preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
Masta i Svasta 2021..pdf

RASPORED ZVONA

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.50  -  9.35

3.

  9.40   -  10.25

4.

10.30  -  11.15

5.

 11.20  -  12.05

6.

12.10  -  12.55

7.

13.00  -  13.45

8.

13.50  -  14.35

9.

 14.40  -  15.25

10.

  15.30  -  16.15

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 289230
Ovaj mjesec: 2464
Ovaj tjedan: 160
Danas: 31
vijesti
Kraj Start-Eu-Up projekta
ANA BAJO / datum: 28. 6. 2022. 18:13

Erasmus+ KA2 projekt Start-Eu-Up polako privodimo kraju. Projekt se provodio od 2019.-2022. godine u suradnji sa partnerskim školama iz Rumunjske, Italije, Portugala, Turske i Španjolske.

U projektu je sudjelovalo više od 70 učenika naše škole te 10 profesora. S obzirom da su se dvije mobilnosti održale online (Hrvatska i Turska) to nam je pružilo mogućnost da uključimo veći broj učenika naše škole.  Na mobilnostima je bilo 16 učenika i 6 profesora, što je bilo i predviđeno u samom projektu.

Učenici i njihovi voditelji u tijeku projekta učili su o razvoju poduzetništva od najranijih dana. Sudjelovali su u izradi mnogobrojnih prezentacija na temu poduzetništva, digitalnog marketinga, zelenog poduzetništva… Posjetili su ured Alberta Gajšeka i naučili kako osnovati start-up kompaniju, prisustvovali predavanjima o poduzetništvu, plaćama, transportu proizvoda, izradili skriptu o tome kako se pripremiti za tržište rada, naučili o uzgoju ljekovitog bilja.. naučili su zauzeti svoje stajalište i diskutirati o nekim „ozbiljnim“ temama.

Na mobilnostima su učenici stekli nove prijatelje, upoznali se sa različitim načinima školovanja u Europi, kulturama, jezicima i tradicijom. Uz mnogo rada bilo je i vremena za zabavu pa su učenici imali razne izazove kao što su pjevanje pjesama Eurosonga, You Turn- plesni izazov, učenje tradicionalnih plesova te upoznavanje sa tradicionalnim specijalitetima naših partnera.

Zadovoljni smo našim uspjesima ali i tužni jer je naša avantura gotova.

Svim Erasmus učenicima i voditeljima puno hvala što su svojim aktivnostima doprinijeli uspješnosti projekta

U nadi da ćemo se ponovno svi zajedno družiti u nekom novom projektu, na neku novu temu organizirali smo malu završnu svečanost sa podjelom Erasmus certifikata o sudjelovanju na mobilnostima učenicima i njihovim voditeljima. Svečanost su svojim prisustvom uveličali članovi školskog odbora: Daša Vrzić, Ivana Božić Valkaj, Tanja Jurin i Petrač Trpimir,  te podržali nastavak sudjelovanja naše škole u Erasmus projektima.

Koordinatorica : Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]TEST BRZOG ČITANJA
Iva Eskeričić / datum: 27. 6. 2022. 11:52

Na kraju školske godine proveden je test brzog čitanja među učenicima od 1. do 4. razreda. Učenici su pokazali dobre vještine čitanja primjerene dobi.

Oni najuspješniji su:

Benjamin Haydon, Kan Petrović i Tena Dujmović, 1.a

Hana Božiković, Fran Horvat i Dino Zizu Vidmar, 1.b

Tadej Svetina, Erin Jakolić i Liam Bosnar, 2.a

Mavro Ružičić, Damian Ninković, Maša Horak i Katarina Jozić, 2.b

Rafael Bašić, Damjan Čičir Vestić i Adrian Bajamić, 3.a

Lavoslav Zajec, Blenard Samahodaj i Ivan Lončar, 3.b

BRAVO!


[OPŠIRNIJE]PROJEKT UREDNIM RUKOPISOM DO ZVIJEZDA
Iva Eskeričić / datum: 27. 6. 2022. 11:49

Tijekom nastavne godine 2021./2022. proveden je projekt „Urednim rukopisom do zvijezda“ od 1. do 4. razreda. Cilj projekta bio je razvijanje pravilnog i urednog rukopisa kao i pravilno korištenje razmaka, interpunkcijskih znakova i dijakritičkih znakova. Učenici su pokazali izuzetnu motivaciju i svaki mjesec s veseljem očekivali novi zadatak. Uredan rukopis vrednovao se zvjezdicama. Oni najuspješniji nagrađeni su diplomama i simboličnim nagradama na kraju nastavne godine. No, važno je napomenuti kako je kod većine učenika primijećen velik napredak i poboljšanje u urednosti rukopisa. Učenici su izrazili želju da i sljedeće godine provedemo ovaj projekt.

Nagrađeni učenici su:

Marta Rastočić i Adrian Šoštarić, 1.a

Lota Šimunić i Franka Škrapec, 1.b

Bella Jurašić, Flora Samahodaj i Erin Jakolić, 2.a

Karolina Matošević, Patrick Sesar, Katarina Jozić i Lota Vukman, 2.b

Daniel Marinčić i Rafael Bašić, 3.a

Rinor Samahodaj, 3.b

Lana Brzović, Lovre Žura, Ante Žura i Vito Župan, 4.a

 

 


[OPŠIRNIJE]Kraj nastavne godine
Iva Eskeričić / datum: 23. 6. 2022. 08:02

Iza nas je kraj još jedne nastavne godine. Štošta smo naučili, ali se pritom i nasmijali brojnim biserima. Upravo oni su nas potaknuli da kraj nastave obilježimo šaljivim videozapisom. Kako bismo izbjegli sličnosti sa stvarnim osobama, potražili smo školske bisere u poznatim vicevima i dramatizirali ih. U odabiru i izvedbi sudjelovale su učenice iz medijske grupe.

Želimo vam ugodne ljetne praznike! 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "INCLUDE"
Iva Eskeričić / datum: 20. 6. 2022. 10:05

Svjesni sve većeg broja migranata i njihova dolaska i u našu društvenu zajednicu te školu, odlučili smo učenike naše škole i članove lokalne zajednice upoznati s načinom života, kulturom i običajima migranata te na taj način poduprijeti prihvaćanje i poštivanje međusobnih razlika. Uključili smo se u projekt „INCLUDE“ u sklopu međuresorne suradnje u osnaživanju državljana trećih zemalja. Akcija je obuhvatila provođenje radionica na novouređenom vanjskom prostoru naše škole financiranom iz projekta „INCLUDE“ te u knjižnici Savica. Radionicama su prisustvovale i članice medijske skupine koje su odlučile dokumentirati sve viđeno.

Što su vidjele, doživjele i naučile pročitajte u nastavku klikom na [opširnije] ispod fotografije.


[OPŠIRNIJE]Eko Vitezi na VII. Međunarodnoj dječjoj ronilačkoj eko patroli
Iva Eskeričić / datum: 20. 6. 2022. 09:52

Kako smo već ranije objavili naš tim Eko Vitezi osvojio je nagradu publike na prvom dječjem zagrebačkom hackatonu. Nagrada je bila odlazak na VII. Međunarodnu dječju ronilačku eko patrolu u Savudriji od 10. do 12. lipnja. Eko patrola je uz pobjednike hackatona okupila učenike s područja Banovine i djecu iz Ukrajine koja se nalaze na području Umaga i okolnih mjesta.

Eko patrola Čišćenje bez granica - VII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, Zagrebačkog holdinga te podružnice Vladimir Nazor i Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ravnateljstva civilne zaštite, Grada Umaga, Grada Pirana i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Klikom na [opširnije] ispod fotografije pogledajte kako nam je bilo!

 


[OPŠIRNIJE]Šimun Lončar dobitnik Godišnje nagrade "Luka Ritz"
Iva Eskeričić / datum: 14. 6. 2022. 16:32

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Godišnje nagrade „Luka Ritz“.

U kategoriji osnovnih škola Godišnju nagradu "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2021./2022. dobio je učenik 6.a razreda Šimun Lončar.

"Šimun je uzoran, odgovoran, svestran i izvrstan učenik. Svojom pozitivnom energijom širi vedar duh i potiče sve oko sebe na pozitivan i konstruktivan pristup životu i radu. Uvijek je željan novih znanja te spreman svoja znanja prenijeti drugima. Iako je tek učenik šestog razreda, pokazuje svestranost i inicijativu, uključen je u sve važne događaje u svojoj školi te potiče i druge učenike na uključivanje."

Bravo Šimune, cijela škola je ponosna na tebe!

Šimuna su na podjeli nagrada podržali učitelji, pedogoginja i ravnateljica.


[OPŠIRNIJE]Posjet 5.a i 5.b zagrebačkoj džamiji
Iva Eskeričić / datum: 14. 6. 2022. 12:45

Naši učenici su u sklopu nastave Vjeronauka posjetili zagrebačku džamiju. 5.b razred džamiju je posjetio 23. svibnja u pratnji vjeroučiteljice Milene Matošević i knjižničarke Ive Eskeričić, a 5.a razred 9. lipnja u pratnji vjeroučiteljice Milene Matošević i učiteljice Željke Trajbar.
Nakon posjeta džamiji učenici su napisali svoj osvrt na boravak u džamiji, a u nastavku možete pročitati što su napisali te pogledati fotografije posjeta.

 

U četvrtak 9.6. oko 12:20 krenuli smo u džamiju. Išli smo pješke i prolazili kroz naselje Savica uz pratnju profesorice Milene Matošević i profesorice Željke Trajbar.  Šetali smo otprilike tridesetak minuta. Kada smo došli do džamije sve djevojčice i profesorice stavile su marame na glavu zbog poštovanja prema islamskoj vjeri. Ispred džamije nalazila se fontana i kako je vjetar puhao smočila nas je voda. Svi smo bili primjetili vrh džamije, minaret. Kada smo ušli u džamiju morali smo skinuti cipele,ali ovaj put dječaci i djevojčice. Potom smo ušli u prostoriju  za mise. Tamo nam je vjeroučiteljica Islamamskog vjeronauka objasnila sve i odgovorila na sva naša pitanja. Islamska vjeroučiteljica nam je objasnila kako je minaret isto što i naš zvonik. Također, kako su nekada imambi (islamski svečenici) pjevnim glasom pozivali slobodne ljude na misu. Onda smo pričali o tome kako muslimani vjeruju u jednoga Boga Alaha. Uglavnom, jako naglašuju kako vole svoga Boga i kako im je to jedini Bog, isto kao i u krščanstvu. Bilo je zanimljivo kako se u džamiji na zidovima ne smije ništa oslikavati, zato su na zidovima napisane riječi i poglavlja iz Kurana. Još jedna zanimljivost, koju smo saznali je ta što kada je džamija bila izgrađena predsjednik Libije je zagrebačkoj džamiji poklonio Kuran.  Nakon svih naših pitanja smo na povratku stali u McDonald´s. Nakon finog drugog ručka vratili smo se u školu i razišli se svojim kućama.

Tea Jurašić 5.a 

Ostale osvrte pročitajte klikom na [opširnije] ispod fotografije.

 


[OPŠIRNIJE]Sveta potvrda
Iva Eskeričić / datum: 7. 6. 2022. 14:27

U subotu 4. lipnja 2022. godine u našoj je župi Krista Kralja svečano podijeljen sakrament svete potvrde (krizme) za naše učenike. Svetu potvrdu učenicima je podijelio prof. dr. sc. Josip Šimunović kao nadbiskupov delegat. Uz podjelitelja, slavlju su nazočili župnik vlč. Ivan Filipčić, župni vikar Milan Dančuo te drugi svećenici i đakoni - gosti. Slavlje su svojim dolaskom uzveličali ravnateljica Vlatka Kovač i razrednici te učitelji krizmanika s asistentima i vjeroučiteljice.

 

Iskrene čestitke našim krizmanicima i njihovim obiteljima!

 

 


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+ KA2 START-EU-UP, MOBILNOST UČENIKA
ANA BAJO / datum: 2. 6. 2022. 08:17

U sklopu Erasmus projekta učenici 7.A razreda putovati će našim partnerima u Rumunjsku, Bistrita, od 4.6.-10.6.2022.

Posjetiti će školu Stefan cel Mare Bistrita, te sudjelovati u prezentacijama i radionicama pripremljenim za učenike. Naši učenici prezentirati će rad učenika s posebnim potrebama na temu: pekmez od šljiva. U sklopu mobilnosti održati će se sajam proizvoda svake zemlje te su učenici sa sobom ponijeli pripremljene vrećice sa lavandom, soli od lavande te čaj od maslina.

Voditelji putovanja su profesori : Maja Vunderl Pasarić i Marko Dolenec.

Učenici:

  1. Tin Bijonda
  2. Janko Toma Biber
  3. Ivana Šapina
  4. Mare Čuraković

Detaljnije pogledajte ovdje.

Koordinator projekta: Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]ZAGREB 780
ANA BAJO / datum: 1. 6. 2022. 07:38

U projektu su sudjelovali učenici s teškoćama 4.e i 8.e razreda, učenici Keramičarske skupine i njihovi prijatelji iz redovnog 4.a razreda.

Zahvaljujući učenicima i njihovim učiteljicama: Koraljki Žepec, Jasni Romich Jurički, Jasni Guliš i Gordani Capan postavljene su dvije izložbe učeničkih radova.

Izložba mini kulturnih znamenitosti našeg grada može se vidjeti na rubnjacima u dvorištu naše škole.

 

Izložbu dječjih radova koja je postavljena u Knjižnici Savica moguće je posjetiti i razgledati od 23.5. do 24.6.2022. kao i na poveznici:

https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/izlozba-zg-780/60671

 

             Voditeljice projekta ZG 780 :

   Koraljka Žepec & Jasna Romich Jurički


[OPŠIRNIJE]Muzej vlakića Backo mini express
Iva Eskeričić / datum: 31. 5. 2022. 12:33

U četvrtak 26. svibnja 2022. učenici 3c, 3e i 4c u pratnji svojih profesorica K. Žganjar, T. Šikić, S. Havidić, J. Guliš i I. Eskeričić te asistenata L. Ivošević, M. Kefelja i S. Horvat posjetili su muzej vlakića "Backo mini express" u Gundulićevoj ulici. Muzej vlakića prostire se na dvije etaže, na više od 350 četvornih metara zatvorenog prostora na kojemu su prikazani brojni detalji života u Zagrebu. Maketom svakodnevno prometuje više od 140 vlakova na 1500 metara tračnica. Dio tračnica ukopan je u pod pa vlakići prolaze ispod posjetitelja, dok je dio na visini od tri metra.

Na samom ulasku u muzej ispred brojnih tračnica i vlakova nalazi se posveta nesreći koja je snašla nogometni tim dječaka na Tajlandu te je prikazana umanjena maketa operacije njihova spašavanja.

Malo dalje od toga nalazi se koncertna pozornica i željeznički kolodvor. Svakako je zanimljiva bila i skijaška staza na Sljemenu koja je prekrivena snijegom te po kojoj se skijaju skijači i obilaze ju službe za održavanje, a prikazana je i žičara. Na nižem katu muzeja nalaze se spiralne tračnice koje vode vlakove na njihova mjesta, dok je pokraj prikazan Advent u Zagrebu te popularno klizalište na Tomislavcu kao i klizače koji su stalno u pokretu.

U zadnjoj prostoriji muzeja nalaze se izložbene makete vlakova koje je moguće voziti po tračnicama na različite načine.

Klikom na [opširnije] ispod fotografije pogledajte kako nam je bilo!


[OPŠIRNIJE]Druženje uz bajke
Iva Eskeričić / datum: 31. 5. 2022. 12:30

PROJEKT: PLAKATI PJESME GRIGORA VITEZA

Učenici LIKOVNO-LITERARNE GRUPE 1.b za kraj školske godine napravili su plakate na temu pjesme Grigora Viteza: Brojalica.
Nadamo se da ćete pročitati i ovu lijepu pjesmu pjesnika Grigora Viteza i pogledati naše plakate.


Učiteljica :Gabrijela Hankin


 

 


[OPŠIRNIJE]Sretan Dan državnosti
ANA BAJO / datum: 30. 5. 2022. 07:35

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj praznik je koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

Sretan Dan državnosti!


[OPŠIRNIJE]Dan škole
ANA BAJO / datum: 25. 5. 2022. 18:23
Dana 12. svibnja proslavili smo 69. Dan škole. Dan je bio obilježen brojnim aktivnostima, u organizaciji učitelja i vanjskih suradnika (FabLab.net, Kazalište Kozlići). U aktivnostima su uživali i veliki i mali. Šećer na kraju bio je odličan koncert školskog benda Thorns.
Hvala svima na sudjelovanju!
U nastavu pogledajte kako smo se lijepo proveli i zabavili!
 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju