditeljima koji nas podržavaju u tome.


Vjeroučiteljica Milena Matošević

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 13. 11. 2014. 11:52

Škole za Afriku - za djecu Burkine Faso i Tanzanije

Naša škola uključila se po drugi put u projekt „Škole za Afriku“. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Kroz taj zajednički projekt žele se stvarati bolji uvjeti za odrastanje i život djece u Africi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 11. 11. 2014. 19:50

Volim matematiku

Od 14.listopada do 15.ožujka 2015.godine u Klovićevim dvorima se održava izložba "Volim matematiku". Izložba se sastoji od 100 fizičkih modela i prikazuje odabrani sadržaj školske matematike u sedam tematskih cjelina te daje posjetiteljima priliku da otkriju zanimljivosti o brojevima, formulama i matematičkim zakonitostima na interaktivan način iz svakodnevnih pojava. Izložbu su zajedno sa svojim roditeljima posjetili neki učenici naše škole, te preporučujemo svima da je posjete.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 11. 2014. 18:50

Jesen u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Kako izgleda jesen u našoj školi pogledajte kroz fotografije učenika Karla Babića iz 6.a razreda. Školu su ukrasili učenici od prvog do četvrtog razreda i njihove učiteljice. Podsjetili su nas na plodove jeseni,  na tople boje, na razne jesenske mirise npr. pečenih kestena, žutih dunja i kukuruza, velike i male tikvice, na jesensko voće; kruške, jabuke, šljive, šipak  i nar.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 11. 2014. 17:18

Videokonferencija učenika 3.a i 3.b

U ponedjeljak 3.11.2014. učenici produženog boravka 3.a i 3.b pod vodstvom učiteljice Spomenke Horvat sudjelovali su u projektu E – twinninga – Moj grad, moja škola, moj razred. Putem Skypea predstavili su svoju školu školama u Zagrebu i Metkoviću. Na žalost zbog slabih veza, nisu se uspjeli povezati s još nekim školama. Međutim, projekt ide dalje s nadom da će sljedeći put veze biti bolje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 6. 11. 2014. 16:54

Iz svijeta znanosti

Dvadesetak minuta četvrtkom navečer na Radio Sljemenu rezervirano je za visokokoncentriranu tjednu dozu znanosti. Slušateljima se predstavljaju znanstvene zanimljivosti, novosti i otkrića - iz Zagreba, Hrvatske i svijeta. Ne zaobilazi se ni tehnologiju koja sa znanošću ide rukom pod ruku, a osim tehničkim, zaslužena pozornost posvećuje se i humanističkim znanostima. Svaka emisija donosi znanstvenu temu tjedna i izbor iz znanstvenih vijesti objavljenih od prethodne emisije.

Preslušajte posljednje emisije na adresi http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/emisija/iz-svijeta-znanosti/171/.

Izvor:Portal za škole

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 5. 11. 2014. 17:43

Izvješće o priredbi za Dane kruha i plodova zemlje 16.10.2014. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 30. 10. 2014. 00:10

Murder - tehnika učenja za savladavanje opširnog gradiva

'Murder' metoda učenja je neko vrijeme poznata u svijetu, a njena učinkovitost mogla bi svakoga nagovoriti da pokuša lakše i u kraćem vremenskom periodu savladati često opširno i složeno gradivo. Sastoji se od šest koraka - svako od šest slova naziva Murder upravo predstavlja jedan element važan za kvalitetno učenje.

Vjerojatno su svi učenici kroz svoj obrazovni put isprobali barem nekoliko načina učenja, ne bi li povećali svoju učinkovitost, a time i dosegli bolje ocjene. Jedna od sve popularnijih metoda je Murder, koju je još 1989. godine ustanovio američki profesor John R. Hayes.

Ovaj njen naziv zapravo je kratica satkana od početnih slova elemenata, koje ova metoda postavlja kao najvažnije. To su Mood - raspoloženje, Understand – razumijevanje, Recall – podsjećanje, Digest – podjela, Expand - proširenje, Review – ponavljanje i preispitivanje

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 27. 10. 2014. 19:27

Zagreb Film Festival

Dana 24.10.2014. učenici 5.a i 6.a su u pratnji svojih razrednika i knjižničara posjetili Zagreb Film festival te pogledali najzanimljiviji debitantski film u režiji Olea Bornedala, Učiteljica na zamjeni. Radnja filma započinje dolaskom nove učiteljice na zamjenu koja je bila iznimno zločesta, sklona raznim oblicima kažnjavanja i mučenja. Učenici otkrivaju da je zapravo vanzemaljka s nekog udaljenog planeta, no najveći problem je što im vlastiti roditelji nisu vjerovali.  Nakon napetog filma  svi smo odahnuli i komentirali kako smo sretni što  je učiteljica na zamjeni plod redateljeve mašte koji voli znanstvenu fantastiku, a ne stvaran lik.

  Domenika Stanić, 5.a

                                

 

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 25. 10. 2014. 10:07

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis za prvašiće

Knjižnice grada Zagreba obavještavaju građane da je u Mjesecu hrvatske knjige 2014. od 15. listopada do 15. studenoga u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis prvašića. Za upis je potrebna osobna iskaznica roditelja, odnosno udomitelja ili skrbnika.

 

Podsjetimo, manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2014. održava se u periodu od 15. listopada 2014. godine do 15. studenoga 2014. godine kada se knjižnice diljem Hrvatske trude pažnju javnosti skrenuti na knjigu i čitanje. Tema ovogodišnje manifestacije je ljubav, a moto (parafrazirajući Raymonda Carvera) O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi.

Više informacija potražite u Programskoj knjižici Mjeseca hrvatske knjige 2014.

Izvor: skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 10. 2014. 18:16

24.10. Dan Ujedinjenih naroda

Na današnji dan 1945. g. stupio je na snagu osnivački dokument Ujedinjenih naroda - Povelja UN-a, stoga se danas obilježava Dan Ujedinjenih naroda. 

U uvodnom dijelu Povelje, među ostalim, stoji sljedeće:

„Mi, ujedinjeni narodi, odlučni smo sačuvati buduća pokoljenja od užasa rata, koji je dva puta u tijeku našega života donio čovječanstvu neopisive patnje, i potvrditi vjeru u osnovna prava čovjeka, u dostojanstvo i vrijednost ljudske ličnosti, u ravnopravnost muškarca i žene, velikih i malih naroda. Odlučni smo stvoriti uvjete pod kojima bi se održali prava i poštivanje obveza što nastaju iz ugovora i drugih izvora međunarodnog prava te raditi na postizanju društvenog napretka i boljih životnih uvjeta u sve većoj slobodi. "

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 24. 10. 2014. 11:03

Učenica Magdalena Vidas državna prvakinja u kombinaciji deset plesova

Na prvenstvu Republike Hrvatske u kombinaciji-najtežoj disciplini u sportskim plesovima svoju titulu prvakinje potvrdila je učenica 5.a razreda Magdalena Vidas u starosnoj kategoriji "osnovci." Zajedno sa svojim plesnim partnerom nakon titule prvaka u standardnim plesovima, te u latinsko-američkim plesovima, postali su apsolutni pobjednici  ove kategorije za 2014.g. osvojivši naslov prvaka u kombinaciji. Njihova pobjeda i ovaj  put bila je uvjerljiva jer su "pokupili" najbolje ocjene od svih sudaca u svih dest plesova. Čestitamo Magdaleni i želimo joj mnogo plesnih uspjeha.

        

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 22. 10. 2014. 15:54

Trećaši glagoljaši Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.a i 3.b u produženom boravku učiteljice Spomenke Horvat dopisuju se na glagoljici s učenicima osnovnih škola iz Šibenika, Pakraca, Oštarija i Zagreba. Svako dobiveno pismo izaziva veliko veselje. Plan je da tijekom ove školske godine savladaju to staro hrvatsko pismo te steknu nove prijatelje. Više o svemu pogledajte u priloženoj prezentaciji.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 22. 10. 2014. 08:28

Zagreb Film Festival

Danas smo se mi, 7.a (sa razrednikom, prof. Tomislavom Vilenicom), te 8.a i 8.b (sa razrednicama, prof. Milenom Matošević i prof. Mirellom Kujundžić Lujan) uputili u kino Europa na 12. Zagreb Film Festival. Kad smo kupili kokice i kad su nas, već poznate, maskote uputile prema našim mjestima na samom vrhu kino dvorane, program je mogao početi.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 21. 10. 2014. 17:03

Zagreb Film Festival 19.-26.10.

Danas počinje 12. Zagreb Film festival koji će u idućih tjedan dana ponuditi više od stotinu filmova razmještenih u desetak različitih programa, autora i autorica iz cijeloga svijeta. Festival će se održati na ukupno šest lokacija: kina Europa, Tuškanac, MSU, Zagrebački plesni centar, Zagrebačko kazalište lutaka i Dokukino KIC.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 10. 2014. 10:24

Priredbom smo obilježili Dane kruha

Jučer smo, na Svjetski dan hrane, prigodnim programom obilježili Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. U raznovrsnoj polusatnoj priredbi koju su pripremili učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama, vidjeli smo ples, pjesmu, recitacije, igrokaz i prezentaciju. Nakon priredbe usljedila je prodajna izložba za koju su učenici izrađivali razne stvari proteklih dana. Više o svemu biti će prikazano u reportaži filmske grupe.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 10. 2014. 13:46

Posjet Koncertnoj dvorani Vatrloslav Lisinski

U srijedu, 15. listopada, učenici 4.a i 5.a razreda naše škole posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski te slušali  filmsku glazbu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 17. 10. 2014. 12:45

Grad mladih – Jesenski šuš

Dana 14.10.2014., učenici nižih razreda, bili su na terenskoj nastavi u Gradu mladih. Izlet je bio plesnog i zabavnog sadržaja, a učenici su se najviše razveselili plesu s animatoricama.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 15. 10. 2014. 13:32

Dani zahvalnosti za plodove zemlje - Dani kruha

Povodom Dana kruha, učenici 3.a i 3.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vanessom Golubić i Antonijom Radoš, danas su radili štrudlu. Naša škola će u četvrtak 16. listopada u 16 sati prigodnim programom obilježiti Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 10. 2014. 15:19

Posjet Vatrogasnoj postaji

Prošli tjedan, učenici posebnih odjeljenja naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili su Vatrogasnu postaju u Savskoj ulici. Upoznali smo se s dežurnim vatrogascima koji su nas proveli kroz postaju, pokazali nam njihova vatrogasna odijela, zaštitne maske i kacige. Objasnili su nam čemu služi raznorazna oprema u postaji i vatrogasnim vozilima. Dopustili su nam ulazak u njihove kamione, čak nas i provezli po dvorištu postaje uz pratnju vrlo glasnih sirena. Nakon tog veselog posjeta mnogi su učenici i sami poželjeli biti vatrogasci kad odrastu.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 10. 10. 2014. 07:43

4.listopada-Međunarodni dan životinja

Povodom Međunarodnog dana životinja, učenici 5. a razreda posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba. Ondje ih je dočekala edukatorica te upoznala sa ugroženim i zaštićenim životinjama. Što su ugrožene, a što zaštićene životinje? Ugrožene su one životinje kojima prijeti izumiranje, a zaštićene su one biljne i životinjske vrste koje su rijetke, znanstveno važne ili pak ugrožene.Ostatak vremena proveli su razgledavajući ostale životinje i njihove nastambe. Učenici su se puni dojmova i novih saznanja vratili u svoje učionice.

 

     

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 9. 10. 2014. 21:32

Dan neovisnosti

8.listopad je važan datum u hrvatskoj povijesti. Tog je datuma 1991.godine Hrvatski sabor raskinuo sve veze s tadašnjim republikama i pokrajinama u Jugoslaviji i proglasio neovisnost Hrvatske. Istog datuma, 1075.godine, u Solinu je okrunjen kralj Zvonimir, što je bila potvrda priznanja Kraljevine Hrvatske, a 8.listopada 1871. Eugen Kvaternik pokrenuo je Rakovičku bunu, koja je neslavno završila, a bila je pokušaj ostvarivanja hrvatske neovisnosti.

Svim Hrvatima i Hrvaticama u Hrvatskoj i diljem svijeta čestitamo Dan neovisnosti!

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 8. 10. 2014. 10:10

NA DANAŠNJI DAN

Sovjetska sonda 'Luna 3' 1959. godine na Zemlju je poslala prve fotografije tamne strane Mjeseca. Iako prilično loše kvalitete za današnje standarde, fotografije su nakon objave u medijima pobudile veliko zanimanje svjetske javnosti, a nakon obrade pomoću njih je napravljena prva karta tamne strane Mjeseca na kojoj su tom prilikom imena dobila Mare Moscovrae (Moskovsko more) i Mare Desiderii (More žudnje).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 7. 10. 2014. 09:50

NA DANAŠNJI DAN

Današnji dan 2011. godine ostat će zapamćen i po gubitku jednog od najvećih umova računalne industrije, vizionara i genijalca Stevea Jobsa koji je preminuo u 56. godini života od raka gušterače.

Steve Jobs zajedno sa Steveom Wozniakom u garaži punoj jabuka napravio je prvo kućno računalo Apple ("Jabuka"). Tako je i imenovao tvrtku, koju je osnovao s Wozniakom.

Poslije nekoliko generacija računala Apple, napravio je računalo Lisa. Lisa je bilo prvo računalo koje je imalo ikonice na zaslonu, što su nekoliko godina kasnije kopirale mnoge softverske kompanije, uključujući i Microsoft sa svojim Microsoft Windows operacijskim sustavom. Sljedeća generacija računala iz njegove produkcije bio je Macintosh, što je naziv vrste jestivih jabuka u SAD-u.

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 6. 10. 2014. 20:15

PROJEKT ERASMUS+

ERASMUS +
 
Kako bi modernizirali  obrazovni proces  u našoj školi, škola je ove školske godine krenula u projekt uvođenja informatičko - komunikacijske tehnologije u nastavu.
Ovako velik i značajan projekt prepoznala je i Europska unija te je osigurala sredstva za mobilnost i edukaciju 8 profesora u okviru projekta EU ERASMUS + u raznim državama EU..
Provedba ovog dijela projekta je već u tijeku i do kraja školske godine će svi sudionici projekta svoja novo stečena znanja i vještine podijeliti kako sa svojim kolegama, tako i sa učenicima i njihovim roditeljima.
Namjera je škole da nakon edukacije profesora uz pomoć roditelja, donatora i projekata nabavi informatičko - komunikacijsku tehnologiju te ju uvede u neposredan rad sa učenicima i to kroz sve nastavne predmete i u sve programe koji se provode u našoj školi. Na taj način modernizirati ćemo sam nastavni proces, motivirati učenike da postižu bolje rezultate i postanu konkurentniji prilikom upisa u srednje škole, prilagoditi sadržaje specifičnim potrebama svakog učenika te omogućiti učenicima naše škole da se školuju u skladu sa potrebama današnjeg vremena.
 
Voditeljica projekta:
 
Maja Vunderl Pasarić, prof. def.
 
Sudionici projekta:
 
Ivana Dujmović, mag.theol.
Marko Dolenec, prof. def.
Elida Trusić, prof.
Ana Bajo, prof.
Tatjana Šikić, prof. def.
Lidija Marić, prof.
Mihael Ivanišević, prof.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 6. 10. 2014. 20:01

Što su kisele kiše? Vijest ima dokument u privitku

Pogledajte što su Ivan Benčić i Luka Puvačić Solomun, učenici 8.a razreda istražili o kiselim kišama i njihovim negativnim posljedicama.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 6. 10. 2014. 18:08

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je Unesco 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Svim učiteljima naše škole čestitamo Dan učitelja i želimo im da što prije u našem društvu povrate status koji zaslužuju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 10. 2014. 10:06

Filmska grupa snimila reportažu

Svjetski dan školskog mlijeka obilježili smo 24.rujna na Bundeku. Filmska grupa naše škole snimila je reportažu, a u izradi su sudjelovali: Luna Culjak 3.b, Ivan Budimlija 7.a, Borna Car 7.a, Marta Kostelić 7.a, te voditeljice: Ana Bajo učiteljica matematike, Tea Celić profesorica hrvatskog jezika i Antonija Radoš učiteljica 3.b. Također, reportažu s Bundeka u kojoj se pojavljuju neki naši učenici mogli smo vidjeti u Zagrebačkoj županijskoj panorami HTV-a. Ako ste propustili možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 10. 2014. 08:38

Bili smo vrijedni na satu prirode

Stečenim znanjem i svojom maštom dočarali smo mikrosvijet stanice.

                                                                                           5. a

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 4. 10. 2014. 12:18

Predstava Dnevnik Pauline P.

U srijedu 1.10.2014., učenici 3.a, 3.b i 4.a, išli su autobusom u kazalište Žar ptica, u pratnji njihovih učiteljica. Gledali su predstavu Dnevnik Pauline P. Ovo su neki od njihovih dojmova:

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 4. 10. 2014. 11:18

Noć istraživača

Europska noć istraživača je manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Noć istraživača u Hrvatskoj organizirala se drugu godinu za redom a na njoj su ove godine bili i učenici naše škole u pratnji roditelja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 2. 10. 2014. 11:53

Svjetski dan školskog mlijeka

Jučer, 24.rujna, svi redovni razredi naše škole uputili su se na Bundek obilježiti Svjetski dan školskog mlijeka. U bogatom programu u kojem je sudjelovalo nekoliko vrtića i škola, našu školu predstavljali su učenici trećih razreda - Melanie Belobrajdić 3.a i Mak Terbovc 3.b. Također, naši su vrijedni trećaši izradili plakat koji smo imali prilike vidjeti na Bundeku. Osim u programu na pozornici, učenici su mogli sudjelovati u kvizu, vidjeti nekoliko telića te konzumirati neke mliječne proizvode.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 25. 9. 2014. 13:02

21. rujna - Međunarodni dan mira

Zamisli da svi ljudi žive svoje živote u miru. Možda kažeš da sam sanjar, ali ja nisam jedini. Nadam se da ćeš nam se jednog dana pridružiti i da će svijet biti poput jednog tijela.

John Lennon
 

                                

U našoj školi Međunarodni dan mira obilježen je radionicom u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda. Pod motom obrazovanje za mir učenici su se upoznali s poviješću tog dana i izradili plakat.

                                         

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 21. 9. 2014. 14:14

Znanstveni piknik

U nedjelju, 14.rujna, održano je treće izdanje Znanstvenog piknika kojeg je ove godine posjetilo čak 30 000 ljudi! U tom jednodnevnom događanju koji promovira znanost, posjetitelji su mogli sudjelovati u nizu predavanja, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata.

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 19. 9. 2014. 11:10

OBAVIJEST RODITELJIMA 2a RAZREDA

Provjera plivanja za učenike 2a razreda bit će 22.9.2014. u 14.00 sati na plivalištu Mladost.

Na provjeru plivanja idu svi učenici 2a razreda u pratnji učiteljica Natalije i Gordane.

Prijevoz je osiguran. Povratak u školu je oko 16.00 sati.

- sve što je potrebno za plivalište u dodatnim je uputama kod učiteljice Natalije.

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 16. 9. 2014. 14:15

Obavijest roditeljima 5.a razrednog odjela

Poštovani roditelji,

pozivam Vas na roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak, 11. rujna 2014. godine u 17h u učionici 23 (biologija i kemija).              

                                                              Razrednica

                                                             Maja Valent, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: MAJA VALENT  datum: 9. 9. 2014. 18:16

Osmaši stigli u Biograd!

Profesorica Mirella Kujundžić Lujan javlja da su 8.a i 8.b sretno doputovali na četverodnevno maturalno putovanje u Biograd!

Učenicima i njihovim pratnjama; prof. Kujundžić Lujan, vjeroučiteljici Matošević i prof. Ivaniševiću želimo dobar provod i zadnje punjenje baterija pred početak nove školske godine! smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: ANA BAJO  datum: 5. 9. 2014. 16:27

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

 

Nova školska godina počinje 8. rujna 2014.

 

Početak nastave za učenike:

- od drugog do osmog razreda - 8.00 do 10.30 sati.

- učenici prvog razreda dolaze u školu u 11.00 sati.

 

Molimo učenike da ponesu torbe ili ruksake kako bi preuzeli svoje udžbenike.

 

Svim našim učenicima želimo uspješan početak školske godine.

 

Ravnateljica škole:

mr.sc. Vlatka Kovač

  :: opširnije :: 


objavio: MIHAEL IVANIŠEVIĆ  datum: 31. 8. 2014. 17:14
» Arhiva naših vijesti    
 


HIMNA ŠKOLE


KOLIKO JE SATI?


RASPORED ZVONA
1. sat 8.00 – 8.45
2. sat 8.50 – 9.35
3. sat 9.45 – 10.30
4. sat 10.35 – 11.20
5. sat 11.25 – 12.10
6. sat 12.15 – 13.00

 


Kalendar
« Siječanj 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Kalendar rada šk.god. 2014./2015.


JELOVNIK


KURIKULUM 2014./2015.


Godišnji plan i program


Tiskovine OnLine
Tiskovine OnLine

Edukativni časopisi


OGLASNA PLOČA

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]
Kako da učenje ne bude mučenje

 


ŠKOLSKI LIST

 

preskoči na navigaciju