preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
Masta i Svasta 2021..pdf

RASPORED ZVONA

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.50  -  9.35

3.

  9.40   -  10.25

4.

10.30  -  11.15

5.

 11.20  -  12.05

6.

12.10  -  12.55

7.

13.00  -  13.45

8.

13.50  -  14.35

9.

 14.40  -  15.25

10.

  15.30  -  16.15

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

ŠKOLSKI LIST

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2011.

Ukupno: 286186
Ovaj mjesec: 3429
Ovaj tjedan: 567
Danas: 135
vijesti
Dan škole
ANA BAJO / datum: 25. 5. 2022. 18:23
Dana 12. svibnja proslavili smo 69. Dan škole. Dan je bio obilježen brojnim aktivnostima, u organizaciji učitelja i vanjskih suradnika (FabLab, Kazalište Kozlići). U aktivnostima su uživali i veliki i mali. Šećer na kraju bio je odličan koncert školskog benda Thorns.
Hvala svima na sudjelovanju!
U nastavu pogledajte kako smo se lijepo proveli i zabavili!
 

[OPŠIRNIJE]Čuvari prirode i Eko Vitezi na ZGHACK-u
IVANA ŠIMUNOVIĆ Iva Eskeričić / datum: 24. 5. 2022. 12:24

Ove godine održan je prvi hackaton za učenike osnovnih škola Grada Zagreba u rješavanju izazova iz zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. Hackaton se održao od 20. do 22. svibnja 2022. godine. Na ZGHACK prijavile su se dva tima iz naše škole i oba su dobila priliku razviti svoju ideju i predstaviti ju drugima.

Tim Čuvari prirode bili su Adrian Bajamić, Rafael Bašić, Borna Božičević, Molly Haydon i Andrej Serdarušić i mentorica učiteljica Ivana Šimunović.

Tim Eko Vitezi bili su Ismail Šemsidini, Luca Šimić, Ema Slade, David Čorba, Patrik Sučić i mentorica knjižničarka Iva Eskeričić.

Prva dva dana hackatona bili smo u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER te smo razvijali svoje ideje na M:EE (Minecraft Education Edition) platformi. Zadnji dan natjecanja bio je Demo day na Bundeku, gdje su timovi pred publikom i stručnim žirijem prezentirali svoja kreativna rješenja.

U nedjelju na Bundeku nakon što su timovi prezentirali svoje ideje stručni žiri je zbrajao bodove, a publika je glasovala za timove preko aplikacije Mentimeter. Tim Eko Vitezi zauzeo je treće mjesto prema glasovima publike i tako su osvojili odlazak u Savudriju od 10. do 12. lipnja 2022. na VII. Međunarodnu dječju ronilačku eko patrolu gdje će učiti roniti pod vodstvom instruktora ronjenja, sudjelovati u čišćenju podmorja i drugim aktivnostima.

Klikom na [opširnije] pogledajte kako nam je bilo na hackatonu!


[OPŠIRNIJE]NIKA I SARA FRANJKOVIĆ-ZLATNA MEDALJA U BREAKDANCEU
ANA BAJO / datum: 23. 5. 2022. 07:11

Učenice 8.a razreda sestre Nika i Sara Franjković već se nekoliko godina bave brakedanceom. Koliko su u tome doista sjajne shvatili smo kada su nas na ekskurziji na disco plasnim večerima oduševljavale svojim izvedbama. Breakdance je vrlo zahtjevna disciplina koja podrazumijeva iznimno puno rada, truda i vježbanja ,te iziskuje izvrsnu tjelesnu spremu plesača, a sastoji se  od različitih koraka, trikova, vještina te gimnastičarskih i atletičarskih vježbi. Sve to Nika i Sara pokazale su na najvišoj mogućoj razini na netom održanom plesnom natjecanju Crikvenica dance open gdje su svojom točkom u paru osvojile zlatnu medalju. Drage Nika i Sara, veselimo se vašim daljim plesnim uspjesima i od srca čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]Školski bend Thorns svirat će na Supervalu!
ANA BAJO / datum: 17. 5. 2022. 16:59

Školski bend naše škole, koji je za Dan škole oduševio publiku svojim koncertom, svirat će na ovogodišnjem Supervalu - festivalu školskih bendova. Festival se održava 17. i 18.6.2022. u Vintage Industrial Baru te će na njemu svirati 24 benda školskog uzrasta iz cijele Hrvatske. Thorns su najmlađi sudionici ovogodišnjeg Supervala, a zajedno sviraju pola godine. Polovica benda svira instrumente koje nikad prije nisu svirali. Članovi benda su: Darko Mimica (gitara, 4.razred), Luca Šimić (flauta, 5.razred), Šimun Lončar (klavijature, 6.razred), Marica Šimić (vokal, bubnjevi, 6.razred), Katja Šumić (bas, 6.razred), a voditeljice su: Antonija Radoš i Ana Bajo. Reportažu o njima pogledajte ovdje, a na Supervalu sviraju 18.6. u 18 sati.


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNA SMOTRA PROJEKATA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA
ANA BAJO / datum: 17. 5. 2022. 14:44

Nakon što smo u ožujku organizirali županijsku smotru iz područja građanskog odgoja i obrazovanja za grad Zagreb, 14. 5. 2022. naša škola bila je domaćin i državne smotre. Ukupno je sudjelovalo 67 projekata iz cijele Hrvatske, a projekte su komentirali i vrednovali suci procjenitelji.

Nakon kratke priredbe, uvodnim riječima i pozdravnim govorom prisutnima se obratila ravnateljica OŠ Grigora Viteza Vlatka Kovač te viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Ogrinšak.

Učenici su kroz projekte dokumentirali rezultate istraživanja problema; navodili su članke zakona, ustava i međunarodnih dokumenata na koje se pozivaju u rješavanju problema; koje su stručnjake konzultirali; koje su glavne i alternativne politike oblikovali za rješavanje problema; kako su donijeli plan akcije, tko im je pružao podršku iz lokalne zajednice, koje su rezultate ostvarili u provedbi dogovorene politike i koje su kompetencije stekli radeći timski na rješavanju društvenog problema.

Cilj smotre je omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola stjecanje građanske kompetencije, praktičnog političkog obrazovanja usmjerenog na razvoj dobrobiti pojedinca i društvene zajednice.

Mnogi od projekata trajno su promijenili svoje društvene zajednice na bolje, potičući društveni ili gospodarski razvoj, bolju organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici i šire.

Opis projekata nalazi se u e-zborniku koji svake godine objavljuje Agencija za odgoj i obrazovanje.

Marija Iskra

koordinatorica

 


[OPŠIRNIJE]VITEZOVI NA DRŽAVNOJ SMOTRI PROJEKATA GOO
ANA BAJO / datum: 17. 5. 2022. 07:52

Sjećate li se reklame o čarobnom napitku Memobooster koja je uzburkala vaše nade u učenje bez muke i strahove nekih roditelja? Bio je to dio projekta GOO kojeg su ove godine provodili učenici 8.a razreda. 14.05.2022. projekt smo predstavili na Državnoj smotri projekata GOO u našoj školi, koja je bila domaćin Državne smotre. Dio učenika 8.a razreda bio je spriječen, pa su nam u pomoć priskočili sedmaši. 

                                                                                                                                                           Verica Gemić


[OPŠIRNIJE]Prva pričest
Iva Eskeričić / datum: 16. 5. 2022. 13:41

Ove nedjelje 15.5.2022. u našoj župi Krista Kralja proslavljena je Prva pričest za naše učenike. Misno slavlje predstavio je naš župnik Ivan Filipčić i s njim župni vikar Milan Dančuo. Slavlje su svojim dolaskom uz vjeroučiteljice uzveličale ravnateljica V. Kovač, učiteljice J. Kunac, M. Erić, I. Šimunović i K. Žganjer.


Iskrene čestitke prvopričesnicima i njihovim obiteljima!

 


[OPŠIRNIJE]Posjet kazalištu
ANA BAJO / datum: 16. 5. 2022. 07:55

Učenici 1.c, 2.c, 3.c i 4.c razreda su u petak, 13.5.2022 išli na predstavu u Zagrebačko kazalište lutaka.  Gledali smo predstavu Pismo iz Zelengrada. Sretan suživot šume i njezinih životinjskih stanovnika biva narušen onoga dana kada prezagađen šumski potok postane opasnost.  Predstava nas podsjeća na problem zagađivanja okoliša i njegove posljedice na  životinje te nas uči kako se odgovorno ponašati. Jako su nam se svidjele lutkice šumskih životinja te scenografija šume.


[OPŠIRNIJE]Posjet džamiji
ANA BAJO / datum: 16. 5. 2022. 07:43

Ovoga utorka umjesto običnog sata vjeronauka uz pratnju vjeroučiteljice i knjižničarke posjetili smo džamiju. Krenuli smo na početku sata vjeronauka pješice do islamskog centra gdje se nalazi džamija.

Kada smo stigli u džamiju ondje su postojala određena pravila vezana za poštivanje njihove religije. Trebali smo izuti cipele kako ne bismo zaprljali tepihe kojima je cijeli prostor za molitvu, a djevojke su trebale nositi marame iz poštovanja. Kada smo ušli u centar džamije imali smo priliku gledati kako izleda muslimanska molitva. Njihov način molitve razlikuje se od našega. Imaju poziv na molitvu koji zvuči poput pjevačkog recitiranja. Po istom principu čitaju svoju svetu knjigu, Kuran. Kako bi odali čast svome Bogu, Alahu, klanjaju se i izvode niz pokreta. Kada su završili s molitvom mogli smo razgledati prostoriju za molitvu na donjem katu namjenjenu muškarcima. Žene se nalaze na gornjem katu iz praktičnih razloga, da im bude ugodno. Ubrzo je došla draga gospođa koja je bila spremna odgovoriti na sva naša pitanja. Ona je također nosila maramu, to jest hijab (hidžab). Neka od pitanja bila su: zašto žene moraju nositi marame, imaju li oni nešto poput hostije i pričesti, pošto se oni klanjaju, što s onima koji se zbog zdravstvenih razloga ne mogu sagnuti, koju simboliku ima ono što nas okružuje i mnoga druga pitanja. Dobili smo odgovore i gospođa nam je sve lijepo objesnila. Hijab nose žene kao zaštita kako bi poručile drugima da u slučaju da žele reći ili napraviti nešto loše ne rade to u njihovoj blizini. Podosta je praktično i kako oni kažu za njihovu dobrobit. Džamija kao takva nema posebnu simboliku što se tiče stupova ili vanjštine, no na zidovima su ispisana slova koja su iz Kurana kao i na mihrabu za kojeg možemo reći da je njihov “oltar”. Oni u razdoblju od 12-14 godina imaju posebnu ceremoniju u kojoj citiraju neke tekstove iz Kurana i na taj način prihvaćaju svoju vjeru. Nešto što mnogi ne znaju je da cijeli jedan mjesec u godini muslimani poste. Taj mjesec zove se ramazan. Većini je dobro poznato da ne piju alkohol ili jedu svinjetinu, no tu ima toga više. Ne smiju jesti ni piti poslije izlaska sunca i prije zalaska. Manja djeca mogu jesti i piti tijekom dana, no treba ih se navikavati da poste barem dva sata na dan. Oni koji se ne mogu saginjati mogu pokušati sjedeći, ležeći ili kraće to raditi, a ako ni to ne mogu onda mogu to raditi u mislima. Nakon što smo završili s pitanjima imali smo priliku razgledati gornji kat i sve fotografirati. Pri odlasku djevojke su skinule marame i svi smo obuli cipele pazeći da ne gazimo tepih s njima.

Ubrzo smo krenuli prema školi po stvari pa onda svatko svojim putem. Da ne postoji kršćanstvo možda bi čak bile muslimanke. Jako nam se svidjelo u džamiji i jedva čekamo posjetiti sinagogu, židovsku crkvu te otkriti mnogo o drugim religijama.

Lucija Graovac, 6.b


[OPŠIRNIJE]Čestitamo!
ANA BAJO / datum: 15. 5. 2022. 08:14

 Naša učenica Lucija Lončar, polaznica 5b razreda upravo se vratila s Državnog natjecanja iz  matematike, koje je održano  u Vodicama od 10. - 12.5. 2022. Lucija je  postigla  izniman rezultat  u kategoriji natjecanja učenika petih razreda.  Lucija je ostvarila  11. mjesto po broju bodova i rangirana je na 13. mjestu, ukupno je to 5. državna nagrada. Ovaj izuzetan  osobni uspjeh  Lucije, rezultat je  njenog predanog  rada  i mentorice,  učiteljice matematike Željke Trajbar. Neka  ovaj uspjeh  bude  nadahnuće  za nove matematičke izazove.  Osim  uspjeha u postignutog u  Državnom natjecanju iz  matematike, Lucija je  uspješna  u karate natjecanjima,  s prvim osvojenim mjestom u katama u državi. Svojim trudom, zalaganjem i odgovornim pristupom radu primjer je svima. Želimo joj još puno  uspjeha i tako lijepih trenutaka  tijekom školovanja.

                                           

Ravnateljica  škole, dr.sc. Vlatka Kovač, svi učitelji i stručni suradnici OŠ Grigora Viteza

 


[OPŠIRNIJE]Maksimirski istraživači
ANA BAJO / datum: 12. 5. 2022. 08:30

Učenici 2. c, 3.c i 4.c razreda su u srijedu, 11.5.2022 išli su na Terensku nastavu u Park šumu Maksimir. Sudjelovali smo u edukativnom programu Maksimirski istraživači. Šetajući parkom istraživali smo o drveću. Učilo smo o  dijelovima stabla, radili smo otisak kore, istraživali smo lišće, slušali ptičice kako pjevaju a na kraju smo i mi svirali. Puni dojmova smo se vratili u školu.

 


[OPŠIRNIJE]Odlazak u kazalište
ANA BAJO / datum: 11. 5. 2022. 06:13

Učenici  2.b i 2.a razreda OŠ Grigora Viteza su u ponedjeljak, 9.5.2022. godine, posjetili Gradsko kazalište Žar ptica. Gledali  su predstavu Durica male ljubavi. U predstavi se govorilo o Duričinom životu i odnosu s njenim prijateljima. Učenici su se jako zabavili i ovu bi predstavu preporučili svima.

Katarina Jozić, 2.b

 

Jako sam se veselio današnjem prvom odlasku u kazalište s prijateljima iz razreda. Jedva sam čekao da završi matematika i da uđemo u autobus. Brzo smo stigli u Žar ptica gdje sam već bio pa mi je sve bilo poznato. Strip o Durici smo imali za lektiru i bio mi je jako smiješan. Predstava mi je bila bila dobra, ali strip mi je ipak malo smiješniji. U predstavi su se pojavili i neki novi likovi. Na putu natrag je bilo veselo. Bio je to jedan zabavan i drugačiji ponedjeljak.

Mihael Petrač, 2.b


[OPŠIRNIJE]Najava online mobilnosti
ANA BAJO / datum: 10. 5. 2022. 06:29

Od 16.5.-20.5.2022. održava se mobilnost učenika naših partnerskih zemalja u Tursku, Ankara. Naši učenici sudjeluju u mobilnosti online.

Pozivamo sve učenike i njihove profesore da nam se pridruže u svojim razredima na zanimljivim predavanjima i prezentacijama. Link za uključivanje na  Zoom sastanak poslat ću vam naknadno. Profesori mogu na svojim satima sa cijelim razredom pratiti predavanja preko pametne ploče ili u informatičkoj učionici. Svi koji će sudjelovati dobit će potvrdu o sudjelovanju na online mobilnosti.

Program možete vidjeti ovdje.

Vidimo se !!

Koordinatorica projekta:

Maja Vunderl Pasarić


[OPŠIRNIJE]Sretan Majčin dan!
ANA BAJO / datum: 8. 5. 2022. 12:11

Druga nedjelja u svibnju dan je posvećen majkama.

Što svojim majkama i jedni drugima povodom Majčina dana poručuju naši šestaši, pogledajte na prigodnoj interaktivnoj slici.

Drage mame, sretan vam Majčin dan!

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Geocaching
ANA BAJO / datum: 2. 5. 2022. 19:07

Jeste li čuli za Geocaching?

Geocaching je jedna vrsta lova na blago. Postoji u svim zemljama i na svim kontinentima (čak i na Antartici!). Radi se o tome da tražite skrivene geocacheve uz pomoć aplikacije na mobitelu ili nekom drugom uređaju. Zanimljivo kod ovih geocacheva je da vas vode na neka drugačija i zanimljiva mjesta u vašoj blizini, za koja možda niste niti znali ili ih primjećivali.

Učenici prvih razreda uključeni u Tim Raketa su, sa psihologinjom Ksenijom Ondrašek, potražili svoj prvi geocach u neposrednoj blizini škole i tamo otkrili zanimljivo oslikanu ručnu pumpu za vodu, koju možete vidjeti na slici ispod. Već kad su skoro odustali od bezuspješnog traženja, učenici su ipak uspjeli pronaći skriveni geocach! Upisali su se na papir koji je bio unutar posudice, sve zapakirali kako je i bilo i vratili geocach na mjesto na kojem su ga i pronašli. U sljedećim tjednima čekaju ih nove geocach pustolovine, a vi njihovu potragu i mjesta koja će obići možete pratiti u rubrici Tim Raketa!

Ksenija Ondrašek, psihologinja


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju