preskoči na sadržaj

Osnovna škola Grigora Viteza Zagreb

Login
VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLSKI LIST

Mašta i svašta 

Priloženi dokumenti:
masta i svasta 2022.pdf

RASPORED ZVONA

 

sat

    Početak - završetak

0.

7.15  -  8.00

1.

8.00  -  8.45

2.

8.55  -  9.40

3.

  9.50   -  10.35

4.

10.40  -  11.25

5.

 11.30  -  12.15

6.

12.25  -  13.10

7.

13.15  -  14.00

8.

14.05  -  14.50

JELOVNIK

 
 

KUTIĆ ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE

 

PSIHO KUTIĆ

PEDAGOŠKI KUTIĆ

LOGOPEDSKI KUTAK

VELIKI ODMOR

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god. 2020./2021.

Veliki kalendar

Mali kalendar

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš? [ Ako je odgovor DA, klikni na sliku ispod - uspješno učenje]Kako da učenje ne bude mučenje

 

MUP Red button

MUP CRVENA TIPKA

Tražilica
 


I dalje istražujemo što znače naša imena.
PB 3.a i 3.b i učiteljica Spomenka
 

 

 


Želimo s vama podijeliti radost 2.a PB-a. Nedavno smo završili i drugu knjigu iz našeg razrednog projekta.
Hvala svima na sudjelovanju. Puno smo naučili i dobro smo se zabavili.
Pred vama su stranice knjige Zima.
 

 


PB 3.a i 3.b sudjelovao je u projektu Glagoljam. Učili su čitati i pisati glagoljicu. Ujedno su se i dopisivali s učenicima iz Oštarija, Pakraca, Šibenika i Zagreba. Projekt se uspješno privodi kraju, a svaki učenik je dobio potvrdu o sudjelovanju. Dobili su i jednu zajedničku potvrdu.
 
učiteljica Spomenka
 

 

Učenici PB-a 3.a i 3.b i dalje istražuju značenja svojih imena.

 

Učenici 3.a i 3.b u PB-u istražuju što znače njihova imena.

 

Prošli tjedan smo u 2.a, produženom boravku  s učiteljicom Gordanom, pisali i izrađivali slike za očeve.

Ovo su neki od sastavaka koje su učenici 2.a napisali povodom Dana očeva, koji je bio 19.03. i njihovi likovni radovi:

 

Tata i ja

Moj tata je jak. Tata i ja se igramo. Mi se volimo. Ja obožavam svog tatu.

Ja volim svog tatu jer je jako dobar.

             Vito

 

Moj tata je uporan i darežljiv. Moj tata je jak, lijep, smiješan, šaljiv i pravedan.

Moj tata se voli igrati. On je spretan u kuhanju. Ja jako volim svog tatu.

         Filip

 

Moj tata je lijep, jako snažan i ponekad tvrdoglav. Sa tatom se igram vani u dvorištu. Igramo nogomet i uvijek me oraspoloži.

           Lucija

 

Moj tata je sličan meni. Tata i ja volimo ići tražiti rakove. Tata i ja volimo isti film. Dobro nam ide matematika. Ja volim tatu, zato jer se brine o meni i jer me voli.

             Anja

 

U petak 20.3.2015. učenici PB-a 3.a i 3.b i učiteljica Spomenka obilježili su prvi dan proljeća videokonferencijom s OŠ Bukovac, OŠ Borovje te OŠ iz Metkovića pjesmom i prigodnim recitacijama. Nakon videokonferencije veselju zbog dolaska proljeća pridružili su se učenici 1.a i učiteljica Gabrijela te 2.a s učiteljicom Gordanom.

 


 

 

 

Ova zima je nadahnula naše likovno umijeće. Na početku 2. obrazovnog razdoblja slikali smo pahuljice tehnikom grattagea (grataž - struganje voštane površine koja je obojana tintom ,vrhom čačkalice).

Prvi puta smo kaširali s novinskim papirom i izradili pahuljice, koje krase naš hodnik.

Na satu likovnog poigrali smo se čestom zimskom slikom golog stabla i tonovima plave boje. Nastala su prava umjetnička djela.

Iako su maškare iza nas, dovršetak naših maski bio je prošli petak.
Kaširali smo po prvi puta na balonu , bolest i savladavanje nove tehnike usporili su rad. Ali izradili smo vrlo zanimljive maske. U radu je pomogla učiteljica Gordana iz boravka.

 

 

12.02.2015. učenici PB-a 3.a i 3.b razreda s učiteljicom Spomenkom sudjelovali su u eTwinning projektu 100.dan nastave. Projekt je pokrenula Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono. U integriranom danu učenici su pjevali, računali, crtali, igrali se. Kroz sve sadržaje provlačila se brojka 100. Ovakav način rada učenici su ocijenili čistom peticom sa željom da takvih dana bude više.

Priloženi dokumenti:
eTwinning projekt 1.pptx

 

Učenici PB-a 3.a i 3.b razreda uživali su u igrama na snijegu.


Kizoa slideshow: Snijeg i boravku - Slideshow

 

 

 
RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH UKRASA
 
U petak, 28.11.2014. održana je radionica izrade božićnih lampiona. Radionicu je vodila gđa Žana Jakopčić, majka naše učenice. Radionici su prisustvovali učenici produženog boravka 3.a i 3.b razreda i učiteljica Spomenka Horvat. Njima su se pridružili i učenici 5.a i 6.a razreda kojima zahvaljujemo na dolasku, kao i profesorici likovne kulture Ankici Pavlović. Atmosfera na radionici je bila vesela, a druženjem i suradnjom postigla je svoj cilj. Zaključak svih prisutnih je da bi takvih radionica trebalo biti i više.
 
 

 

Jesen

 

Učiteljica Gordana Lavrenčak je ove šk.godine za 2.a produženi boravak osmislila razredni projekt Godišnja doba. Cilj nam je izraditi zajedno knjige o četiri godišnja doba. S obzirom na interes učenika podijelili smo se u nekoliko skupina. Učenici u skupinama sakupljali su materijale (slike, crteže, tekstove, pjesme, recepte, zanimljivosti) na zadanu temu. Uz pomoć učiteljice sve smo složili, napisali, zalijepili i nastala je prva knjiga. Sa zanimanjem učenici knjigu svakodnevno listaju, čitaju i razgovaraju o sadržaju. Predstavljamo knjigu Jesen.

Hvala na pomoći roditeljima i svima koji su pomogli sakupiti materijal!

 

 

Dan tolerancije

U četvrtak 20.11.2014. u školskoj dvorani obilježen je Dan tolerancije. Družili su se učenici  PSP-a i učenici 3.a i 3.b produženog boravka. U organizaciji su sudjelovali voditelji PSP-a Jasna Guliš, Irena Horvat, Hrvojka Forjan i Marija Paro.

 

Priloženi dokumenti:
Dan tolerancije.pptx

 

PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU”

 

Posjet velečasnog Odilona Singboa 19.11.2014.

 

Velečasni Odilon rođen je u Hondiju u Beninu. Pričao nam je o školovanju u Africi. Učenici 1.a, 2.a, 3.a i 3. b pažljivo su slušali o igrama, prijateljstvu i životu u Africi. U Hondiju se govori na weme narječju, pozdravljaju se riječju „Nate“ (Kako si?), „Namite (Kako ste?). Doznali smo da se slatkiši jedu samo za blagdane. Pjevali smo i zapljeskali u afričkom ritmu. Drago nam je što nas je posjetio ovako zanimljiv gost i pomogao nam da bolje upoznamo život u Africi.

 

Učiteljica: Gordana Lavrenčak

 

 

Videokonferencija učenika 3.a i 3.b

U ponedjeljak 3.11.2014. učenici produženog boravka 3.a i 3.b pod vodstvom učiteljice Spomenke Horvat sudjelovali su u projektu E – twinninga – Moj grad, moja škola, moj razred. Putem Skypea predstavili su svoju školu školama u Zagrebu i Metkoviću. Na žalost zbog slabih veza, nisu se uspjeli povezati s još nekim školama. Međutim, projekt ide dalje s nadom da će sljedeći put veze biti bolje.

Plakat OŠ Grigora Viteza OŠ Pavleka Miškine Ruke prijateljstva OŠ Pavleka Miškine

 

 

Trećaši glagoljaši

Učenici 3.a i 3.b u produženom boravku učiteljice Spomenke Horvat dopisuju se na glagoljici s učenicima osnovnih škola iz Šibenika, Pakraca, Oštarija i Zagreba. Svako dobiveno pismo izaziva veliko veselje. Plan je da tijekom ove školske godine savladaju to staro hrvatsko pismo te steknu nove prijatelje. Više o svemu pogledajte u priloženoj prezentaciji.

Pismo Pismo
Naučili smo slovo A Znamo i B i V

 

Priloženi dokumenti:
Trecasi - glagoljasi.pptx

preskoči na navigaciju