preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
HIMNA ŠKOLE
KOLIKO JE SATI?

RASPORED ZVONA
1. sat 8.00 – 8.45
2. sat 8.55 – 9.40
3. sat 9.50 – 10.35
4. sat 10.40 – 11.25
5. sat 11.30 – 12.15
6. sat 12.20 – 13.05
7. sat 13.10 - 13:55
1. sat 14.00 - 14.45
2. sat 14.55 - 15.40
3. sat 15.45 - 16.30
4. sat 16.40 - 17.25
5. sat 17.30 - 18.15
6. sat 18.20 - 19.05
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2019./2020.

Veliki kalendar

Mali kalendar

JELOVNIK

 
Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 171291
Ovaj mjesec: 2758
Ovaj tjedan: 543
Danas: 145
vijesti
Što je Coronavirus i kako se zaštititi?
ANA BAJO / datum: 27. 2. 2020. 15:46

Nove informacije pratite ovdje.

Preporuku postupanja u odgojno - obrazovnim ustanovama pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Posjet sinagogi
ANA BAJO / datum: 21. 2. 2020. 14:29
Dana 20.2.2020. godine učenici sedmog i osmog razreda naše škole u sklopu vjeronauka i građanskog odgoja išli su u sinagogu. Krenuli smo oko podneva u pratnji profesorica Gemić i Matošević. Očekivali smo veliku ustanovu, crkvu, no to je zapravo bila zgrada, a ta “sinagoga” je bila stan u toj zgradi. Bilo nam je žao što ima toliko katoličkih crkvi, a Židovi se mole u stanu. Dočekala nas je gospođa koja radi kao knjižničarka tamo. Bila je simpatična i vedra te nam je rekla puno toga što nismo prije znali. Sve nas je iznenadilo kada smo saznali da Židovi imaju čak 613 zakona i propisa, više puta godišnje poste cijeli dan, imaju dane kada ne koriste struju... Bilo je to jedno lijepo iskustvo i drago nam je što su išli i učenici koji ne idu na vjeronauk jer smo jučer potvrdili da nije bitno koje je tko vjere nego je samo važno da smo dobri ljudi.

Luna Culjak, 8.b

 


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnosti na internetu
ANA BAJO / datum: 21. 2. 2020. 14:00

Učenici  su na satu informatike imali interaktivnu prezentaciju Dan sigurnosti na internetu koji se obilježavao ove godine 11. veljače. Upoznali su se s Cyberbullyngom i načinima zaštite na internetu te dobili korisne savjete za sigurnije korištenje društvenih mreža. Osim prezentacije, odigrali su i dva kviza o nasilju na internetu i kako ga prepoznati, a najbolji su osvojili slatke nagrade. Nakon prezentacije su imali grupni zadatak u kojemu su zajednički napravili plakate. Svaki razred je imao određeni zadatak, a naše radove pogledajte na fotografijama.

 


[OPŠIRNIJE]Prvo mjesto u plesu
ANA BAJO / datum: 20. 2. 2020. 10:37

U subotu, 15.2.2020., Lara, Luna, Iva i ja išle smo sa svojom plesnom grupom u Rijeku na natjecanje iz plesa. Krenule smo oko 6.45, a stigle u sportsku dvoranu Kostrena oko 10 sati. Kada smo stigle, našminkale smo se, obukle kostime i gledale nastupe drugih plesača i plesačica. Oko 13.30 svi natjecatelji mogli su sudjelovati na plesnoj radionici koja se održala u istoj dvorani, a vodio ju je Renton Joel Mantilla. Nakon toga natjecanje se nastavilo i ubrzo je nastupila naša grupa. Otplesale smo koreografiju jako dobro te smo osvojile 1. mjesto u našoj kategoriji. Presvukle smo se i zajedno s ostalim skupinama iz našeg plesnog centra otišle u McDonalds i prošetati Korzom. Navečer smo se zaputili prema Zagrebu i stigli oko 21.30.

Morana Svetina, 8.b

 


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO PRVENSTVO U KARATEU
ANA BAJO / datum: 19. 2. 2020. 13:04

Dana 15. veljače 2020. u Domu sportova održano je državno prvenstvo u karateu za mlađe uzraste, seniore, veterane i parakarataše  (karataši s intelektualnim i tjelesnim poteškoćama). Iz našeg Karate kluba Trnje nastupili smo u kata timu i pojedinačno. Kata timova bilo je četiri, a pojedinačnih natjecatelja bilo je sedam. Prvi kata tim bili su Dominik Mucić, Ante Žura i još jedan dječak, a osvojili su prvo mjesto. Nakon njih nastupale su Petra Kovač, Lucija Lončar i jedna djevojčica – osvojile smo prvo mjesto. Zatim je još jedan naš kata tim osvojio prvo mjesto. Na kraju su nastupili Mihael Mucić i još dva dječaka koji su također osvojili prvo mjesto. Znači, četiri kata tima i četiri zlatne medalje.

U pojedinačnim nastupima nastupili su Dominik Mucić i Lucija Lončar koji su osvojili prvo mjesto u svojim kategorijama i postali državni prvaci.

 Od mogućih jedanaest medalja osvojili smo devet, od kojih je sedam zlatnih, jedna srebrna i jedna brončana. U ukupnom poretku svih klubova koji su nastupili na ovom državnom prvenstvu (ukupno 55 klubova iz cijele Hrvatske) Karate klub Trnje zauzeo je prvo mjesto.

Nakon natjecanja lijepo smo se proveselili i proslavili.

Lucija Lončar, 3.b

Članove Karate kluba Trnje, učenike naše škole, i njihove razrednike Gordanu Capan, Gabrijelu Hankin i Slobodana Mihailicu primila je 17. veljače ravnateljica Vlatka Kovač i čestitala im na velikom uspjehu. U kratkom ugodnom druženju naši su nam karataši pokazali svoje medalje, ispričali neke trenutke s natjecanja i spremno pokazali neke svoje vještine.

 


[OPŠIRNIJE]ČAROLIJE U KEMIJI
ANA BAJO / datum: 18. 2. 2020. 19:43

14.2.2020. 3.a razred s učiteljicama Natalijom Stanić i Anjom Čondrić Grba posjetili su Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje su pogledali prezentaciju kemijskih pokusa  Čarolije u kemiji.

„Predstava Čarolije u kemiji namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola sa svrhom popularizacije kemije i prirodoslovlja općenito. Učenicima se nastoji kemiju prikazati kao zabavnu znanstvenu disciplinu, prijelaz iz svijeta mašte i nemogućeg prema spoznaji da se i naizgled neobjašnjive pojave mogu razumjeti i predvidjeti. Predstavu izvode nastavnici, asistenti i studenti Kemijskog odsjeka.“

                                                       ČAROLIJE U KEMIJI

      

           Ušli smo u autobus i krenuli na Prirodoslovno- matematički fakultet.

    Dočekala nas je moja mama koja radi na fakultetu kao profesorica te nas uvela u ogromnu zgradu Kemijskog odsjeka. Čekali smo  kratkih desetak minuta i predstava je počela. Profesori i asistenti koji su bili odjeveni u zanimljive kostime, izvodili su trikove s vatrom koja mijenja boju, radili su eksplozije, napravili su suhi led, a bakica je popila napitak i pala u duboku nesvijest.

 

Svidjelo mi se...


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Vukovaru
ANA BAJO / datum: 17. 2. 2020. 13:15

Dvodnevni posjet Vukovaru organiziran je za učenike osmih razreda OŠ Grigora Viteza 12. i 13. veljače 2020. Cilj posjeta bio je da se upoznamo s vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar i da posjetimo mjesta značajna za hrvatsku povijest.

U ranim jutarnjim satima skupili smo se ispred škole i krenuli na put. U autobus smo ukrcali i higijenske i druge potrepštine koje smo ranije prikupili u humanitarnoj akciji za učenike slabijeg imovinskog stanja Osnovne škole „Mitnica“. Vožnja autobusom u trajanju od nekoliko sati brzo je prošla.  

U Vukovar smo stigli oko 9 sati i odmah krenuli s obilaskom. Prvo smo posjetili Muzej vučedolske kulture gdje smo se upoznali s načinom života civilizacije koja je živjela na ovim prostorima nekoliko tisuća godina prije Krista. Nakon toga smo posjetili Gradski muzej Vukovar u obnovljenom dvorcu Eltz gdje smo vidjeli kulturno-povijesnu, arheološku i druge zbirke muzeja, pogledali dokumentarac o ratnim događanjima u Vukovaru te snimke Vukovara i dvorca koje svjedoče o njihovu izgledalu za vrijeme rata i nakon obnove. U obnovljeni dvorac ugrađena su i dva sačuvana dijela marmornog zida.

Nakon toga smo išli na ručak nakon kojeg smo odslušali dva predavanja na temu „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“.

Nakon toga smo se smjestili se u hostelu Dubrovnik koji je prije bio vojarna i otišli prošetati Vukovarom. Centar grada i ulice oko centra su obnovljene, ali se još vide tragovi rata, još ima razrušenih kuća  i rupa u zidovima od granata. Začudilo me što smo usred grada vidjeli zmiju koju smo slikali.

Autobusom smo se vratili na večeru u hostel, a potom smo išli na disko-večer u Caffe bar Rich. Kad smo se vratili u hostel, nastavili smo se družiti u sobama.

Drugog dana smo se prije doručka odjavili iz hostela, doručkovali i krenuli prema memorijalnim mjestima. Posjetili smo Masovnu grobnicu Ovčara gdje je posađeno 200 čempresa u spomen na 200 ubijenih boraca i civila,  Spomen dom Ovčara gdje su u podove ugrađene čahure, Memorijalno groblje s 938 bijelih križeva, Opću bolnicu Vukovar, Borovo naselje i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. Trpinjska cesta naziva se i Groblje tenkova jer su  hrvatski branitelji tamo uništili osamdesetak oklopnih vozila i tenkova.

Nakon toga smo u obnovljenom samostanu...


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 14. 2. 2020. 11:55

HVALA svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji za potrebite učenike OŠ Mitnica iz Vukovara!

Zahvala Osnovne škole Mitnica

Učenici OŠ Mitnica Vukovar

[OPŠIRNIJE]FINALISTI NATJEČAJA “POKAŽI SVOJ TALENT”
ANA BAJO / datum: 10. 2. 2020. 13:32

Ove godine prvi puta održavamo natječaj “Pokaži svoj talent” kojim želimo potaknuti sve naše učenike na proaktivnost i promovirati različite talente. Odabrano je devet finalista koji će svoj talent pokazati žiriju i publici krajem ožujka. Evo popisa finalista:

Učenik/ca

Kategorija

Ajana Gundić

Crtanje/slikanje

Erin Ivezić

Crtanje/slikanje

Jana Biber

Crtanje/slikanje

Jeronim Lončar

Ples

Lara Vukelić

Pjevanje

Leonarda Krištić

Pjevanje

Marica Šimić

Pjevanje

Patrik Šoštarić

Crtanje/slikanje

Šimun Lončar

Sviranje

 

Čestitamo finalistima I želimo puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]PROJEKT „PLAKATI: PJESME GRIGORA VITEZA“
ANA BAJO / datum: 10. 2. 2020. 13:29

U sklopu projekta „Plakati: Pjesme Grigora Viteza“ učenici likovno-literarne grupe napravili su plakat za pjesmu „Trgovcu“ za koju se nadamo da ćete je pročitati.                                                                                                                         učiteljica Gabrijela Hankin


[OPŠIRNIJE]Tribina „(Ne)učinkoviti odgojni stilovi“
ANA BAJO / datum: 6. 2. 2020. 14:05

Odnos roditelja najznačajniji je čimbenik razvoja pojedinca i njegove cjelokupne ličnosti, a svaki roditelj bira koji će roditeljski stil primjenjivati u odgoju svog djeteta. Nažalost, u pokušaju da postignu pozitivne rezultate, roditelji često griješe i nehotice postižu upravo suprotno. Kako bi se to spriječilo, iznimno je važno da su roditelji pravovremeno informirani i educirani te svjesni svojih uloga i odgovornosti. Stoga nam je iznimno zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „(Ne)učinkoviti odgojni stilovi“, koja obuhvaća pregled najčešćih neučinkovitih odgojnih stilova. Tribinu organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, a održat će se u srijedu, 19. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

POZIV 1

POZIV 2


[OPŠIRNIJE]Promocija
ANA BAJO / datum: 4. 2. 2020. 13:49

U prekrasnom zdanju Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu najbolji odgojno obrazovni djelatnici iz cijele Hrvatske nagrađeni su promocijom  u zvanje mentora i savjetnika. Na svečanoj promociji, koju je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje 31. siječnja 2020., nagrađeno je 367 odgojno-obrazovnih radnika koji se ističu svojim radom, zalaganjem i stručnošću.

Odluku o  napredovanju u zvanje promoviranima su uručili dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Lidija Kralj, prof. i Momir Karin, prof., pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja.

Biti promoviran u mentora i savjetnika je poseban trenutak u karijeri svakoga odgojno-obrazovnog radnika, kazala je dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

Lidija Kralj, prof.,  pozdravila je promovirane u ime ministrice prof. dr. sc. Blaženke Divjak, naglasivši da su oni najbolje što sustav obrazovanja ima.

Bez tih i takvih učitelja i nastavnika,  onih koji se ističu svojim radom i zalaganjem, nemoguće je provesti bilo kakvu reformu obrazovanja, naglasio je Momir Karin,prof..

Ponosni smo što je među promoviranima u zvanje učitelja mentora bila i naša socijalna pedagoginja Jasna Guliš.

Čestitamo na napredovanju u zvanje i veselimo se s njom!


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 3. 2. 2020. 15:10

U subotu, 1.veljače u klubu "BarBar" održan je humanitarni koncert na kojem su se prikupljale donacije za kupovinu klima za našu školu. Događaj je organizirao jedan od članova Zub X banda, koji su publiku zabavljali cijelu večer. Gosti su bili The Seven, naš školski bend, koji je predstavio školu te potaknuo publiku na prikupljanje donacija.

Luna Culjak (The Seven): "Bilo nam je odlično! Kada smo stigli bila sam šokirana kako izgleda klub, baš mi je bilo fora jer nikad nismo nastupali na takvom mjestu. Svidjelo mi se što je sve bilo ležerno i što je publika bila super. Poseban trenutak je bio kad je voditelj klub pozivao publiku da nam pruži podršku te nas je pozvao opet da sviramo tamo."


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 23. 1. 2020. 12:53

Do 10.2.2020. u školi će se provoditi humanitarna akcija namijenjena učenicima slabijeg imovinskog stanja Osnovne škole Mitnica iz Vukovara. Molimo učenike, roditelje i djelatnike škole da se odazovu akciji u što većem broju te doniraju higijenske potrepštine (šamponi za kosu i tuširanje, sapun, pasta i četkica za zube, ulošci, detergenti za rublje i posuđe…) Donesene stvari predati profesorima Ani Bajo i Tomislavu Vilenici.

Hvala!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju