preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

 > Vijesti
vijesti

Glazba i mentalno zdravlje - radionice

Autor: Koraljka Žepec, Iva Eskeričić, 20. 6. 2024. 13:16

Prošli tjedan održane su radionice "GLAZBA I MENTALNO ZDRAVLJE" kojima smo završili ciklus od 10 radionica tijekom protekle školske godine. Na radionicama su edukacijske rehabilitatorice prošle više od 30 glazbenih aktivnosti i igara s elementima aktivne muzikoterapije i uvjerile se u dobrobiti koje glazba nosi. Dvije su radionice bile posvećene slikanju uz glazbu.

S radionicama ćemo nastaviti i sljedeće školske godine, s novim glazbenim aktivnostima.

Radionice je osmislila i vodila Koraljka Žepec, prof. reh.

 

 

 [više]

SPORTSKI DAN ŠKOLE

Autor: Iva Eskeričić, Sonja Milić, 19. 6. 2024. 13:46

Jučerašni dan bio je bogat sportskim aktivnostima na našem dvorištu. Naši vrijedni učitelji pripremili su brojne aktivnosti za naše učenike. Tako se osim turnira u nogometu mogao igrati graničar, badminton, štafetne utrke, rukomet, hakl, stolni tenis, vježbe opuštanja, ples i mnogo mnogo toga drugog.

Jako smo sretni što su se našim učenicima u aktivnostima pridružili i roditelji.
 
Hvala i našoj zadruzi zbog koje su svi okrijepljeni limunadom. 
 

Nakon završetka sportskih i drugih dođaganja učenicima koji ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima uručene su nagrade.

 
Ovaj lijepi sportski dan zaključen je nastupom našeg školskog benda Thorns.
 
 
 [više]

Učenička zadruga Vitezovi na 21.Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba

Autor: Antonia Peran, Iva Eskeričić, 19. 6. 2024. 09:24

„Kad se male ruke slože, sve se može!“ krilatica je koju vrijedni učenici i učitelji naše zadruge već godinama provode u djelo. Ove je godine naša učenička zadruga Vitezovi prvi put sudjelovala na Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba, promičući tako poduzetnost u inkluzivnom okruženju. Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevcu) 6. lipnja 2024. svoje su radove i proizvode izložile 42 zadruge s područja Grada Zagreba, s OŠ Voltino kao domaćinom. Svaka je zadruga izlagala svoje jedinstvene proizvode koji se ističu načelom kreativnosti, jedinstvenosti, održivosti i poštivanja baštine. Zadrugari su mogli sudjelovati i na radionicama tradicijskih i umjetničkih obrta, filcanja vune, radionici izrade nakita, prirodnih kozmetičkih proizvoda, radionici izrade razglednica quilling tehnikom.

Naša je zadruga kao svoj inovativni proizvod odlučila predstaviti Franovu antistresnu lopticu, koja je njegova izvorna ideja, a u izradi mu je pomogla njegova učiteljica Nevenka. Leticija, Fran i Jan u pratnji učitelja prezentirali su i ostale proizvode zadruge nastale korištenjem biljaka iz našeg vrta: čajevi, vrećice lavande, ekološka sredstva za čišćenje, mirisne soli, začinski lovor i ružmarin, sukulenti, svijeće… Na smotri smo se izvrsno zabavili, upoznali mnoge druge učenike, dobili nove ideje, vježbali engleski predstavljajući se znatiželjnim strancima i ponešto od proizvoda prodali i poklonili. Vitezovi se nadaju da smijeha, inovativnosti i inkluzije neće nedostajati ni iduće godine kada se, nadamo se, opet vidimo na Zrinjevcu.

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

 

 [više]

Dan škole

Autor: Iva Eskeričić, 14. 6. 2024. 13:12

Dragi učenici, dragi roditelji, dragi prijatelji naše škole,
s veseljem vas pozivamo na proslavu našeg

DANA ŠKOLE.

Ove godine ovaj važni dan za našu školu proslavit ćemo brojnim sportskim aktivnostima na dvorištu škole, a vremenik pogledajte ispod.

Veselimo vam se!

 [više]

Sportski dan škole - aktivnosti za predškolarce

Autor: Iva Eskeričić, 13. 6. 2024. 13:47

Dragi predškolarci i dragi roditelji,
pridružite nam se na SPORTSKOM DANU ŠKOLE.

 [više]

Niko Jajčević – dobitnik posebnog priznanja za promicanje tolerancije

Autor: Iva Eskeričić, Arian Peharda, 13. 6. 2024. 07:49

U srijedu 12. lipnja održana je dodjela nagrade „Luka Ritz – nasilje nije hrabrost“ koju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih svake godine dodjeluje za promicanje tolerancije, humanog i nenasilnog ponašanja u spomen na Luku Ritza i druge žrtve nasilja.

Velika nam je radost prenijeti sretnu vijest da je posebno priznanje za promicanje tolerancije i škole bez nasilja ove godine osvojio učenik našeg 5.A razreda,

Niko Jajčević!

Iznimno smo ponosni na njega i vjerujemo kako postavlja odličan primjer uzornog i suradničkog ponašanja. Ovim putem bismo se htjeli zahvaliti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih što su prepoznali Nikine vrline pružanjem ovog priznanja. Dodjelu nagrade je također glazbeno popratio naš zbor učenika i učenica četvrtih i petih razreda predvođeni našim učiteljem Glazbene kulture, Dubravkom Dörrom, a kako je to sve izgledalo možete vidjeti na fotografijama ispod.

Čestitamo još jednom Niki i njegovim roditeljima!

Članak o dodjeli možete pročitati na poveznici.

  

 [više]

Posjet Udruge Humana Nova

Autor: Iva Eskeričić, 12. 6. 2024. 09:20

Jučer su na zanimljivoj radionici Udruge Humana Nova sudjelovali naši učenici 8.e, 1. OS, 2.OS i 4.a razreda. Puno se govorilo o vrstama recikliranja odjeće koju se može ukrasiti pa ponovno prodati. Učenici su imali priliku oslikati platnene torbe i traper hlače te su osmišljavali što se može napraviti od stvari koje više ne trebamo. 

Učenici su tako shvatili da se od mnogih već iskorištenih stvari može napraviti nešto novo, a nakon radionice su rekli:

Ova je radionica bila jako zanimljiva, poučna i vrlo korisna jer previše ljudi samo baca i kupuje nove stvari.

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

 

 [više]

Radionica Centra za zdravlje mladih grada Zagreba

Autor: Iva Eskeričić, 11. 6. 2024. 12:33

U ponedjeljak 10. lipnja naše 7.a, 7.b i 7.c razrede posjetio je Centar za zdravlje mladih grada Zagreba. Psiholozi Centra Katarina Biuk i Bruno Bencarić našim su učenicima održali radionicu na vrlo važnu temu mentalnog zdravlja, društvenih mreža te slici o sebi u „online svijetu“. Na slikama dolje možete vidjeti malo više o tome kako su naši sedmaši danas učili o mentalnom zdravlju.

 

 

 

 [više]

Nacionalni ispiti - rezultati

Autor: Iva Eskeričić, Sonja Milić, 10. 6. 2024. 11:53

Napokon su stigli rezultati nacionalnih ispita i možemo reći da smo jako ponosni na naše četvrtaše i osmaše. Skoro sve ispite napisali su bolje od nacionalnog prosjeka što je velika stvar kako za učenike tako i za naše učitelje.

Na fotografijama ispod možete vidjeti usporedni prikaz postotaka za svaki predmet. Klikom na fotografiju ona se povećava.

Nacionalni ispiti su standardizirani vanjski ispiti kojima je cilj utvrditi postignuća učenika u temeljnim znanjima i kompetencijama u ključnim dijelovima obrazovnih ciklusa. Temeljnim se znanjima i kompetencijama smatraju materinski jezik ili jezik na kojemu se učenici školuju te znanja iz matematike i prirodoslovlja.

             

 [više]

Program prometne kulture za najmlađe

Autor: Iva Eskeričić, 6. 6. 2024. 08:30

U utorak 4. lipnja u našoj školi se održao program u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka, GDCK Zagreb, DVD Trnje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i OŠ Grigora Viteza.

Učenici su prvo poslušali teorijsko predavanje u trajanju od 45 minuta gdje su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu. Nakon toga slijedio je izlazak na školsko dvorište i oduševljenje velikim mobilnim prometnim poligonom.

Praktični dio programa odvijao se pod budnim okom instruktora u pravim mini električnim automobilima. Učenici su imali priliku stisnuti gas i vidjeti kako je to biti vozač koji mora poštovati prometne znakove i semafore, paziti na pješake, pješačke prijelaze i druga prometna obilježja. Nadamo se da su učenici shvatili kako je važno biti dobar vozač ali i pješak kako bi svi sudionici prometa bili sigurni. 

Naši učenici 7.a razreda Petra, Patrik, Leda i Eva postali su školska prometna jedinica koja je regulirala promet na poligonu.

Kratku školu prve pomoći održala je gđica Irma Radovankoordinator volontera GDCK Zagreb. Imali su priliku vidjelti kako se zamota lakša ozljeda te su ponovili brojeve hitnih službi.

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD-a Trnje, a polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara. Učenici su imali priliku vidjeti vatrogasno vozilo iznutra i izvana. A nakon toga imali su priliku sudjelovati u  vježbi s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

Više o samom događaju možete pročitati na službenim stranicama Jumicar-a odakle smo preuzeli fotografije za ovu objavu.

 

 

 [više]

Dan državnosti - obavijest

Autor: Iva Eskeričić, 29. 5. 2024. 15:00

Dragi roditelji i učenici,

petak, 31. svibnja, u našoj školi je nenastavni dan.

U četvrtak, 30. svibnja, obilježavaju se Dan državnosti i Tijelovo.

Učenici na nastavu dolaze u ponedjeljak 3. lipnja

prema rasporedu tjedna B.

 

 [više]

Festival jednakih mogućnosti

Autor: Iva Eskeričić, 24. 5. 2024. 13:31

🔹️F=M🔹️
Učenici posebnih odjela, 1. i 2.e razreda, sudjelovali su svojim plesnim nastupom 23.5. na "22. Festivalu jednakih mogućnosti".


FJM se održava na središnjem zagrebačkom trgu, a program izvode osobe s invaliditetom zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Svrha Festivala je predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.


Bravo za naše male rasplesane klince i klinceze, bili su odlični!❤️

  

  

 [više]

Greencajt festival

Autor: Maja Vunderl Pasarić, Iva Eskeričić, 23. 5. 2024. 10:28

Maja Vunderl Pasarić, prof. defektolog i koordinatorica našeg Erasmus+ projekta trenutno je na stručnom usavršavanju na Greencajt-u koji se održava na Zagrebačkom Velesajmu od 22. do 24. svibnja. Na ovo stručno usavršavanje odlučilase jer je idealni nastavak edukacije u sklopu Erasmus+ projekta.

Tema Greencajt-a je održivi razvoj no to nije samo konverencija, već je i prilika za poticanje zajedničkih napora prema odgovornoj i održivoj budućnosti. Predavanja drže eminentni stručnjaci toga područja, poduzetnici i političari koji donose državne politike u svezi okoliša. Na poveznici požete provjeriti raspored predavanja. Neki od njih su Ben Fogle (BBC novinar i autor TV serije "Ljudi od divljine"), dr. Lučka Kajfež Bogataj (dobitnica Nobelove nagrade za mir i vodeći stručnjak za klimateske promjene), Iris Domazet Malobabić (Agencija Adriatic Concierge, direktorica i vlasnica), Mario Mandarić (Restoran Noel, suvlasnik i chef) te brojni drugi.

Sve fotografije je snimio službeni fotograf Greencajta.

 

 

 [više]

Slavlje Prve pričesti

Autor: Iva Eskeričić, 22. 5. 2024. 10:44

U nedjelju, 19. svibnja, naši su učenici proslavili sakrament Prve pričesti. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Ivan u koncelebraciji sa župnim vikarom vlč. Mladenom.

Na slavlju su se okupili obitelj i prijatelji naših prvopričesnika ali i njihovi učitelji.

Od srca čestitamo našim učenicima i njihovim obiteljima!

Sve ostale fotografije sa slavlja pogledajte na poveznici.

 [više]

Radionica o ljekovitom bilju

Autor: Iva Eskeričić, 21. 5. 2024. 13:00

16. svibnja u dvorištu naše škole održali smo radionicu o ljekovitom bilju. Na radionici su sudjelovali učenici 5.c i 4.a razreda. Baka i djed našeg učenika Svena podučili su nas brojnim zanimljivim informacijama o ljekovitom bilju kojeg smo posadili i kojeg s ljubavlju njegujemo u našem školskom vrtu. Imali smo priliku naučiti kada se određene biljke beru, koji dijelovi se beru, za štonam biljke koriste te kako napraviti pripravke od tih biljaka.

Na kraju smo razmijenili poklone i počastili se preukusnim sokom od bazge i mente.

 

 

 

 

 [više]

Crveni nosovi ponovno u posjeti

Autor: Iva Eskeričić, 21. 5. 2024. 12:29

Učenici 5.e i odgojnih skupina jučer su prisustvovali vrlo zanimljivoj i interaktivnoj predstavi kojom su nas počastili Crveni nosovi.

Malo glume, malo pjesme, malo plesa - puno veselja i sreće!

Klikom na [više] pogledajte ostale fotografije sa susreta.

 [više]

Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji - konferencija

Autor: Jasna Romich-Jurički, Koraljka Žepec, Iva Eskeričić, 20. 5. 2024. 14:31

Od 17.-19.5. edukacijske rehabilitatorice Jasna Romich Jurički i Koraljka Žepec sudjelovale su na VII Međunarodnoj konferenciji "Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji" koja se održala u Sarajevu. Brojnim kolegama iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije prikazale su svoj rad kroz izlaganje o multisenzornom pristupu čitanju kroz projekt "Naša mala knjižnica" u kojega su ove školske godine bili uključeni učenici posebnih odjela naše škole.

 [više]

DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Autor: Marija Iskra, Iva Eskeričić, 20. 5. 2024. 14:22

Nakon što smo u ožujku organizirali županijsku smotru iz područja građanskog odgoja i obrazovanja za grad Zagreb, 18. 5. 2024. naša škola bila je domaćin i državne smotre. Ukupno je sudjelovalo 350 učenika i mentora (70 timova iz cijele Hrvatske- osnovne i srednje škole), a projekte su komentirali i vrednovali suci procjenitelji.
Nakon kratke priredbe, uvodnim riječima i pozdravnim govorom prisutnima se obratila ravnateljica OŠ Grigora Viteza Vlatka Kovač te viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Ogrinšak i Nevenka Lončarić Jelačić.
Učenici su kroz projekte dokumentirali rezultate istraživanja problema; navodili su članke zakona, ustava i međunarodnih dokumenata na koje se pozivaju u rješavanju problema; koje su stručnjake konzultirali; koje su glavne i alternativne politike oblikovali za rješavanje problema; kako su donijeli plan akcije, tko im je pružao podršku iz lokalne zajednice, koje su rezultate ostvarili u provedbi dogovorene politike i koje su kompetencije stekli radeći timski na rješavanju društvenog problema.
Mnogi od projekata trajno su promijenili svoje društvene zajednice na bolje, potičući društveni ili gospodarski razvoj, bolju organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici i šire. 
Opis projekata nalazi se u e-zborniku koji svake godine objavljuje Agencija za odgoj i obrazovanje.
 
Marija Iskra, koordinatorica

 

 [više]

Terenska nastava - Bundek

Autor: Iva Eskeričić, 20. 5. 2024. 14:16

Učenici 3. c i 3. d razreda su u petak 17.5.2024. posjetili gradski park i jezero Bundek.

Iako je noć prije padala kiša, vrijeme nas je ujutro poslužilo tako da smo uspješno odradili terensku nastavu. Puno smo šetali, gledali biljke, ptice i kukce, rješavali zanimljive zadatke vezane uz živu i neživu prirodu, ali se i igrali.
 
Zaključili smo da bismo mogli ponoviti jer nam je bilo odlično.
 
Učiteljice: Marija Iskra, Ines Grdenić i Diana Ehrenfreund 
 
 
 
 [više]

PROJEKT: PLAKATI PJESME GRIGORA VITEZA

Autor: Iva Eskeričić, 20. 5. 2024. 14:11

Učenici LIKOVNO-LITERARNE GRUPE 3.a i 3.b razreda napravili su za kraj školske godine 2023./2024. plakate na temu pjesme Grigora Viteza Krijesnica.

Nadamo se da ćete pročitati i ovu lijepu pjesmu pjesnika Grigora Viteza i pogledati naše plakate.

Učiteljica: Gabrijela Hankin

 

 [više]

MULTISENZORNI PRISTUP ČITANJU KOD UČENIKA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Autor: Iva Eskeričić, 13. 5. 2024. 11:28

U Knjižnici Savica postavljena je izložba koju su organizirale edukacijske rehabilitatorice naše škole. Na izložbi je predstavljen dio prilagođenih materijala za čitanje, radni materijali, priče za kamišibaj, kao i autorska slikovnica. Pozivamo vas da posjetite izložbu, a na poveznici možete pročitati nešto više o njoj.

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

 

 

 [više]

Izlet u Krapinu

Autor: Iva Eskeričić, 10. 5. 2024. 19:11

Posebni razredni odjeli išli su na školski izlet u četvrtak, 9. svibnja. Posjetili smo Gornju i Donju stubicu, avion Rudolfa Perešina, Gupčevu lipu, spomenik Matiji Gupcu i Seljačkoj buni te Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca. Učenicima se najviše svidio avion Rudolfa Perešina, a u Muzeju su im najzanimljiviji bili interaktivni sadrżaji.

Odlično smo se proveli i jedva čekamo idući izlet. 🙂

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

  

 

 

 [više]

Dan Europe

Autor: Iva Eskeričić, 10. 5. 2024. 09:07

Povodom Dana Europe, naši učenici 4. i 5. razreda su izvedbom himni Republike Hrvatske i Europe uveličali svečani program u palači Dverce. Svečanosti su prisustvovali veleposlanici i brojni dužnosnici, a naši su učenici nakon svečanosti razgovarali s Gradonačelnikom grada Zagreba, gospodinom Tomislavom Tomaševićem i dali nekoliko intervjua predstavnicima hrvatskih medija.

Nakon razgovora o Europi, počastili su se tortom i s darovima vratili u svoju školu.

 

 [više]

Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni - ciklus radionica

Autor: Iva Eskeričić, 7. 5. 2024. 09:50

U našoj Školi održan je ciklus radionica pod nazivom “Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni”. To je projekt koji utječe na poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju te razumijevanja različitosti teškoća od strana vršnjaka. U sklopu projekta, studentice treće godine Rehabilitacije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu provele su ciklus radionica u našem 3.a i 3.b razredu tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ovaj ciklus radionica usmjeren je na približavanje perspektive osoba s invaliditetom djeci osnovnoškolske dobi kroz opisivanje motoričkih teškoća, oštećenja vida te poremećaja iz spektra autizma. Na slikama u galeriji možete pogledati i zaključiti koja od radionica je bila najzanimljivija našim trećašima...

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

 

 [više]

Slavlje Svete potvrde

Autor: Iva Eskeričić, 7. 5. 2024. 08:54

U subotu, 04. 5. 2024. godine, u Župi Krista Kralja proslavljen je sakrament Svete potvrde. Osim roditelja i obitelji, naše učenike došli su podržati ravnateljica, razrednici, učiteljice, vjeroučiteljice ali i drugi učitelji. 

Slavlje je predvodio preč. Josip Šimunović, prebendar i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u koncelebraciji sa župnikom vlč. Ivanom Filipčićem i župnim vikarom vlč. Milanom Dančuom. 

Od srca čestitamo našim krizmanicima i njihovim roditeljima!

Ostale fotografije možete pogledati na mrežnoj stranici Župe.

 [više]

Dan i noć na PMF-u - poziv

Autor: Iva Eskeričić, 7. 5. 2024. 08:20

Dragi svi, 10. svibnja se održava Dan i noć na PMF-u.
Na mrežnoj stranici možete pronaći detaljan raspored svih radionica s lokacijama.

 [više]

Erasmus+ tečaj: Obrazovanje za okoliš

Autor: Iva Eskeričić, 3. 5. 2024. 15:26

ERASMUS TEČAJ

Obrazovanje za okoliš: Učiti i djelovati za bolju budućnost, Amsterdam, Nizozemska

Na tečaju je bilo još 13 kolegica i kolega iz raznih država Europe. Tečaj je bio izuzetno interesantan, a tema aktualna.

Zaključili smo da je obrazovanje ključni čimbenik u tome kako će se sadašnji i budući naraštaji odnositi u vezi s okolišem. Svijest, inicijativa i djelovanje profesora i učenika predstavljaju okosnicu za našu svjetliju budućnost.

Govorili smo o slijedećim temama:

Green transport

Onečišćenje – plastika i brza moda

Gubitak biološke raznolikosti, hrana i tlo

Poduzmimo akcije- prijedlozi za nastavnike i učenike

Pripremila: Maja Vunderl Pasarić

Klikom na [više] pogledajte ostale fotografije.

  

 [više]

Obavijest - Praznik rada, 1. svibnja

Autor: Iva Eskeričić, 30. 4. 2024. 08:48

Prema Zakonu o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, 1. svibnja je neradni dan.

Prvi svibanj (Prvi maj) međunarodni je praznik rada, dan solidarnosti radništva i općenito radnih ljudi cijeloga svijeta. Proslava Prvog svibnja povijesno je vezana uz štrajkaški pokret koji se razvio u SAD-u 1890-ih i veliki štrajk u Chicagu 1. svibnja 1886. godine u kojem je sudjelovalo približno 40 000 ljudi.

Prvi svibanj. Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2013. - 2024. Pristupljeno 30.4.2024.

Na nastavi se opet vidimo u četvrtak prema redovnom rasporedu!

 

 [više]

Erasmus+ Fast fashion

Autor: Iva Eskeričić, 29. 4. 2024. 16:43

Erasmus radionice održane su od 22. do 26. travnja povodom proslave Dana planeta Zemlje. Tema je ove godine bila FAST FASHION i što mi možemo učiniti da smanjimo zagađenje naše planete odjećom. Sudjelovala je cijela škola, redovna i posebna odjeljenja. Bilo je jako zabavno i naučili smo kako svatko od nas svojim ponašanjem, može doprinijeti boljitku naše Zemlje.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija, a ostale pregledajte klikom na [više].

 

 

 

 [više]

Poslijepodne s knjigom - Noć knjige

Autor: Iva Eskeričić, 26. 4. 2024. 13:07

Kod nas je Noć knjige trajala cijeli dan pa su tako naši učenici 5.c, 6.c i 7.c sa svojim učiteljima Marijom, Markom i Jasnom organizirali Poslijepodne s knjigom gdje su riješavali zanimljivi kviz o lektirama koje su čitali.


  

 

 

 [više]

Učiteljice naše škole Marija Paro Komadina, Sanja Kljaić Paripović, Jasna Guliš te Jelena Rebac Gajer, ove godine su sudjelovale u trodnevnoj edukaciji za implementaciju preventivnog programa “Alati za moderna doba” koji provodi Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet u suradnji s Hrvatskim Telekomom.

“Alati za moderno doba” je program prevencije namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole usmjeren prema prevenciji ponašajnih ovisnosti i rizičnih ponašanja u virtualnom okruženju. Program veliki naglasak stavlja na razvoj socio-emocionalnih vještina učenika važnih za razvoj osobno odgovornog ponašanja u virtualnom okruženju, odnosno prevenciju rizičnih ponašanja.

Program je dobio pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te suglasnost za provedbu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Učiteljice Marija Paro Komadina i Sanja Kljaić Paripović ove godine su odradile prvi ciklus radionica sa 7.a i 8.a razredom od studenog do travnja. U druženju kroz 12 radionica naši su učenici naučili više o sebi, o asertivnoj komunikaciji, o utjecaju/pritisku vršnjaka te kako se njime nositi, o rizičnim i neprihvatljivim ponašanjima u virtualnom okruženju, ali i kako naći ravnotežu između virtualnog i stvarnog.

Završnu radionicu imali smo u našoj Kućici viteza Grigora gdje smo riješili završne upitnike, dobili diplome i počastili se ukusnim vaflima.

Jasna Guliš, Jelena Rebac Gajer;

Sanja Kljaić Paripović i Marija Paro Komadina

 

 

  

 [više]

RTL pomaže djeci opremiti školske knjižnice

Autor: Iva Eskeričić, 25. 4. 2024. 18:57

Dragi naši roditelji i učenici, dragi prijatelji škole 

RTL pomaže djeci na svom Youtube kanali objavio je sve prijave na kretivni natječaj pa tako i našu. Glasovanje je otvoreno do 2. svibnja u ponoć, a glasuje se preko poveznice - potreban je samo e-mail račun.

Naša prijava zamišljena je kao dokaz iako je to prostor koji se rijetko ili nikada seli, knjižnicu od starijih učenika nasljeđuju oni mlađi od njih. Hvala osmašici Luciji na glasu i montaži videa, hvala i ostalim osmašima: Šimunu M., Dominiku, Šimunu L., Nevi, Katji, Marici, Eriki i Hani. Hvala i našim prvašićima: Eni, Juraju, Filipu, Sari, Mari i Franu.

Glasujte, dijelite objavu i držite fige 📚

 

 

 [više]

Karavan Orkestar - Crveni nosovi klaunovidoktori

Autor: Iva Eskeričić, 25. 4. 2024. 13:42

Jučer i danas u našoj školi boravili su Krofnica, Livadić i Pandolina. Ako se pitate tko su ti likovi s veseljem vam možemo reći da su to naši prijatelji - Crveni nosovi klaunovidoktori koji su došli održati predstavu Karavan orkestar. Kakav je to orkestar bez instrumenata? Gdje su se instrumenti sakrili? Sve to su saznali naši 1.e, 2.e i f, 3.e i 4.e, a predstavom su oduševljeni i učenici i učiteljice.

 

 

 [više]

Završetak likovnog natječaja Velikani hrvatske prošlosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Eskeričić, 25. 4. 2024. 12:09

Dragi učenici i mentori,

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o uspješnom završetku likovnog natječaja "Velikani hrvatske prošlosti".

Ovo je osma godina provedbe ovog zanimljivog likovnog projekta koji kroz izazovne likovne tehnike potiče kreativnost djeteta i želju za upoznavanjem vlastite kulture i nacionalnog identiteta. Prikazujući portrete važnih hrvatskih ličnosti djeca stječu uvid u jedinstvenost svojeg naroda i slobodu individualnog izražavanja. Uz slobodno odabrani likovni sadržaj, natječaj razvija vještinu prikazivanja ljudskoga lika u vidu portreta.

Motiv ovogodišnjeg, likovnog natječaja, pripao je jednom od najznačajnijih sportaša svih vremena – Draženu Petroviću.

Pristiglo nam je oko 1400 radova, a sudjelovalo je 149 škola iz Hrvatske i inozemstva.

U prilogu se nalazi popis nagrađenih i pohvaljenih radova, zahvalnica za mentore i učenike te vurtualna izložba.

Nadam se da ćete se i sljedeće godine uključiti u novu avanturuVelikana hrvatske prošlosti”!

Organizacijski odbor natječaja "Velikani hrvatske prošlosti"

Klikom na [više] ispod fotografija možete pronaći popis nagrađenih i pohvaljenih kao i zahvalnicu koju možete preuzeti pa ispuniti ako nije stigla mailom.

 
 

 [više]

Obilježavanje Noći knjige 2024.

Autor: Tea Celić, Iva Eskeričić, 24. 4. 2024. 13:05

Jučer je u našoj školi održana jako zabavna Noć knjige. Učenici razredne nastave su s roditeljima i učiteljicom Ivanom slušali priču Veliko pranje zuba u zoološkom vrtu, a nakon toga su izrađivali straničnike s motivima životinja. Učenici 1.b razreda tijekom nastave izradili su straničnike na kojima su poruke kako očuvati naš planet Zemlju i tako su obilježili dva važna datuma u našoj školi.

Učenici predmetne nastave rješavali su zanimljive zagonetke u Escape roomu kako bi došli do nagrade. U kategoriji 7. i 8. razreda pobijedio je 7.b, a u kategoriji 5. i 6. razreda pobijedio je 6.a razred. Učenici 5. i 6. razreda nakon Escape rooma izrađivali su audioslikovnice Pale sam na svijetu koje ćemo objaviti naknadno.

Hvala svim učenicima i roditeljima koji su se družili s nama!

Posebno hvala književnici Jasminki Tihi-Stepanić i Nakladi Ljevak, našem promotoru Vladi te književniku Dubravku Jelačiću Bužimskom i izdavačkoj kući Alfa, našem promotoru Martinu.

Klikom na [više] pročitajte osvrte na jučerašnji dan koje su napisali Val Bubaš i Lucija Graovac.

 [više]

Čitanje slikovnice ČISTOLJUPCI - obilježavanje Noći knjige

Autor: Jasna Romich-Jurički, Koraljka Žepec, Iva Eskeričić, 24. 4. 2024. 09:29

Tijekom obilježavanja Noći knjige u prijepodnevnim satima za učenike posebnih odjela edukacijske rehabilitatorice izvele su lutkarsku predstavu uz čitanje slikovnice "ČISTOLJUPCI"🧹.


Slikovnicu su napisale same, ilustrirale je i izradile lutke s kojima su djeca bila oduševljena. Kroz slikovnicu i njene likove Peru, Mimu i Gretu učenici su učili o očuvanju prirode, održavanju čistoće školskih prostora i higijeni. Čitanje slikovnice uz  pratnju lutaka završilo je zajedničkim plesom uz pjesmu 🚿"Higijena"🧼

 

        

 [više]

Radionica izrade glinenog posuđa

Autor: Iva Eskeričić, 22. 4. 2024. 15:51

U četvrtak, 18.4.2024. godine, 4. a i 4.b razred produžnog boravka bili su na radionici izrade glinenog posuđa. Radionicu su vodili učitelji naše škole koji imaju iskustva u lončarstvu i prenijeli su svoje znanje i vještine na naše vrijedne učenike. Tijekom radionice su učenici imali priliku izraditi vlastite, unikatne komade posuđa. Kroz proces rada s glinom, učenici su razvijali svoju kreativnost, motoričke i suradničke vještine, a složili su se da ovakva radionica ima i terapeutski učinak. Na kraju radionice, učenici su ponosno odnijeli radove na sušenje.

Hvala učiteljima Jasni Guliš i Marku Gajeru što su podržali ovu aktivnost i omogućili učenicima da se izraze kroz umjetnost.

Veselimo se budućim zajedničkim projektima!
 

  

 [više]

Erasmus+ Dan planeta Zemlje

Autor: Iva Eskeričić, 22. 4. 2024. 11:54

 

DAN PLANETE ZEMLJE

ERASMUS TIM VAS POZIVA DA ZAJEDNO S NAMA OBILJEŽITE DAN PLANETE ZEMLJE,

OD 22.4. DO 26.4.2024.

OVE GODINE TEMA JE „FAST FASHION“, A NAŠ JE ZADATAK PODIZANJE SVIJESTI O UTJECAJU OVE INDUSTRIJE NA OKOLIŠ.

AKTIVNOSTI ZA UČENIKE:

NIŽI REDOVNI- organizacija razmjene odjeće za učenike i modna revija. povodom obilježavanja noći knjige učenici će imati radionicu oslikavanja majci.

VIŠI REDOVNI RAZREDI- predavanje o utjecaju fast fashiona na okoliš (u knjižnici) i radionica šivanja gumbi.

VIŠA C ODJELJENJA- izrada lopti od čarapa

POSEBNI ODJELI- izrada igračaka za pse od stare odjeće

 

Neka vam ovaj tjedan prođe u veselju i zabavnim radionicama!

Maja Vunderl Pasarić

 

Klikom na [više] pogledajte ostale fotografije.

 

 

 [više]

Noć knjige - 23. travnja 2024.

Autor: Iva Eskeričić, 18. 4. 2024. 13:50

Dragi učenici i dragi roditelji,

pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju Noći knjige

23. travnja od 17 do 19 sati u našoj školi.

Za učenike smo pripremili brojne aktivnosti, a ovim putem pozivamo i roditelje da nam se pridruže.

Učenici razredne nastave od 17 do 19 sati s roditeljima i učiteljicama imaju priliku izrađivati različite vrste straničnika koje nakon radionice mogu ponijeti doma te pokloniti rodbini i prijateljima. Nakon toga učenici će poslušati priču s Youtube kanala Šime ti priča te ukrasiti majicu motivima iz priče pomoću flomastera za tkaninu. Molimo sve učenike koji dolaze na radionicu da ponesu jednu majicu od kuće.

Učenici predmetne nastave će od 17 do 18 sati imati priliku sudjelovati u Escape roomu, a roditelji se mogu uključiti u timove. Prijava timova je u knjižnici sve do utorka!

Od 18 do 19 sati učenici 5. i 6. razreda imaju priliku izraditi audioslikovnicu.

Učenicima 7.a i b razreda u 18 sati u goste dolazi književnik Dubravko Jelačić Bužimski, a 8.a i b Jasminka Tihi-Stepanić.

Osim toga, naše edukacijske rehabilitatorice Jasna Romich Jurički i Koraljka Žepec napisale su priču i oslikale slikovnicu pod nazivom Čistoljupci. Slikovnica je povezana i s Danom planete Zemlje koji obilježavamo dan ranije. 23. travnja slikovnicu će premijerno čitati u jutarnjim satima.

U poslijepodnevnim satima, učenici 5.c, 6.c i 7.c sa svojim učiteljima, Marijom Paro Komadinom, Markom Gajerom i Jasnom Guliš će rješavati zanimljivi kviz o knjigama, a nakon toga će čitati i ilustrirati slikovnice o emocijama.

Veselimo vam se!

   

 [više]

Obavijest - Izbor zastupnika u Hrvatski sabor

Autor: Iva Eskeričić, 15. 4. 2024. 15:15

Dragi roditelji, dragi učenici,

sukladno Zakonu o izborima zastupnika u Hrvastki sabor, 17. travnja 2024. godine provest će se izbor zastupnika u Hrvatski sabor i to je neradni dan.

Ponovno se na nastavu vidimo već u četvrtak prema redovnom rasporedu!

 [više]

Dječja Utrka "Trk! Za Zdravlje!

Autor: Iva Eskeričić, 15. 4. 2024. 15:14

Pozivamo Vas na Dječju Utrku "Trk! Za Zdravlje!" - Korak Prema Zdravijoj Budućnosti!

S ponosom Vas pozivamo na jedinstven događaj u srcu našeg glavnog grada – dječju utrku "Trk! Za zdravlje!", koja će se odvijati na Trgu bana Josipa Jelačića, 21. travnja 2024. od 10:00 do 13:00 sati. Pozivamo sve mlade i obitelji na dan ispunjen zabavom, edukacijom i, prije svega, promicanjem zdravlja.

Zašto "Trk! Za zdravlje!"? Cilj je osvijestiti najmlađe o važnosti zdravih životnih navika od rane dobi, uključujući i znanje o vlastitim zdravstvenim pokazateljima, kao što je kolesterol.

Program Događanja:

10:00 – Otvaranje programa s predstavnicima organizatora i zabavnim aktivnostima za djecu i roditelje. Posebno ističemo nastup mladog hrvatskog blues glazbenika Odina Sokača u pratnji njegovog sjajnog benda!

12:00 – Start utrke, gdje će mladi natjecatelji imati priliku pokazati svoju brzinu i snagu.

13:00 – Svečana dodjela nagrada.

13:30 – Zatvaranje događanja s porukom da zdravlje počinje s nama.

 

Pridružite Nam Se u Misiji za Zdraviju Budućnost za naše najmlađe!

OVDJE

U sklopu nacionalne kampanje "Znaš li svoj broj?", koja promiče važnost ranog otkrivanja visokog kolesterola i prevencije kardiovaskularnih bolesti, ova utrka dolazi kao rezultat suradnje Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Hrvatskog društva za aterosklerozu HLZ-a, Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Ministarstva zdravstva te brojnih drugih partnera.

 [više]

Tribina „Je li nikotin in?“

Autor: Iva Eskeričić, 15. 4. 2024. 15:10

Dragi roditelji,

konzumiranje duhana i nikotina već je dugo prisutno u ljudskoj povijesti. U današnje vrijeme susrećemo se s novim načinima konzumiranja duhana i nikotina, kao i s činjenicom da ga konzumiraju sve mlađa djeca.

Na tribini pod nazivom „Je li nikotin in?“ govorit će se o raširenosti konzumiranja nikotinskih vrećica, e-cigareta i snusa, kao i o njihovoj štetnosti.

 

Tribina

„Je li nikotin in?“ održat će se u ponedjeljak 22. travnja 2024. godine,

s početkom u 18 sati putem You tube kanala.

Voditeljica će biti mr. sc. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica.

 

Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr.

Veselimo se vašem sudjelovanju!“

 [više]

Zanimanja naših roditelja - razredni projekt 2.a

Autor: Iva Eskeričić, 15. 4. 2024. 14:03

U petak 12.4. u školu su nam došli informatičari, roditelji naše učenice Doris Koruga u sklopu projekta razrednog odjela 2.a Zanimanja naših roditelja. Zahvaljujemo im što su nas upoznali sa svojim zanimanjima i besplatno nam održali dvije međusobno povezane STEM radionice iz područja osnova elektrotehnike i programiranja. Sudjelovali su također i  učenici izvannastavne aktivnosti Tim raketa. 

Od srca se zahvaljujemo  i drugim roditeljima i učenicima 2.a koji su predstavili poslove svojih roditelja pa smo tako naučili što rade profesori, pravnici, novinari, liječnici, bankari, medicinske sestre, porezni stručnjaci, programeri, zrakoplovni inspektori, a projekt još nije gotov... Klikom na [više] pogledajte ostale fotografije.

 [više]

Susret s književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov

Autor: Iva Eskeričić, 8. 4. 2024. 15:14

Jadranka Čunčić-Bandov hrvatska je dječja književnica i lutkarica. Autorica je brojnih igrokaza, a njezina djela uvrštena su i na popis lektire.
Naše učenike razredne nastave posjetila je 25. ožujka 2024. godine. Susret s književnicom održao se u našoj školskoj dvorani zbog velikog broja učenika zainteresiranih za sudjelovanje.
Jadranka Čunčić-Bandov uprizorila je neke od svojih najzanimljivijih igrokaza koristeći lutke koje sama izrađuje. Naši učenici također su imali priliku sudjelovati u igrokazu.

Zahvaljujemo gđi. Jadranki na dolasku i veselimo se ponovnom druženju!

 [više]

Velikani hrvatske prošlosti - virtualna izložba radova

Autor: Iva Eskeričić, 8. 4. 2024. 15:08

Za sve vas koji niste bili u mogućnosti prisustvovati otvaranju naše izložbe Velikani hrvatske prošlosti pripremili smo virtualnu izložbu.
 

 Powered by emaze

 [više]

Uskrsna čarolija - humanitarna akcija

Autor: Iva Eskeričić, 8. 4. 2024. 14:59

Trnjanski vitezovi zahvaljuju svima koji su se odazvali na humanitarnu akciju "Uskrsna čarolija".

Prikupljene higijenske potrepštine, prehrambeni proizvodi i slatkiši spakiramo su u 14 vreća pomoći za potrebite učenike naše škole. ♥️🥰

 Hvala svima!

 

 [više]

Webinar za roditelje budućih prvašića

Autor: Iva Eskeričić, 8. 4. 2024. 14:13

Dragi roditelji naših budućih prvašića,
pozivamo vas da otklonite sve svoje nedoumice te da se 10. 4. 2024. godine u 18:00 sati pridružite webinaru na kojem ćete upoznati ravnateljicu škole Vlatku Kovač, pedagoginju Sonju Milić, logopedinju Mandu Ivanković te učiteljice razredne nastave Dubravku Kosier Čakarun i Antoniju Radoš. Poslušajte kratko predavanje pedagoginje o spremnosti djeteta za školu, saznajte nešto više od logopedinje o predvještinama čitanja i pisanja koje je potrebno razvijati prije upisa u prvi razred te upoznajte buduće učiteljice vaših učenika i doznajte što je sve potrebno imati prije polaska u školi.

 Veselimo se!

 

Pridružite nam se preko linka: 

Time: 10. 4. 2024., 18:00 h 
Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/81035438264?pwd=PbbbAZeSmprTsr8WzJ6JjohlAjQRLI.1

 [više]

Bojanje pisanica

Autor: Iva Eskeričić, 29. 3. 2024. 12:28

Učenici 3.a i 3.b razreda posljednji dan nastave pred uskršnje praznike posvetili su bojanju pisanica. Učenici su u produženom boravku, uz vodstvo učiteljice Melise Polomi, naučili kako se to pisanice mogu obojati koristeći ljusku luka i najlonke. Učenici su najprije na školskom dvorištu odabrali koje biljke žele otisnuti na svoje pisanice, a zatim su zaposlili svoje ručice i stvorili jedinstvene pisanice. Dječji osmjesi sve govore, a ako i vi želite na isti način obojati pisanice, pitajte učenike 3.a i 3.b razreda, oni su cijeli proces uspješno usvojili!

Dragi učenici, dragi roditelji, dragi prijatelji naše škole

želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

 [više]

Proljetni praznici - obavijest

Autor: Iva Eskeričić, 27. 3. 2024. 12:53

Dragi učenici i roditelji,
28. ožujka započinju proljetni praznici za učenike i traju do 5. travnja 2024. godine.
Na nastavi se ponovno vidimo 8. travnja prema rasporedu tjedna B.

Želimo vam puno odmora i zabave!

 [više]

Gosti iz Španjolske - job shadowing u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Vunderl Pasarić, Iva Eskeričić, 26. 3. 2024. 12:42

Od 20.3. do 22.3.2024. naša škola bila je domaćin kolegama iz Španjolske škole, El Pilar Maristas, Zaragoza.

David Canete Cantero i Jose Angel Alba stigli su u našu školu kako bi se upoznali sa obrazovnim sustavom u Hrvatskoj i kako se on odvija u redovnom radu škole koja osim redovnih učenika školuje učenike s posebnim potrebama.

Obzirom na to da su u našoj školi boravili tri dana za svaki dan smo im pripremili puno različitih aktivnosti.

Ispod fotografije klikom na [više] pročitajte opširnije o posjetu naših gostiju i pogledajte ostale fotografije.

 [više]

DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI ZA UČENIKE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA, POREČ

Autor: Maja Vunderl Pasarić, Iva Eskeričić, 25. 3. 2024. 15:13

Naša je škola i ove godine sudjelovala na Državnom prvenstvu u atletici za učenike s intelektualnim teškoćama u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza. Natjecanje se održavalo od 18.3.2024. - 20.3.2024. u Poreču, hotel Delfin.

6 učenika naše škole natjecalo se u trčanju na 80 metara.
Naši natjecatelji su DAVID CHUANHONGU CHEN, LEON HEGEDUŠ DMITRIĆ, PETAR BUBALO, NENAD ALEKSANDAR DELIĆ, MELANI DELIĆ i TIN ADILJI, a voditeljice su TATJANA ŠIKIĆ, LIDIJA MARIĆ i MAJA VUNDERL PASARIĆ.

Nakon dolaska u hotel Delfin učenike smo prijavili na natjecanje, dobili majice Saveza i službeno se fotografirali. Smjestili smo se u sobe i nakon večere sudjelovali na svečanom otvaranju natjecanja, sastanku voditelja i zabavnom programu.

Ostale fotografije i pojedinosti o natejcanju pročitajte klikom na [više] ispod fotografije.

 [više]

11. ŽUPANIJSKA SMOTRA GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA I DRUGIH MEĐUPREDMETNIH TEMA

Autor: Iva Eskeričić, Marija Iskra, 25. 3. 2024. 15:02

Dana 22.3.2023. naša škola je, kao i svake godine, bila domaćin 11. Županijske smotre iz područja građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema za grad Zagreb. Ukupno je sudjelovalo 19 projekata, a učenici OŠ Grigora Viteza sudjelovali su s čak dva projekta.

Uvodnim riječima i pozdravnim govorom prisutnima se obratila ravnateljica OŠ Grigora Viteza Vlatka Kovač, a Smotru je svojim prisustvom uveličao i viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Ogrinšak. Teme su kao i uvijek bile važne i zanimljive, a sudionike u svibnju očekuje državna razina smotre.

Popis projekata kao i fotografije same Smotre možete pogledati ispod, a brošuru s opisima svih projekata možete pročitati na linku.

 

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više].

 

 

 [više]

PROJEKT : DRUŽENJE UZ BAJKE PREDŠKOLACA I ŠKOLARACA

Autor: Iva Eskeričić, 25. 3. 2024. 14:59

U petak 15.3.2024. u učionici 17  održalo se DRUŽENJE UZ BAJKE predškolaca vrtića Iskrica i učenika Likovno-literarne grupe.

Likovne radove na temu bajke:

Hansa Christiana Andersena :Kraljevna na zrnu graška prikazali smo flomasterima i gliterima.

Za predškolce vrtića Iskrica napravili smo čestitke za Uskrs i  poklone cvjetne dvorce, a na kraju smo se osvježili voćnim sokovima i čokoladicama bananko i zapjevali :Kad si sretan.

Nastali likovni radovi svjedoče da je druženje bilo uspješno.

Veselimo se DRUŽENJU UZ BAJKE  i  druge školske godine.

Učiteljica: Gabrijela Hankin

 

 [više]

Ususret Svjetskom danu osoba s Down sindromom (21. ožujka)

Autor: Iva Eskeričić, Koraljka Žepec, Barbara Petrović, 20. 3. 2024. 15:35

Ususret 🌻21.3.🌻 Svjetskom danu osoba s Down sindromom učiteljice 1.e i 2.e razreda, Barbara Petrović i Koraljka Žepec, sa svojim su učenicima od šarenih rasparenih čarapica izradile lutke od kojih svaka može pričati, glumiti, plesati, izraziti svoje osjećaje, svaka je posebna, drugačija i jednako vrijedna. Upravo i na taj način širimo svjesnost i pružamo podršku svim osobama s Down sindromom za njihovo ravnopravno uključivanje u sva područja društva i razvoj njihovog punog potencijala.

Izložbu  "lutki - čarapica"🧦 možete pogledati ispred školske knjižnice.

 

 [više]

Erasmus+ - job shadowing Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Eskeričić, 20. 3. 2024. 15:23

Od 20. do 22. ožujka našu školu posjetit će dvoje kolega iz partnerske škole Zaragoza, Španjolska. U privitku možete pogledati predviđeni raspored aktivnosti. Zahvaljujem svima na toplom dočeku naših Erasmus partnera!

Voditelj projekta: Maja Vunderl Pasarić

 

David i Jose su profesori prirodoslovne i društvene grupe predmeta, a u našu školu došli su vidjeti i naučiti nešto novo. Danas su obišli redovne razrede i sjajno se zabavili. Kod nas su do petka pa ćemo u izvješću nakon njihovog odlaska napisati sve što su mogli čuti i vidjeti kod nas.

 [više]

Lov na uskrsna jaja

Autor: Iva Eskeričić, 19. 3. 2024. 13:57

Dragi budući prvašići, dragi roditelji,

pozivamo vas u Lov na uskrsna jaja koji će se održati na našem školskom dvorištu. Dođite i zabavite se s nama!

 [više]

Tribina za roditelje: Nesretni roditelji, sretna djeca - je li to moguće?

Autor: Iva Eskeričić, 18. 3. 2024. 13:04

Pozivamo sve zainteresirane za tribinu za roditelje: Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?, koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, s početkom u 18 sati putem YouTube kanala. Vodit će je mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Upute za prijavu na tribinu pročitajte na slici ispod.

 [više]

Tjedan mozga u našoj školi

Autor: Iva Eskeričić, Koraljka Žepec, Jasna Romich-Jurički, 18. 3. 2024. 12:58

Od 11. do 15. ožujka u našoj je školi na inicijativu edukacijskih rehabilitatorica Koraljke Žepec i Jasne Romich Jurički obilježen Tjedan mozga koji se održava 23. godinu za redom. U veselom tjednu održane su brojne interaktivne radionice za učenike u preko 10 razrednih odjela kroz kamišibaj, priče i zanimljivosti o 🧠. Učenici su i kroz igre učili o zrcalnim neuronima, o "brzini" mozga, dok su u razrednim odjelima rješavali brojne mozgalice, radili Brain Gym®️ aktivnosti i svašta novoga naučili o mozgu i očuvanju zdravlja mozga. "Upoznali" su Alberta Einsteina i saznali je li imao veći mozak od ostalih ljudi, kao i zanimljivosti o mozgu taxista u Londonu. Od čega je mozak građen, što nam sve treba da naš mozak zdravo živi i radi, zašto je dobro činiti dobra djela... i mogli bi vam naši učenici još puuuuuno toga nabrojati 📜

 

 

 [više]

Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni

Autor: Iva Eskeričić, Manda Ivanković, 14. 3. 2024. 12:44

"Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni" je projekt u kojem sudjeluju učenici naših  3. razreda. Učenici će tijekom ožujka i travnja ove godine sa studentima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu naučiti o različitostima i teškoćama među vršnjacima. Kroz zanimljive radionice će se potaknuti razumijevanje i poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju, te približiti perspektiva osoba s invaliditetom djeci osnovnoškolske dobi. Radni materijali nastali su u sklopu Europskog projekta solidarnosti i u suradnji s udrugom Aktivni građani. Neke od tema koje će provesti udruga EDUREHA su : "Toliko različiti,a toliko slični", "Sjedi i hodaj", "Vidi kako vidim"... Učenicima se jako svidjela današnja radionica, a kako je bilo na prvoj radionici pogledajte u galeriji...

  

  

 [više]

Hippo 2024. - obavijest

Autor: Iva Eskeričić, 13. 3. 2024. 13:15

U našoj će se školi u petak 15. ožujka održati izlučni krug međunardnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO.

Ispit počinje u 12.30h i traje 40-50 minuta, ovisno o kategoriji. Molimo natjecatelje da dođu ispred učionice 28 barem 5 minuta prije.

 Sretno svima! 🙂

 [više]

Humanitarna akcija - 14. - 25. ožujka

Autor: Iva Eskeričić, 13. 3. 2024. 13:12

U tijeku je humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite učenike naše škole.

Akcija će trajati 14.3.2024. - 25.3.2024. godine.

Donirane proizvode učenici mogu donijeti u učionice br. 3 u prizemlju i učionicu br. 14 na prvom katu.

 [više]

Mobilni park - Park znanosti

Autor: Iva Eskeričić, 12. 3. 2024. 08:30

U četvrtak, 7. ožujka, naša je škola postala pravi mali Park znanosti. U našoj dvorani postavljene su interaktivne eksponate koje su učenici imali priliku pokretati, osluškivati, mjeriti i proučavati. Ovakve radionice potiču učeničku radoznalost i učenje kroz praktično iskustvo. 

Hvala Parku znanosti na zabavi i učenju! 

 [više]

Velikani hrvatske prošlosti - rezultati likovnog natječaja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Žganjar, Iva Eskeričić, 11. 3. 2024. 18:09

Dragi svi,
u privitku dostavljamo rezultate likovnog natječaja Velikani hrvatske prošlosti čiji je motiv ove godine bio Dražen Petrović. Pristiglo je više od 1000 radova iz cijele Hrvatske i iz hrvatskih škola iz inozemstva, a klikom na [više] ispod teksta u pdf dokumentu možete naći imena i prezimena učenika nagrađenih i pohvaljenih radova.


Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima!

Povjerenstvo Velikani hrvatske prošlosti

 [više]

Botaničari

Autor: Iva Eskeričić, 8. 3. 2024. 13:22

Dok je jedan dio Botaničara OŠ Grigora Viteza radio pokuse na mobilnom Parku znanosti, drugi dio se opasno primio posla. Razrahlili su kompostno tlo u dvorištu škole i napunili povišenu gredicu kvalitetnom zemljom. Pritom su u novi, mali vrt prenijeli 50-ak glista i naučili koliko su ta mala bića vrijedna, krhka i od izuzetnog značaja za kvalitetu i rahlost tla. Ni hladnoća i vjetar nisu ih mogli spriječiti u napornome radu, a na kraju su se, rumenih obraza, fotografirali uz svoj mali vrt. 🙂

 

 

 [više]

Obavijest - Terminko

Autor: Iva Eskeričić, 7. 3. 2024. 07:59

Dragi roditelji naših budućih prvašića,

Terminku možete pristupiti preko poveznice https://www.terminko.hr/lokacija/osgrigoraviteza/utvr-ivanje-psihofizi-kog-stanja-djeteta-za-upis-u-prvi-razred 

Ako postoje poteškoće prilikom odabira termina, javite se pedagoginji na mail sonja.milic@skole.hr.

 [više]

Radionica za buduće prvašiće - Hokus pokus po planetima

Autor: Iva Eskeričić, 4. 3. 2024. 16:16

Dragi roditelji, dragi naši budući prvašići,
pridružite nam se sutra na još jednoj radionici namijenjenoj upravo vama!
Na STEM radionici Hokus pokus po planetima uz pomoć različitih pokusa saznajte nešto novo o Sunčevom sustavu.

Vidimo se sutra, 05. ožujka, u 17 sati!

 [više]

1.3. Nacionalni dan edukacijskih-rehabilitatora

Autor: Iva Eskeričić, 1. 3. 2024. 13:16

Udruga edukacijskih rehabilitatora Grada Zagreba i Zagrebačke županije je povodom svoje redovne Skupštine iskoristila priliku, te delegatima škola i ustanova ružama čestitala njihov dan.

1.3. Nacionalni dan edukacijskih-rehabilitatora

Delegati naše škole su: Jasna Romich Jurički, Dubravka Sečen Rosso i Maja Vunderl Pasarić.

Svim edukacijskim rehabilitatorima želimo

sretan njihov dan i puno uspjeha u radu smiley

 

 [više]

Glazba, pokret i zvuk - peta radionica

Autor: Iva Eskeričić, Koraljka Žepec, 1. 3. 2024. 10:01

Posljednjeg dana veljače održana je peta radionica iz područja očuvanja mentalnog zdravlja u kojoj je glazbi i pokretu dodano i malo boje; slikalo se i družilo, uz puno smijeha i dobre volje, a pridružila nam se i ravnateljica.

Radionicu slikanja uz glazbu i pokret vodila je edukacijska rehabilitatorica Koraljka Žepec.

A kako je to izgledalo? Mali djelić pogledajte na fotografijama s radionice.

I ne zaboravite:

Pomoći drugima možemo samo ako se i mi osjećamo dobro.

 [više]

Kahoot kviz "Money Master Challenge"

Autor: Iva Eskeričić, Sanja Križan Sučić, Željka Trajbar, 1. 3. 2024. 09:52

Danas su naši učenici, pod vodstvom nastavnice matematike Željke Trajbar i nastavnice informatike Sanje Križan Sučić,  sudjelovali u PBZ projektu financijske pismenosti mladih  - međunarodnom Kahoot kvizu  "Money Master Challenge“. Tema kviza su zanimljivosti vezane uz novac i štednju, a učenici 7. i 8. razreda su neko vrijeme tijekom kviza bili na značajnom četvrtom mjestu. Koncentracija je na kraju malo popustila, pa smo pali na 18. mjesto, međutim, s obzirom na cca 300 natjecatelja mi smo zadovoljni😊 Dobro smo se zabavili, nasmijali, naučili nešto novo i odlučili smo da definitivno sudjelujemo opet u ovakvim projektima. Prilažemo i jednu sličicu ponosnog 4. mjesta.

 [više]

Logopedska radionica - Jeste li spremni za školu?

Autor: Iva Eskeričić, 29. 2. 2024. 16:17

Jučer je u našoj školi održana logopedska radionica "Jeste li spremni za školu?" na kojoj su roditelji saznali  puno toga o razvoju predvještina čitanja i pisanja, a budući prvašići imali priliku na zabavan način kroz igru s logopedinjom vježbati potrebne predvještine čitanja i pisanja za upis u prvi razred. Hvala svima koji su se odazvali, a vas koji ste propustili radionicu pozivamo 5. ožujka 2024. u 17:00h da nam se pridružite na STEM radionici "Hokus pokus put po planetima" i ostalim aktivnostima kroz ožujak i travanj.

Pratite mrežne stranice naše škole i zabilježite si datume s aktivnostima koje vam spremamo :)

Veselimo se budućim susretima! 

  

  

 [više]

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica

Autor: Iva Eskeričić, 29. 2. 2024. 10:36

Jučer, 28. veljače, obilježili smo Dan ružičastih majica.

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja, promicanja kulture nenasilja i tolerancije među mladima. Sve aktivnosti usmjerene su na edukaciju mladih o razvoju poštovanja različitosti, otklanjanju nepoželjnih ponašanja i razvoju empatije. Iz tog razloga svi naši razredni odjeli izradili rozu majicu od hamer papira koju su ukrasili simbolima mira i porukama podrške ili sloganom protiv nasilja.

Ostale fotografije pogledajte klikom na [više] ispod ovih fotografija.

 [više]

Radionica za buduće prvašiće - Jeste li spremni za školu?

Autor: Iva Eskeričić, Zrinka Zemljak, Manda Ivanković, 26. 2. 2024. 10:00

Dragi roditelji, dragi naši budući prvašići,

pozivamo nas na prvu u nizu radionica namijenjenu budućim prvašićima. Na radionici pod nazivom "Jeste li spremni za školu?" družit ćete se s našim logopedicama i s njima popričati o razvoju predvještina čitanja i pisanja.

Pridružite nam se u što većem broju u srijedu, 28. veljače u 16:30h.
Veselimo vam se!

 [više]

Radio emisija Izvan okvira

Autor: Iva Eskeričić, 20. 2. 2024. 12:26

Upoznajte nas i kroz radio emisiju!

Naša Antuntunka Rubi pojasnila je kakvu priču priča Antuntunka kroz mjuzikl i kakva je kao osoba. Upoznajte i našu ravnateljicu Vlatku Kovač kao i našu učiteljicu, scenaristicu mjuzikla Teu Celić. Dale su uvid u brojne izazove ali i iskazale iznimno zadovoljstvo cijelim mjuziklom. Nove vidike otvara i naš školski bend koji su osnovale naše učiteljice Ana Bajo i Antonija Radoš. Tu su nam još i naša bubnjarica Marica, ali i učitelj Marko Gajer koji je uglazbio sve pjesme Grigora Viteza koje su izvedene na mjuziklu. U emisiji sudjeluju još i učenici Benjamin i Lucija te naša psihologinja Ksenija Ondrašek.

POVEZNICA

 [više]

Drugi dio zimskog odmora učenika

Autor: Iva Eskeričić, 16. 2. 2024. 09:15

Dragi učenici i roditelji,
drugi dio zimskog odmora traje od 19. veljače do 23. veljače 2024. godine.

Učenici na nastavu dolaze 26. veljače prema rasporedu tjedna B.

Odmorite se!

 [više]

Valentinovo

Autor: Iva Eskeričić, 14. 2. 2024. 13:12

U zanimljivom  video pogledajte što učenici naše škole misle o ljubavi i Valentinovu heart
 

 

 [više]

Predavanje o zdravoj prehrani

Autor: Iva Eskeričić, 14. 2. 2024. 12:58

Budući liječnici Matija i Filip bili su u posjeti našoj školi. Posjetili su 3.a i 3.b razred i pokazali našim učenicima kako izbalansirati hranu tijelom dana. Osim toga naučili su učenike kako je važno razlikovati dobre i loše kalorije jer svake od njih imaju svoju ulogu u našoj prehrani.

Uz pomoć igre s karticama na kojima je naslikana hrana učenici su naučili što sve treba sadržavati uravnotežena prehrana te kako osmisliti doručak, ručak, večeru i dvije užine kako bi se zadovoljile potrebe tijekom dana.

 [više]

Maškare u školi

Autor: Iva Eskeričić, 13. 2. 2024. 13:26

Danas je najvjerojatnije najveseliji dan ovoga polugodišta!
Uživali smo u plesu mnogobrojnih maski. Neke su strašne, neke su lijepe ali sve su to naši dragi učenici i učitelji heart
U nastavku pogledajte neke fotografije, a ostale fotografije pogledajte klikom na [više].
   

   

 [više]

Smotra LiDraNo

Autor: Iva Eskeričić, 9. 2. 2024. 13:25

Naši učenici danas su sudjelovali na smotri LiDraNo!

Rubi Fulir, Molly Haydon, Lavoslav Juraj Zajec, Ozana Petrač i Lana Brzović uprizorili su scene iz priče Grigora Viteza Plava boja snijega. Mentorica koja je pratila učenike na smotru je učiteljica hrvatskog jezika Gabrijela Crnjak.
 

 [više]

Školske novine o mjuziklu Na putu s Antuntunkom

Autor: Iva Eskeričić, 9. 2. 2024. 12:14

Osnovna škola Grigora Viteza, smještena u srcu zagrebačke četvrti Trnje, pripremila je jedinstvenu izvedbu mjuzikla "Na putu s Antuntunkom"... početak je izvrsnog članka kojeg su pripremili urednici Školskih novina. Cijeli članak pričitajte klikom na fotografiju!

 [više]

Izrada maske žejanskih zvončara

Autor: Iva Eskeričić, 9. 2. 2024. 11:34

Učenici 4.a i b razreda ovaj tjedan prisustvovali su predavanju knjižničarke i etnologinje Tanje u Dječjoj knjižnici Marina Držića. Učenici su naučili kada počinje vrijeme poklada, kakve sve maske postoje u Hrvatskoj i Europi te gdje se održavaju najveći fašnici i karnevali. Nakon kratke prezentacije o tradicijskom maskiranju učenici su izrađivali maske žejanskog zvončara.


 [više]

Pozvani na županijska natjecanja

Autor: Iva Eskeričić, 9. 2. 2024. 11:15

Tijekom siječnja održana su brojna školska natjecanja. Naši učenici ostvarili su izvrsne rezultate, a u nastavku donosimo popis pozvanih na županijska natjecanja.
 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE

UČENICI

Engleski jezik

Patrik Sučić, Luka Lončarek, Mia Peterka Đuričković, Eva Kalčić, Lucija Graovac, Šimun Lončar

Matematika

Rafael Bašić, Benjamin Haydon

Biologija

Lucija Lončar, Ema Sušec

Informatika

Lucija Lončar, Luka Lončarek, Ema Slade

Geografija

Niko Jajčević, Mimica Darko, Šapit Luka, Petrović Erika

Hrvatski 

Dominik Mucić, Patrik Sučić

Islamski vjeronauk

Hana Osmanagić

 

 

 [više]

Čišćenje vrta

Autor: Iva Eskeričić, 9. 2. 2024. 11:08

Odgojne skupine i 3.a ocistili su skolski vrt od lisca. Proljece nam stize!!

    

 
 [više]

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ - prijave

Autor: Iva Eskeričić, 5. 2. 2024. 15:18

Međunarodno matematičko natjecanje

„Klokan bez granica“

održat će se u našoj školi 22. 03. 2024. godine u 12:30 sati.

 

Prijave do 16. 02. kod učiteljice Gordane Capan.

Participacija za natjecanje 3€.

 [više]

PALIČNJACI

Autor: Iva Eskeričić, Lidija Ribić, 26. 1. 2024. 08:30

Od jučer su u našoj školi novi đaci! Novi đaci ili učitelji?

Dovoljno maleni i znatiželjni da bi bili đaci i dovoljno mudri i zanimljivi da bi bili učitelji.

Dobro nam došli paličnjaci!

Učionica 23 trenutno je najzanimljivije mjesto u školi zbog svojih šarmantnih stanovnika. Naime, u terariju se nalaze 3 vijetnamska paličnjaka. Oni su ovdje kako bi nas naučili o svijetu mimikrije (stapanje s okolišem), o vrlo lukavom načinu razmnožavanja (partenogeneza) i mnogim osobitostima iz svijeta kukaca. Naši učenici naučit će biti strpljivi i nježni te će dijeliti odgovornost oko brige za svoje nove male prijatelje. Zahvaljujemo OŠ Retkovec na paličnjacima, roditeljima Šumić na donaciji terarija, domarima Anti i Zoranu na strpljenju prilikom postavljanja te učenicima polaznicima Eko-grupe na uređenju terarija i plakata.

 [više]

Kalendar - Noina arka

Autor: Iva Eskeričić, 25. 1. 2024. 09:51

Zima je, a nasim cetveronoznim prijateljima u sklonistu Noina Arka je zima. Zato smo sakupili dekice i hranu da im malo olaksamo hladne dane. Kupnjom kalendara Noina Arka svi mozemo podrzati rad Udruge! Ako zelite svoj primjerak kalendara, da vam cijela godina bude vesela, javite se Maji Vunderl Pasaric do petka, 26.1.2024.

  

 [više]

Na putu s Antuntunkom u Lisinskom

Autor: Iva Eskeričić, Ana Bajo, 24. 1. 2024. 12:56

U nedjelju 21. siječnja održana je treća izvedba mjuzikla Na putu s Antuntunkom.

Brojni uzvanici, roditelji, učenici, djelatnici i prijatelji škole ispunili su sva mjesta Velike koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

U nastavku pogledajte fotografije, a klikom na [više] pogledajte popis članaka na različitim mrežnim stranicama koje su prenijele lijepu vijest o mjuziklu.

        

         

                             

 [više]

PROJEKT: PLAKATI PJESME GRIGORA VITEZA

Autor: Iva Eskeričić, 19. 1. 2024. 10:16

Učenici LIKOVNO-LITERARNE GRUPE 3.a, 3.b i 4.b razreda napravili su za početak drugog polugodišta šk. g. 2023./2024. plakate na temu pjesme Grigora Viteza Žuti medvjed. Nadamo se da ćete pročitati i ovu lijepu pjesmu pjesnika Grigora Viteza i pogledati naše plakate.

Učiteljica: Gabrijela Hankin

 [više]

Glazba i mentalno zdravlje - četvrta radionica

Autor: Iva Eskeričić, 17. 1. 2024. 09:08

Nakon zimske stanke edukacijska rehabilitatorica Koraljka Žepec nastavila je s provođenjem glazbenih radionica za učitelje "Glazba i mentalno zdravlje" na kojima se koriste elementi aktivne muzikoterapije. Svaka nova radionica s puno smijeha i dobrog osjećaja svjedoči upravo o dobrobiti glazbe na sva područja našeg funkcioniranja. Djelić atmosfere i aktivnosti s radionice održane 16.1. možere vidjeti na fotografijama.

 

 [više]

Odmorko - od 8. siječnja

Autor: Iva Eskeričić, 11. 1. 2024. 09:47

Školski sportski savez Grada Zagreba od ponedjeljka, 8. siječnja 2024. godine nastavlja sa programom slobodnog klizanja i  programom slobodnog plivanja, usavršavanja plivačkih tehnika i skokova u vodu u sklopu Odmorka tijekom školske godine.

 

Napomena:

Učenici nose svoje klizaljke ili ih uz naknadu mogu unajmiti na prostoru klizališta. Također najam klizaljki moguć je uz predočenje dokumenta sa slikom. 

 

 

 [više]

Mjuzikl - Na putu s Antuntunkom

Autor: Iva Eskeričić, 3. 1. 2024. 18:44

Dragi prijatelji naše Škole,

s velikom radošću pozivamo vas na treću izvedbu mjuzikla Na putu s Antuntunkom koji će se održati u nedjelju, 21. siječnja 2024. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Mjuzikl je autorsko djelo učitelja Osnovne škole Grigora Viteza koje je nastajalo dugotrajnih 13 mjeseci. U izvedbi sudjeluje čak 150 učenika i 25 učitelja amatera koji su, uz sve ostale dnevne i tjedne poslove, tijekom tog razdoblja doveli mjuzikl do zavidne razine umjetničkog djela. Pričom koja prati odrastanje djevojčice Antuntunke prikazuje se kako se iz Trnja mogu dotaknuti zvijezde ako vjerujemo i dajemo sve od sebe, bez zadrške i od srca!

Zato bez zadrške i od srca dođite i pravite društvo Antuntunki na njezinu putu. Ulaz je potpuno besplatan, a dolaskom na izvedbu imat ćete priliku svojom donacijom podržati rad udruge Crveni nosovi, kako bi i dalje provodila svoju misiju da uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vrate ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma.

Veselimo se vašem dolasku!

 [više]

Mašta i svašta - novi broj školskog lista

Autor: Iva Eskeričić, 29. 12. 2023. 11:04

Dragi učenici i roditelji, dragi prijatelji škole,
nadamo se da uživate u toplini svoga doma okruženi najmilijima.

Ovim putem na poklon vam šaljemo novi broj našeg školskog lista Mašta i svašta u kojemu je objedinjena cijela godina slavlja rođendana naše škole, godina brojnih zanimljivih aktivnosti, projekata i putovanja.

Prolistajte časopis, uživajte! Vjerujemo da ćete naći nešto zanimljivo. heart

Klikom na fotografiju možete prelistati časopis.

 

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Iva Eskeričić, 22. 12. 2023. 14:07

Poštovani roditelji, dragi učenici,

nastava u prvom polugodištu je završila i počinje nam prvi dio zimskog odmora. Nastava u drugom polugodištu počinje 8. siječnja 2024. godine prema rasporedu A tjedna.

Želimo vam radosne božićne blagdane i uspješnu 2024. godinu!

 [više]

Božićni sajam i priredba

Autor: Iva Eskeričić, 22. 12. 2023. 13:57

14. prosinca na najljepši mogući način proslavili smo nadolazeće blagdane. Naši učenici marljivo si pripremali proizvode za sajam, a pripremali su se i za izvrsne nastupe.

Hvala svima koji su posjetili našu bijelu božićnu bajku, koji su kupili nešto na sajmu i koji su uzivali u svim nastupima koje smo vam pripremili.

Posebno hvala HKD-u Željezničar i našim raspjevanim mamama!

 [više]

Botaničari posadili zumbule

Autor: Iva Eskeričić, 22. 12. 2023. 12:00

Botaničari Osnovne škole Grigora Viteza, učenici 4.a i 4.b razreda, danas su, uz pomoć tete Dragice i učiteljice Dubravke, posadili 50 zumbula. Uz 60 tulipana koje su posadili prije dva tjedna, zumbuli će krasiti školski vrt i na proljeće razveseliti sve prijatelje naše škole.

 

 [više]

Kamišibaj - Božićna bajka

Autor: Iva Eskeričić, 21. 12. 2023. 08:56

Jeste li čuli za KAMIŠIBAJ? Na japanskom kamišibaj znači "papirnato kazalište", a predstavlja umjetnički oblik pripovijedanja uz slike i malu drvenu pozornicu te može biti odličan pomagač i didaktičko sredstvo u nastavi. Tako je u tjednu pred blagdane naša edukacijska rehabilitatorica Jasna Romich Jurički obilazila posebne odjele i učenike razveselila "Božićnom bajkom" i "Mišjim Božićem".

Bravo za kolegicu!

Kako su se učenici 5.e zabavili slušajući Mišji Božić pogledajte klikom na [više] ispod fotografije.

 

 [više]

Darujmo božićnu čaroliju - humanitarna akcija

Autor: Milena Matošević, Iva Eskeričić, 20. 12. 2023. 12:42

Humanitarnom akcijom "Darujmo božićnu čaroliju" prikupili smo prehrambene i higijenske potrepštine za potrebite.

Hvala svima na velikom srcu i darovanim namirnicama! Hvala vam na dobroti!

Dobro je činiti dobro! Ispunjeno srce je veliko srce!

Hvala!

  

 [više]

Job shadowing - gosti iz Beča

Autor: Iva Eskeričić, 19. 12. 2023. 08:32

U posjeti su nam bili gost iz Beča koje je naš 5.e uključio u svoje aktivnosti izrade sapunčića. Prvi dan radli su smjesu za sapune i stavljali ju u kalupe. drugi dan sapune su vadili iz kalupa i zamatali ih u male paketiće uz pomoć austrijskih profesora.

   

    

 [više]

Mali zeleni natječaj

Autor: Iva Eskeričić, 18. 12. 2023. 14:28

Pogledajte našu prijavu na Mali zeleni natječaj Vecernjeg lista. Sudjelovali su učenici, roditelji i djelatnici škole, a nasa Leticija nam je objasnila o čemu se radi!

 

Mali zeleni natjecaj, Vecernji list

 

 

 [više]

Hippo 2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Eskeričić, 12. 12. 2023. 12:55

I ove školske godine godine održat će se međunarodno natjecanje iz engleskog jezika Hippo – English without borders, u kojem će sudjelovati školarci iz 60-ak država svijeta. 


Natjecanje će se provesti u 5 kategorija prema uzrastu učenika: 
 

    
 
 
 
 
 

Kategorija 

 
 
 
 
 

Uzrast 

 
 
 
 
 

Baby Hippo 

 
 
 
 

1. razred OŠ 

 
 
 
 
 

Little Hippo 

 
 
 
 

2. i 3. razred OŠ  

 
 
 
 
 

Hippo 1 

 
 
 
 

4. i 5. razred OŠ 

 
 
 
 
 

Hippo 2 

 
 
 
 

6. razred OŠ 

 
 
 
 
 

Hippo 3 

 
 
 
 

7. i 8. razred OŠ 

 

Izlučni krug u Hrvatskoj održat će se 15. ožujka 2024. u našoj školi. Državno finale je 19. travnja, a svjetsko finale u listopadu 2024. 

Krajnji rok za prijave i uplatu kotizacije je 15. veljače. Kotizacija po učeniku iznosi 7 eura i plaća se samo jednom – za izlučni krug natjecanja. Primjerak ispunjene uplatnice nalazi se u prilogu ove obavijesti. Potvrdu o uplati kotizacije potrebno je donijeti svojoj mentorici najkasnije dan prije završetka prijava, dakle 14. veljače. Svi prijavljeni kandidati moći će koristiti online ispitni sustav SAMPLE EXAMS, gdje će na osnovu rezultata imati mogućnost procijeniti svoje znanje i vidjeti svoje rang mjesto u odnosu na svoju školu, državu i svijet. Također, svi će kandidati pomoću CHECK RESULT moći preuzeti sa SOA HIPPO certifikate s brojem bodova iz izlučnog kruga i polufinala. Učenici mogu vježbati na stranici https://hippo-olympiad.org/sample-papers/, a za dodatne informacije možete pogledati i web stranicu natjecanja http://www.hippo-croatia.com/. 

Za dodatne informacije pogledajte web stranicu natjecanja http://www.hippo-croatia.com/  ili se obratite prof. Kristini Elez, prof. Gabrijeli Crnjak, prof. Antoniji Peran ili prof. Anji Piljek.

Želimo vam puno znanja, sreće i uspjeha! 

Klikom na [više] otvara se novi prozor u kojemu možete preuzeti primjerak uplatnice.

 [više]

PROJEKT : DRUŽENJE UZ BAJKE PREDŠKOLACA I ŠKOLARACA

Autor: Iva Eskeričić, 12. 12. 2023. 12:50

PROJEKT : DRUŽENJE UZ BAJKE PREDŠKOLACA I ŠKOLARACA

Ove šk. g. 2023./2024. u petak 08.12.2023. u učionici 17  održalo se DRUŽENJE UZ BAJKE predškolaca vrtića Iskrica i učenika 3. a i 3. b i 4.b Likovno-literarne grupe.

Likovne radove na temu bajke:

braće Grimm:Ivica i Marica prikazali smo flomasterima i gliterima.

Za predškolce vrtića Iskrica napravili smo poklone zimske dvorce i božićne čestitke, a na kraju smo se osvježili mandarinama,čololadicama  i čajnim kolutićima i zapjevali :Kad si sretan.

Nastali likovni radovi svjedoče da je druženje bilo uspješno.

Veselimo se DRUŽENJU UZ BAJKE  i u drugom polugodištu.

Učiteljica: Gabrijela Hankin

 

 [više]

Čestitka tima Erasmus KA210

Autor: Iva Eskeričić, 12. 12. 2023. 12:42

Sretne i blagoslovljene blagdane zeli vam tim Erasmus KA210!❤️🌲

 

  

 
 
 [više]

Svjetski dan volontiranja

Autor: Iva Eskeričić, 12. 12. 2023. 12:20

U srijedu 6.prosinca povodom Svjetskog dana volontiranja naši učenici osmih razreda uz pratnju vjeroučiteljice Svjetlane Ivković, te učiteljica Ž. Trajbar i M. Gavrić imali su izvanredno iskustvo posjeta pučkoj kuhinji kod sestara Misionarki ljubavi. Učenici su se hrabro uhvatili ukoštac s raznim zadacima, poput posluživanja hrane, rezanja kolača i pomoći u kuhinji. Njihova radišnost nije imala granica, a također su hrabro preuzeli na sebe i pranje suđa za nevjerojatnih 122 korisnika.

No, to nije sve što smo doživjeli tog posebnog dana. Imali smo priliku obići i samostan, koji je dom za beskućnike koji nemaju svoj krov nad glavom. To iskustvo nas je duboko dotaknulo i otvorilo nam oči za probleme s kojima se susreću ovi ljudi svakog dana. Ipak, unatoč svim izazovima s kojima se suočavaju, sestre Misionarke ljubavi osiguravaju im topao krov, hranu i ljubav.

I ne možemo zaboraviti spomenuti da je naš posjet bio obogaćen dolaskom svetog Nikole. Učenici su bili presretni što su dobili slatku čokoladicu od ovog voljenog sveca.

Ova izvanredna aktivnost nas je naučila mnogim važnim životnim lekcijama. Shvatili smo koliko je bitno pružiti pomoć drugima i biti suosjećajan prema onima koji se bore da prežive svakodnevicu. Također smo se osvijestili o svojoj sreći i blagostanju te spoznali koliko je važno biti zahvalan na onome što imamo.

S ponosom možemo reći da smo odlučili nastaviti podržavati sestre Misionarke ljubavi i njihov humanitarni rad. Radujemo se sljedećim posjetima i pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije, jer smo svjesni da male geste ljubaznosti mogu imati veliki utjecaj u životu drugih ljudi.

Učiteljica Matea Gavrić

Klikom na [više] pogledajte sve fotografije.

 [više]

Znanstveni štand

Autor: Iva Eskeričić, 12. 12. 2023. 12:05

Na Večeri matematike koja se održala 7. prosinca u predvorju škole organiziran je znanstveni štand na kojemu su se igrale društvene igre koje su pripremili naši učenici iz Tima raketa.

Klikom na [više] pogledajte kako su se učenici i roditelji proveli na štandu.

 [više]

Večer matematike

Autor: Ana Bajo, 10. 12. 2023. 16:15

U našoj je školi 7. prosinca održana Večer matematike. Ove godine sudjelovalo je 161 sudionika.

Osim rješavanja zabavnih matematičkih zadataka cilj ove manifestacije bio je provesti ugodno vrijeme u neformalnom druženju s djecom i roditeljima u ambijentu naše škole. Zahvaljujemo svim učiteljima koji su pomogli u organizaciji manifestacije, a najviše učenicima naše škole, bez kojih ničega ne bi bilo.

Voditeljice projekta: Ana Bajo i Antonija Radoš

 

 [više]

Advent u Grigoru

Autor: Iva Eskeričić, 8. 12. 2023. 18:14

Posjetite nas 14. prosinca i proslavite najveselije doba godine s nama!
Vidimo se smiley

 [više]

Glazba i mentalno zdravlje - treća radionica

Autor: Iva Eskeričić, 6. 12. 2023. 10:30

U utorak 5.12. održana je i naša 3. radionica "Glazba i mentalno zdravlje" kojoj su prisustvovale edukacijske rehabilitatorice i učiteljice naše škole. Kroz vlastito iskustvo iz mjeseca u mjesec, kroz pozitivno ozračje, smijeh i glazbene igre dokazujemo pozitivne učinke glazbe, pokreta i ritma na naše mentalno zdravlje. Radionicu je vodila Koraljka Žepec, prof. reh.

Naše novo zajedničko druženje i radionica očekuje nas u siječnju 2024.

 [više]

ADVENTSKI KALENDAR MALIH DOBRIH DJELA

Autor: Iva Eskeričić, 6. 12. 2023. 10:28

Učenici 4.e razreda s učiteljicama Hrvojkom Forjan i Kristinom Lerom ove godine odbrojavaju dane do Božića čineći mala dobra djela za druge. Svakoga dana provode jedan zadatak koji se nalazi u 'Kalendaru dobrih djela'. Učenici su do sada pomagali napraviti krevete ostalim članovima obitelji, kitili bor i izrađivali ukrase za prijatelje iz susjednih razreda. Učenici s radošću iščekuju ostale aktivnosti!

 [više]

Drušrvene igre na Večeri matematike

Autor: Iva Eskeričić, 6. 12. 2023. 10:27

I ove godine skupina Tima rakete neposredno prije početka Večeri matematike organizirat će štand na temu Steam društvene igre. Dođite u 17:30 h u hodnik naše škole i uživajte u društvenim igrama koje su za vas pripremili učenici!

 [više]

Večer matematike

Autor: Ana Bajo, 4. 12. 2023. 13:12

Pozivamo sve učenike od 1. do 8. razreda i njihove roditelje na sudjelovanje u školskom projektu „Večer matematike“ koja će se održati u četvrtak 7.12.2023. u 18 sati u našoj školi. Cilj ovog projekta je zajedničko druženje uz rješavanje različitih zadataka iz matematike, promicanje timskog rada i popularizacija matematike. Organizator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 [više]

Prevencijom do zdravlja

Autor: Iva Eskeričić, 1. 12. 2023. 13:09

Kroz akciju Prevencijom do zdravlja danas su nas posjetile patronažne sestre Biljana Jurković, Slobodanka Šorak i Slavica Šimić.

Našim djelatnicima izmjerile su tlak i šećer te svakome dale savjete kako se što bolje osjećati i održati zdrave razine izmjerenoga. Zahvaljujemo na svim savjetima i dođite nam opet!

 [više]

Događanja u Mjesecu školskih knjižnica i Mjesecu hrvatske knjige

Autor: Iva Eskeričić, 1. 12. 2023. 12:49

Brojnim događanjima u kroz listopad i polovicu studenog obilježili smo Mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige. Školska knjižnica zahvaljujući našim učenicima bogatija je da 50-ak novih naslova i ovim putem zahvaljujem učenicima ali i roditeljima koji su donaciju dopustili. 
Kratka brošura daje pregled aktivnosti kroz koje smo se igrali, učili, posjećivali nova mjesta i upoznavali nove ljude.

 [više]

Biovrt - u skladu s prirodom

Autor: Iva Eskeričić, 28. 11. 2023. 13:05

Nakon što je naša škola dobila nagrada na nagradnom natječaju udruge Bioteka - u skladu s prirodom, u školu su stigle nagade koje su nas jako razveselile. Osim zanimljivih, edukativnih puzzla "Upoznajmo pomagače u vrtu", dobili smo i brošure "Očuvajmo bioraznolikost - svi smo dio rješenja". Djeca će tako kroz igru učiti kako očuvati bioraznolikost i pomoći Zemlji da bude zdravija. Kako bismo praktično usvojili nova znanja, udruga Bioteka - u skladu s prirodom darovala nam je i poklon paket sjemenja koje ćemo na proljeće posijati u našem školskom vrtu. Ovim putem još jednom zahvaljujemo udruzi Bioteka - u skladu s prirodom na osvojenoj nagadi koja će svakako obogatiti naša znanja o kvalitetnom očuvanju bioraznolikosti u  našem vrtu.

 

 

 [više]

Erasmus+ Walking the Path of Giving

Autor: Iva Eskeričić, 24. 11. 2023. 13:36

ERASMUS+ KA210:

„Walking the Path of Giving: taking Αction for Solidarity, Sustainability, an Inclusive Society and a Fairer World“

U sklopu našeg Erasmus+ projekta posjetili su nas učitelji iz Grčke i Rumunjske, a kod nas su boravili od 13. do 15. studenog.

Teachers meeting: Volunteering and Environment

Zagreb, Croatia, 13. – 15. 11. 2023.

ACTIVITIES 13. 11. 2023.

- pozdravni govor ravnateljice škole gđe Vlatke Kovač

- upoznavanje djelatnika stručne službe škole

- obilazak redovne nastave: satovi biologije i kemije

- obilazak odjeljenja u kojima se obrazuju učenici s posebnim potrebama po posebnom planu i programu

- E-Twinning

- prezentacije škola partnera - država, gradova, škola, aktivnosti vezanih uz projekt

- projektni sastanak partnera

Opise preostala dva dana možete pročitati klikom na [više] ispod fotografije.

 [više]

Školska liječnica

Autor: Iva Eskeričić, 20. 9. 2023. 08:41

Naša školska liječnica, dr. Lara Dadić, obavještava roditelje da se ambulanta preselila na novu adresu:

Laginjina 16

Tel. sestra Zorana 01 4556 367

Radno vrijeme:

  1. parni datumi - ujutro
  2. neparni datumi - popodne 
 [više]

Snimka mjuzikla

Autor: Ana Bajo, 5. 7. 2023. 19:06

Današnjom podjelom svjedodžbi završili smo još jednu nastavnu godinu u kojoj smo različitim aktivnostima proslavili i 70. rođendan naše škole. 
Vrhunac slavlja obilježili smo mjuziklom Na putu s Antuntunkom izvedenim u Kulturnom centru Travno.
Sjajne ćemo se atmosfere još dugo sjećati, a o njoj svjedoči i video u nastavku. Uživajte!
 
 
Kako je nastao mjuzikl pogledajte ovdje, a fotografije s mjuzikla pogledajte ovdje.
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

Snimka mjuzikla

RASPORED ZVONA
sat 
početak - završetak
0.
7.10 - 7.55
1.
8.00 - 8.45
2.
8.55 - 9.40
3.
9.50 - 10.35
4.
10.40 - 11.25
5.
11.30 - 12.15
6.
12.30 - 13.15
7.
13.20 - 14.05
8.
14.10 - 14.55
9.
15.00 - 15.45
10.
15.50 - 16.35
JELOVNIK

 od 17. 6. do 21. 6. 2024.

 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGO KUTAK

PROPISI I DOKUMENTI
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kalendar rada za šk. god. 2023./2024.

CMS za škole logo
Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb / Kruge 46, HR-10000 Zagreb / os-gviteza-zg.skole.hr / tajnistvo@os-gviteza-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju