preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
HIMNA ŠKOLE

KOLIKO JE SATI?

RASPORED ZVONA
1. sat 8.00 – 8.45
2. sat 8.50 – 9.35
3. sat 9.45 – 10.30
4. sat 10.35 – 11.20
5. sat 11.25 – 12.10
6. sat 12.15 – 13.00
7. sat 13.05 - 13.50
1. sat 14.00 - 15.50
2. sat 14.55 - 15.40
3. sat 15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05
Kalendar
« Svibanj 2016 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2015./2016.

JELOVNIK

 
KURIKULUM 2015./2016.

Godišnji plan i program

Propisi

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 62341
Ovaj mjesec: 1823
Ovaj tjedan: 287

NEOBIČNA ABECEDA

Naša je abeceda
drugačijega reda.
U njoj svako slovo
otkriva nešto novo!

Ako poznaješ slova
pred tobom je igra ova.
Klikni i otvori
O školi slovo govori!

OSNOVNA ŠKOLA GRIGORA VITEZA

vijesti
Gradski vrtovi
VID IVANJEK / datum: 25. 5. 2016. 13:54

Dana 24. svibnja 1.a, 3.a i 4.a išli su u posjet gradskim vrtovima. Išli smo pješice i trebalo nam je pola sata. Dočekale su nas dvije voditeljice koje su nam govorile što ćemo raditi. U male posudice smo stavili zemlju. Po njoj smo posipali sjemenke biljaka koje smo htjeli. Ja sam odabrala bosiljak jer mi je lijepo zvučalo i izgledao je lijepo na slici.

Voditeljica nam je objasnila kako se trebamo brinuti o biljkama. Jagoru je slučajno ispala posudica pa je sve morao saditi ispočetka. Zatim smo krenuli razgledavati biljke. Bilo je tu jagoda, luka, rajčica… Meni je bila jako lijepa perunika, no vidjeli smo još puno biljaka! Upoznali smo i neko začinsko bilje. Posebno mi se svidjela metvica jer volim čaj od metvice. Na moru gdje ljetujem uvijek ima jako puno ružmarina koji se stavlja u jelo, a vidjeli smo ga i u gradskom vrtu.

Bilo je jako zabavno prolaziti kroz veliki vrt. Vidjeli smo čak i kadulju. Upoznali smo neke nove biljke poput matičnjaka, origana, bosiljka i komorača. Bilo je tu i mirisne lavande. Nakon razgledavanja biljaka, gledali smo kroz mikroskop. Vidjeli smo biljne uši koje jedu listove. U jednoj posudi nalazio se jako čudnovat kukac koji je ličio na grančicu. Pustili smo da nam hoda po ruci, ali ga uopće nismo osjećali.

Na kraju smo se pozdravili, uzeli biljke koje smo posadili i vratili se u školu.

Ruta Rogina, 4.a


[OPŠIRNIJE]Likovna kolonija na HRT-u
VID IVANJEK / datum: 24. 5. 2016. 18:44

Kratku HRT-ovu reportažu o likovnoj koloniji može pogledati klikom na ovu poveznicu.


[OPŠIRNIJE]Navike promjeni i zdravlje pokreni
VID IVANJEK / datum: 23. 5. 2016. 09:22

OSNOVNA ŠKOLA GRIGORA VITEZA
KRUGE 46, ZAGREB
23. svibnja 2016.

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Poštovani,

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, poziva učenike i roditelje da se uključe u Projekt „Navike promjeni i zdravlje pokreni“. Cilj projekta je poticanje usvajanja zdravijih životnih navika, kao što su pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost.

Središnje događanje projekta održat će se u Parku Maksimir, 4. lipnja 2016. (u slučaju lošeg vremena, događanje se odgađa za 11. lipnja). Pozivamo učenike i roditelje da se priključe ovoj akciji.

 

Raspored aktivnosti:

09,30 - 10,00 Okupljanje sudionika
10,00 - 12,00 Hodanje (dvije pješačke staze prilagođene ciljanim skupinama)
12,30 - 13,00 Podjela „zdravog obroka“ sudionicima javno zdravstvene akcije (temeljem prikupljenih pečata)
13,00- 15,00 Popratna sportska događanja


[OPŠIRNIJE]Prva Pričest
VID IVANJEK / datum: 22. 5. 2016. 18:37

Danas u našoj župi Krista Kralja bila je Prva sveta Pričest. Učenici 3.e i 5.e razreda pripremali su se za ovo slavlje s vjeroučiteljicom S. Ivković. Svetu misu je slavio župnik D. Vuletić. Podrška ovim prvopričesnicima bile su i učiteljice M. V. Pasarić, T. Šikić, M. Paro i asistent Domagoj.


[OPŠIRNIJE]Osmašice Ladana Glavinić i Marta Kostelić osvojile prvo mjesto na natjecanju „Što hoću, mogu!“
ANA BAJO / datum: 19. 5. 2016. 19:47

Učenice 8.a razreda naše škole Ladana Glavinić i Marta Kostelić, pod mentorstvom učiteljice matematike Ane Bajo osvojile su danas prvo mjesto na natjecanju „Što hoću, mogu!“ u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski. To je natjecanje u kojem se prikazuje poduzetnički duh učenika kao i njihove škole. Naše su učenice kroz esej, prezentaciju, film i javni nastup pokazale bogatstvo poduzetnosti naše škole te osvojile prvo mjesto. Glavna nagrada je četverogodišnja stipendija u jedan od obrazovnih programa u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski. Osim te nagrade, učenice i njihova mentorica su dobile brojne sponzorske nagrade: dvodnevno putovanje u Gardaland u organizaciji PBZ Card Travela, cjelodnevno opuštanje u Termama Tuhelj, seminar brzog čitanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski, mjuzikl Jalta, Jalta u kazalištu Komedija, školu squasha u organizaciji FirstFitness & SquashTower-a, Oxford rječnik, poklon pakete PIP-a pčela i prirode, Zvečeva i Atlantic grupe.

Također smo zahvaljujući najvećem broju lajkova na facebooku osvojili posebnu „The face“ nagradu za naš film, a nagrada je prekrasan nakit Wedding city-a.

Hvala svim učenicima na podršci i učiteljima koji su vjerovali u nas, a najviše Antoniji Radoš, Tei Celić i Ireni Dabić Mandić. Hvala Spomenki Horvat, Maji Vunderl Pasarić, Mileni Matošević i Dubravki Kosier Čakarun jer su svojim poduzetnim akcijama dale sadržaj prezentaciji.

I kroz trnje možemo!

Iako se često miješa s pojmom poduzetništva, poduzetnost ne mora nužno donositi novčane dobitke. Ona unapređuje zajednicu i pojedinca provođenjem novih, korisnih i inovativnih ideja te se odnosi na sposobnost pojedinca da ideju pretvori u djelo. Tako se i u našoj školi OŠ Grigora Viteza, u staroj gradskoj četvrti Trnju, zahvaljujući poduzetnosti naših učitelja, provode mnoge akcije za boljitak zajednice.

Svake godine u našoj se školi organiziraju brojne humanitarne akcije različitih karaktera kojima učenici pokazuju svoju osjetljivost prema prijateljima slabijeg imovinskog stanja, prema starijima i nemoćnima, bolesnima, ovisnima, napuštenima i svima potrebitima.

Tako se uoči božićnih blagdana pomaže učenicima slabijeg imovinskog stanja te „Misionarkama ljubavi“ u njihovoj misiji pomaganja siromašnima i beskućnicima. Učenici rado volonterski posjećuju i obližnji starački dom sestara Dominikanki u kojem svojim prisustvom uveseljavaju njegove štićenike. Poduzetnošću naših učitelja provode se i akcije za pomoć oboljelima od raznih bolesti poput leukemije ili malignih bolesti, a učenici viših razreda svake školske godine pomažu i ovisnicima zajednice Cenacolo u Vrbovcu. Humanitarnim akcijama obuhvaćene su i životinje pa se tijekom školske godine organiziraju akcije za pomoć napuštenim životinjama iz Udruga za zaštitu životinja „Šapica“ i „Dumovec“, a pomaže se i Centru za rehabilitaciju „Silver“.

Naša najveća i najuspješnija humanitarna akcija prošle je godine prešla državne granice pa se prikupljao novac za sirotište sv. Ante u Songei, u afričkoj državi Tanzaniji. Nositelji te akcije bili su učenici naše škole koji su ispekli mnoštvo palačinki i kolača te ih prodavali po simboličnoj cijeni. Osim slatkim proizvodima, učenici su participacijom u malonogometnom turniru škole dodatno novčano potpomogli akciju te omogućili uključivanje svima bez obzira na godine i spol. Volonteri udruge „Kolajna ljubavi“ uspjeli su nam svojim filmom, pričama i fotografijama koje su prodavali približiti život djece iz sirotišta. Zahvaljujući društvenim mrežama i velikom interesu lokalne zajednice akcija se proširila izvan granica škole uključivanjem lokalne neformalne udruge „Trnjanske mame“ te bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca Darija Šimića koji su donacijama također potpomogli akciju. Ukupno smo uspjeli prikupiti oko 4440 kuna i to u samo jednoj večeri. Dokaz da se upornost i dobra djela isplate su nagrade za „Naj akciju u 2015.godini“ od strane Saveza društava Naša djeca i nagrada „Luka Ritz“ dodijeljena našoj učenici koja je u akciji „Kolajne ljubavi“ uložila puno vremena i truda.

Osim poduzetnosti u humanitarnim akcijama naši se učitelji iskazuju i u  onim edukativnim. Tako naši učenici vođeni entuzijazmom učitelja mogu birati među različitim sadržajima: gledati i stvarati predstave na ruskom i talijanskom jeziku, izrađivati slikovnice i časopise, snimati radijske emisije i radio drame, surađivati s ostalim školama putem videokonferencija te njegovati hrvatsku baštinu učeći glagoljicu.

Usprkos manjku vještina i iskustva potrebnog za stvaranje filma, te nedostatku opreme, poduzetnošću je 2011. godine pokrenuta i filmska grupa naše škole i to kroz projekt kojim je nabavljena osnovna oprema potrebna za rad grupe. Voditeljice grupe samostalno su osmislile projekt „Zagreb kroz filmove“ te tražile, i dobile, donacije Turističke zajednice grada Zagreba i Blitz Cinestara. Jedan od filmova je i nagrađen na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Promatrajući rezultate ovih humanitarnih i edukativnih akcija, shvaćamo da malim djelima i idejama možemo puno pomoći pojedincima i zajednici. Osim njima, pomažemo i samima sebi da se bolje osjećamo u svojoj koži jer smo uz malo truda i puno volje vratili osmijehe na lica mnogih ljudi. Sve navedeno dokaz je da i kroz trnje možemo!


[OPŠIRNIJE]Zahvalnica hrvatskog liječničkog zbora i PETICE
VID IVANJEK / datum: 19. 5. 2016. 10:58


[OPŠIRNIJE]Dani OŠ Grigora Viteza 2016.
VID IVANJEK / datum: 18. 5. 2016. 18:57

Od 12. do 14. svibnja održani su Dani OŠ Grigora Viteza. Cijeli tjedan smo se pripremali i uvježbavali projekte koje smo prezentirali na Dan škole 12. svibnja. Bili smo vrlo uzbuđeni; nije baš lako govoriti pred mnogobrojnom publikom. Bilo je treme, ali smo se svi snašli.

Sljedeća dva dana, 13. i 14. svibnja održana je 2. likovna kolonija. Zbog promjenjivog vremena sudionici su bili smješteni u dvorani i na ulazu ispred škole. Likovna kolonija bila je lijepa i zanimljiva kao i svake godine. Prvi dan smo se upoznavali s tehnikama crtanja i slikanja koje su nam strpljivo objašnjavali slikari: Stjepan Perković, Tajana Kolarec, Branko Budimir, Željko Đerek, Ivan Vlašić, Dubravko Mokrović, Saša Petroševski Novak, Milan Hercigonja, Iris Bondera Dvornik, Ljubica Zuccon, Željko pl. Horvatić-Brada i poznati karikaturist Srećko Puntarić-Felix.

Drugi dan smo slikali i crtali i mi učenici. Umjetnici-slikari pomagali su nam i objašnjavali kako zgusnuti ili razrijediti boju, kakva je razlika između akvarela i ulja na platnu. Nasmijali smo se Felixovoj karikaturi SRETAN DAN (BEZ) ŠKOLE, ovisno o tome tko nosi transparent.

Novinar: Tvrtko Šapina 

Više slika možete pronaći u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]Uljepšavanje školskog vrta
VID IVANJEK / datum: 18. 5. 2016. 10:10

Kako bi naš školski vrt bio ljepši i donio nam slatke i slane plodove, učenici 4.a razreda odlučili su s učiteljicom oplijeviti vrt i posaditi/posijati voće i povrće. Posadili su sadnice rajčica, jagoda, paprike, lubenice i tikvica. Djevojčice su još posadile luk, a dječaci posijali mahune. Budući da je zadnjih tjedana kišno vrijeme , učenici koriste svaki sunčani trenutak u danu kako bi otišli u vrt i uživali u poljodjeljskim radovima. Jedan dan u pomoć su im došli i učenici 4.b razreda koji su korov odnijeli na školski kompost.


[OPŠIRNIJE]Plastični čepovi
VID IVANJEK / datum: 18. 5. 2016. 10:02

Učenici 4.a razreda prikupili su i drugu kutiju plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Prikupljanju se redovitim prilozima pridružila i prof. Milena Matošević. Nastavljamo uz želju da do kraja ove školske godine pošaljemo i treću kutiju!


[OPŠIRNIJE]Izložba slika učiteljice Dubravke Kosier Čakarun
VID IVANJEK / datum: 18. 5. 2016. 10:00

Samostalna tematska izložba slika učiteljice Dubravke Kosier Čakarun otvorena za javnost u prostoru OŠ Grigora Viteza povodom svečanosti Dana škole i Likovne kolonije (12. 5. - 14. 5. 2016.)


[OPŠIRNIJE]Upis djece u I. razred
VID IVANJEK / datum: 17. 5. 2016. 12:39

O  B  A  V  I  J  E  S  T
 
o upisu djece u I. razred osnovne škole
 
 za školsku godinu 2016./2017.


9., 10. i 11.  lipnja 2016. godine
 

Nakon komisijskog pregleda u školi i liječničkog pregleda u službi školske medicine slijedi upis djeteta u prvi razred u terminima koje je odredio Gradski ured za obrazovanje:

 

9.  6.  2016.  -  četvrtak    od 14   do  18 sati

10. 6. 2015.  -  petak       od  14   do  18 sati

11. 6. 2015.  -  subota      od   9   do  11 sati

 

U  nemogućnosti dolaska u navedene termine molimo da se obratite školi.

 

Ravnateljica škole:
mr.sc. Vlatka Kovač

Detaljnu obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. na području Grada Zagreba možete pronaći i na stranicama grada (www.zagreb.hr) klikom ovdje, zajedno s rasporedom utvrđivanja psihofizičkog stanja za upis u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2016./2017. na području Grada Zagreba (plava poveznica "RASPORED").


[OPŠIRNIJE]Likovna kolonija
VID IVANJEK / datum: 16. 5. 2016. 21:59

U sklopu obilježavanja Dana škole za učenike i roditelje u Osnovnoj školi Grigora Viteza organizirali smo brojne aktivnosti, kojima smo javnosti želji predstaviti rad naših učenika i učitelja. Prikazom projektnih aktivnosti, prezentacijama, dramskim stvaralaštvom, ali i rezultatima malih istraživačkih projekata koje su proveli naši učenici pod vodstvom učitelja mentora, roditeljima smo pokazali samo djelić našeg rada. Druženje s učenicima, sadašnjim i budućim te njihovim roditeljima nastavili smo u petak i subotu 13. i 14. 5. 2016. kada je po drugi put u našoj školi organizirana Kolonija likovnih umjetnika grada Zagreba. Ovom zanimljivom događanju humanitarnog i edukativnog karaktera, koje je trajalo dva dana, odazvalo se petnaest umjetnika grada Zagreba. U radu likovne kolonije sudjelovali su: Iris Bondora, Željko Đerk, Ljubica Zuccon, Branko Budimir, Sašo Petruševski Novak, Ante Živković Fošar, Milan Hercigonja, Vlatka Bauer, Josip Benjak, Tajana Kolarec, Zoran Lužar, Ivo Vlašić, Dubravko Mokrović, karikaturist Srećko Puntarić Feliks i Stjepan Perković. Tijekom ova dva dana nastalo je tridesetak radova koji će ostati školi i činit će osnovni fundus škole. Pozvani likovni umjetnici samostalno su odabirali teme svojih radova, dva su dana družili s učenicima koji su se odazvali i uvodili ih u prve prave korake likovnog stvaralaštva. Tijekom subote organizirana je i mala likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo mnogo učenika škole i njihovih prijatelja. Stvarajući s umjetnicima razvijali su svoju kreativnost i družili se. Gospodin Petruševski, sudionik ove humanitarno edukativne kolonije i druženja učenika s umjetnicima, ocijenio je rad Kolonije odličnim. Rad i uključivanje u koloniju pratili su i roditelji koji su pohvalnim ocijenili ovo neformalno druženje. Ovo naše ugodno druženje i zajedničko stvaranje djece i umjetnika nije mogla pokvariti niti kiša zbog koje se rad kolonije morao preseliti u školsku dvoranu. Pitali smo učenike sudionike kolonije što misle.

Tihana (5.a) - Došla sam da vidim kako je slikati. Svidjele su mi se slike umjetnika. Naučila sam se da za nešto što želiš moraš jako potruditi.

Mirta (5.a) - Došla sam da vidim kako slikari zapravo slikaju, kako zapravo nastaje jedna slika. I jučer sam gledala slikare. Prilično je zanimljivo kako rade, prskaju, dodaju boje i na kraju nastaje slika.

Ena(6.a) - Meni se jako sviđa, jer je lijepo i ugodno i vidim kako se slika.

Laura(4.a) - Zabavno je, jako mi se sviđa. Toga nema svaki dan i dobro da sam došla.

Ozana(6.a) - Lijepo je zapravo.

Youngeun - (6.a) Jako dobro, zanimljivo. Tako nije bilo u Koreji.

Fran ( 3.a) - Lijepo mi je.

Višnja Cuculić, pedagog


 


[OPŠIRNIJE]Prijedlog Odluke o upisu u srednje škole
VID IVANJEK / datum: 16. 5. 2016. 21:46

Na stranicama ministarstva je objavljen nacrt prijedloga Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. koji možete preuzeti i ovdje.


[OPŠIRNIJE]Izložba slika učiteljice Jasne Romich Jurički
VID IVANJEK / datum: 16. 5. 2016. 17:41

Samostalna tematska izložba slika učiteljice Jasne Romich Jurički otvorena za javnost u prostoru OŠ Grigora Viteza povodom svečanosti Dana škole i Likovne kolonije (12.5. - 14.5. 2016.)


[OPŠIRNIJE]Izložba slika učiteljice Natalije Stanić
VID IVANJEK / datum: 16. 5. 2016. 17:36

Samostalna tematska izložba slika učiteljice Natalije Stanić otvorena za javnost u prostoru OŠ Grigora Viteza povodom svečanosti Dana škole i Likovne kolonije (12.5. - 14.5. 2016.)


[OPŠIRNIJE]Čestitke Prvopričesnicima
VID IVANJEK / datum: 15. 5. 2016. 21:05

Učenici 3.a razreda naše škole primili su sakramenat Prve svete Pričesti 15. 5. 2016. Pripremali su se na vjeronauku uz vjeroučiteljicu M. Matošević te kroz župne kateheze sa č.s. A. Matić. Na slavlju sv. mise koje je predslavio župnik D. Vuletić uz župnog vikara M. Dancua bila je nazočna i ravnateljica škole V. Kovač.
Čestitke Prvopričesnicima.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz robotike
VID IVANJEK / datum: 10. 5. 2016. 19:04

Dana 04.05.2016. godine su naši učenici sudjelovali  na natjecanju u robotici u Croatian Makers ligi. Tim naše škole činili su učenici: Tihana Lončarek, Mirta Perišić, Bruno Pintarić i Sven Severec. Natjecanje je bilo organizirano u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u Travnom. Natjecanje se sastojalo od tri dijela. U prvom dijelu su natjecatelji programirali robote za zadani zadatak i to su napravili svatko u svojoj matičnoj školi. Drugi dio se sastojao od  sastavljanja robota po propisanim pravilima, a ovisno o utrošenom vremenu za sastavljanje, osvojili su određeni broj bodova. U trećem dijelu, svaka ekipa je trebala sastaviti stazu po uputama organizatora a prethodno sastavljeni roboti su morali prijeći tu stazu. Bodovala se brzina prelaska te je li robot uspio prijeći stazu u cijelosti.

Ovo je bilo prvo sudjelovanje naše škole u Croatian Makers ligi i dojmovi su zaista dobri! Jedva čekamo sljedeće natjecanje!


[OPŠIRNIJE]Likovna grupa 3.a
VID IVANJEK / datum: 8. 5. 2016. 13:34

Stvaralaštvo kreativnih učenika 3.a razreda pod vodstvom učiteljice Natalije Stanić


[OPŠIRNIJE]Vizualni identitet Grada Zagreba za Dan Europe - 9.5. 2016.
VID IVANJEK / datum: 8. 5. 2016. 13:32

Učenici  3.a razreda pod vodstvom mentorice Natalije Stanić sudjelovali su na likovnom natječaju Vizualni identitet Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na kongresu
VID IVANJEK / datum: 2. 5. 2016. 18:06

11. kongres edukacijskih rehabilitatora sa međunarodnim sudjelovanjem održavao se  u Varaždinu od 28.- 30. 4. 2016. na temu „Izazovi inkluzivnog odgoja i obrazovanja“.

Na kongresu su aktivno sudjelovale profesorice Jasna Guliš i Jasna Romich Jurički sa prikazom dobre prakse pod nazivom „Inkluzija u malom koncentričnom krugu“.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava njemačkog jezika
VID IVANJEK / datum: 2. 5. 2016. 17:57

29.4. učenici 5., 6., 7., i  8. razreda naše škole koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika po 1. puta su imali svoju terensku nastavu.U jednom  danu posjetili smo Italiju,Njemačku,Austriju, Francusku, Indiju, Kinu, Ameriku...Znam što mislite.To je nemoguće!Ipak, moguće je ukoliko posjetite Minimundus.To je svijet u malom koji se nalazi u Klagenfurtu u Austriji.U njemu su izložene minijaturne znamenitosti iz cijelog svijeta poput: Eiffelovog tornja, kineskog zida,crkve sv.Petra u Rimu,kosog tornja u Pisi itd.Minijature su istovjetne originalu, ali u umanjenoj dimenziji.Uživali smo i u novootvorenom multimedijalnom centru na zatvorenom gdje smo se zaputili u fantastičnu virtualnu vožnju kineskim zidom.Nismo propustili ni ostale atrakcije centra koje su nas oduševile.Na povratku prema Zagrebu prošetali smo prekrasnom prirodom jezera Bled.Uz sve to pratilo nas  je predivno sunčano vrijeme, pa možemo reći da je naš izle bio predivan.


[OPŠIRNIJE]Peticom do zdravlja
VID IVANJEK / datum: 28. 4. 2016. 22:07

KAZALIŠTE U 2.a razredu

Učenici 2.a razreda imali su izuzetnu priliku gledati kazališnu predstavu koja je izvedena u njihovom razredu samo za njih. Predstava je sastavni  dio dodatnih aktivnosti projekta Petica – igrom do zdravlja.
Predstavu „Priča o Bljakasonima ili Zašto treba dobro jesti“ potpisuje glumac Hrvoje Zalar i naglašava važnost pravilne prehrane.
Glavni likovi Nikica, Dunja, Njumi i Njami na zabavan su i smiješan način pojasnili djeci kako je hrana povezana s njihovim zdravljem. Učenicima se predstava jako svidjela i bili su oduševljeni scenskim nastupom glumaca.

učiteljica Gordana Capan


Priča o Bljakasonima

Danas smo u razredu imali lijepo izneneđenje – kazališnu predstavu samo za naš razred. Bila je to predstava o zdravoj hrani. Glumci su bili jako zabavni, a kostimi zanimljivi. S njima su bili i Njumi i Njami, naši prijatelji iz radionica o zdravoj hrani. Svidjelo mi se što je jedan glumac glumio Nikicu, bakicu i vraga i bio je jako smiješan kao i djevojčica Dunja koja je jako voljela hranu svoje bake Kate. Ipak najviše mi se svidjela bakica jer je bila najsmiješniji lik i bilo je super kako je sredila vraga koji je Dunji prodavao nezdravu hranu.

Tara Gundić, 2.a


Zašto treba dobro jesti

Danas smo imali kazalište u  razredu. To mi je bilo super!  Dok smo mi čekali u knjižnici, glumci su u našem razredu  pripremili scenu za predstavu. Najprije su nas pozdravili Njumi i Njami, a njih smo upoznali na početku naših druženja. Predstava je bila jako zanimljiva i smiješna. Iz nje  se može puno naučiti. Meni se najviše svidjelo kada je baka Kata dozivala pijetla da skoči u lonac za juhicu za njenu unučicu Dunju. I najbolji lik mi je bio – možete li pogoditi? Naravno, bakica Kata!!

Emma Jurašić, 2.a


[OPŠIRNIJE]Etnografski muzej
VID IVANJEK / datum: 26. 4. 2016. 22:09

U srijedu, 20.04.2016. razredi 3.e i 4./5. f,  uz pratnju učiteljica posjetili su Etnografski muzej u Zagrebu.
Učenici su razgledali postavu muzeja pod nazivom „Put oko svijeta“ koja obuhvaća zbirke stare odjeće i obuće sa svih kontinenata svijeta kao i oružja i oruđa koje su naši ljudi putujući po svijetu donjeli u Hrvatsku kao suvenire.
Također, u muzeju su se učenici mogli upoznati sa narodnim nošnjama iz cijele Hrvatske.
Nakon razgledavanja muzejske postave učenici su prisustvovali radionici sviranja bubnjeva pod vodstvom Sama Bushara.
Sam nam je objasnio da muzika uz bubnjeve pomaže da se opustimo, te da sviranjem bubnjeva vježbamo motoriku, lateralizaciju, koncentraciju i memoriju.
Nakon opuštanja uz zvuke bubnjeva zaposlenici muzeja učenicima su priredili iznenađenje i pokazali im još i izložbu šumskih vila i vještica iz Hrvatskih tradicionalnih bajki.


Pripremila: Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]Ususret proljeću
VID IVANJEK / datum: 25. 4. 2016. 17:35

PROLJEĆU  USUSRET

Proljeće sada je kod nas
I zima prošla je za čas.
Suncu se možemo radovati
Cvijeće promatrati, trčati i skakati.
U parkovima cvijeće nek’ nastavi rasti
Jer im sunce nitko neće krasti.

Anđelina Alerić, 5.a

HAIKU

Proljeće je tu,
Sretni smo i veseli
Jer grm nije gol.                      

Tvrtko Šapina. 5.a

Proljeće leži
u travi i čeka da
mu sunce dođe.

Anđelina Alerić, 5.a

PROLJEĆE

Nakon duge, hladne zime pojavio se tračak sunca. Jeli to bio znak da je počelo proljeće? Cvatu vjesnici proljeća,  trava raste, a jedan se ježić probudio iz zimskog sna. Na drveću se vide pupovi koji se sramežljivo okreću suncu, traže toplinu da pokažu svoje blijedo zelene listiće. Rane voćke ukrašene su bijelim i ružičastim cvjetovima. Prelijepa magnolija pružila nam je čudesan prizor raskošnih bijelo-ljubičastih cvjetova. Šire se opojni mirisi. O, kako uživamo!

Bruna Cvetković, 5.a

Novinari Anđelina i Tvrtko


[OPŠIRNIJE]Čitaj psu
VID IVANJEK / datum: 25. 4. 2016. 17:21

Skupina učenika iz 2.a i 3.a razreda sudjelovala je 25. travnja na radionici „Čitaj psu“, R.E.A.D., u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića.

U čitaonici smo izuli obuću i posjedali na strunjače na podu. Nakon nekoliko trenutaka ušao je knjižničar Željko sa svojim psom Marom. Čim je pas ugledao djecu, oduševljeno je sjeo među njih. Željko nam je objasnio da svojoj Mari svaku večer pročita priču prije spavanja. Zatim nam je podijelio knjige i zamolio nas da sada mi čitamo priču Mari. Svatko je čitao jedan dio priče koliko je želio i kad je želio, a pas nas je pozorno slušao i dopustio da ga pritom i pomazimo.

Nakon čitanja priče, oprostili smo se s našim novim prijateljima do novog čitanja za dva tjedna. Zajedno smo se fotografirali ispred knjižnice.  


[OPŠIRNIJE]Komisijski pregled djece za upis u prvi razred
VID IVANJEK / datum: 29. 3. 2016. 22:02

Poštovani roditelji,
prije upisa u prvi razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja. Pregled se obavlja u školi u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području. Pregledi djece dorasle za upis obavljat će se u školi u slijedećim terminima:

12. 4. 2016. – utorak od 14-18 sati
14. 4. 2016. – četvrtak od 14-18 sati
19. 4. 2016. – utorak od 14-18 sati
21. 4. 2016. – četvrtak od 14-18 sati

Nakon komisijskog pregleda u školi i liječničkog pregleda u službi školske medicine slijedi upis djeteta u prvi razred u terminima koje će odrediti Gradski ured za obrazovanje.

U nemogućnosti dolaska u navedene termine molimo da se obratite školi.
Dodatne informacije možete pogledati na službenim stranicama grada Zagreba.

S veseljem očekujemo dolazak Vašeg djeteta u našu školu.

 

Više informacija pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Početak nastave
VID IVANJEK / datum: 21. 3. 2016. 12:39

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Proljetni praznici završavaju 25. 3. 2016.

Početak nastave je u utorak 29. 3. 2016. po B rasporedu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju