preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
HIMNA ŠKOLE

KOLIKO JE SATI?

RASPORED ZVONA
1. sat 8.00 – 8.45
2. sat 8.50 – 9.35
3. sat 9.45 – 10.30
4. sat 10.35 – 11.20
5. sat 11.25 – 12.10
6. sat 12.15 – 13.00
7. sat 13.05 - 13.50
1. sat 14.00 - 15.50
2. sat 14.55 - 15.40
3. sat 15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05
Kalendar
« Svibanj 2016 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2015./2016.

JELOVNIK

 
KURIKULUM 2015./2016.

Godišnji plan i program

Propisi

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 60955
Ovaj mjesec: 437
Ovaj tjedan: 398
Danas: 5
vijesti
Sudjelovanje na kongresu
VID IVANJEK / datum: 2. 5. 2016. 18:06

11. kongres edukacijskih rehabilitatora sa međunarodnim sudjelovanjem održavao se  u Varaždinu od 28.- 30. 4. 2016. na temu „Izazovi inkluzivnog odgoja i obrazovanja“.

Na kongresu su aktivno sudjelovale profesorice Jasna Guliš i Jasna Romich Jurički sa prikazom dobre prakse pod nazivom „Inkluzija u malom koncentričnom krugu“.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava njemačkog jezika
VID IVANJEK / datum: 2. 5. 2016. 17:57

29.4. učenici 5., 6., 7., i  8. razreda naše škole koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika po 1. puta su imali svoju terensku nastavu.U jednom  danu posjetili smo Italiju,Njemačku,Austriju, Francusku, Indiju, Kinu, Ameriku...Znam što mislite.To je nemoguće!Ipak, moguće je ukoliko posjetite Minimundus.To je svijet u malom koji se nalazi u Klagenfurtu u Austriji.U njemu su izložene minijaturne znamenitosti iz cijelog svijeta poput: Eiffelovog tornja, kineskog zida,crkve sv.Petra u Rimu,kosog tornja u Pisi itd.Minijature su istovjetne originalu, ali u umanjenoj dimenziji.Uživali smo i u novootvorenom multimedijalnom centru na zatvorenom gdje smo se zaputili u fantastičnu virtualnu vožnju kineskim zidom.Nismo propustili ni ostale atrakcije centra koje su nas oduševile.Na povratku prema Zagrebu prošetali smo prekrasnom prirodom jezera Bled.Uz sve to pratilo nas  je predivno sunčano vrijeme, pa možemo reći da je naš izle bio predivan.


[OPŠIRNIJE]Peticom do zdravlja
VID IVANJEK / datum: 28. 4. 2016. 22:07

KAZALIŠTE U 2.a razredu

Učenici 2.a razreda imali su izuzetnu priliku gledati kazališnu predstavu koja je izvedena u njihovom razredu samo za njih. Predstava je sastavni  dio dodatnih aktivnosti projekta Petica – igrom do zdravlja.
Predstavu „Priča o Bljakasonima ili Zašto treba dobro jesti“ potpisuje glumac Hrvoje Zalar i naglašava važnost pravilne prehrane.
Glavni likovi Nikica, Dunja, Njumi i Njami na zabavan su i smiješan način pojasnili djeci kako je hrana povezana s njihovim zdravljem. Učenicima se predstava jako svidjela i bili su oduševljeni scenskim nastupom glumaca.

učiteljica Gordana Capan


Priča o Bljakasonima

Danas smo u razredu imali lijepo izneneđenje – kazališnu predstavu samo za naš razred. Bila je to predstava o zdravoj hrani. Glumci su bili jako zabavni, a kostimi zanimljivi. S njima su bili i Njumi i Njami, naši prijatelji iz radionica o zdravoj hrani. Svidjelo mi se što je jedan glumac glumio Nikicu, bakicu i vraga i bio je jako smiješan kao i djevojčica Dunja koja je jako voljela hranu svoje bake Kate. Ipak najviše mi se svidjela bakica jer je bila najsmiješniji lik i bilo je super kako je sredila vraga koji je Dunji prodavao nezdravu hranu.

Tara Gundić, 2.a


Zašto treba dobro jesti

Danas smo imali kazalište u  razredu. To mi je bilo super!  Dok smo mi čekali u knjižnici, glumci su u našem razredu  pripremili scenu za predstavu. Najprije su nas pozdravili Njumi i Njami, a njih smo upoznali na početku naših druženja. Predstava je bila jako zanimljiva i smiješna. Iz nje  se može puno naučiti. Meni se najviše svidjelo kada je baka Kata dozivala pijetla da skoči u lonac za juhicu za njenu unučicu Dunju. I najbolji lik mi je bio – možete li pogoditi? Naravno, bakica Kata!!

Emma Jurašić, 2.a


[OPŠIRNIJE]Etnografski muzej
VID IVANJEK / datum: 26. 4. 2016. 22:09

U srijedu, 20.04.2016. razredi 3.e i 4./5. f,  uz pratnju učiteljica posjetili su Etnografski muzej u Zagrebu.
Učenici su razgledali postavu muzeja pod nazivom „Put oko svijeta“ koja obuhvaća zbirke stare odjeće i obuće sa svih kontinenata svijeta kao i oružja i oruđa koje su naši ljudi putujući po svijetu donjeli u Hrvatsku kao suvenire.
Također, u muzeju su se učenici mogli upoznati sa narodnim nošnjama iz cijele Hrvatske.
Nakon razgledavanja muzejske postave učenici su prisustvovali radionici sviranja bubnjeva pod vodstvom Sama Bushara.
Sam nam je objasnio da muzika uz bubnjeve pomaže da se opustimo, te da sviranjem bubnjeva vježbamo motoriku, lateralizaciju, koncentraciju i memoriju.
Nakon opuštanja uz zvuke bubnjeva zaposlenici muzeja učenicima su priredili iznenađenje i pokazali im još i izložbu šumskih vila i vještica iz Hrvatskih tradicionalnih bajki.


Pripremila: Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]Ususret proljeću
VID IVANJEK / datum: 25. 4. 2016. 17:35

PROLJEĆU  USUSRET

Proljeće sada je kod nas
I zima prošla je za čas.
Suncu se možemo radovati
Cvijeće promatrati, trčati i skakati.
U parkovima cvijeće nek’ nastavi rasti
Jer im sunce nitko neće krasti.

Anđelina Alerić, 5.a

HAIKU

Proljeće je tu,
Sretni smo i veseli
Jer grm nije gol.                      

Tvrtko Šapina. 5.a

Proljeće leži
u travi i čeka da
mu sunce dođe.

Anđelina Alerić, 5.a

PROLJEĆE

Nakon duge, hladne zime pojavio se tračak sunca. Jeli to bio znak da je počelo proljeće? Cvatu vjesnici proljeća,  trava raste, a jedan se ježić probudio iz zimskog sna. Na drveću se vide pupovi koji se sramežljivo okreću suncu, traže toplinu da pokažu svoje blijedo zelene listiće. Rane voćke ukrašene su bijelim i ružičastim cvjetovima. Prelijepa magnolija pružila nam je čudesan prizor raskošnih bijelo-ljubičastih cvjetova. Šire se opojni mirisi. O, kako uživamo!

Bruna Cvetković, 5.a

Novinari Anđelina i Tvrtko


[OPŠIRNIJE]Čitaj psu
VID IVANJEK / datum: 25. 4. 2016. 17:21

Skupina učenika iz 2.a i 3.a razreda sudjelovala je 25. travnja na radionici „Čitaj psu“, R.E.A.D., u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića.

U čitaonici smo izuli obuću i posjedali na strunjače na podu. Nakon nekoliko trenutaka ušao je knjižničar Željko sa svojim psom Marom. Čim je pas ugledao djecu, oduševljeno je sjeo među njih. Željko nam je objasnio da svojoj Mari svaku večer pročita priču prije spavanja. Zatim nam je podijelio knjige i zamolio nas da sada mi čitamo priču Mari. Svatko je čitao jedan dio priče koliko je želio i kad je želio, a pas nas je pozorno slušao i dopustio da ga pritom i pomazimo.

Nakon čitanja priče, oprostili smo se s našim novim prijateljima do novog čitanja za dva tjedna. Zajedno smo se fotografirali ispred knjižnice.  


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
VID IVANJEK / datum: 23. 4. 2016. 11:07

Dan planeta Zemlje

Dana 22. travnja 2016. učenici od prvog do četvrtog razreda poticali su prolaznike ispred naše škole svojim crtežima da ne zagađuju planet Zemlju. Na taj su način iskazali svoje poštovanje prema Zemlji. Neki su crtali biljke, drugi životinje, a treći planet i pisali eko-poruke. U jeku rada odnekud nam se iznenada pridružio psić koji je bio izvan sebe od veselja i razdragao je srca sve djece.
Nadam se da ćemo na ovaj način potaknuti ljude na promišljanje o važnosti čistog planeta.

Ivana Čuraković i Patrik Pavlek, 3.a

Vrtlari su povodom Dana planeta Zemlje sadili cvijeće koje će ukrašavati prozore škole.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
VID IVANJEK / datum: 23. 4. 2016. 10:52

Noć knjige 2016. u OŠ Grigora Viteza

Pred stotinjak posjetitelja u našoj je školi 21. travnja održan program u povodu Noći knjige 2016. Nazvali smo ga „Knjiga na daskama“, jer su učenici naše škole izveli na pozornici dvije dramske igre i recitirali pjesme hrvatskih književnika. Tako su i drugi učenici, roditelji, bake i djedovi i učitelji mogli vidjeti točke kojima su naši učenici nastupili na ovogodišnjoj smotri Literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Program je završio točkom na „i“ kada je skupina učenika iz 1. a otpjevala pjesmu „Abeceda“. Voditelji programa Anđelina Alerić i Tvrtko Šapina pozdravili su nas riječima: „Vidimo se i sljedeće godine!“

 
Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Noć biologije
VID IVANJEK / datum: 19. 4. 2016. 16:53

Grupa učenika od petog do osmog razreda, pod vodstvom profesorica Verice Gemić i Ksenije Ondrašek, posjetila je manifestaciju „Noć biologije“ u petak, 15.04.2016. na PMF-u. Prvo smo sudjelovali na radionici „Forenzika“ na kojoj smo saznali kako kriminalistički timovi analiziraju dokaze. Slušali smo o metodama koje se koriste u analizi mjesta zločina, od sakupljanja i obrade dokaza kao što su krv, dlake, kukci i biljke, analize otisaka prstiju i čestica baruta te sve do analize i kreiranja DNA profila osumnjičenih.

Potom smo sudjelovali na zanimljivim predavanjima iz biologije. Slušali smo o stanici, jezgri, mitohondrijima, a na kraju o evoluciji (kemijskoj i biološkoj).

„Noć biologije“ je izvrsna prilika da se činjenice iz biologije dožive na jednostavan, pristupačan  i maštovit način kroz pokuse, prezentacije, radionice… Veselimo se sljedećoj prilici, sljedeće godine!


[OPŠIRNIJE]Čestitke krizmanicima
ANA BAJO / datum: 17. 4. 2016. 10:38

Jučer su učenici osmih razreda naše škole primili sakrament Svete Krizme. Misno slavlje održano je u crkvi Krista Kralja a sakrament je krizmanicima podijelio kardinal Josip Bozanić

Krizmanike su za sakrament Svete Krizme pripremali njihovi vjeroučitelji Ivana Dujmović i Milena Matošević. Također su na Svetoj misi bili prisutni učitelji; Tomislav Vilenica, Mirella Kujundžić Lujan, Elida Trusić, Ana Bajo te ravnateljica škole Vlatka Kovač.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet HRT-u
VID IVANJEK / datum: 14. 4. 2016. 13:05

U utorak 12. travnja krenuli smo iz škole u posjet HRT-u. Išli smo pješice i mada bi mnogi rekli da je to dosadno, nama je bilo baš zanimljivo. Pjevali smo, pričali i šalili se i glasno razmišljali što ćemo vidjeti na „velikoj televiziji“.

Dočekala nas je gospođa Nada i rekla nam da će ona biti naš vodič. Ispričala nam je o povijesti HRT-a te smo saznali da je naša televizija bila među prvima u ovom dijelu svijeta. Povela nas je na radijsku emisiju „Konvoj“, a kako je emisija išla uživo, voditeljica nas je pozdravila, na što smo se mi predstavili pa je tako cijela Hrvatska čula za 5.a i OŠ Grigora Viteza! Baš uzbudljivo!

Gospođa Hrstić, mama naše drage Marijete, povela nas je u studio gdje se emitira Dnevnik te smo upoznali urednika Branimira Farkaša, a „pale“ su i fotke. Zatim nam se pridružila i moja mama i povela nas u „zelenu sobu“, a mi smo se pravili da smo voditelji. Nakon toga oduševljenje – ušli smo u studio u kojem se snima „The Voice“.  Iznenadilo nas je kako je studio malen. Mislili smo da je puno veći. Iako nisu radile „gljive“, pravili smo se da smo Jacques i ostali, slikali se na stolcima te glumili pjevače na pozornici.  Mislim da je to bio najzanimljiviji dio.

Oprostili smo se od tete Nade, zahvalili joj na svemu i izrazili želju da ponovno dođemo jer nam je bilo prekrasno!

Mirta Perišić, 5.a


[OPŠIRNIJE]Posjet Džamiji
VID IVANJEK / datum: 12. 4. 2016. 09:50

U POSJETU DŽAMIJI

U četvrtak, 7.4.2016. mi, učenici 5.a i 6.a razreda smo u pratnji vjeroučiteljice Milene Matošević i profesorice iz geografije Dubravke Bolfan posjetili zagrebačku džamiju. Kada smo došli ispred džamije, lijepo nas je pozdravio hodža džamije i uveo unutra. Nakon što smo ušli u džamiju, izuli smo cipele a djevojčice su stavile marame na glave. Zatim smo ušli u prostor za klanjanje i poslušali što nam hodža ima reći o islamu kao vjeri (kako i kada je nastao, gdje i tko ga je proširio, čega se muslimani kao vjernici islamske vjere moraju pridržavati…). Poslije toga smo ga obasipali pitanjima i potpitanjima kao što su :

  • Zašto djevojčice moraju nositi marame a dječaci ne?
  • Na kojem je jeziku pisan Kur'an (islamska sveta knjiga)?
  • Zašto muslimani u mjesecu ramazanu smiju jesti samo poslije zalaska sunca/prije izlaska sunca? (…)

Razgledali smo ostatke stare džamije, međutim, najdraži dio obilaska nam je bilo uživanje u tradicionalnim slasticama i u uvijek dragom nam sladoledu!

Teuta, 6.a


[OPŠIRNIJE]Lucija Rastočić – državna prvakinja u tenisu
VID IVANJEK / datum: 8. 4. 2016. 11:51

Naporno treniranje, savršene tehnike udaraca, fizička izdržljivost i velika ljubav prema tenisu, omogućilo je Luciji Rastočić, učenici 3.a razreda plasman u zlatnu skupinu.

Odličnom igrom postigla je zavidne rezultate:

Osvojeno 1.mjesto "TURNIR ZAGI"otvoreno prvenstvo djevojčice do 10 god.

Osvojeno 1.mjesto "TURNIR VICTORIJA"otvoreno prvenstvo djevojčice do 10god.

Osvojeno 1.mjesto TURNIR PONIKVE"otvoreno prvenstvo djevojčice do 10god.

Osvojeno 2.mjesto "TURNIR RAVNICE" na mješovitom turniru djevojčice i dječaci do 12 god.


Želimo joj puno uspjeha i još više osvojenih zlatnih pehara i medalja!


[OPŠIRNIJE]Komisijski pregled djece za upis u prvi razred
VID IVANJEK / datum: 29. 3. 2016. 22:02

Poštovani roditelji,
prije upisa u prvi razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja. Pregled se obavlja u školi u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području. Pregledi djece dorasle za upis obavljat će se u školi u slijedećim terminima:

12. 4. 2016. – utorak od 14-18 sati
14. 4. 2016. – četvrtak od 14-18 sati
19. 4. 2016. – utorak od 14-18 sati
21. 4. 2016. – četvrtak od 14-18 sati

Nakon komisijskog pregleda u školi i liječničkog pregleda u službi školske medicine slijedi upis djeteta u prvi razred u terminima koje će odrediti Gradski ured za obrazovanje.

U nemogućnosti dolaska u navedene termine molimo da se obratite školi.
Dodatne informacije možete pogledati na službenim stranicama grada Zagreba.

S veseljem očekujemo dolazak Vašeg djeteta u našu školu.

 

Više informacija pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Portal „Upisi u srednju školu 2016./2017.“
VID IVANJEK / datum: 29. 3. 2016. 21:59

S radom je počeo web portal pod nazivom „UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2016. / 2017.

Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve korisne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim osmašima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa.

Također na raspolaganju Vam je i Facebook stranica portala „Školovanje u RH“.


[OPŠIRNIJE]Početak nastave
VID IVANJEK / datum: 21. 3. 2016. 12:39

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Proljetni praznici završavaju 25. 3. 2016.

Početak nastave je u utorak 29. 3. 2016. po B rasporedu.


[OPŠIRNIJE]Najmlađi za vode 2015.-2016.
VID IVANJEK / datum: 19. 1. 2016. 20:34

Učenici dodatne nastave biologije istraživali su neke kemijske parametre pitke vode u Zagrebu i proučavali kako topljenje snijega utjeće na njih. Tim radom sudjelujemo u natječaju Vodoprivrede „Najmlađi za vode 2015.-2016.“ i u eko-natječaju Ekoteke.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju