preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
 

3.b razred

 

Učiteljica: Antonija Radoš

Učiteljica u produženom boravku: Spomenka Horvat

Učenici:

1. Iva Babić

2. Matej Bedenic

3. Luna Culjak

4. Marta Ćavar

5. Sven Janči

6. Lara Jarki

7. Marko Janković

8. Anton Juriša

9. Alen Kejić

10. Marko Novak

11. Alma Orlić

12. Matea Talan

13. Morana Svetina

14. Mak Terbovc

 

 

 

Maškare

 

 

Halo, halo! Ovdje Radio Zagreb! - bile su riječi koje je izgovorila spikerica Božena Begović 1926. godine kada je u Zagrebu radio krenuo s emitiranjem svog programa. Upravo je radio bio tema radionice koju je za naše trećaše održala ekipa Hrvatskog radija, povodom Svjetskog dana radija, koji se obilježava na današnji dan. Svjetski dan radija koji se ove godine po drugi puta obilježava, znak je sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Nakon kratkog predavanja "Kako radi radio?", učenici su imali prilike aktivno sudjelovati u montaži zvukova, glazbe i glasa. To ih je zainteresiralo za stvaranje vlastite radioemisije. Možda će u budućnosti baš netko od njih biti onaj čiji ćemo glas slušati dok slušamo radio.

Poslušajte emisiju Stigla je pošta u kojoj su sudjelovali učenici 3.b.

 

Međunarodni dan prava djeteta

 

Bilo je zabavno učiti o tome i malo se poigrati. Naučili smo da je pravobraniteljica osoba koja brani dječja prava. Postoje i obveze djece, ali je ovaj dan posvećen dječijim pravima. A Unicef se brine o dječijim pravima. Puno sam toga rekla i molim vas da razveselite svoju djecu.

Lara Jarki,  3.b

Djeca imaju svoja prava, ali i obveze. Mi  smo Međunarodni dan dječijih prava obilježili igrokazom Obitelj i dječja prava. Sudjelovala su neka djeca iz 3.b razreda. Likovi su bili: dječak (glumac Antun), mama (Iva), učenici (Matea, Marko J., Matej), djed (Marko N.), baka (Luna), a Lara je vodila knjigu snimanja.

Mak i Matej, 3.b

20.11 smo obilježili Međunarodni dan dječjih prava tako da smo odglumili igrokaz. Igrokaz se zvao Obitelj i dječija prava. Sudjelovali su neki  učenici 3b razreda, a to su bili: MATEA, MARKO.N., MARKO.J., LUNA, IVA, MATEJ, MAK   I   ANTUN. Obilježili smo ga u razredu. Lara je bila voditeljica ili scenaristica igrokaza. Dječja prava se moraju poštovati.

Matea Talan, 3.b

 

 

Sjećanje na žrtve Vukovara

 

Dana 18.11. išli smo pješke do Ulice grada Vukovara. Išli smo da se prisjetimo onih poginulih u ratu. Zapalili smo svijeću i pomolili se za njih. Išli smo s učiteljicom. Vratili smo se u školu i zapalili svijeću u razredu. Zahvalite Vukovaru, našemu gradu junaku!

Lara Jerki, 3.b

 

Vukovar

Svake godine 18.11. sjećamo se grada Vukovara, heroja i mrtvih, zato smo mi, 3.brazred, zapalili svijeću u Ulici grada Vukovara. Htjeli smo se prisjetit svih mrtvih u ratu protiv Srbije. Pomili smo se.

Matej Bedenic, 3.b

                                                                                      

Vukovar                                                                         

Dana 18.11 smo zapalili svijeće za sve one koji su poginuli, bili mučeni u Vukovaru. I da se prisjetimo svih  ljudi koji  su poginuli u Vukovaru. I uz to smo se pomolili.                                 

Matea Talan, 3.b

 

 

Izrada štrudle

 

 

Moja biljka za moj razred

 

Imali  smo  zadatak  donijeti  biljku i brinuti  se o njoj. Svatko je donio  svoju biljku. Morali  smo saznati kako se zove, koliko joj vode treba i gdje treba biti smještena. Svatko zalijeva svoju biljku  i nada se da će opstati. Zbog njih nam je razred puno ljepši i veseliji. Ovo su biljke u 3.b: kaktus (afrički  japanski), amarillis, japanska mirta, puzavac, dracena. Zbog  biljaka  smo  jako  sretni!!

Lara, Luna, Matej, 3.b

 

Zanimljivosti

 

Najviša planina u Hrvatskoj je planina Dinara, a najviši vrh Dinare je Sinjal ili Dinara, visok 1831 m. Najviša planina na svijetu je Himalaja koja ima čak 14 vrhova viših od 8000 m. Najviši vrh je Mount Everest, visine 8848 m ili prema nekim mjerenjima 8850 m. Mount Everest je još poznat pod nazivom  Chomolungma.

Iva Babić, 3.b

 

Plitvička jezera

Za Dan neovisnosti posjetila sam sa svojom obitelji NP Plitvička jezera. Tamo ima 16 jezera koja se prelijevaju jedno u drugo. Odmah na početku, kada smo hodali po drvenom mostiću preko kojeg je tekla voda, moj brat Karlo i ja smočili smo tenisice. Voda je bila jaakoo hladna, ali to nam nije smetalo jer smo se brzo ugrijali hodanjem. Najviše su mi se svidjeli slapovi i vožnja brodom po jezeru Kozjak. Moja kujica Bea je uživala u šetnji. Vidjela sam puno patki i riba. Voda jejako čista i bistra. Karlo i ja smo pili vodu iz slapića i bila je fina i hladna. Puno smo hodali. Kad smo došli do stanice vlakića on nas je odvezao do izlaza. Bili smo jako umorni, ali i jako sretni jer smo lijepo proveli dan.

Iva Babić, 3.b

 

Kako novac  utječe na ljude?

Novac jako utječe na ljude.Prvo ,bez ljubavi,ne bi bilo nas.Bez hrane ne bismo mogli živjeti.A kako kupiti hranu?S novcem,naravno.Ali novac se ne može lako zaraditi.Za to treba znanje.To je dobro kod novca.Ali novac ima i lošu stranu.Ako si bogat,postaneš ovisan o novcu.Ne želiš da ti itko uđe.Na kraju se razdvojiš od drugih i ostanete samo vi i novac.

Mak Terbovc 3.b

 

Novac  na  ljude  utječe  loše  zato što mogu postati ovisni.Ako si prebogat želiš ga još i još.Novcem ne možeš kupiti ljubav.

Morana Svetina  3.b

 

Dan neovisnosti

 

Nacrtala: Lara Jarki, 3.b

 

Predstava Dnevnik Pauline P.

 

Najviše mi se svidjelo kada je jedan dječak pojeo nekoliko tisuća pizza.

Mak, 3.b

Najviše mi se svidjelo kada je netko rekao da bih htio da mu se doseli  Mcdonald's u kuću.

Sven,3.b

Najviše mi se svidjelo kad su neki učenici i ja kad je predstava bila gotova išli na pozornicu.To mi se svidjelo zato što smo tamo puno pjevali i plesali.

Antun,3.b

 

 

Noć istraživača

 

Dana 26.9.2014. bili smo na Noći istraživača. Vidjeli smo robota ronioca, robo labirint i računalni vid za praćenje lica. Vidjeli smo senzor koji mjeri temperaturu okoline, vlažnost i štetne plinove u zraku. Taj senzor prenosi podatke na tablet i pametni telefon, a tako je malen da se može nositi na odjeći, ruksaku ili biciklu. Vidjeli smo i kako stvoriti energiju. Jedva čekamo sljedeću godinu.

Matej i Sven, 3.b

 

 

Svjetski dan školskog mlijeka

 

Reportaža:

 

Znanstveni piknik

Dana 14.9.2014. smo bili na Znanstvenom pikniku. Radili smo vlastiti DNK. Vidjeli smo vodeni i magleni tornado. Pokazali su nam kako šibica drži ravnotežu žlice i vilice. Naletjeli smo na robotsku ruku i robotsku glavu. Vidjeli smo printer koji printa 3D piramidu od plastike i još mnogo toga.

Jedva čekamo sljedeću godinu da opet sudjelujemo u znanosti.

Mak, Sven i Matej, 3.b

 

              

preskoči na navigaciju