preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
PROJEKT – Petica – igrom do zdravlja

Nositelji projekta 

– Hrvatski liječnički zbor – voditeljica Sara Cobal mr. sc.                            

– učiteljica Gordana Capan i učenice i učenici 2.a razreda

– studentice nutricionizma i kineziologije 

Ciljevi projekta – prevencija pretilosti kod djece školske dobi – kroz predavanja i radionice osvijestiti kod djece važnost konzumiranja zdrave i raznolike hrane  u umjerenim količinama, te važnost brige o vlastitom tijelu redovitim tjelesnim vježbanjem.

Način realizacije – projekt će se realizirati kroz pet teorijskih radionica koje će odraditi učiteljica i pet radionica koje će voditi studentice nutricionizma i kineziologije

Vremenik – od listopada 2015. do lipnja 2016.

Namjena projekta – djeci od 8 do 10 godina i roditeljima

 

Ove  školske godine u listopadu u našoj školi je u 2.a razedu započeo projekt Petica- igrom do zdravlja koji se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog liječničkog zbora u okviru međunarodne suradnje s oganizacijom EPODE Internacional Network.

Učenici su na prvom susretu upoznali Njumija i Njamija likove koji su zaštitni znak projekta i sudjelovat će u ostalim aktivnostima. Bili su oduševljeni  duženjem s njima kao i rekvizitima koje su dobili da bi mogli što bolje sudjelovati u radionicama ( školica, frizbi, kocka, majice, priručnici za učenike i roditelje).

Jednom mjesečno odrađivala su se teorijska predavanja koja su radili sa učiteljicom, a nakon toga  su bile radionice koje je vodila studentica nutricionizma Tena.  Učenici su sudjelovali i u sportskoj radionici koju je vodila studentica kineziologije.

Emma Jurašić je osmislila i pripremila Zdravi doručak čije smo fotografije i recept  poslali da bi mogli sudjelovati u izradi knjižice recepata Petica- igrom do zdravlja.

Na zadnjoj radionici- Pet zdavih navika učenici su sa studenticom Tenom izradili plakat s temama cijelog pojekta za buduće sudionike projekta u našoj školi naše prijatelje iz 1.a razreda.

Do kraja pojekta nas još čekaju dodatne aktivnosti kojima se učenici jako vesele. To su sportske aktivnosti svih sudionika i roditelja te zajednička druženja s ostalim školama.

Prva aktivnost koja je jako razveselila učenike je kazališna predstava „Priča o Bljakasonima“ ili „Zašto treba dobro jesti“  koju su samo za nas u našem razredu izveli  glumci kazališta Prijatelji.  Predstavu potpisuje glumac i redatelj Hrvoje Zalar a u njoj na šaljiv i zanimljiv način naglašava važnost zdrave i raznolike pehrane. Učenici su bili oduševljeni predstavom i scenskin nastupom glumaca.

Naši Njumi i Njami proveli su za nas kviz znanja da provjerimo što smo sve naučili i koje smo zdrave navike usvojili u realizaciji ovog projekta. Svi učenici pokazali su odličan uspijeh u ovom kvizu i bili su vrlo zadovoljni.

Studenti kineziologije  osmislili su završnu sportsku radionicu u školskoj dvorani i učenici su se jako dobro zabavili na njoj.

Na kraju projekta voditeljica projekta Sara Cobal mr.sc. uručila je zahvalnice školi, učiteljici i svakom učeniku 2.a razreda za uspješnu provedbu projekta Petica- igrom do zdravlja.

U nastavku pogledajte fotogafije sa radionica i ostalih  aktivnosti.

Projekt nastavljamo i slijedeće godine i veselimo se tome !   

učiteljica Gordana Capan

preskoči na navigaciju