preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
„Mali ekolozi – velike nagrade“

Trgovački lanac Emmezeta i Bioteka organiziraju nagradni natječaj „Mali ekolozi – velike nagrade“. Tri najbolja projekta u Hrvatskoj biti će nagrađena s notebook računalima za svakog učenika u razredu te njihovog mentora.

Cilj ovog natječaja je probuditi svijest o zaštiti okoliša i prirode među učenicima.

Učenici samostalno osmišljaju projekt te ga provode što je samostalnije moguće.

S obzirom da je natječaj otvoren za sve učenike osnovnih škola i naš posebni 3.E razred  uspješno se prijavio i prošao u drugi krug ovog natječaja.

Projekt je vrlo jednostavan ali ujedno i poticajan kako bi ga učenici u većoj mjeri mogli sami provoditi na razini cjele škole.

Projektna ideja je da učenici svojim likovnim radovima: slikama pasa, prirode i motivima grada Zagreba, ukrašavaju razredne kutije za sakupljanje starog papira na razini cijele škole.

Svi učenici škole sudjeluju u ovom projektu na način da odlažu stari papir u ukrašene kutije te ujedno uče o pravilnom sakupljanju i odlaganju otpada te tako i sami doprinose zaštiti okoliša i prirode.

Mentorica projekta organizira otkup sakupljnog papira a novac sakupljen prodajom starog papira učenici 3.E razreda doniraju Udruzi Šapica koja se brine o nezbrinutim i napuštenim životinjama a nije financirana od strane države.

Na taj način učenici 3.E razreda grade svoj osijećaj zajedništva u razredu, pripadnosti školi, razvijaju pozitivnu sliku o sebi samima kao o osobama koje mogu svojim zalaganjem doprinjeti i utjecati na zaštitu i očuvanju prirode a ujedno i znatno doprinjeti boljitku napuštenih životinja u azilu.

Kao razrednica, ponosna sam na svoje učenike i na njihove roditelje koji se uvijek aktivno odazovu i uključe u naše razredne i školske projekte.

 

Pripremila: Maja Vunderl Pasarić

Čitaj psu

Skupina učenika iz 2.a i 3.a razreda sudjelovala je 25. travnja na radionici „Čitaj psu“, R.E.A.D., u Dječjem odjelu Knjižnice Marina Držića.

U čitaonici smo izuli obuću i posjedali na strunjače na podu. Nakon nekoliko trenutaka ušao je knjižničar Željko sa svojim psom Marom. Čim je pas ugledao djecu, oduševljeno je sjeo među njih. Željko nam je objasnio da svojoj Mari svaku večer pročita priču prije spavanja. Zatim nam je podijelio knjige i zamolio nas da sada mi čitamo priču Mari. Svatko je čitao jedan dio priče koliko je želio i kad je želio, a pas nas je pozorno slušao i dopustio da ga pritom i pomazimo.

Nakon čitanja priče, oprostili smo se s našim novim prijateljima do novog čitanja za dva tjedna. Zajedno smo se fotografirali ispred knjižnice.  

Projekt: Zaštita i prava životinja

Projekt: Zaštita i prava životinja je školski projekt koji se već tradicionalno provodi u našoj školi.  Voditelji projekta su:  Maja Vunderl Pasarić, Amalija Glaser Dražetić, Anja Piljek i Dubravka Kosier Čakarun.
Cilj projekta je promicanje znanja o potrebi poštivanja prava i zaštite životinja, poticati brigu za nezbrinute životinje smještene u azilima te motivirati učenike na različite vrste volontiranja.
Projekt se provodi u redovnim i posebnim razredima.
Učenici sakupljaju stari papir te dobiveni novac doniraju azilima za nezbrinute životinje.
Također, učenici mogu sudjelovati  doniranjem hrane, poslastica, krevetića, igračaka i deka koje će biti poklonjene azilu.   
U toku školske godine organiziraju se posjete terapijskih pasa u školu u svrhu povećavanja razine osnovnih znanja o brizi i postupanju prema nepoznatim životinjama što je izuzetno korisno za učenike s posebnim potrebama ali i za niže razrede redovnih odjeljenja.
Učenici odlaze u knjižnicu Marin Držić u kojoj se također susreću sa terapijskim psima iz azila za napuštene životinje Dumovec te direktnim susretom sa psom mogu utvrditi svoja stečena znanja o postupanju i pristupu nepoznatoj životinji te otkloniti svoje eventualne strahove od pasa.
U toku godine organizirati će se više posjeta rehabilitacijskim centrima koji u svom radu koriste pse za rehabilitaciju i terapiju.

Svi sudionici projekta promovirati će udomljavanje životinja iz azila te će razredi koji to žele postati sponzori ili donatori odabranim psima i mačkama iz azila.

Želja nam je da kroz ovu humanu akciju pomognemo nezbrinutim životinjama ali i da ukažemo na dobrobit druženja sa životinjama u smislu relaksacije, učenja, rehabilitacije ili terapije.

Hvala svima koji su nam se priključili .... i pozovite prijatelje!

O našim akcijama pročitajte više na panou u holu škole, prizemlje!

Maja Vunderl Pasarić

Akcija sakupljanja starog papira i hrane za pse i mačke

U akciji sakupljanja starog papira i hrane za pse i mačke,koja će biti donirana u azil „Šapica“ u Zaprešiću,sudjelovali su sljedeći razredi:
3a,3e,4b,4e,5a,5e,6a,7a i 8a

Razred s najviše prikupljenog papira i hrane bit će nagrađen jednim danom tijekom ove školske godine koji će moći provesti prema vlastitim željama (terenska nastava, akcije, volontiranje, posjete i sl.).

Pobjednik je 6a razred. Čestitamo!

Računajući kilogram papira po učeniku,rezultati akcije su sljedeći:

3a-4,10 kg hrane za pse i mačke
3e-1,60 kg i 6 kg hrane za pse i mačke, igračke, deke..
4b-6,80 kg
4e-1,60 kg
5a-44,70 kg
6a-169,80 kg
7a-31,10 kg,hranilica,poslastice i loptice
8a-20,50 kg

Svim djelatnicima i učenicima koji su sudjelovali u akciji,veliko hvala u ime svih neželjenih i napuštenih životinja iz azila.

Amalija Glaser Dražetić

Psi tragači

3.E sa svojom razrednicom Majom Vunderl Pasarić nastavlja provedbu školskog projekta Zaštita i prava životinja.

Nakon Udruge sedma od devet, Rehabilitacionog centra Silver, Azila za napuštene životinje Šapica i Dumovec, ovoga smo puta ostvarili suradnju sa Udrugom Psi pomagači iz Zagreba te smo se uključili u građansku akciju NAĐI SVOJ TRAG u knjižnici Marin Držić.

Cilj ove akcije je uključiti pse pomagače u knjižnične aktivnosti kako bi najmlađi korisnici i njihovi nastavnici bili motiviraniji za dolaske u knjižnicu te ju doživjeli kao ugodno mjesto u kojem djeca igrajući se sa četveronožnim ljubimcima razvijaju različite vještine te uče o sebi i svijetu oko sebe.

Sudjelujući u kreativnim i zabavnim aktivnostima sa psima pomagačima djeca bolje upoznaju svoju lokalnu knjižnicu, razvijaju toleranciju, samopouzdanje, jezično-govorne i čitalačke vještine, rade na osvještavanju osjetila i uče o komunikaciji sa psom te o skrbi za psa.

Psi pomagači na taj način:

MOTIVIRAJU- dolazak u knjižnicu posebno je iskustvo ako te tamo čeka četveronožni prijatelj željan druženja.

POMAŽU- učenje i razvijanje vještina uz pse pomagače postaje igra i zabava za djecu a posebno onu s posebnim potrebama.

USREĆUJU- djete uživa u blizini i druženju sa psom, nastavnici su sretni zbog pomaka u razvoju svojih učenika, a knjižnica dobiva nove zainteresirane i aktivne članove.

Ako želite i vi kod sebe probuditi interes za odlaske u knjižnicu te se tamo upoznati sa raznolikim kreativnim radionicama koje knjižnica nudi učinite to uz pomoć pasa pomagača. Biti će to jedno predivno iskustvo zbog kojega ćete i u buduće rado odlaziti u knjižnicu.

Zato vam 3.E poručuje:  NAĐITE SVOJ TRAG i priključite se našem školskom projektu o životinjama!

Za sve informacije o psima pomagačima : Maja Vunderl Pasarić

29.02.2016.

preskoči na navigaciju