preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
HIMNA ŠKOLE

 

 

ONLINE NASTAVA
Razredna nastava Predmetna nastava PSP
1.a   1.b   1.c 5.a   5.b    5.c PSP1 PSP2
2.a   2.b  2.c 6.a   6.c PSP3 PSP4
3.a   3.c 7.a   7.c PSP5 PSP6
4.a   4.b   4.c 8.a   8.c PSP7 PSP8 PSP9
JELOVNIK

 
PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 236263
Ovaj mjesec: 802
Ovaj tjedan: 802
Danas: 2
vijesti
Posadi stablo, ne budi panj
ANA BAJO / datum: 4. 3. 2021. 10:19

Ljubitelji prirode, zadrugari naše škole i ove su se godine pridružili nacionalnoj akciji "Posadi stablo, ne budi panj". Uz veliku podršku i donaciju Udruge za zaštitu okoliša "Posadi stablo, ne budi panj", te pomoć profesora i volontera Škole za cestovni promet, posadili su 7 stablašica u dvorištu škole i začinsko bilje u školski vrt. Akcija je trajala nekoliko sati tijekom kojih su, uz pomoć našeg domara Ante, odredili mjesta sadnicama, iskopali rupe, posadili biljke i pjevali im kako bi bolje rasle. Na kraju su se svi počastili velikim sendvičima i domaćim čajem kojega su priredile vrijedne ruke naših zadrugarki. Kako im je bilo, detaljnije pročitajte na stranici školske Zadruge.

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 2. 3. 2021. 09:27

Dragi učenici, roditelji i djelatnici Osnovne škole Grigora Viteza, krećemo s novom humanitarnom akcijom u organizaciji Trnjanskih Vitezova. Ovoga puta prikupljamo odjeću, obuću, higijenske potrepštine, prehrambene proizvode, vodu i hranu za pse i mace. Donacijama ćemo razveseliti jednu petrinjsku obitelj, Udrugu "Naš život" iz Petrinje i Udrugu za zaštitu životinja Bijeli Očnjak.  Akcije će trajati 1.3.2021. - 15.3.2021. a sve što donirate osobno ćemo odnijeti korisnicima udruga i potrebitima. Kao i kod dosadašnjih akcija, svoje donacije predajte razrednicima. Detaljnije o samoj akciji možete pročitati na plakatu (na vratima škole) i na priloženoj poveznici.  Puno hvala svima koji će se uključiti u našu akciju!


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
ANA BAJO / datum: 26. 2. 2021. 14:14

Svake zadnje srijede u mjesecu veljači se obilježava Dan ružičastih majica kojim se simbolizira sve učestaliji problem vršnjačkog nasilja u školama. Ovaj običaj je nastao 2007. godine kada je dječak iz Kanade u znak podrške oboljeloj majci od karcinoma došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda su sljedećih dana počeli dolaziti u školu u ružičastim majicama kako bi mu iskazali potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama. Vršnjačko nasilje je isticanje moći agresijom, a definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Vršnjačkim nasiljem se smatra ako učenik drugom učeniku ili grupa učenika govori ili čini loše i neugodne stvari. Zlostavljanjem se može smatrati i ako se učenika ponavljano zadirkuje na način koji mu je neugodan ili ako ga se namjerno ne uključuje u aktivnosti. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube. 
Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 19. 2. 2021. 08:09

Još jedna u nizu akcija prikupljanja humanitarne pomoći, u organizaciji Trnjanskih Vitezova, uspješno je privedena kraju. Učenici, roditelji i djelatnici Osnovne škole Grigora Viteza dva su tjedna vrijedno donosili didaktičke materijale, higijenske potrepštine, odjeću, obuću i potrepštine za životinje namijenjene potrebitima na potresom pogođenim područjima.

 

Detaljnije o podjeli humanitarne pomoći pročitajte na poveznici.

 

Hvala svima koji su se odazvali!!!

 


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
ANA BAJO / datum: 15. 2. 2021. 13:33

Prošli tjedan su učenici od 1. - 8. razreda sa svojim učiteljicama na satovima informatike obilježili Dan sigurnijeg interneta koji je ove godine bio 9. veljače. Ove godine je održan i prvi webinar za djecu i mlade na temu "Gdje si ti u digitalnoj džungli" kojega su slušali učenici 5. i 6. razreda, a na webinaru su o svojim iskustvima na internetu govorili naši najpoznatiji hrvatski youtuberi. Učenici niži razreda su izrađivali plakate, stripove, održali debate o sigurnosti na internetu i gledali prigodne videozapise na tu temu. Učenici viših razreda su naučili: što je Cyberbullying, kako ga prepoznati, što napraviti ako se nađu u sličnoj situaciji, kome se javiti za pomoć, koje moguće opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama, tko su internetski trolovi te kako sigurno koristiti Internet poštujući osnovna pravila sigurnosti. Izrađivali su svoje plakate, prezentacije, postere, kvizove i e-knjige. U fotogaleriji pogledajte naše radove. 

Ružica Filipović, mag.prim.educ.

Pogledajte fotografije i e- knjigu.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT „PLAKATI: PJESME GRIGORA VITEZA“
ANA BAJO / datum: 11. 2. 2021. 08:25

U sklopu projekta  „Plakati: Pjesme Grigora Viteza“  učenici likovno-literarne grupe 4.b napravili su plakate za pjesmu Mačak na krovu za koju se nadamo da ćete je pročitati.

Učiteljica Gabrijela Hankin


[OPŠIRNIJE]Stvaramo svoje e-knjige
ANA BAJO / datum: 8. 2. 2021. 08:22

Elektroničke knjige ili e-knjige su knjige dostupne u digitalnom izdanju.  Mogu se čitati na elektroničkim uređajima poput računala, tableta i pametnih telefona. Osim u PDF formatu, mogu se pronaći i u ePub formatu. Elektroničke knjige se mogu čitati na e-čitaču kao što su: Kindle, Kobo, Nook ili aplikacijama kao što su FBReader, Amazon Kindle, Cool Reader, Nook i mnogi drugi.  S obzirom na popularnost e- knjiga, učenici šestih razreda su na satu informatike naučili samostalno izraditi e-knjigu s temom po izboru. Pogledajte njihove radove klikom na fotografiju.

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
ANA BAJO / datum: 1. 2. 2021. 08:02

Dragi sugrađani,  djeco, roditelji i djelatnici Osnovne škole Grigora Viteza,

duboko pogođeni posljedicama razornoga potresa koji je krajem prošle, po mnogočemu ionako teške godine, razrušio brojne kulturne i javne ustanove, domove i škole stanovnika Gline, Petrinje, Siska i okolnih mjesta, odlučili smo kontinuirano organizirati akcije prikupljanja potrepština za stradale, te im barem dijelom olakšati dane koji su pred njima.

                  Kako bismo ovom humanitarnom akcijom konkretno pomogli i ciljano prikupili pomoć, kontaktirali smo ravnatelja Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji, gospodina Davora Miholjevića i ravnateljicu Osnovne škole „Braća Ribar“ u Sisku, gospođu Vesnu Šelek.  

                  U razgovoru smo doznali kako Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji pohađa, uz redovnu, dio djece s teškoćama, koja su ovim razornim potresom ostala bez toliko potrebnih didaktičkih materijala, nužnih za pomoć u radu, razvoju i napredovanju.

                 Didaktički su materijali  potrebni i djeci Osnovne škole „Braća Ribar“ u Sisku u kojoj radi i učiteljica čija je obitelj u razornome potresu ostala bez svoga doma.

                 Na spomenutim područjima aktivno djeluje i Udruga za zaštitu životinja Bijeli očnjak koja od prvoga potresa neprestano prikuplja hranu i potrepštine za pse i mace i tako pomaže obiteljima da u ovim teškim trenucima zadrže svoje četveronožne ljubimce.

                 Računajući na vaše veliko srce koje ste, sudjelujući u našim dosadašnjim humanitarnim akcijama, uvijek pokazivali, obraćamo vam se s molbom da podržite  našu akciju pomoći bližnjima, koja će im u nadolazećim mjesecima, možda i godinama, biti neophodna.

                 Svakoga ćemo vas mjeseca obavijestiti za koga i što prikupljamo, a donirano ćemo osobno uručiti potrebitima na potresom pogođenim područjima.

Ovoga ćemo mjeseca, u razdoblju  1.2. – 12.2.2021.  (7:00 – 17:00 sati)  prikupljati sljedeće:

Za učenike Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji i Osnovne škole „Braća Ribar“ u Sisku:  

 • slagalice
 • lopte svih veličina
 • umetaljke, premetaljke
 • društvene igre
 • puzzle
 • slikovnice i bojanke
 • kocke svih vrsta i veličina
 • spužve za pod; spužve kao pomagala za vježbe na tlu ili na satu TZK
 • vijače
 • ostale didaktičke materijale

 

Za obitelj učiteljice Osnovne škole „Braća Ribar“ u Sisku:

 • obuću za djevojčicu i dječaka br. 30
 • trenirke muške i ženske veličine L
 • lutkice i igračke za djevojčicu (6 godina)
 • igračke za dječaka (8 godina)
 • higijenski pribor

Za Udrugu za zaštitu životinja Bijeli očnjak u Sisku

 • hrana za pse i mace

 

Svoje donacije možete donijeti u školu i predati razrednicima u razdoblju

1.2.2021. – 12.2.2021.  (7:00 – 17:00 sati).

 

Veliko hvala u ime svih kojima ćete pomoći!

                                 Djelatnici Osnovne škole Grigora Viteza

                                                   

LETAK


[OPŠIRNIJE]Obavijest
ANA BAJO / datum: 29. 1. 2021. 14:36

Poštovani roditelji, dragi učenici,

od ponedjeljka 1. veljače 2021. nastava za sve učenike osnovnih škola Grada Zagreba bit će organizirana u školi po redovnom rasporedu.
 
Veselimo se susretu!
 
Ravnateljica Vlatka Kovač

[OPŠIRNIJE]Obavijest
ANA BAJO / datum: 29. 1. 2021. 14:35

Upisi u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području. Obzirom da  pregled djeteta obavlja stručno povjerenstvo škole kojega je  član i nadležni školski liječnik, roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog liječnika, a u školi  koju će dijete pohađati prema upisnom području sa stručnim suradnicima  dogovoriti  termin  pregleda djeteta u školi.

Iznimno od navedenog roka, djeca koja su školski obveznici u školskoj godini 2021./2022. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2020./2021. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u prvi razred u vremenu od 1. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora, što znači primjereni program obrazovanja, osiguranog pomoćnika u nastavi ili uključenost u program predškole za dijete kojem je određena odgoda škole.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
ANA BAJO / datum: 22. 1. 2021. 16:04

Dragi učenici, poštovani roditelji,

 u tjednu od 25. do 29. siječnja 2021. nastavljamo nastavu po modelu s kojim smo počeli drugo polugodište. 

U želji da se što prije ponovo sretnemo u školi,

Sve vas lijepo pozdravljamo i s nestrpljenjem očekujemo!

mr.sc. Vlatka Kovač,

ravnateljica


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju