preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

 > Vijesti
vijesti

Izvješće o priredbi za Dane kruha i plodova zemlje 16.10.2014. Vijest ima dokument u privitku

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 30. 10. 2014. 00:10

 [više]

Murder - tehnika učenja za savladavanje opširnog gradiva

Autor: MAJA VALENT, 27. 10. 2014. 19:27

'Murder' metoda učenja je neko vrijeme poznata u svijetu, a njena učinkovitost mogla bi svakoga nagovoriti da pokuša lakše i u kraćem vremenskom periodu savladati često opširno i složeno gradivo. Sastoji se od šest koraka - svako od šest slova naziva Murder upravo predstavlja jedan element važan za kvalitetno učenje.

Vjerojatno su svi učenici kroz svoj obrazovni put isprobali barem nekoliko načina učenja, ne bi li povećali svoju učinkovitost, a time i dosegli bolje ocjene. Jedna od sve popularnijih metoda je Murder, koju je još 1989. godine ustanovio američki profesor John R. Hayes.

Ovaj njen naziv zapravo je kratica satkana od početnih slova elemenata, koje ova metoda postavlja kao najvažnije. To su Mood - raspoloženje, Understand – razumijevanje, Recall – podsjećanje, Digest – podjela, Expand - proširenje, Review – ponavljanje i preispitivanje

 [više]

Zagreb Film Festival

Autor: MAJA VALENT, 25. 10. 2014. 10:07

Dana 24.10.2014. učenici 5.a i 6.a su u pratnji svojih razrednika i knjižničara posjetili Zagreb Film festival te pogledali najzanimljiviji debitantski film u režiji Olea Bornedala, Učiteljica na zamjeni. Radnja filma započinje dolaskom nove učiteljice na zamjenu koja je bila iznimno zločesta, sklona raznim oblicima kažnjavanja i mučenja. Učenici otkrivaju da je zapravo vanzemaljka s nekog udaljenog planeta, no najveći problem je što im vlastiti roditelji nisu vjerovali.  Nakon napetog filma  svi smo odahnuli i komentirali kako smo sretni što  je učiteljica na zamjeni plod redateljeve mašte koji voli znanstvenu fantastiku, a ne stvaran lik.

  Domenika Stanić, 5.a

                                

 

 [više]

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis za prvašiće

Autor: MAJA VALENT, 24. 10. 2014. 18:16

Knjižnice grada Zagreba obavještavaju građane da je u Mjesecu hrvatske knjige 2014. od 15. listopada do 15. studenoga u Knjižnicama grada Zagreba besplatan upis prvašića. Za upis je potrebna osobna iskaznica roditelja, odnosno udomitelja ili skrbnika.

 

Podsjetimo, manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2014. održava se u periodu od 15. listopada 2014. godine do 15. studenoga 2014. godine kada se knjižnice diljem Hrvatske trude pažnju javnosti skrenuti na knjigu i čitanje. Tema ovogodišnje manifestacije je ljubav, a moto (parafrazirajući Raymonda Carvera) O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi.

Više informacija potražite u Programskoj knjižici Mjeseca hrvatske knjige 2014.

Izvor: skole.hr

 [više]

Učenica Magdalena Vidas državna prvakinja u kombinaciji deset plesova

Autor: MAJA VALENT, 22. 10. 2014. 15:54

Na prvenstvu Republike Hrvatske u kombinaciji-najtežoj disciplini u sportskim plesovima svoju titulu prvakinje potvrdila je učenica 5.a razreda Magdalena Vidas u starosnoj kategoriji "osnovci." Zajedno sa svojim plesnim partnerom nakon titule prvaka u standardnim plesovima, te u latinsko-američkim plesovima, postali su apsolutni pobjednici  ove kategorije za 2014.g. osvojivši naslov prvaka u kombinaciji. Njihova pobjeda i ovaj  put bila je uvjerljiva jer su "pokupili" najbolje ocjene od svih sudaca u svih dest plesova. Čestitamo Magdaleni i želimo joj mnogo plesnih uspjeha.

        

 [više]

Trećaši glagoljaši Vijest ima dokument u privitku

Autor: ANA BAJO, 22. 10. 2014. 08:28

Učenici 3.a i 3.b u produženom boravku učiteljice Spomenke Horvat dopisuju se na glagoljici s učenicima osnovnih škola iz Šibenika, Pakraca, Oštarija i Zagreba. Svako dobiveno pismo izaziva veliko veselje. Plan je da tijekom ove školske godine savladaju to staro hrvatsko pismo te steknu nove prijatelje. Više o svemu pogledajte u priloženoj prezentaciji.

Pismo Pismo
Naučili smo slovo A Znamo i B i V

 

 [više]

Zagreb Film Festival

Autor: ANA BAJO, 21. 10. 2014. 17:03

Danas smo se mi, 7.a (sa razrednikom, prof. Tomislavom Vilenicom), te 8.a i 8.b (sa razrednicama, prof. Milenom Matošević i prof. Mirellom Kujundžić Lujan) uputili u kino Europa na 12. Zagreb Film Festival. Kad smo kupili kokice i kad su nas, već poznate, maskote uputile prema našim mjestima na samom vrhu kino dvorane, program je mogao početi. I ove godine na programu se našla nagradna igra, a nakon nje je slijedio kratki film čiju su radnju rijetki razumjeli. Napokon je došao red i na danski film "Ja imam san" zbog kojega smo došli. Radnja filma se odvija 1969. godine, a govori o dječaku Fritsu koji živi na selu. Frits kreće u provincijsku školu na čijem je čelu zloglasni ravnatelj koji se ne obazire na zabrane o fizičkom zlostavljanju. Očaran M. L. Kingom, Frits pronalazi snagu i suprotstavlja se ravnatelju. Režiju ovoga filma potpisuje N. A. Oplev koji je zajedno sa S. Janusom i scenarist. U glavnim ulogama odlično su se snašli J. Dissing, B. Mejding, te A. Berthelsen. Doznali smo da je film snimljen prema istinitim događajima. Film mi je bio zanimljiv, no radnja je pomalo naporna. Mislim da je 110 min filma predugo, te da bi 90 min bilo sasvim dovoljno. Zahvaljujemo se ZFF-u i preporučamo ovaj film svima koji se dvoume koji film ove godine pogledati.

Marta Kostelić, 7.a

 

 [više]

Zagreb Film Festival 19.-26.10.

Autor: ANA BAJO, 19. 10. 2014. 10:24

Danas počinje 12. Zagreb Film festival koji će u idućih tjedan dana ponuditi više od stotinu filmova razmještenih u desetak različitih programa, autora i autorica iz cijeloga svijeta. Festival će se održati na ukupno šest lokacija: kina Europa, Tuškanac, MSU, Zagrebački plesni centar, Zagrebačko kazalište lutaka i Dokukino KIC.

Program Bibijada prikazuje filmove namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Učenici naše škole gledati će filmove Ja imam san i Učiteljica na zamjeni. Svi filmovi u programu Bibijade su besplatni te preporučujemo gledanje:

Ponedjeljak, 20. listopada 2014. - Kino Europa, 12.00; MSU, 17.00

DO ZVIJEZDA I NATRAG, Danska, 95'

Uzrast: 2. – 4. razred

Utorak, 21. listopada 2014. - Kino Europa, 12.00; MSU, 17.00

JA IMAM SAN, Danska, 110'

Uzrast: 7. – 8. razred

Srijeda, 22. listopada 2014. - Kino Europa, 12.00; MSU, 17.00

KRATKI ALI SLATKI FILMOVI ZA DJECU, Danska, 74'

Uzrast: 1. – 3. razred

Četvrtak, 23. listopada 2014. - Kino Europa, 12.00; MSU, 17.00

SRAMEŽLJIVI MAX, Danska, 100'

Uzrast: 3. – 5. razred

Petak, 24. listopada 2014. - Kino Europa, 12.00; MSU, 17.00

UČITELJICA NA ZAMJENI, Danska, 93'

Uzrast: 4. – 6. razred

Sve informacije o festivalu možete pronaći na stranicama festivala. http://www.zagrebfilmfestival.com/hr

 

 [više]

Priredbom smo obilježili Dane kruha

Autor: ANA BAJO, 17. 10. 2014. 13:46

Jučer smo, na Svjetski dan hrane, prigodnim programom obilježili Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. U raznovrsnoj polusatnoj priredbi koju su pripremili učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljicama i profesoricama, vidjeli smo ples, pjesmu, recitacije, igrokaz i prezentaciju. Nakon priredbe usljedila je prodajna izložba za koju su učenici izrađivali razne stvari proteklih dana. Više o svemu biti će prikazano u reportaži filmske grupe.

U organizaciji i realizaciji sudjelovale su: Laila Brezak, Gordana Capan, Verica Gemić, Vanessa Golubić, Jasna Guliš, Mirella Kujundžić Lujan, Jasna Kunac, Milena Matošević, Antonija Radoš, Natalija Stanić i Maja Valent.

 

 [više]

Posjet Koncertnoj dvorani Vatrloslav Lisinski

Autor: ANA BAJO, 17. 10. 2014. 12:45

U srijedu, 15. listopada, učenici 4.a i 5.a razreda naše škole posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski te slušali  filmsku glazbu.

Simfonijski orkestar HRT-a, mađioničar, glumci, redatelj i jedan poseban zbor pripremili su nam nezaboravan posjet koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uživali smo slušajući skladbe iz filmova Čarobnjakov učenik, Koko i duhovi , Vlak u snijegu i Harry Potter te uvidjeli kako glazbena i filmska umjetnost utječu jedna na drugu. Najveće iznenađenje je bilo što su učenici dobili mogućnost okušati se u dirigiranju. Tko zna, možda se i među nama skrivaju budući glazbenici. Posebno smo zahvalni našem profesoru glazbene kulture Dubravku Dörru koji je organizirao posjet edukativnom koncertu, te razrednici 5.a Maji Valent i učiteljici 4.a Jasni Kunac koje su budno pazile na nas.

Domenika Stanić, 5.a

 [više]

Grad mladih – Jesenski šuš

Autor: ANA BAJO, 15. 10. 2014. 13:32

Dana 14.10.2014., učenici nižih razreda, bili su na terenskoj nastavi u Gradu mladih. Izlet je bio plesnog i zabavnog sadržaja, a učenici su se najviše razveselili plesu s animatoricama.

Išli smo u Grad Mladih. Krenuli smo autobusom. Bila sam jako uzbuđena. Putem smo vidjeli vjeverice. Kada smo stigli, ostavili smo stvari na klupici i malo zaplesali. Tada smo dobili zamjensku učiteljicu. Išli smo u park pa smo tražili žireve.

Lena Čuraković, 2.a

Jučer mi je bilo najbolje kada smo skupljali žireve i kada smo promatrali prirodu. Bilo mi je zabavno u kućici Ivice i Marice.

Petra Kostelić, 2.a

Jučer smo bili u Gradu mladih. Svi razredi su dobili voditelje. S njima smo plesali, pjevali, šetali i igrali se. Mi smo imali najbolju voditeljicu – Teu. Imali smo fini ručak i desert – čokoladni kolač.

Mak Terbovc, 3.b

 

 [više]

Dani zahvalnosti za plodove zemlje - Dani kruha

Autor: ANA BAJO, 10. 10. 2014. 15:19

Povodom Dana kruha, učenici 3.a i 3.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vanessom Golubić i Antonijom Radoš, danas su radili štrudlu. Naša škola će u četvrtak 16. listopada u 16 sati prigodnim programom obilježiti Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

Danas smo radili štrudle. Donijeli smo ribež i gulilice. Jedni su gulili jabuke, a drugi ih ribali. Kad smo to napravili učiteljica je na tijesto stavila vrhnje za kuhanje, ribane jabuke, šećer i cimet. Ivan i ja štrudle smo odnijeli kod teta kuharica. One su nam ih ispekle i donijele u razred. Svi smo jeli. Bilo je jako ukusno.

Željko Magdić, 3.a

Vidimo se u četvrtak!

 [više]

Posjet Vatrogasnoj postaji

Autor: ANA BAJO, 10. 10. 2014. 07:43

Prošli tjedan, učenici posebnih odjeljenja naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili su Vatrogasnu postaju u Savskoj ulici. Upoznali smo se s dežurnim vatrogascima koji su nas proveli kroz postaju, pokazali nam njihova vatrogasna odijela, zaštitne maske i kacige. Objasnili su nam čemu služi raznorazna oprema u postaji i vatrogasnim vozilima. Dopustili su nam ulazak u njihove kamione, čak nas i provezli po dvorištu postaje uz pratnju vrlo glasnih sirena. Nakon tog veselog posjeta mnogi su učenici i sami poželjeli biti vatrogasci kad odrastu.

 

 [više]

4.listopada-Međunarodni dan životinja

Autor: MAJA VALENT, 9. 10. 2014. 21:32

Povodom Međunarodnog dana životinja, učenici 5. a razreda posjetili su Zoološki vrt grada Zagreba. Ondje ih je dočekala edukatorica te upoznala sa ugroženim i zaštićenim životinjama. Što su ugrožene, a što zaštićene životinje? Ugrožene su one životinje kojima prijeti izumiranje, a zaštićene su one biljne i životinjske vrste koje su rijetke, znanstveno važne ili pak ugrožene.Ostatak vremena proveli su razgledavajući ostale životinje i njihove nastambe. Učenici su se puni dojmova i novih saznanja vratili u svoje učionice.

 

     

 [više]

Dan neovisnosti

Autor: ANA BAJO, 8. 10. 2014. 10:10

8.listopad je važan datum u hrvatskoj povijesti. Tog je datuma 1991.godine Hrvatski sabor raskinuo sve veze s tadašnjim republikama i pokrajinama u Jugoslaviji i proglasio neovisnost Hrvatske. Istog datuma, 1075.godine, u Solinu je okrunjen kralj Zvonimir, što je bila potvrda priznanja Kraljevine Hrvatske, a 8.listopada 1871. Eugen Kvaternik pokrenuo je Rakovičku bunu, koja je neslavno završila, a bila je pokušaj ostvarivanja hrvatske neovisnosti.

Svim Hrvatima i Hrvaticama u Hrvatskoj i diljem svijeta čestitamo Dan neovisnosti!

Nacrtala: Lara Jarki, 3.b

 [više]

NA DANAŠNJI DAN

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 7. 10. 2014. 09:50

Sovjetska sonda 'Luna 3' 1959. godine na Zemlju je poslala prve fotografije tamne strane Mjeseca. Iako prilično loše kvalitete za današnje standarde, fotografije su nakon objave u medijima pobudile veliko zanimanje svjetske javnosti, a nakon obrade pomoću njih je napravljena prva karta tamne strane Mjeseca na kojoj su tom prilikom imena dobila Mare Moscovrae (Moskovsko more) i Mare Desiderii (More žudnje).

 

 

 [više]

NA DANAŠNJI DAN

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 6. 10. 2014. 20:15

Današnji dan 2011. godine ostat će zapamćen i po gubitku jednog od najvećih umova računalne industrije, vizionara i genijalca Stevea Jobsa koji je preminuo u 56. godini života od raka gušterače.

Steve Jobs zajedno sa Steveom Wozniakom u garaži punoj jabuka napravio je prvo kućno računalo Apple ("Jabuka"). Tako je i imenovao tvrtku, koju je osnovao s Wozniakom.

Poslije nekoliko generacija računala Apple, napravio je računalo Lisa. Lisa je bilo prvo računalo koje je imalo ikonice na zaslonu, što su nekoliko godina kasnije kopirale mnoge softverske kompanije, uključujući i Microsoft sa svojim Microsoft Windows operacijskim sustavom. Sljedeća generacija računala iz njegove produkcije bio je Macintosh, što je naziv vrste jestivih jabuka u SAD-u.

 [više]

PROJEKT ERASMUS+

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 6. 10. 2014. 20:01

ERASMUS +
 
Kako bi modernizirali  obrazovni proces  u našoj školi, škola je ove školske godine krenula u projekt uvođenja informatičko - komunikacijske tehnologije u nastavu.
Ovako velik i značajan projekt prepoznala je i Europska unija te je osigurala sredstva za mobilnost i edukaciju 8 profesora u okviru projekta EU ERASMUS + u raznim državama EU..
Provedba ovog dijela projekta je već u tijeku i do kraja školske godine će svi sudionici projekta svoja novo stečena znanja i vještine podijeliti kako sa svojim kolegama, tako i sa učenicima i njihovim roditeljima.
Namjera je škole da nakon edukacije profesora uz pomoć roditelja, donatora i projekata nabavi informatičko - komunikacijsku tehnologiju te ju uvede u neposredan rad sa učenicima i to kroz sve nastavne predmete i u sve programe koji se provode u našoj školi. Na taj način modernizirati ćemo sam nastavni proces, motivirati učenike da postižu bolje rezultate i postanu konkurentniji prilikom upisa u srednje škole, prilagoditi sadržaje specifičnim potrebama svakog učenika te omogućiti učenicima naše škole da se školuju u skladu sa potrebama današnjeg vremena.
 
Voditeljica projekta:
 
Maja Vunderl Pasarić, prof. def.
 
Sudionici projekta:
 
Ivana Dujmović, mag.theol.
Marko Dolenec, prof. def.
Elida Trusić, prof.
Ana Bajo, prof.
Tatjana Šikić, prof. def.
Lidija Marić, prof.
Mihael Ivanišević, prof.
 
 
 [više]

Što su kisele kiše? Vijest ima dokument u privitku

Autor: MAJA VALENT, 6. 10. 2014. 18:08

Pogledajte što su Ivan Benčić i Luka Puvačić Solomun, učenici 8.a razreda istražili o kiselim kišama i njihovim negativnim posljedicama.

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: ANA BAJO, 5. 10. 2014. 10:06

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je Unesco 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Svim učiteljima naše škole čestitamo Dan učitelja i želimo im da što prije u našem društvu povrate status koji zaslužuju!

 [više]

Filmska grupa snimila reportažu

Autor: ANA BAJO, 5. 10. 2014. 08:38

Svjetski dan školskog mlijeka obilježili smo 24.rujna na Bundeku. Filmska grupa naše škole snimila je reportažu, a u izradi su sudjelovali: Luna Culjak 3.b, Ivan Budimlija 7.a, Borna Car 7.a, Marta Kostelić 7.a, te voditeljice: Ana Bajo učiteljica matematike, Tea Celić profesorica hrvatskog jezika i Antonija Radoš učiteljica 3.b. Također, reportažu s Bundeka u kojoj se pojavljuju neki naši učenici mogli smo vidjeti u Zagrebačkoj županijskoj panorami HTV-a. Ako ste propustili možete pogledati ovdje.

 [više]

Bili smo vrijedni na satu prirode

Autor: MAJA VALENT, 4. 10. 2014. 12:18

Stečenim znanjem i svojom maštom dočarali smo mikrosvijet stanice.

                                                                                           5. a

 [više]

Predstava Dnevnik Pauline P.

Autor: ANA BAJO, 4. 10. 2014. 11:18

U srijedu 1.10.2014., učenici 3.a, 3.b i 4.a, išli su autobusom u kazalište Žar ptica, u pratnji njihovih učiteljica. Gledali su predstavu Dnevnik Pauline P. Ovo su neki od njihovih dojmova:

 

  • Najviše mi se svidjelo kada je jedan dječak pojeo nekoliko tisuća pizza.

             Mak, 3.b

  • Najviše mi se svidjelo kada je netko rekao da bih htio da mu se doseli  Mcdonald's u kuću.

             Sven,3.b

  • Najviše mi se svidjelo kad su neki učenici i ja kad je predstava bila gotova išli na pozornicu.To mi se svidjelo zato što smo tamo puno pjevali i plesali.

             Antun,3.b

  • Predstava mi se jako svidjela. Knjiga mi se isto jako svidjela, ali predstava je bolja.

             Ana, 3.a

  • Najzanimljivija mi je bila Paulina. U nekim sam se trenucima osjećala baš kao ona. Bilo mi je najsmješnije kad je mami prepričavala kako joj je prošao dan, a mama ju nije slušala. Po meni je Paulina u nekim dijelovima bila u pravu, npr.kad su joj govorili da mora biti najbolja u školi. Pa, čujte, nitko nije savršen.

Marijeta, 4.a

  • Najzanimljiviji lik, tj.najzanimljivija mi je glumica koja je glumila i učenicu i zauzetu majku. Ona ima dugu crvenu kosu. Kao majka nonstop radi i telefonira na mobitel, zato nema vremena za obitelj. Kao učenica također nije imala vremena za učenje. Meni je predstava bila super.

Nina, 4.a

  • Najdraži lik mi je bio dječak Luka koji je glumio i gluhog djeda. Luka je imao narančastu kapu, zelenu majicu i traper hlače. Luka je bio šaljiv.  Baš kao svaki cool dječak. U ulozi djeda imao je staromodni kaput i staromodni šešir. Djed je bio malo smeten jer glumi devedesetogodišnjeg starca.

Tvrtko, 4.a

 

 [više]

Noć istraživača

Autor: ANA BAJO, 2. 10. 2014. 11:53

Europska noć istraživača je manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Noć istraživača u Hrvatskoj organizirala se drugu godinu za redom a na njoj su ove godine bili i učenici naše škole u pratnji roditelja.

Dana 26.9.2014. bili smo na Noći istraživača. Vidjeli smo robota ronioca, robo labirint i računalni vid za praćenje lica. Vidjeli smo senzor koji mjeri temperaturu okoline, vlažnost i štetne plinove u zraku. Taj senzor prenosi podatke na tablet i pametni telefon, a tako je malen da se može nositi na odjeći, ruksaku ili biciklu. Vidjeli smo i kako stvoriti energiju. Jedva čekamo sljedeću godinu.

Matej i Sven, 3.b

 

 

 [više]

Svjetski dan školskog mlijeka

Autor: ANA BAJO, 25. 9. 2014. 13:02

Jučer, 24.rujna, svi redovni razredi naše škole uputili su se na Bundek obilježiti Svjetski dan školskog mlijeka. U bogatom programu u kojem je sudjelovalo nekoliko vrtića i škola, našu školu predstavljali su učenici trećih razreda - Melanie Belobrajdić 3.a i Mak Terbovc 3.b. Također, naši su vrijedni trećaši izradili plakat koji smo imali prilike vidjeti na Bundeku. Osim u programu na pozornici, učenici su mogli sudjelovati u kvizu, vidjeti nekoliko telića te konzumirati neke mliječne proizvode.

Prenosimo dojmove učenika 3.a razreda:

24. 9. 2014. na Bundeku se održavao Svjetski dan školskog mlijeka. Učenici Osnovne škole Grigora Viteza išli su tamo predstaviti svoju školu. Najljepše su nas predstavili Mak i Melanie svojom recitacijom.

Tina Tomašić, 3.a

Na obilježavanju Svjetskog dana mlijeka najviše mi se svidio Melanin i Makov nastup.

Ivan Brnjac, 3.a

Najviše mi se svidjelo mnoštvo učenika koji su nastupali na pozornici.

Greta Šukurma, 3.a

Na Bundeku mi se najviše svidjelo predstavljanje  uzgoja  telića.

Ana Budimlija, 3.a

 

 [više]

21. rujna - Međunarodni dan mira

Autor: MAJA VALENT, 21. 9. 2014. 14:14

Zamisli da svi ljudi žive svoje živote u miru. Možda kažeš da sam sanjar, ali ja nisam jedini. Nadam se da ćeš nam se jednog dana pridružiti i da će svijet biti poput jednog tijela.

John Lennon
 

                                

U našoj školi Međunarodni dan mira obilježen je radionicom u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda. Pod motom obrazovanje za mir učenici su se upoznali s poviješću tog dana i izradili plakat.

                                         

 [više]

Znanstveni piknik

Autor: ANA BAJO, 19. 9. 2014. 11:10

U nedjelju, 14.rujna, održano je treće izdanje Znanstvenog piknika kojeg je ove godine posjetilo čak 30 000 ljudi! U tom jednodnevnom događanju koji promovira znanost, posjetitelji su mogli sudjelovati u nizu predavanja, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata.

Znanstveni piknik posjetili su i učenici naše škole zajedno sa svojim roditeljima. Prenosimo dojmove troje učenika 3.b razreda.

Znanstveni piknik

Dana 14.9.2014. smo bili na Znanstvenom pikniku. Radili smo vlastiti DNK. Vidjeli smo vodeni i magleni tornado. Pokazali su nam kako šibica drži ravnotežu žlice i vilice. Naletjeli smo na robotsku ruku i robotsku glavu. Vidjeli smo printer koji printa 3D piramidu od plastike i još mnogo toga.

Jedva čekamo sljedeću godinu da opet sudjelujemo u znanosti.

Mak, Sven i Matej

3.b

              

Vidimo se na sljedećem Znanstvenom pikniku - 13.9.2015.! smiley

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA 2a RAZREDA

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 16. 9. 2014. 14:15

Provjera plivanja za učenike 2a razreda bit će 22.9.2014. u 14.00 sati na plivalištu Mladost.

Na provjeru plivanja idu svi učenici 2a razreda u pratnji učiteljica Natalije i Gordane.

Prijevoz je osiguran. Povratak u školu je oko 16.00 sati.

- sve što je potrebno za plivalište u dodatnim je uputama kod učiteljice Natalije.

 [više]

Obavijest roditeljima 5.a razrednog odjela

Autor: MAJA VALENT, 9. 9. 2014. 18:16

Poštovani roditelji,

pozivam Vas na roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak, 11. rujna 2014. godine u 17h u učionici 23 (biologija i kemija).              

                                                              Razrednica

                                                             Maja Valent, prof.

 [više]

Raspored sati za 8.a i 8.b

Autor: ANA BAJO, 8. 9. 2014. 14:26

Učenici 8.a i 8.b razreda sutra, u utorak, dolaze na nastavu drugi sat, u 8.50.

8.a

  PON UT SRI ČET PET
1 BIO C/TZK D MAT              BIO D/TZK C  HRV            POV         
2 BIO D/TZK C MAT BIO C/TZK D HRV POV
3 GEO HRV HRV GK ENG
4 MAT KEM VJ ENG FIZ
5 TEH KEM FIZ GEO MAT
6 TEH ENG SR   VJ

 

8.b

  PON UT SRI ČET PET
1 BIO C/TZK D HRV             BIO D/TZK C  MAT           HRV        
2 BIO D/TZK C HRV BIO C/TZK D MAT MAT
3 FIZ GEO POV ENG VJ
4 VJ ENG MAT HRV ENG
5 GK TEH MAT FIZ KEM
6   TEH SR GEO KEM

 

 [više]

Osmaši stigli u Biograd!

Autor: ANA BAJO, 5. 9. 2014. 16:27

Profesorica Mirella Kujundžić Lujan javlja da su 8.a i 8.b sretno doputovali na četverodnevno maturalno putovanje u Biograd!

Učenicima i njihovim pratnjama; prof. Kujundžić Lujan, vjeroučiteljici Matošević i prof. Ivaniševiću želimo dobar provod i zadnje punjenje baterija pred početak nove školske godine! smiley

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Autor: MIHAEL IVANIŠEVIĆ, 31. 8. 2014. 17:14

 

Nova školska godina počinje 8. rujna 2014.

 

Početak nastave za učenike:

- od drugog do osmog razreda - 8.00 do 10.30 sati.

- učenici prvog razreda dolaze u školu u 11.00 sati.

 

Molimo učenike da ponesu torbe ili ruksake kako bi preuzeli svoje udžbenike.

 

Svim našim učenicima želimo uspješan početak školske godine.

 

Ravnateljica škole:

mr.sc. Vlatka Kovač

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

RASPORED ZVONA

1. sat 8.00 – 8.45

2. sat 8.50 – 9.35

3. sat 9.45 – 10.30

4. sat 10.35 – 11.20

5. sat 11.25 – 12.10

6. sat 12.15 – 13.00

 

 

 

 

JELOVNIK

Kalendar rada šk.god. 2014./2015.

KURIKULUM 2014./2015.

Kalendar
« Listopad 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tiskovine OnLine


OGLASNA PLOČA
Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb / Kruge 46, HR-10000 Zagreb / os-gviteza-zg.skole.hr / tajnistvo@os-gviteza-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju